Sa kohë duhet për të mësuar vërtet modifikimin e videos?

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Të mësosh redaktimin e videos është shumë si të mësosh të pikturosh. Nuk kërkon shumë për të mësuar se si të përdorësh mjetet, dhe sigurisht që nuk kërkon shumë kohë, përpjekje dhe vite praktikë për t'u bërë profesionist dhe për të zotëruar zanatin.

Të mësuarit bazat mund të bëhen në një javë apo edhe një ditë nëse jeni një nxënës i shpejtë dhe shumë i motivuar, por për të zotëruar zanatin, ka të ngjarë të shpenzoni një vit apo edhe disa për ta bërë këtë.

Dhe edhe nëse e keni "zotëruar" zanatin, ka gjithmonë mjete, teknika dhe programe të reja për të mësuar, kështu që procesi nuk është ai që ka një fund të caktuar, por më shumë një zgjerim të vazhdueshëm dhe të pafund.

Çështjet kryesore

  • Redaktimi i videos është një proces kompleks dhe i ndërlikuar dhe që kërkon kohë të konsiderueshme për t'u zotëruar.
  • Bazat për redaktimin e videos në një softuer të caktuar mund të jenë mësova në një hark kohor relativisht të shkurtër fatmirësisht, pavarësisht nga kompleksiteti i përgjithshëm i vetë zanatit.
  • Procesi i të mësuarit dhe zotërimit të redaktimit të videos nuk përfundon kurrë, por mund të zgjasë pafundësisht.
  • Ju. nuk keni nevojë për trajnim "formal" për t'u bërë një redaktues video, por sigurisht që mund t'ju ndihmojë të bëheni ekspert në fushën tuaj, dhe në fund të keni klientë më të mëdhenj/më të mirë dhe norma redaktimi.

Çfarë duhet Mësoj së pari?

Unë jam i mendimit se zhytja e drejtpërdrejtë dhe zhytja është mënyra më e mirë për të mësuar , kështu qëhapi i parë do të ishte të merrni në dorë disa filmime dhe të shkarkoni disa softuer për modifikimin e videove nëse nuk e keni tashmë.

Nëse nuk keni asnjë filmim, ka shumë sajte të filmimit të aksioneve që ekzistojnë ku mund të shkarkoni filmime me filigranë në rezolucione të ndryshme dhe të eksperimentoni me to (pond5.com dhe shutterstock.com për të përmendur disa).

Dhe nëse nuk keni ende ndonjë softuer redaktimi, shumica e botuesve kanë prova falas të softuerit të tyre, por të tjerë si DaVinci Resolve mund të merren edhe falas (gjë që është befasuese duke qenë se është softuer i klasit të Hollivudit se shumë nga filmat që shihni në ekranin e madh janë të vlerësuar me ngjyra).

Pasi të keni konfiguruar pamjet dhe softuerin tuaj të redaktimit, mund të jetë një ide e mirë të shkoni te youtube për pa pagesë video edukative ose kërkoni në seksionin tonë Udhëzues në softuerin tuaj të zgjedhur. Është një ide e mirë të kërkoni për ndërtimin dhe versionin tuaj specifik të softuerit kur e bëni këtë, pasi mësimet në internet mund të jenë të vjetruara (veçanërisht nëse janë më të vjetër). Nuk do të ishte aspak ndihmë nëse po përpiqeni të mësoni një version të vjetër të softuerit kur përdorni versionin më të fundit të softuerit, apo jo?

Sigurohuni që ta ndiqni së bashku me hostin e videos në mënyrë që të mund të filloni të njiheni me ndërfaqen dhe filloni të zhvilloni njëfarë vetëdije të përgjithshme për mënyrën se si funksionon softueri, si dhe të zhvilloni disa memorie të muskujve që do t'ju ndihmojnë shumëndërsa përparoni në procesin e të mësuarit.

Brenda disa ditësh dhe pasi të keni shteruar të gjitha udhëzimet dhe udhëzimet hyrëse që mund të gjeni në YouTube dhe gjetkë, duhet të ndiheni mjaft rehat për të thënë se jeni një redaktues fillestar, ose në të paktën e dini nëse redaktimi i videos është për ju apo jo.

A është e vështirë të mësosh modifikimin e videos?

Mund të jetë mjaft zhgënjyese, veçanërisht në fazat fillestare të të mësuarit të një aftësie të re si redaktimi i videos. Ka kaq shumë butona, dritare, cilësime dhe më shumë për të mësuar dhe njeriu lehtë mund të mbytet. Megjithatë, këmbëngulja dhe praktika janë thelbësore nëse doni ta mësoni me të vërtetë aftësinë.

Nuk është aspak e vështirë të mësosh redaktimin e videos, por sigurisht që do të duhet një kohë e konsiderueshme për ta bërë këtë deri në pikën ku të ndihesh i aftë dhe plotësisht rehat me softuerin dhe të gjitha karakteristikat dhe funksionet e tij të ndryshme.

Pjesa më e vështirë e redaktimit të videos është zotërimi i zanatit dhe bërja më e shpejtë dhe më efikase në të gjitha detyrat tuaja editoriale, dhe përfundimisht kultivimi dhe përmirësimi i avantazhit tuaj intuitiv. Siç u tha më parë, softueri dhe aftësitë po ndryshojnë vazhdimisht, dhe madje mund të hedhin profesionistë me përvojë në një lak, veçanërisht kur ka një ridizajnim masiv të softuerit.

Nëse dëshironi të zotëroni aftësinë dhe artin e redaktimit të videos, është e rëndësishme që të donitë mësuarit në përgjithësi, si dhe zgjidhjen e problemeve dhe zgjidhjen e enigmave, pasi do ta bëni këtë vazhdimisht, pa marrë parasysh sa kohë keni redaktuar.

Nuk është për të gjithë, por ka pak ndjenja që janë aq shpërblyese sa të shikosh diçka që po redakton të bjerë në vendin e përsosur dhe asgjë nuk krahasohet me ndjenjën e emocionimit të një auditori, pa marrë parasysh madhësinë me diçka që keni redaktuar. Është një magji e pastër.

Ku mund të mësoj modifikimin e videos?

Siç u tha më lart, Youtube është një burim i shkëlqyeshëm dhe falas për video edukative në të gjitha llojet e softuerëve të redaktimit dhe për çdo pyetje që mund të imagjinoni, nga përmbledhjet bazë deri te rregullimet shumë specifike të defekteve.

Ekzistojnë gjithashtu burime të pabesueshme me pagesë, nëse dëshironi ta bëni këtë nëpërmjet një shërbimi abonimi, një kursi në internet apo edhe një kursi personal.

Së fundi, sigurisht që mund të zgjidhni rrugën më formale në shkollën e filmit ose përmes një kurrikule universitare të orientuar drejt montazhit, por dijeni që kjo rrugë jo vetëm që do të jetë rruga më e gjatë e mundshme, por është edhe rruga më e shtrenjtë me krahasim.

Nuk ka asnjë zëvendësim për një mësim të tillë dhe ka shumë për të thënë për të shkuar në këtë rrugë, pasi shumë nga krijuesit kryesorë të industrisë e kanë bërë këtë, por është ende e rëndësishme të theksohet se nuk kërkohet të bëhu një redaktor profesionist, ose i nevojshëm për të zotëruar zanatin.

SiA do të duhet shumë kohë për t'u bërë një redaktues profesionist i videos?

Për t'u bërë një redaktues profesionist video me mirëbesim, duhet të prisni të kaloni të paktën disa vite duke përmirësuar zanatin tuaj dhe për të zotëruar çdo aspekt të procesit të redaktimit dhe softuerit.

Sigurisht që mund të përpiqeni t'i bashkoheni botës profesionale përpara se të jeni gati, por kuptoni se redaktimi profesional mund të jetë jashtëzakonisht i vështirë dhe sfidues, dhe nëse nuk jeni në lartësinë e sfidës dhe detyrës në dorë, do të jeni pa ceremoni dhe u largua pa mëdyshje nga çdo kompani që zbulon se nuk jeni një redaktues profesionist video, nëse mund të punësoheni.

Tregu i punës për redaktorët e videove është jashtëzakonisht konkurrues dhe brutalisht i ashpër. Ju duhet ta dini këtë dhe të jeni gati të refuzoheni 99 nga 100 herë edhe pasi të keni provuar se jeni një redaktues mjeshtër i videos.

Kjo është thjesht mënyra e botës këto ditë, pasi zanati është bërë më i aksesueshëm për shkak të mësimit të lirë dhe softuerit të lirë, kështu që barriera e hyrjes është shumë më e ulët tani se sa ka qenë ndonjëherë. Kjo është e mrekullueshme për t'u mësuar dhe për të pasur qasje uniforme në mjetet dhe tregtimin, por krijon një treg jashtëzakonisht të ngopur të redaktuesve të videove që të gjithë konkurrojnë për të njëjtat punë dhe modifikime.

Përgjigja e shkurtër? Mund të duhet një dekadë për t'u bërë një redaktues profesionist video, ose mund të duhen vetëm disa vjet. Gjithçka varet nga mënyra se si jeniduke përcaktuar "profesionist" dhe nëse jeni të aftë dhe me fat për të krijuar lidhjet e duhura në kohën e duhur dhe për të futur këmbën në derë dhe për t'u parë.

Pyetjet e shpeshta

Këtu janë disa pyetje të tjera që mund të keni në lidhje me kohën dhe përpjekjen që duhet për të mësuar redaktimin e videos.

A mund të jem një redaktues video pa një diplomë ose certifikim ?

Absolutisht. Nuk ka asnjë kërkesë të caktuar ose çertifikata ose diploma paraprake për të qenë redaktues video.

Si mund të fitoj një karrierë në modifikimin e videove?

Mjerisht nuk ka asnjë garanci se mund të arrini punën e editimit të videove të ëndrrave tuaja. Do të doja të kishte, por nuk mundem me ndërgjegje të pastër t'ju këshilloj apo të siguroj se kjo është e vërtetë. Siç u tha më lart, mund të jetë brutale dhe jashtëzakonisht e vështirë të bësh një karrierë në montazhin e videove.

Por kjo nuk do të thotë gjithashtu se është e pamundur, thjesht duhet të punoni pa u lodhur dhe të jeni këmbëngulës dhe të jeni të sigurt që të lidheni gjerësisht me redaktorët, regjisorët, kineastët dhe me të vërtetë këdo në film/tv. Kjo do të maksimizojë shanset tuaja për të "thyer" në industri dhe me shpresë për të hyrë në derë dhe për të filluar një karrierë në montazhin e videove.

A disponohet softuer falas për modifikimin e videove?

Jo vetëm që disponohet softuer falas për redaktimin e videove, por ai është softuer legjitim profesional dhe përdoret nga kaq shumë filma në mbarë botën. E kam fjalën për DavincinZgjidheni, dhe nëse nuk po e shfrytëzoni mundësinë për ta shkarkuar këtë softuer të klasit të Hollivudit falas dhe për të mësuar, do të ishit budalla që të mos e bëni këtë. Do të kisha vdekur për të pasur akses në këtë softuer kur isha duke u rritur dhe duke mësuar zanatin, dhe tani është falas për të gjithë. Merre atë. Mesoje. Tani.

Mendimet përfundimtare

Të mësosh artin e redaktimit të videos mund të bëhet me lehtësi relativisht, dhe kryesisht falas. Megjithatë, të zotërosh zanatin dhe të bëhesh profesionist i karrierës është krejtësisht tjetër gjë.

Ndonëse mund të duhen disa vite, ose më shumë, për t'u bërë një profesionist i vërtetë në fushën e redaktimit të videove, sigurisht që është e mundur ta bësh këtë, në të vërtetë është vetëm çështje kohe dhe përpjekjeje.

Duhet vetëm një kohë e shkurtër për të mësuar bazat, por kjo mund të çojë në një jetë mësimi, argëtimi dhe kreativiteti, dhe nëse jeni me fat, një karrierë jashtëzakonisht shpërblyese.

Si gjithmonë, ju lutemi na tregoni mendimet dhe komentet tuaja në seksionin e komenteve më poshtë. Sa kohë ju është dashur për të mësuar bazat e redaktimit të videos? Mendoni se është më mirë të mësoni se si të redaktoni falas, apo përmes kurseve formale?

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.