Si të krijoni një paletë ngjyrash në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Bërja e paletave tuaja të ngjyrave është super argëtuese dhe i shton unike dizajnit tuaj. Tingëllon shkëlqyeshëm, por e kuptoj që ndonjëherë është e vështirë të krijojmë ide vetë, atëherë do të kemi nevojë për ndihmë shtesë.

Bazuar në përvojën time si dizajner grafik për më shumë se dhjetë vjet, mendoj se mënyra më e lehtë për të krijuar ide është të frymëzohesh nga gjërat rreth nesh, të tilla si imazhe ose objekte që lidhen me projektet që bëjmë .

Kjo është arsyeja pse mjeti Eyedropper është një nga të preferuarit e mi kur bëhet fjalë për krijimin e paletave të ngjyrave. Më lejon të mostrojë ngjyrat nga imazhet. Megjithatë, nëse dua të krijoj një përzierje të këndshme të dy ngjyrave, mjeti Blend është padyshim alternativa. Nëse me të vërtetë mbarojnë idetë, ka ende një opsion - Adobe Color!

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj tre mënyra të dobishme për të krijuar një gamë ngjyrash në Adobe Illustrator duke përdorur mjetin Eyedropper, Blend mjet dhe Adobe Color.

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe. Për shkurtoret e tastierës, përdoruesit e Windows ndryshojnë tastin Command Ctrl , Opsioni tasti te Alt .

Metoda 1: Vegla Eyedropper (I)

Më e mira për : Krijimi i një palete ngjyrash për projektet e markës.

Mjeti Eyedropper është përdoret për marrjen e mostrave të ngjyrave, gjë që lejonju të provoni ngjyrat nga çdo imazh dhe të krijoni paletën tuaj të ngjyrave bazuar në ngjyrat e imazhit. Kjo është në fakt një mënyrë e lezetshme për të gjetur ngjyra për markë.

Për shembull, nëse doni të krijoni një gamë ngjyrash për një markë akulloreje, mund të kërkoni për imazhe akulloreje dhe të përdorni mjetin eyedropper për të mostruar ngjyra nga imazhe të ndryshme për të gjetur se cili kombinim funksionon më së miri.

Pra, si të krijoni një gamë ngjyrash për markë duke përdorur mjetin Eyedropper?

Hapi 1: Vendosni imazhin që gjetët në Adobe Illustrator.

Hapi 2: Krijoni një rreth ose katror dhe dublikojeni formën disa herë bazuar në numrin e ngjyrave që dëshironi të keni në paleta. Për shembull, nëse doni pesë ngjyra në paletën e ngjyrave, krijoni pesë forma.

S Tap 3: Zgjidhni një nga format, (në këtë rast, një rreth), zgjidhni Veglën Eyedropper në shiritin e veglave dhe klikoni në ngjyrën që dëshironi për t'u përdorur në imazh për të mostruar ngjyrën.

Për shembull, kam klikuar mbi akulloren blu, kështu që rrethi i zgjedhur është i mbushur me ngjyrën blu që kam marrë nga imazhi.

Përsëriteni këtë proces për të mbushur pjesën tjetër të formave me ngjyrat tuaja të preferuara nga imazhi dhe ja ku shkoni! Një gamë e bukur ngjyrash për projektin tuaj të markës së akullores.

Hapi 4: Pasi të jeni të kënaqur me paletën tuaj. Zgjidhni të gjitha dhe klikoni Grupi i ri me ngjyra në panelin Swatches .

Emripaleta juaj e re, zgjidhni Vepra e zgjedhur artistike dhe klikoni OK .

Duhet të shihni paletën e ngjyrave në panelin tuaj të Swatches.

Metoda 2: Vegla e përzierjes

Më e mira për : Përzierja e ngjyrave dhe krijimi i paletave të toneve të ngjyrave.

Mund të krijoni shpejt një gamë ngjyrash nga dy ngjyra duke përdorur mjetin e përzierjes. Më pëlqen se si i përzien tonet, kështu që nëse keni dy ngjyra bazë, mjeti i përzierjes do të krijojë një paletë me ngjyra të bukura të përziera në mes.

Për shembull, mund të bëni një paletë nga këto dy ngjyra duke ndjekur hapat më poshtë.

Hapi 1: Mbani tastin Shift për të lëvizur rrathët larg njëri-tjetrit, sa më shumë ngjyra të dëshironi në paleta, aq më e madhe është distanca duhet të jetë midis dy rrathëve.

Për shembull, nëse doni të keni gjashtë ngjyra, kjo është një distancë e mirë.

Hapi 2: Zgjidhni të dy rrathët, shkoni te menyja e sipërme Objekti > Përzierja > Opsionet e përzierjes , ndryshoni Hapësirat Hapat specifikë dhe futni numrin.

Numri duhet minus dy format që keni tashmë, kështu që nëse dëshironi një gamë me gjashtë ngjyra, vendosni 4. 2+4=6, matematikë e thjeshtë!

Hapi 3: Shko te menyja kryesore Objekti > Blend > Make .

Në fakt, është varet nga ju nëse doni të bëni hapin 2 ose hapin 3 fillimisht, rezultati do të jetë i njëjtë.

Një shënim i rëndësishëm këtu, megjithëse shihni gjashtë rrathë,në fakt janë vetëm dy (e para dhe e fundit), kështu që do t'ju duhet të krijoni gjashtë forma dhe të provoni ngjyrat duke përdorur veglën pikatore të syrit nga Metoda 1.

Hapi 4: Krijoni gjashtë rrathë ose numrin e ngjyrave që keni bërë me mjetin e përzierjes.

Hapi 5: Provoni ngjyrat një nga një. Siç mund ta shihni, nëse zgjidhni të gjitha ngjyrat, rreshti i poshtëm tregon të gjitha të zgjedhura të rrethuara, ndërsa rreshti i sipërm zgjedh vetëm rrethin e parë dhe të fundit.

Nëse doni t'i shtoni ato në swatches tuaj, zgjidhni gjashtë rrathët dhe shtoni ato në panelin tuaj Swatches duke ndjekur hapin 4 nga Metoda 1.

Metoda 3: Adobe Color

Më e mira për : Për të marrë frymëzim.

Të mbarojnë idetë për ngjyrat? Ju mund të zgjidhni ose krijoni një paletë të re nga Adobe Color. Kjo është mënyra më e lehtë për të krijuar një gamë ngjyrash në Illustrator sepse mund t'i ruani drejtpërdrejt ngjyrat në bibliotekat tuaja, e cila është e aksesueshme shpejt në Adobe Illustrator.

Nëse shkoni te color.adobe.com dhe zgjidhni Krijo , mund të krijoni paletën tuaj të ngjyrave.

Ka opsione të ndryshme harmonie nga të cilat mund të zgjidhni.

Mund të bëni gjithashtu rregullime në panelin e punës nën rrotën e ngjyrave.

Pasi të jeni të kënaqur me paletën, mund ta ruani atë në anën e djathtë. Emërtoni paletën tuaj të re dhe zgjidhni ta ruani në Biblioteka juaj në mënyrë që ta gjeni lehtësisht nga Adobe Illustrator.

Si të gjesh paletën e ruajtur të ngjyrave në Adobe Illustrator?

Shko te menyja kryesore Windows > Bibliotekat për të hapur panelin Bibliotekat .

Dhe atje do të shihni paletën e ruajtur të ngjyrave.

Nuk dëshironi të krijoni tuajën? Mund të klikoni Eksploro në vend të Krijo dhe të shihni se çfarë kanë! Ju mund të shkruani se çfarë lloj skeme ngjyrash dëshironi në shiritin e kërkimit.

Kur të gjeni atë që ju pëlqen, thjesht klikoni Shto në Bibliotekë .

Përfundimi

Të tre metodat janë të shkëlqyera për të krijuar një gamë ngjyrash dhe secila metodë ka "më të mirën për". Mjeti Eyedropper është më i miri për të bërë një gamë ngjyrash për markë. Mjeti Blend, siç tingëllon, është i shkëlqyeshëm për përzierjen e ngjyrave për të krijuar një gamë pas toneve të ngjyrave. Adobe Color është alternativa kur ju mbarojnë idetë, sepse mund të merrni kaq shumë frymëzim nga atje.

A keni provuar ndonjë nga metodat e mësipërme? Më tregoni se si ju pëlqejnë dhe nëse funksionojnë për ju 🙂

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.