Çfarë është korrigjimi i ngjyrave në modifikimin e videos?

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Korrigjimi i ngjyrave në redaktimin e videos është relativisht i vetëshpjegueshëm, të paktën në lidhje me përcaktimin e procesit (shpesh kompleks).

Korrigjimi i ngjyrave është thjesht një term që përmbledh metodat dhe procedurat korrigjuese teknike për t'i bërë pamjet tuaja të ekspozohen siç duhet, të balancohen dhe të ngopen në mënyrë që të duken "korrekte" dhe sa më neutrale që të jetë e mundur.

Deri në fund të këtij artikulli, do të keni një kuptim të fortë se çfarë përbën Korrigjimi i ngjyrave dhe se si mund të shkoni për të zbatuar disa nga këto baza në punën tuaj.

Çështjet kryesore

  • Korrigjimi i ngjyrave nuk është i njëjtë me klasifikimin e ngjyrave.
  • Korrigjimi është thelbësor për të siguruar qëndrueshmëri dhe gjithashtu cilësi të imazheve.
  • Shpesh është më mirë të aplikoni një korrigjim bazë dhe rishikoni dhe rishikoni sipas nevojës.
  • Korrigjimi i ngjyrave nuk është një aftësi thelbësore redaktimi (pavarësisht asaj që disa punëdhënës mund të thonë të kundërtën), por ju mundëson të siguroni pozicione dhe tarifa më të larta pagese sesa redaktimi vetëm.

Cili është qëllimi i korrigjimit të ngjyrës?

Siç u tha shkurtimisht më lart, qëllimi i Korrigjimit të ngjyrave është të sjellë pamjet tuaja në një gjendje të korrigjuar ose neutrale. Është thelbësore të bëhet, veçanërisht në botën e sotme moderne, ku kaq shumë kamera prodhojnë skedarë dixhitalë të papërpunuar dhe të bazuar në log. Megjithatë, konceptet dhe praktika e këtij arti kanë ekzistuar shumë kohë përpara epokës dixhitale.

Nëse pamjet tuaja nuk janëi korrigjuar ose i balancuar, është e sigurt të thuhet se as ju, as dikush atje nuk do të jeni të interesuar ta shikojë atë për një kohë shumë të gjatë, nëse fare.

Kur duhet të aplikohet korrigjimi i ngjyrave?

Korrigjimi i ngjyrave mund të zbatohet sa herë të dëshironi, megjithëse në epokën dixhitale, shpesh bëhet ose kur redaktimi është i kyçur, ose bëhet përpara redaktimit .

Zgjedhja është e juaja, por në përgjithësi, është shumë më tepër punë për të korrigjuar me ngjyra të gjitha pamjet tuaja të papërpunuara sesa për të korrigjuar ngjyrën e asamblesë suaj përfundimtare editoriale.

A është i nevojshëm korrigjimi i ngjyrave në modifikimin e videos?

Unë prirem të mendoj se korrigjimi i ngjyrave është thelbësor, megjithëse disa mund të mos pajtohen. Sipas vlerësimit tim, një shikues nuk do të jetë kurrë në gjendje të tregojë nëse është aplikuar korrigjimi i ngjyrave, veçanërisht nëse është bërë siç duhet dhe mirë.

Siç u përmend më parë, në domenin e sotëm dixhital raw/log, korrigjimi i ngjyrave është gjithnjë e më i nevojshëm për t'i bërë skedarët tuaj të papërpunuar të duken të vërteta në formë dhe si i keni parë në set.

Pa korrigjim ngjyrash ose balancim të çfarëdo lloji, imazhet mund të duken "të holla" ose krejtësisht të tmerrshme përpara korrigjimit të ngjyrave .

Dhe përtej nevojave për log/të papërpunuara, ka shumë raste kur mund t'ju duhet të ndryshoni tempin/tinjen e përgjithshme të një imazhi për shkak të ndryshimeve të ndriçimit ose shfaqjes së një reje të bezdisshme që e ka hedhur plotësisht jashtë ekspozimi ndaj dritës.

Me të vërtetë shumëskenarë për të renditur këtu, por e kuptoni se korrigjimi i ngjyrave është jashtëzakonisht i dobishëm dhe i nevojshëm kur lindin probleme.

Cilët janë hapat bazë në korrigjimin e ngjyrave?

Në përgjithësi, ju dëshironi të filloni fillimisht me Ekspozimin . Nëse mund t'i merrni më të lartat/mesme/zezakët tuaj në nivelet e duhura, mund të filloni të shihni imazhin tuaj të gjallëruar.

Më pas, do të dëshironi të punoni në kontrastin tuaj , i cili është thelbësor për të vendosur pikën tuaj gri të mesme dhe për të siguruar që ju të mos humbni shumë detaje të imazhit në hije ose vargjet e sipërme të theksuara.

Pas kësaj, ju mund të rregulloni nivelet tuaja të ngopjes/ngjyrës në një nivel të pranueshëm . Në përgjithësi, është praktikë e mirë t'i ngrini ato aty ku duken të natyrshme dhe jo surreale, dhe më pas t'i ulni nivelin vetëm një fije floku. Ju gjithmonë mund të ktheheni dhe ta rregulloni këtë më vonë.

Pasi të jenë arritur të gjithë hapat e mëparshëm, tani duhet të jeni në gjendje të shihni pak a shumë se ku po gjurmohet imazhi juaj për sa i përket korrigjimeve të vërteta.

Si duket për ju tani? A ka ndonjë ngjyrosje të ngjyrave në nivelet më të larta ose mesatare ose të ulëta? Po në lidhje me nuancën dhe nuancën e përgjithshme? Po në përgjithësi për balancën e bardhë?

Rregulloni imazhin tuaj në përputhje me këto atribute të ndryshme derisa të arrini në një vend ku imazhi juaj duket i duhur, neutral dhe i natyrshëm për sytë tuaj.

Nëse keni ende probleme, mund ta mbanindryshimet tuaja, por thjesht filloni përsëri nga lart dhe rregulloni shumë pak për të parë nëse ndonjë nga atributet e mësipërme duhet të modifikohet.

Kjo është plotësisht e mundur pasi secili prej këtyre cilësimeve mund të ndikojë në mënyrë dramatike në imazh dhe kështu ka një efekt të vogël shtytjeje në lojë këtu.

Është e rëndësishme ta vini re këtë dhe të mos lejoni që të jeni të frustruar me rrjedhshmërinë e procesit, thjesht kaloni valën dhe eksperimentoni dhe thjesht zhbëni ndryshimet tuaja nëse imazhi po degradon në çdo moment.

Gjithashtu, vlen të përmendet këtu se duhet të shmangni sa herë që është e mundur të përdorni çdo cilësim "Auto" për korrigjimin ose balancimin e ngjyrave . Kjo jo vetëm që do të dëmtojë rritjen dhe aftësitë tuaja, por gjithashtu shpesh rezulton në balancim dhe korrigjim shumë të dobët. Asnjë profesionist nuk do ta përdorë këtë, dhe as ju.

Sa kohë zgjat korrigjimi i ngjyrës?

Përgjigja e saktë këtu është se Korrigjimi i ngjyrave kërkon aq kohë sa duhet. Nuk ka përgjigje të drejtë/të gabuar pasi procesi ndonjëherë mund të jetë shumë i shpejtë (nëse rregullon vetëm një pozë të vetme) ose mjaft i gjatë (nëse ngjyra korrigjon një film të tërë artistik).

Mund të varet shumë edhe nga gjendja e pamjeve që kërkoni të korrigjoni. Nëse ishte mirë i ndriçuar dhe i shkrepur mirë, mund të mos keni nevojë të aplikoni shumë apo edhe ndonjë korrigjim përtej thjesht balancimit dhe aktivizimit të ngopjes.

Nëse, megjithatë, ka një mori problemesh dheishte pak ose aspak e menduar se si po kapeshin pamjet ose kishte probleme të prodhimit që i detyronin duart e tyre, atëherë mund të shikoni një rrugë shumë të gjatë përpara në lidhje me korrigjimin e pamjeve.

Dhe së fundi, varet shumë edhe nga familjariteti, komoditeti dhe aftësia juaj me procesin e korrigjimit të ngjyrave në përgjithësi. Sa më mirë të jeni në korrigjimin e ngjyrave, aq më shpejt mund t'i rregulloni të gjitha problemet në dispozicion dhe t'i bëni pamjet tuaja të balancuara dhe neutrale.

Dallimet midis korrigjimit të ngjyrave dhe klasifikimit të ngjyrave

Korrigjimi i ngjyrave ndryshon shumë nga Grading Color. Korrigjimi i ngjyrave është një mjet për të neutralizuar një imazh, ndërsa klasifikimi i ngjyrave është më i ngjashëm me pikturimin dhe përfundimisht modifikimin (nganjëherë në masë) të imazhit të përgjithshëm.

Vlerësimi i ngjyrave gjithashtu mund të bëhet (të paktën siç duhet dhe në mënyrë efektive) vetëm në një imazh që tashmë është korrigjuar me ngjyra . Pa ekuilibrin e duhur dhe pikat e bardha/të zeza, aplikimi i klasifikimit të ngjyrave në një skenë ose film do të jetë një ushtrim kotësie (ose çmendurie) pasi Nota e ngjyrave nuk do të zbatohet në mënyrë korrekte dhe të njëtrajtshme, përveç nëse filmimi themelor është në një gjendje neutrale.

Duke marrë në konsideratë këtë, mund të shihni se klasifikimi i ngjyrave është një formë e ngritur e korrigjimit të ngjyrave, ku Colorist tani po e stilizon imazhin dhe shpesh e merr atë në drejtime shumë surreale.

Sido që të jetë qëllimi, ata nuk janëkërkohet për të ruajtur realitetin në fazën e klasifikimit të ngjyrave, por është ende praktikë e mirë që të mbash tonet e lëkurës të duken disi normale dhe natyrale, përveç nëse qëllimi është të veprosh ndryshe.

FAQ

Këtu janë disa të tjera Pyetjeve që mund të keni në lidhje me korrigjimin e ngjyrave në redaktimin e videos, unë do t'u përgjigjem shkurtimisht më poshtë.

Cili është ndryshimi midis korrigjimit parësor dhe dytësor të ngjyrave?

Korrigjimi parësor i ngjyrës i përket të gjithë hapave fillestarë të korrigjimit dhe balancimit të ngjyrave të listuara më sipër. Korrigjimi sekondar i ngjyrave përfshin të njëjtat metoda dhe mjete, por në vend që të trajtojë imazhin në tërësi, merret më shumë me një element të veçantë në ekran.

Qëllimi dhe metoda është të izoloni këtë ngjyrë ose artikull dhe ta modifikoni atë ekskluzivisht duke ruajtur të gjitha përpjekjet korrigjuese që keni bërë në fazën tuaj parësore të korrigjimit.

Cili softuer mbështet korrigjimin e ngjyrave?

Pothuajse i gjithë programi kompjuterik sot mbështet Korrigjimin e ngjyrave, dhe sigurisht çdo NLE moderne. Ka disa ndryshime në mënyrën se si softueri trajton cilësimet dhe atributet e ndryshme të listuara më sipër, por në përgjithësi, ato duhet t'i përfshijnë të gjitha këto dhe të funksionojnë kryesisht në të njëjtën mënyrë në të gjithë tabelën.

Megjithatë, jo të gjithë softuerët do të funksionojnë ose ngjyrosni saktësisht njësoj si të fundit, kështu që do të ishte e gabuar të supozohej se mund të aplikoni drejtpërdrejt ose të ndikoni/korrigjoni pamjet në të njëjtën mënyrënë të gjithë bordin.

Megjithatë, pavarësisht dallimeve të tyre, bazat (pasi t'i fusni) do të jenë jashtëzakonisht të vlefshme dhe do t'ju lejojnë të ngjyrosni imazhet e sakta në çdo gjë, nga një sistem i klasit të Hollivudit deri tek një aplikacion i integruar për rregullimin e ngjyrës cilësimet e fotografive të telefonit tuaj.

Mendimet përfundimtare

Korrigjimi i ngjyrave është një proces jetik dhe vendimtar në botën e redaktimit të videove. Siç mund ta shihni, ai ka një gamë të gjerë përdorimesh dhe po aq mjete për ta arritur atë.

Lajmi i mirë është se ndërkohë që klasifikimi i ngjyrave mund të marrë kohë dhe ndonjëherë jashtëzakonisht kompleks, mjetet dhe cilësimet themelore që do të hasni (dhe në fund të përdorni) për të arritur rezultate të balancuara dhe neutrale do të përkthehen gjerësisht në shumicën (nëse jo të gjitha) aplikacione ku mund të aplikohen modifikimet e ngjyrave dhe imazhit.

Ashtu si me shumicën e mjeteve të tregtisë, është më mirë të mësoni praktikisht dhe praktikoni, praktikoni, praktikoni. Ju mund të mos jeni në gjendje të korrigjoni ngjyrën shpejt ose edhe mirë në përpjekjet e para, por do të mësoni të zhvilloni dhe t'i grisni sytë për të parë në mënyrë kritike dhe korrigjimin e ngjyrave në mënyrë efikase në kohë.

Si gjithmonë, ju lutemi lejoni ne i dimë mendimet dhe komentet tuaja në seksionin e komenteve më poshtë. Cilat janë disa nga mënyrat në të cilat keni aplikuar korrigjimet e ngjyrave? A keni një softuer të preferuar për korrigjimin e ngjyrave?

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.