Si të shtoni furça në Procreate (4 hapa + Këshillë Pro)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Hap Bibliotekën e Brush-it duke trokitur në ikonën e penelit. Zgjidhni çdo furçë dhe trokitni lehtë mbi Import në këndin e sipërm të djathtë të menusë. Zgjidhni furçën që dëshironi të shtoni nga skedarët tuaj dhe kjo do të importohet automatikisht në Bibliotekën tuaj të Brush.

Unë jam Carolyn dhe kam përdorur Procreate për të drejtuar biznesin tim të ilustrimeve dixhitale për më shumë se tre vjet. Por jo vetëm që e përdor aplikacionin për punë, por ilustrimi dixhital është gjithashtu hobi im numër një. Kështu që kaloj shumë nga koha ime joproduktive duke eksploruar metoda të ndryshme dhe duke krijuar vepra arti për argëtim.

Një nga gjërat e mia të preferuara për të bërë është të zbuloj brushat e reja që disa miq të mi artistë të talentuar kanë krijuar dhe t'i importoj ato në aplikacionin tim dhe i përdor ato në veprat e mia artistike. Kjo është një nga metodat e mia të preferuara të ndarjes së aftësive dhe sot, unë do t'ju tregoj se si.

Çështjet kryesore

  • Ju duhet ta ruani furçën tuaj të re në skedarët tuaj në pajisjen tuaj përpara se ta importoni në aplikacionin tuaj Procreate.
  • Mund të importoni dhe instaloni lehtësisht brushat nga pajisja juaj në aplikacionin tuaj Procreate.
  • Furçat e shtuara rishtazi tani do të jenë të disponueshme në Bibliotekën tuaj të Brushit.
  • Ka furça të bëra me porosi të disponueshme në internet që mund t'i blini nga artistë të tjerë.

Si të shtoni brushat për të riprodhuar – Hap pas hapi

Më e rëndësishmja gjë që duhet të mbani mend është… zgjidhni furçën tuaj së pari! Sigurohuni që furça që dëshironi të importoni është ruajtur më parëte skedarët në pajisjen tuaj përpara se të filloni këtë hap pas hapi. Ju mund ta bëni këtë në internet ose të kërkoni që një mik të ndajë skedarin me ju direkt.

Hapi 1: Hapni Brush Studio duke trokitur në ikonën e penelit në këndin e sipërm djathtas të kanavacë. Hapni çdo furçë dhe në krye të menysë tuaj trokitni lehtë mbi opsionin Import .

Hapi 2: Do të shfaqet dritarja e skedarëve tuaj. Hapni dosjen në të cilën është ruajtur furça juaj dhe trokitni lehtë mbi furçën që dëshironi të shtoni.

Hapi 3: Do të shfaqet një dritare ndërsa Procreate importon furçën tuaj të re. Prisni me durim derisa dritarja të mbyllet vetë.

Hapi 4: Furça juaj e sapo shtuar do të shfaqet tani në krye të Bibliotekës së Furçave. I gjithë ky proces duhet të zgjasë më së shumti disa minuta.

Këshillë profesionale: Mund ta përdorni gjithashtu këtë metodë për të importuar brushat e Adobe Photoshop direkt në bibliotekën tuaj të furçave Procreate.

Pse të shtoni furça të reja për të riprodhuar

Ju mund të jeni një krijesë e zakonit dhe të përdorni të njëjtën furçë për të gjitha veprat tuaja artistike ose ndoshta jeni i ri në botën e Procreate. Por nëse jeni duke luftuar me konceptin se përse dikujt do t'i duhet të shtojë furça në bibliotekën e tyre tashmë të mbushur plot me furça, unë do t'jua zbërthej:

Nuk keni kohë apo durim për të bërë furçën tuaj

Më pëlqen të mësoj nga të tjerët dhe të korr shpërblimet e punës së palodhur të dikujt tjetër, apo jo të gjithë? Nëse je si unë,mund të mos jeni gjeni në Brush Studio, por megjithatë dëshironi të shtoni në repertorin tuaj opsione kur zgjidhni një furçë.

Duke blerë dhe importuar furçën e personalizuar të një artisti tjetër, ju mund të mbështesni të tjerët në rrjetin tuaj dixhital, duke përfituar gjithashtu nga krijimet e aftë për të përmirësuar veprën tuaj artistike.

Është kursim kohe

Ndonjëherë mund të keni një klient që dëshiron një portret të stilit me bojëra uji për kopertinën e librit të tij. Ju mund të zgjidhni midis të mësuarit, kërkimit dhe përpjekjes se si ta bëni vetë këtë, ose të gjeni një grup të mrekullueshëm furçash me bojëra uji dhe ta importoni atë në pajisjen tuaj brenda pak minutash, sipas zgjedhjes suaj.

Ka opsione të mrekullueshme

Pasi të futeni në botën e furçave të personalizuara Procreate, kupton se sa gjëra të mrekullueshme mund të krijoni duke zgjeruar bibliotekën tuaj të furçave. Kjo do të hapë botën tuaj dhe do t'ju japë aftësinë për të krijuar gjëra që as nuk e dinit se jeni në gjendje t'i bënit.

Pyetjet e shpeshta

Më poshtë iu jam përgjigjur shkurt disa prej pyetjeve tuaja të bëra shpesh në lidhje me këtë tema:

Si të importoni brushat në Procreate Pocket?

Lajm i mirë Përdoruesit e xhepit! Ju mund të përdorni saktësisht të njëjtën metodë më lart për të instaluar furça të reja direkt në bibliotekën tuaj të furçave. Vetëm sigurohuni që të keni ruajtur më parë furçën tuaj të dëshiruar në pajisjen tuaj iPhone.

Çfarë furçe përdorin shumica e njerëzve në Procreate?

Kjo është krejtësisht subjektive dhe varet nga ajo që po përpiqeniarritur. Nëse po filloj një vepër arti duke vizatuar skicën e një forme, furça ime e preferuar është Pena Studio në grupin e furçave të bojës.

A duhet të blini furça shtesë për Procreate?

Ju absolutisht nuk keni pse të blini furça për Procreate, por absolutisht mundeni nëse dëshironi. Furçat e parangarkuara në aplikacionin Procreate janë të gjera, por nëse nuk mund ta gjeni plotësisht atë që kërkoni, ju sugjeroj të kërkoni në internet për të gjetur grupin tuaj të përsosur të furçave.

Pse njerëzit shesin furçat Procreate?

Paratë. Kjo është një mënyrë fantastike për artistët e Procreate që të ndajnë kreativitetin dhe punën e tyre të palodhur, ndërkohë që bëjnë të ardhura pasive në të njëjtën kohë.

Si të shtoni brusha falas në Procreate?

Pavarësisht nëse i merrni furçat tuaja falas ose me kosto, mund të ndiqni të njëjtën metodë siç tregohet më sipër për t'i importuar ato nga pajisja juaj në aplikacionin tuaj Procreate drejtpërdrejt.

Si të shtoni furça në një dosje të re në Procreate?

Pasi të keni importuar furçën tuaj të re, mund të krijoni një dosje të re furçash duke rrëshqitur poshtë në bibliotekën tuaj të furçave derisa të shfaqet një kuti blu me një simbol +. Trokitni mbi këtë për të krijuar dhe etiketuar një dosje të re në të cilën do të tërhiqni dhe lëshoni brushat tuaja.

Pse nuk mund t'i importoj brushat në Procreate?

Sigurohuni që të keni shkarkuar dhe ruajtur furçën tuaj të re të dëshiruar në skedarët tuaj në pajisjen tuaj përpara se të përpiqeni t'i instaloni ato.

Përfundim

Në botën e artit dixhital, ekzistongjithmonë diçka e re dhe emocionuese për të hulumtuar dhe eksploruar. Bota e brushave Procreate nuk është ndryshe dhe më duket një vend shumë emocionues për të qenë. Me të vërtetë i hap mundësitë tuaja për një botë të pafund kreativiteti dhe zgjedhjeje.

Unë do të sugjeroja shumë që të hidhni një sy në internet dhe të hulumtoni llojet e kompleteve të furçave që mund t'i gjeni. Ju mund të habiteni nga ajo që gjeni dhe kjo mund të ketë një ndikim pozitiv në veprën tuaj të artit dixhital në të ardhmen.

A krijoni apo shitni brushat tuaja të personalizuara Procreate? Lini përgjigjet tuaja në seksionin e komenteve më poshtë.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.