8 Softueri më i mirë rezervë për Windows 10 (Përditësuar 2022)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Në botën tonë moderne të fiksuar pas teknologjisë, të dhënat dixhitale janë kudo. Ne mbajmë superkompjuterë në xhepat tanë me lidhje me shpejtësi të lartë me shumën totale të njohurive njerëzore, dhe megjithatë ndonjëherë e gjithë kjo qasje e lehtë na bën të përtazohemi për t'u kujdesur siç duhet për të dhënat tona personale.

Krijimi dhe mbajtja e kopjeve rezervë është thelbësore për t'u siguruar që të mos humbasim kurrë të dhënat tona, por përdoruesi mesatar i kompjuterit mendon për këtë afërsisht aq shpesh sa mendon për marrjen e sasisë së duhur të folatit në dietën e tyre - me fjalë të tjera, pothuajse kurrë.

Me përjashtim të jush, sigurisht, sepse jeni duke kërkuar për softuerin më të mirë rezervë për Windows 10 dhe keni ardhur në vendin e duhur. Kam renditur në shumicën e softuerëve më të mirë rezervë të disponueshëm për të zgjedhur dy fitues.

Acronis Cyber ​​Protect është programi rezervë më miqësor për përdoruesit që kam shqyrtuar dhe ofron një gamë rezervash opsionet e konfigurimit që duhet të jenë të mjaftueshme për të përmbushur edhe kërkesat më të kërkuara të të dhënave. Kjo ju lejon të konfiguroni shpejt kopjet rezervë të planifikuar dhe të kopjoni të gjithë kompjuterin tuaj me vetëm disa klikime në çdo disk lokal ose në Acronis Cloud. Gjithashtu ka një çmim mjaft të arsyeshëm në krahasim me disa nga opsionet e tjera në rishikim, duke marrë parasysh gamën mbresëlënëse të veçorive që ofron.

Nëse përballueshmëria është më e rëndësishme për ju sesa një grup i plotë funksionesh, AOMEI Backuppper është një zgjidhje e shkëlqyer rezervë e disponueshme për& Recovery ka gjithashtu një dizajn shumë miqësor për përdoruesit me një çmim më të përballueshëm. Kompensimi për këtë ndërprerje të çmimit është se ai ka një grup karakteristikash më bazë, dhe megjithëse kërkon gjithashtu që të konfiguroni një llogari me Paragon për ta përdorur atë, nuk duket se ka shumë përparësi për këtë proces (nëse ndonjë). Nuk ka asnjë opsion rezervë në renë kompjuterike, megjithëse mund t'i dërgoni kopjet rezervë në disqet e rrjetit.

Rezervimet janë të lehta për t'u krijuar, pavarësisht nëse dëshironi një kopje rezervë një herë ose një opsion të planifikuar rregullisht. Mund të kopjoni të gjithë kompjuterin tuaj, dosjet e zgjedhura ose thjesht llojet e skedarëve të zgjedhur dhe mund të planifikoni që kompjuteri të zgjohet, të krijoni kopjen rezervë dhe më pas të ktheheni në gjumë, gjë që ju lejon të kurseni kohë duke planifikuar kopje rezervë për në mes të natën edhe nëse e keni vënë kompjuterin tuaj në gjumë jashtë zakonit.

Paragon përfshin gjithashtu disa mjete të tjera, duke përfshirë një menaxher ndarjeje, një funksion të sigurt fshirjeje dhe një mjet imazhi të diskut që ju lejon të krijoni një kopje e saktë e bootable e diskut tuaj ekzistues. Fatkeqësisht, këto mjete janë bllokuar kryesisht gjatë provës, kështu që ju do të duhet të merrni vendimin tuaj për blerjen vetëm në bazë të funksionit rezervë.

3. Genie Timeline Home

( 39,95 dollarë për 1 kompjuter, 59,95 dollarë për 2)

Në fillim, Genie Timeline dukej se ishte programi më miqësor për përdoruesit nga programet që shqyrtova. Kjo e bën jashtëzakonisht të thjeshtë për t'u vendosurkrijoni një kopje rezervë, megjithëse metoda e zgjedhjes së llojit të skedarëve që dëshironi të kopjoni është pak e çuditshme. Ai ofron dy metoda: një shfletues standard skedari për të zgjedhur manualisht dosjet për kopje rezervë ose modalitetin "Zgjedhja inteligjente" që ju lejon të përcaktoni llojet e skedarëve për kopje rezervë - foto, video, faqeshënues, etj. Kjo mund të jetë më e thjeshtë për shumë përdorues kompjuteri, por çuditërisht faqosja për Zgjedhjen inteligjente ka një opsion të fshehur për Ebooks, i cili është i varrosur në mënyrë të pashpjegueshme në faqen e tij.

Në teori, ai përfshin gjithashtu disa mjete shtesë si p.sh. një "krijues i diskut për rikuperimin e fatkeqësive", i krijuar për të krijuar media shpëtimi, por për disa arsye, kjo veçori nuk është instaluar së bashku me programin kryesor. Në vend të kësaj, duhet ta shkarkoni dhe instaloni veçmas, gjë që duket si një zgjedhje shumë e çuditshme për një veçori kaq bazë dhe të dobishme.

Në përgjithësi, është një program i mirë për të bërë kopje rezervë të thjeshtë, por është paksa i kufizuar në terma të fushës së saj për atë që kushton. Disa nga programet e tjera që shikova ofrojnë vlerë më të mirë për paratë duke e mbajtur ende ndërfaqen shumë miqësore për përdoruesit, kështu që mund të dëshironi të kërkoni diku tjetër.

4. NTI Backup Now EZ

(29,99 dollarë për 1 kompjuter, 49,99 dollarë për 2 kompjuterë, 89,99 dollarë për 5 kompjuterë)

Shumë njerëz betohen për këtë program, por më duket se faqosja ishte paksa e madhe për shkak të teksti i mbivendosur drejtpërdrejt në imazhet e ikonave. Ekziston një gamë solide rezervëopsionet, megjithatë, duke përfshirë opsionin për të bërë kopje rezervë në NTI Cloud ose në çdo pajisje të rrjetit lokal. Ashtu si Genie Timeline, ka dy mënyra për të zgjedhur kopjet rezervë: duke përdorur modalitetin e tyre të përzgjedhjes EZ ose duke specifikuar skedarët dhe dosjet. Planifikimi është pak i kufizuar, por adekuat, edhe pse nuk mund të zgjidhni midis metodave rezervë, gjë që ju detyron të bëni një kopje rezervë të plotë sa herë që detyra të ekzekutohet.

Një veçori unike e "Rezervimi Tani" është aftësia për të mbështetur ngrini llogaritë tuaja të mediave sociale, por nuk isha në gjendje ta bëja të funksiononte – sa herë që përpiqesha të identifikohesha në një nga llogaritë e mia, programi nuk u përgjigj dhe përfundimisht u rrëzua. NTI ka zhvilluar gjithashtu një aplikacion celular për iOS dhe Android për t'ju ndihmuar të rezervoni fotot e pajisjes tuaj celulare, por kërkon krijimin e një llogarie NTI në mënyrë që të sinkronizohet me kompjuterin tuaj.

Ndërsa ka disa veçori unike , një program rezervë që prishet gjatë çdo pjese të funksionimit të tij nuk më mbush me besim në pjesën tjetër të aftësive të tij. Pra, ndërsa veçoria e mediave sociale mund të jetë joshëse, ju duhet të kërkoni ende diku tjetër për një zgjidhje rezervë.

Disa softuer rezervë falas për Windows

EaseUS ToDo Falas për kopje rezervë

Ndërfaqja është e thjeshtë dhe e pastër, megjithëse ndonjëherë duket sikur nuk ka mjaft përkufizim vizual midis elementëve të ndryshëm

Softueri falas shpesh rrënohet nga softueri i padëshiruar i palëve të treta që merrtë bashkuara në instaluesit e tyre, dhe për fat të keq, ky është një prej tyre. Unë pothuajse e skualifikova atë nga rishikimi për shkak të kësaj, por në përgjithësi është një opsion mjaft i mirë falas për sa kohë që dini se si të çaktivizoni instalimet shtesë të softuerit. Mos u shqetëso, unë i kushtova shumë vëmendje që të mos kesh nevojë!

Instaluesi është krijuar madje për të fshehur faktin që është e mundur të tërhiqesh nga këto programe shtesë , edhe pse është mjaft e lehtë për t'u bërë sapo të shihni se si

Pasi të futeni në program, megjithatë, ai ka një plan urbanistik të qartë dhe të dizajnuar mirë që nuk ju mbyt me opsione. Versioni falas ju lejon të planifikoni kopje rezervë të të gjithë kompjuterit tuaj dhe të skedarëve dhe dosjeve specifike, por ju kufizon kur bëhet fjalë për veçori të caktuara, të tilla si kopjimi i klientit tuaj Outlook ose krijimi i një imazhi të diskut për migrim në një kompjuter të ri. Ka gjithashtu disa mjete shtesë të përfshira si krijuesi i diskut të rikuperimit dhe një gomë skedari i sigurt.

Në mënyrë irrituese, zhvilluesit zgjodhën të kufizojnë shpejtësinë e rezervimit të versionit falas në mënyrë që ta bëjnë versionin me pagesë më tërheqës, gjë që më duket si një taktikë e panevojshme dhe madje pak e fshehtë e shitjeve. Kur e kombinoni atë me softuerin e poshtër të palëve të treta që përfshihet në procesin e instalimit, më duhet të rekomandoj që të kërkoni diku tjetër për një zgjidhje rezervë falas, pavarësisht nga fakti se pjesa tjetër eprogrami është efektiv.

Ju mund ta merrni programin nga faqja e tij zyrtare këtu.

Macrium Reflect Free Edition

Softueri falas nuk është gjithmonë më miqësore për përdoruesit, dhe Macrium Reflect nuk bën përjashtim

Ky opsion falas është unik për një arsye të keqe – kërkon që të shkarkoni 871 MB për instalimin bazë, gjë që është paksa befasuese duke marrë parasysh veçoritë e kufizuara që ofron. Me sa duket, kjo madhësi e tepërt është kryesisht për shkak të përfshirjes së komponentëve WinPE që përdoren për të krijuar media rikuperimi, por është deri tani shkarkimi më i madh nga të gjitha programet që kam shqyrtuar. Nëse keni një lidhje interneti të ngadaltë ose të matur, mund të dëshironi të kërkoni diku tjetër për softuer falas.

Përveç kësaj kërkese të madhe shkarkimi, versioni falas i Macrium Reflect ju lejon vetëm të krijoni një imazh rezervë të gjithë kompjuterit tuaj. Ju nuk mund të zgjidhni skedarë ose dosje specifike për të rezervuar, që do të thotë se jeni të detyruar të krijoni një skedar rezervë jashtëzakonisht të madh sa herë që e ekzekutoni.

Një veçori e dobishme që është unike për Macrium është aftësia për të krijuar një mjedis rikuperimi specifik për Macrium dhe shtoni atë në menynë tuaj të nisjes, duke ju lejuar të rivendosni një imazh të dëmtuar të diskut edhe nëse nuk jeni në gjendje të nisni në Windows. Ky është një veçori interesante, por nuk duket e mjaftueshme për të kapërcyer kufizimet e tjera të versionit falas.

Mund ta merrni këtë falasprogrami rezervë nga faqja e tij zyrtare këtu.

E vërteta rreth ruajtjes së të dhënave tuaja

Edhe pse thjesht po bëni një kopje të skedarëve tuaj, mbajtja e një sistemi të duhur rezervë nuk është aq e lehtë sa duket. Nëse thjesht po rezervoni disa dokumente, mund të jeni në gjendje të shpëtoni nga kopjimi manual i tyre në një çelës të vogël USB, por kjo nuk do ta bëjë punën nëse keni shumë skedarë – dhe definitivisht nuk do të sigurohuni që të keni kopjet rezervë të përditësuara rregullisht që ju nevojiten për të siguruar të dhënat tuaja.

Kur bëhet fjalë për rezervimin e duhur të të dhënave tuaja, gjëja e parë që ju nevojitet është të paktën një disk i jashtëm me kapacitet të lartë. Çmimet për gigabajt kanë rënë mjaft gjatë viteve të fundit dhe disqet prej 3 ose 4 terabajt po bëhen më të përballueshme. Kjo mund t'ju tundojë të dilni dhe të merrni diskun më të madh që mund të gjeni, por është e rëndësishme të dini se jo të gjithë disqet janë krijuar të barabartë. Disa disqe dështojnë në mënyrë më të qëndrueshme se të tjerët, dhe disa që nuk do të dëshironit t'i përdorni si diskun kryesor të kompjuterit tuaj janë të mirë për kopje rezervë të rastësishme.

Ndërsa unë nuk do të rekomandoj ndonjë lloj ose prodhues specifik të një drive, ka njerëz, të gjitha bizneset e të cilëve bazohen në hard disk: operatorë të qendrave të të dhënave. Ata kanë sasi të mëdha të dhënash në lidhje me shkallët e dështimit të disqeve, dhe ndërsa nuk po kryejnë saktësisht kërkime shkencore, rezultatet ia vlen të shikohen. Është e rëndësishme të theksohet seedhe nëse blini një diskun që dështon më së paku, nuk do të thotë se nuk mund të dështojë kurrë - ai thjesht përmirëson shanset tuaja. Në një afat kohor mjaft të gjatë, çdo disk do të dështojë dhe do të bëhet i pabesueshëm ose i papërdorshëm, kjo është arsyeja pse kopjet rezervë janë absolutisht thelbësore.

Disqet në gjendje të ngurtë (SSD) kanë më pak gjasa të dështojnë sesa disqet e vjetër me pllaka magnetike rrotulluese , kryesisht sepse nuk kanë pjesë të lëvizshme. Ka edhe arsye të tjera më teknike, por ato janë pak jashtë objektit të këtij artikulli. SSD-të janë gjithashtu shumë më të shtrenjta se disqet e bazuara në pjatë, që do të thotë se ato zakonisht nuk janë kandidatët më të mirë për disqet rezervë, përveç nëse keni vetëm një sasi të vogël të dhënash për të rezervuar.

The rregulli i artë i rezervimit të të dhënave është se nuk është vërtet i sigurt nëse nuk është në të paktën dy vende të veçanta rezervë.

Që në kolegj, kisha profesorë që thoshin se të dhënat dixhitale nuk ekzistonin në të vërtetë përveç nëse ato është ruajtur në dy vende të veçanta. Kjo mund të duket e tepërt, por e vetmja mënyrë që një përplasje e hard drive mund të jetë më e keqe është nëse të dhënat tuaja rezervë janë gjithashtu të korruptuara. Papritur, një tjetër rrjet sigurie duket si një ide e mrekullueshme, por atëherë është tepër vonë për ta vendosur atë.

Idealisht, një nga kopjet tuaja rezervë duhet të vendoset në një vend fizikisht të ndarë nga kopja origjinale. Ky mund të mos jetë një opsion për dosjet profesionale konfidenciale, por nëse keni të bëni me materiale që ju ndjejnëmund të dëshirojë të punësojë një ekip të sigurisë kibernetike për të trajtuar gjërat në vend që të shkojë për një qasje DIY.

Nëse të gjitha disqet tuaja heqin dorë nga fantazma, një industri e tërë është zhvilluar rreth rikuperimit të të dhënave, por mund të kushtojë mijëra dollarë për disqet e bazuara në pjatë. Ato duhet të hapen në një dhomë të pastër pa pluhur, me shpresë të riparohen dhe më pas të vulosen përsëri, madje edhe pas gjithë kësaj nuk ka asnjë garanci që do të ktheni ndonjë nga skedarët tuaj. Mund të kthesh një pjesë të tij, ose absolutisht asgjë - por ndoshta do të tarifohesh përsëri për të.

Zgjidhja e zgjuar është thjesht të bësh kopje rezervë të duhur. Nuk është aspak aq e vështirë – ose të paktën nuk do të jetë, pasi të keni zgjedhur softuerin e duhur të rezervimit.

Si zgjodhëm softuerin rezervë të Windows

Ka më shumë për softuerin e mirë rezervë nga sa duket, dhe programet e disponueshme nuk janë krijuar të gjitha të barabarta – larg saj. Ja se si e vlerësuam secilin prej programeve rezervë në këtë rishikim:

A ofron kopje rezervë të planifikuar?

Të mos harroni të përditësoni kopjet rezervë është një nga telashet më të mëdha në gjithë procesin. Një kopje rezervë nga gjashtë muaj më parë është më mirë se asgjë, por një kopje rezervë nga dje do të jetë shumë më e dobishme nëse diçka shkon keq. Softueri i mirë i rezervimit do t'ju lejojë të planifikoni procesin e rezervimit në intervale të rregullta, në mënyrë që të mund ta konfiguroni një herë dhe më pas të mos shqetësoheni më për të.

A mund të krijojë një vazhdimësikopje rezervë?

Disqet e ngurtë mund të dështojnë në mënyra të çuditshme. Ndonjëherë malware mund të korruptojë disa nga skedarët tuaj përpara se ta vini re ose përpara se softueri juaj i sigurisë ta kap atë. Ndonëse është e rrallë, kjo mund të nënkuptojë që procedura juaj e planifikuar e rezervimit ekzekutohet dhe ruan një kopje të versionit të dëmtuar të skedarëve tuaj (ndonjë tifoz i altered Carbon atje?). Softueri i mirë rezervë do t'ju lejojë të krijoni kopje rezervë të shumëfishta të datës, duke ju lejuar të rivendosni një version të mëparshëm të pakorruptuar të skedarëve.

A mund të rezervojë të gjithë kompjuterin tuaj?

Nëse duhet të ndodhë më e keqja dhe hard disku juaj dështon plotësisht, mund të jetë një telash i madh për të konfiguruar diskun tuaj të ri. Riinstalimi dhe përditësimi manual i Windows mund të marrë një kohë shumë të gjatë, për të mos përmendur riinstalimin e të gjitha programeve tuaja të preferuara. Nëse keni në dispozicion një kopje rezervë të të gjithë kompjuterit tuaj, do të funksiononi shumë më shpejt sesa të rivendosni gjithçka me dorë.

A mund të rezervojë vetëm skedarët tuaj të rinj dhe të ndryshuar?

Ndërsa çmimet e makinave po bien, ato ende nuk janë saktësisht të lira. Nëse përditësoni vetëm kopjen rezervë të ruajtur me skedarë të rinj dhe të rishikuar, do të jeni në gjendje të përdorni një disk ruajtjeje shumë më të vogël sesa do të kishit ndryshe. Ai gjithashtu do të përshpejtojë procesin tuaj të rezervimit, i cili mund të jetë një ndihmë e madhe nëse ruani sasi të mëdha të dhënash.

A mund t'i ruajë skedarët tuaj në një vendndodhje rrjeti?

Ky është një veçori më e avancuar se shumicaPërdoruesit e rastësishëm të shtëpisë do të kenë nevojë, por meqenëse të kesh një kopje rezervë të veçantë fizikisht është një nga "praktikat më të mira" për menaxhimin e mirë të të dhënave, ajo meriton të përfshihet. Nëse keni një konfigurim NAS ose akses në një server të madh FTP jashtë sajtit, mund të jetë shumë e dobishme të keni softuer që di se si të aksesojë vendndodhjet e ruajtjes së rrjetit.

A është i lehtë për t'u përdorur?

Kjo mund të duket si një pikë e qartë, por në fakt është mjaft e rëndësishme. Një nga arsyet më të mëdha që njerëzit nuk shqetësohen për të bërë kopje rezervë të duhur është se duket si shumë punë, kështu që çdo program që nuk është i thjeshtë duhet të shmanget. Një program i mirë rezervë do të jetë aq i lehtë për t'u konfiguruar dhe përdorur, saqë nuk do t'ju shqetësojë të vendosni gjithçka.

A është i përballueshëm?

Ka diçka në lidhje me ruajtjen e të dhënave dhe rikuperimi që bën që disa kompani të ngarkojnë tepër. Ndoshta kjo është për shkak se ata e kuptojnë se sa të vlefshme janë të dhënat tuaja për ju, por duket më e arsyeshme ta mbani softuerin të përballueshëm në mënyrë që të gjithë të qëndrojnë të mbrojtur.

A disponohet për pajisje të shumta?

Shumë njerëz kanë më shumë se një kompjuter, dhe në një zyrë të vogël ose familje familjare, mund të ketë jo pak. Shumica e licencave të softuerit shiten për kompjuterë individualë, që do të thotë se blerja e kopjeve të shumta të licencave mund të kushtojë shumë. Idealisht, softueri më i mirë rezervë do t'ju lejojë ta instaloni në pajisje të shumta për të siguruar që të gjitha të dhënat tuaja janëçmimi jashtëzakonisht i ulët i falas. Karakteristikat janë më të kufizuara se Acronis, por është po aq miqësore për përdoruesit dhe çmimi është padyshim i duhuri. Nëse keni një numër të madh kompjuterësh për t'u instaluar, kostoja e licencave mund të rritet shpejt – kështu që fakti që AOMEI Backupper është falas është një pikë e madhe në favor të tij.

Përdorimi i një Mac makinë? Lexoni gjithashtu: Softueri më i mirë rezervë për Mac

Pse më besoni mua për këtë udhëzues softuerësh?

Përshëndetje, emri im është Thomas Boldt dhe dikur isha i tmerrshëm për të bërë kopje rezervë. Ka pas qene. Unë krijoj sasi të mëdha të dhënash dixhitale në formën e fotografive, punës së dizajnit dixhital dhe rishikimeve të softuerit si ky, por pothuajse të gjitha ruhen në kompjuterin tim personal. Për shkak se pjesa më e madhe e jetës sime është ndërtuar në kompjuterë, ka kuptim të plotë që unë të jem jashtëzakonisht i kujdesshëm në lidhje me rezervimin e të dhënave të mia për t'u siguruar që asgjë të mos humbasë. Nuk kam menduar gjithmonë në këtë mënyrë – por ju duhet të humbisni kujtimet tuaja të çmuara vetëm një herë përpara se të filloni të merreni seriozisht me kopjet rezervë. Nëse do të isha pak më i kujdesshëm për të filluar, nuk do të kisha pritur kaq gjatë.

Afërsisht një dekadë më parë, kisha një hard disk të vjetër që përmbante një sasi të madhe të punës sime të hershme fotografike. Hapat e parë të zhvillimit të stilit tim fotografik janë zhdukur përgjithmonë, sepse nuk mendoja se hard disku im do të ishte ai që do të dështonte papritur. Që nga ajo fatkeqësi, unë kam qenë i zellshëm për të bërë kopje rezervë në njëi sigurt pa marrë parasysh se në cilin kompjuter është.

Një fjalë e fundit

Kjo ka qenë shumë për t'u marrë, e di, dhe të menduarit shumë për humbjen e të dhënave mund të jetë një situatë paniku – por në të vërtetë nuk duhet të rrezikoni me të dhënat tuaja të rëndësishme. Shpresojmë, tani keni gjetur një zgjidhje rezervë që do të funksionojë për ju dhe do t'i mbajë skedarët tuaj të sigurt, një zgjidhje për të cilën do të jeni në gjendje ta konfiguroni lehtësisht dhe nuk do të duhet të shqetësoheni përsëri. Vetëm mos harroni të kontrolloni kopjet tuaja rezervë herë pas here për t'u siguruar që gjërat po funksionojnë pa probleme dhe do të jeni të qetë duke ditur se të dhënat tuaja janë të sigurta.

Mos harroni: duhen dy kopje rezervë të veçanta ose në të vërtetë nuk ekziston!

A keni një zgjidhje rezervë të Windows që ju pëlqen që nuk e përmenda? Na tregoni në komentet më poshtë dhe me siguri do t'i hedh një sy!

rregullisht, por përpara se të shkruaja këtë rishikim, sistemi im rezervë ishte tërësisht manual. Krijimi i kopjeve rezervë manualisht kërkon shumë kohë dhe përpjekje që mund të përdoren më mirë në projekte të tjera, kështu që kam vendosur që është koha për të gjetur një mënyrë më të mirë për të mbrojtur të dhënat e mia.

Shpresojmë, eksplorimi im i programeve të ndryshme rezervë të disponueshme për Windows 10 do t'ju ndihmojë të siguroheni që të mos ndiqni hapat e pafat të të kaluarës.

A keni nevojë për softuer rezervë të Windows?

Versioni i shkurtër është se pothuajse të gjithë kanë nevojë për softuer rezervë të një lloji. Të mos kesh një kopje rezervë të skedarëve të tu është njësoj si të kesh një shtëpi pa sigurim zjarri: gjithçka mund të duket mirë pa të, derisa papritur asgjë nuk është mirë dhe e gjithë jeta jote do të ndryshojë përgjithmonë. Në këtë shembull, është jeta juaj dixhitale, por shumë njerëz nuk mendojnë se sa e brishtë është të kesh vetëm një kopje të vetme të të dhënave të tyre – derisa ajo të jetë zhdukur.

Shpresoj se sa më sipër nuk ju trembi , por është e rëndësishme të dini se me çfarë keni të bëni. Por a ndikon vërtet ju personalisht?

Varet se sa thellë e përqafoni stilin e jetës dixhitale. Nëse e përdorni kompjuterin tuaj vetëm për të ruajtur disa foto dhe dokumente, ndoshta do të jeni mirë me përdorimin e funksionit të kopjimit që është i integruar në Windows 10. Nuk është tamam keq, por është sistemi më bazë rezervë që mund të ndërtoni. Për aq kohë sa ju mund të mbani mend për të përditësuar tuajkopje rezervë, ju mund të mos humbni shumë skedarë nëse diçka ndodh me hard diskun tuaj, por një program i dedikuar rezervë është një opsion shumë më i mirë.

Nëse e përdorni kompjuterin tuaj në mënyrë profesionale, keni absolutisht nevojë për një zgjidhje rezervë që është e fuqishme mjaftueshëm për të siguruar që të mos humbni asnjë nga skedarët tuaj ose ndonjë nga të dhënat e klientit tuaj. Edhe nëse thjesht ruani skedarë personalë që përdorni rregullisht, do të dëshironi të siguroheni që të keni kopje rezervë që ruhen në mënyrë të sigurt dhe përditësohen rregullisht. Softueri i mirë rezervë do ta bëjë këtë punë pafundësisht më të lehtë sesa të përpiqesh ta trajtosh manualisht ose të përdorësh sistemin e integruar të rezervimit të Windows 10.

Softueri më i mirë rezervë për Windows 10: Zgjedhjet tona kryesore

Më e paguara Zgjedhja: Acronis Cyber ​​Protect

(49,99 dollarë në vit për 1 kompjuter)

Mund të bëni kopje rezervë në çdo disk të bashkangjitur në kompjuter, Acronis Cloud (kërkohet abonim), serverët FTP ose pajisjet NAS në rrjetin tuaj lokal

Nuk ka shumë programe softuerësh që balancojnë në mënyrë të përsosur lehtësinë e përdorimit dhe veçoritë e fuqishme, kështu që është gjithmonë një kënaqësi për të zbuloni një të re.

Acronis Cyber ​​Protect (dikur Acronis True Image) kontrollon të gjitha kutitë e listuara në seksionin "Si i zgjodhëm fituesit" dhe më pas shkon lart e përtej për të përfshirë një grup mjetesh shtesë . Problemi i vetëm i vogël që kisha me programin ishte se ai kërkon që ju të vendosni një Acronisllogarinë për të përdorur programin, por ai e përdor këtë për të trajtuar kopjet rezervë të cloud dhe integrime të tjera të shërbimeve në internet. Krijimi i një llogarie është mjaft i lehtë për t'u bërë, megjithëse padyshim që kërkon qasje në internet dhe një adresë emaili të punës.

Pasi regjistrimi të jetë jashtë rrugës, Acronis ju paraqet një ndërfaqe të thjeshtë që ju udhëzon se si të konfiguroni kopjen rezervë të parë. Ju mund të zgjidhni të rezervoni të gjithë desktopin tuaj ose vetëm një grup specifik dosjesh, dhe ka një gamë të gjerë opsionesh personalizimi kur bëhet fjalë për vendndodhjen, orarin dhe metodën e ruajtjes.

Planifikimi i kopjeve rezervë është ndoshta një nga pjesët më të rëndësishme të të gjithë procesit, dhe ju keni një fleksibilitet të madh me Acronis. Një nga veçoritë më të dobishme është aftësia për të zgjuar kompjuterin nga gjumi për të kryer rezervimin e planifikuar, kështu që nuk duhet të shqetësoheni për mungesën e një kopje rezervë nëse harroni orarin dhe e vendosni kompjuterin në gjumë në një natë rezervë. .

Metodat e disponueshme të rezervimit janë gjithashtu mjaft të gjera, duke ju lejuar të zgjidhni nga një kopje rezervë e vetme, kopje rezervë të shumta të plota ose një sërë sistemesh shtesë të krijuara për t'ju ndihmuar të kurseni hapësirë. Nëse asnjë prej tyre nuk i përshtatet faturave, mund të përcaktoni një skemë krejtësisht të personalizuar që përputhet me nevojat tuaja specifike.

Përveç këtyre opsioneve të shkëlqyera rezervë, Acronis True Image vjen gjithashtu me një sërë mjetesh të tjera të dobishme për të punuarme disqet dhe të dhënat tuaja. Mjeti Arkivi ju lejon të ruani skedarë të mëdhenj që përdoren rrallë në një disk të veçantë ose në Acronis Cloud dhe mjeti Sync ju lejon të përdorni Acronis Cloud si një metodë transferimi për t'u siguruar që të gjithë skedarët tuaj të jenë të disponueshëm në të gjitha pajisjet tuaja.

Vetë seksioni Mjetet përmban një sërë veçorish të dobishme për trajtimin e të dhënave tuaja. Mund të krijoni një kopje të bootable të një disku të tërë për ta instaluar në një kompjuter të ri, të krijoni media shpëtimi për t'ju ndihmuar të diagnostikoni problemet e kompjuterit ose t'i fshini në mënyrë të sigurt të dhënat tuaja nga një disk përpara se ta ricikloni atë. Ndoshta më unikja prej tyre është mjeti 'Try and Decide', i cili në thelb ju lejon të krijoni një 'sandbox' të makinës virtuale për të hapur bashkëngjitjet e postës elektronike nga dërgues të panjohur ose për të testuar programe softuerike potencialisht të rrezikshme që nuk mund t'i instaloni ndryshe. Ka shumë raste kur kam testuar programe të reja softuerike që kam dëshiruar pikërisht për një veçori të tillë!

E fundit por jo më pak e rëndësishme është seksioni Mbrojtja aktive , i cili monitoron proceset e ekzekutimit të kompjuterit tuaj për sjellje potencialisht të rrezikshme. Acronis e përfshin këtë me qëllimin për të parandaluar që skedarët tuaj dhe kopjet rezervë të korruptohen nga ransomware, një lloj malware që kodon skedarët dhe i mban peng derisa t'u bëhet një pagesë kriminelëve. Ndërsa veçoria mund të jetë e dobishme, nuk është një zëvendësim përsoftuer i dedikuar sigurie kundër malware.

Edhe pse jemi fokusuar në Windows 10 për qëllimet e këtyre rishikimeve, vlen të përmendet se Acronis ka versione të aplikacioneve celulare të disponueshme për iOS dhe Android, duke ju lejuar të bëni kopje rezervë të gjitha fotot, videot, kontaktet dhe të dhënat e tjera nga telefoni juaj dhe ruajini në të njëjtin vend si kopjet e tjera rezervë. Mësoni më shumë nga rishikimi ynë i plotë i Acronis Cyber ​​Protect këtu.

Merrni Acronis Cyber ​​Protect

Opsioni më i mirë falas: AOMEI Backupper Standard

Ndryshe nga shumica e softuerëve falas programet, ndërfaqja është e thjeshtë dhe e lehtë për t'u përdorur

Kam eksploruar shumë softuer të lirë gjatë viteve, dhe megjithëse është e vështirë të argumentosh me çmimin, çdo program zakonisht lë diçka për të qenë e dëshiruar. Pavarësisht nga fakti se emri nuk del saktësisht nga gjuha, AOMEI Backupper Standard është një pjesë solide e softuerit falas që arrin të jetë jashtëzakonisht i aftë dhe i lehtë për t'u përdorur.

Ju mund të rezervoni të gjithë sistemin tuaj , të gjithë diskun tuaj, ose thjesht skedarë dhe dosje të zgjedhura, dhe mund t'i planifikoni në çdo mënyrë që dëshironi. Gjithashtu, mund të ruani lehtësisht në një NAS ose në një kompjuter tjetër të përbashkët, megjithëse nuk ka opsione për të rezervuar në një re kompjuterike ose në ndonjë vendndodhje tjetër rrjeti jashtë sajtit.

Mund të zgjidhni të krijoni kopje rezervë të plotë ose kopje rezervë shtesë për kurseni kohë dhe hapësirë, megjithëse mund të zgjidhni vetëm të krijoni kopje rezervë të njëpasnjëshme në pagesëversionin e programit. Ndërsa kjo është një nga veçoritë më të dobishme, vendosa që nuk ishte plotësisht thelbësore duke pasur parasysh se pjesa tjetër e programit është shumë e aftë dhe e lehtë për t'u përdorur (dhe falas!).

Mjetet shtesë që janë të përfshira nuk janë më të dobishmet, pasi kanë të bëjnë me verifikimin dhe punën me skedarët e imazheve rezervë që krijoni, por ekziston mundësia për të krijuar një disk restaurimi bootable për t'ju ndihmuar të rikuperoni një sistem të dëmtuar. Mund të përdorni gjithashtu veçorinë Klon për të bërë me shpejtësi një kopje të çdo disku ekzistues në çdo disk bosh, deri në bajtin e saktë.

Ndërsa Backupper Standard nuk i ka të njëjtat veçori të fuqishme që gjenden në Acronis ose disa nga opsionet e tjera me pagesë, nëse thjesht po kërkoni një zgjidhje të thjeshtë rezervë skedari, kjo mund të bëjë punën për ju. Do të jetë veçanërisht e dobishme për ata prej jush që kanë shumë kompjuterë për të bërë kopje rezervë, ku opsionet e tjera me pagesë fillojnë me të vërtetë të shtrenjta.

Merrni AOMEI Backupper

Të tjera kopje rezervë të Windows me pagesë të mirë Softueri

1. Desktop StorageCraft ShadowProtect

(84,96$, i licencuar për deri në 19 makina)

Programi fillimisht ngarkohet në skedën "Pamja e menaxhimit" në vend të skedës "Magjistarët", dhe si rezultat, nuk është menjëherë e qartë se ku të fillohet

Pavarësisht asaj që mund të merrni me mend nga emri gjysmë imponues, ky program rezervë ofron një gamë të kufizuar opsionesh.Fatkeqësisht, kjo thjeshtësi nuk përkthehet në lehtësinë e përdorimit. Nuk është as nga distanca ajo që unë do ta përshkruaja si miqësore për përdoruesit, por nëse keni kohë dhe aftësi për të gërmuar në ndërfaqen e saj, ajo duhet t'ju shërbejë mjaft mirë.

Ndërsa opsionet e planifikimit dhe të metodës janë të qëndrueshme, atje nuk janë opsione të dukshme menjëherë për krijimin e kopjeve rezervë të bootable për të rivendosur kompjuterin tuaj nëse disku juaj dështon. Duke marrë parasysh sa i kushtueshëm është ky program, u zhgënjeva pak nga mungesa e veçorive shtesë. Është me të vërtetë vetëm një program rezervë dhe asgjë tjetër, megjithëse fakti që mund ta instaloni në deri në 19 kompjuterë do të jetë shumë i dobishëm për familjet me shumë kompjuterë. Megjithatë, edhe me këtë avantazh, do t'ju duhet të zotëroni një numër të madh pajisjesh për të balancuar koston në krahasim me disa nga opsionet e tjera.

Mjaft e çuditshme, ishte gjithashtu një nga vetëm dy programet që kam shqyrtuar në kjo kategori kërkon një rinisje pas instalimit. Kjo është për shkak të mënyrës sesi programi është projektuar me një model klient/server, por kjo më dukej paksa e tepruar duke marrë parasysh se çfarë mund të bëjë. Është një bezdi e vogël, por unë jam lloji i personit që lë 70 skeda dhe detyra të ekzekutohen në sfond, gjë që i bën një telash rinisjet e panevojshme.

2. Paragon Backup & Rikuperimi

(29,95$ për 1 makinë, shkallëzim për licencë shtesë)

Nëse Acronis nuk është sipas shijes tuaj, Paragon Backup

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.