7 Alternativat më të mira të Ulysses për Windows në 2022

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Cili është mjeti më i mirë për një shkrimtar? Shumë përdorin një makinë shkrimi, Microsoft Word, apo edhe stilolaps e letër dhe e kryejnë punën. Por shkrimi tashmë është mjaft i vështirë, dhe ka softuer shkrimi që premtojnë ta bëjnë procesin sa më pa fërkime dhe ofrojnë mjete që plotësojnë nevojat unike të shkrimtarëve.

Ulysses pretendon të jetë "aplikacioni i fundit i shkrimit për Mac, iPad dhe iPhone". Është i preferuari im personal dhe fituesi i rishikimit të aplikacioneve tona më të mira të shkrimit për Mac. Fatkeqësisht, ai nuk është i disponueshëm për përdoruesit e Windows dhe kompania nuk ka njoftuar ndonjë plan për të krijuar një të tillë, megjithëse ata kanë lënë të kuptohet disa herë se mund ta konsiderojnë atë një ditë.

Versioni i Windows nuk është në asnjë mënyrë i lidhur për ne – për fat të keq, është një mashtrim i paturpshëm.

— Ndihma e Ulysses (@ulyssesapp) 15 prill 2017

Si mund të ndihmojë një aplikacion shkrimi?

Por së pari, si mund t'i ndihmojnë shkrimtarët aplikacionet e shkrimit si Ulysses? Këtu është një përmbledhje e shpejtë dhe për një trajtim të plotë se pse e duam aplikacionin, lexoni rishikimin tonë të plotë të Ulysses.

  • Aplikacionet e shkrimit ofrojnë një mjedis që i ndihmon shkrimtarët të përqendrohen . Shkrimi mund të jetë i vështirë, duke çuar në zvarritje. Ulysses ofron një modalitet pa shpërqendrim që ju ndihmon të vazhdoni të shkruani sapo të filloni dhe përdor Markdown në mënyrë që të mos keni nevojë të hiqni gishtat nga tastiera për të formatuar fjalët tuaja. Është e këndshme për t'u përdorur, duke shtuar sa më pak fërkime dhe sa më pak shpërqendrimee mundur.
  • Aplikacionet e shkrimit përfshijnë një bibliotekë dokumentesh që sinkronizohet ndërmjet pajisjeve . Ne jetojmë në një botë me shumë platforma dhe shumë pajisje. Ju mund të filloni një projekt shkrimi në kompjuterin tuaj dhe të bëni disa redaktime në tabletin tuaj. Ulysses sinkronizon bibliotekën tuaj të plotë të dokumenteve midis kompjuterëve dhe pajisjeve tuaja Apple dhe mban gjurmët e versioneve të mëparshme të secilit dokument në rast se duhet të ktheheni prapa.
  • Aplikacionet e shkrimit ofrojnë mjete të dobishme shkrimi . Shkrimtarët duhet të kenë qasje të shpejtë në statistika si numri i fjalëve dhe karaktereve dhe të vlerësojnë një mënyrë të përshtatshme për të kontrolluar nëse janë në shënjestër për afatin e tyre. Nevojitet kontrolli drejtshkrimor, formatimi dhe ndoshta mbështetja e gjuhëve të huaja. Preferohet që këto mjete të mbahen jashtë rrugës sa më shumë që të jetë e mundur derisa të nevojiten.
  • Aplikacionet e shkrimit i ndihmojnë shkrimtarët të menaxhojnë materialin e tyre të referencës . Përpara se të nisin punën e grindjes, shumë shkrimtarë pëlqejnë t'i lënë idetë e tyre të marinohen. Kjo mund të përfshijë stuhi mendimesh dhe kërkime, dhe krijimi i një përshkrimi të strukturës së dokumentit tuaj përpara se të filloni shpesh është i dobishëm. Një aplikacion i mirë shkrimi ofron mjete për të lehtësuar këto detyra.
  • Aplikacionet e shkrimit i lejojnë shkrimtarët të organizojnë dhe riorganizojnë strukturën e përmbajtjes së tyre . Mund të jetë e dobishme të vizualizoni një përmbledhje të një dokumenti të gjatë në një pamje të përvijimit ose të kartës së indeksit. Një aplikacion i mirë shkrimi do t'ju lejojë gjithashtu t'i lëvizni me lehtësi pjesët përreth jushmund të ndryshojë strukturën e dokumentit menjëherë.
  • Aplikacionet e shkrimit lejojnë shkrimtarët të eksportojnë produktin e përfunduar në një numër formatesh botimi . Kur të përfundoni së shkruari, një redaktues mund të dëshirojë të përdorë veglat e rishikimit në Microsoft Word për të sugjeruar ndryshime. Ose mund të jeni gati të publikoni në blogun tuaj, të krijoni një ebook ose të prodhoni një PDF me të cilin printeri juaj të punojë. Një aplikacion i mirë shkrimi ofron funksione fleksibël eksportimi dhe publikimi që ju lejojnë të personalizoni produktin përfundimtar.

Alternativat e aplikacionit Ulysses për Windows

Këtu është një listë e disa prej më të mirave aplikacionet e shkrimit të disponueshme në Windows. Ata nuk do të bëjnë të gjithë gjithçka që mundet Uliksi, por shpresojmë se do të gjeni një që i plotëson nevojat tuaja.

1. Scrivener

Scrivener (44,99$ ) është konkurrenti më i madh i Ulysses dhe superior në disa mënyra, duke përfshirë aftësinë e tij të jashtëzakonshme për të mbledhur dhe organizuar informacione referencë. Scrivener për Windows është i disponueshëm prej disa kohësh dhe nëse blini versionin aktual, do të merrni një përmirësim falas pasi të jetë gati. Lexoni rishikimin tonë të plotë të Scrivener këtu ose këtë përmbledhje krahasimi midis Ulysses dhe Scrivener këtu.

2. Inspire Writer

Inspire Writer (aktualisht 29,99 dollarë) ka një ngjashmëri të habitshme me Ulysses, por nuk ka t përfshijë të gjitha tiparet e tij thelbësore. Ai përdor Markdown për formatimin dhe organizon të gjithë punën tuaj në një bibliotekë të vetme që mund të jetëi sinkronizuar ndërmjet kompjuterëve të shumtë.

3. iA Writer

iA Writer (29,99 dollarë) është një mjet shkrimi bazë i bazuar në Markdown pa të gjitha këmbanat dhe bilbilat që ofrojnë Ulysses dhe Scrivener. Ai fokusohet në shkrimin pa shpërqendrim dhe versioni aktual i Windows është përpara versionit Mac duke përfshirë skicimin e dokumenteve, palosjen e kapitujve dhe shtrirjen automatike të tabelës.

4. FocusWriter

FocusWriter (falas dhe me burim të hapur) është një mjedis shkrimi i thjeshtë dhe pa shpërqendrime, i cili ofron vegla shkrimi që ju largojnë kur punoni. Përfshihen statistika të drejtpërdrejta, qëllimet ditore dhe kohëmatësit dhe alarmet.

5. SmartEdit Writer

SmartEdit Writer (falas), dikur Atomic Scribbler, ju lejon të planifikoni romanin tuaj, të përgatitni dhe mirëmbani materialin kërkimor dhe shkruani kapitull pas kapitull. Janë përfshirë mjete që ju ndihmojnë të përmirësoni strukturën e fjalisë dhe të identifikoni përdorimin e tepërt të fjalëve dhe frazave.

6. Manuskript

Manuskript (falas dhe me burim të hapur) është një mjet për shkrimtarët që duan të organizoni dhe planifikoni gjithçka përpara se të fillojnë. Ai përfshin një modalitet skicë, pa shpërqendrim dhe një ndihmës të ri që ju ndihmon të krijoni personazhe dhe komplote komplekse. Ju mund të merrni një përmbledhje të punës suaj përmes një pamjeje historie në fund të ekranit ose në kartat e indeksit.

7. Typora

Typora (falas ndërsa është në beta) është një Aplikacioni i shkrimit i bazuar në Markdown që fsheh automatikishtformatimi i sintaksës kur nuk po redaktoni atë pjesë të dokumentit. Ai ofron një modalitet skicë dhe pa shpërqendrim dhe mbështet tabela, shënime matematikore dhe diagrame. Është e qëndrueshme, tërheqëse dhe ka tema të personalizuara.

Pra, çfarë duhet të bëni?

Nëse po kërkoni gjënë tjetër më të mirë për Ulysses në Windows, provoni Inspire Writer. Ka të njëjtën pamje dhe ndjesi, përdor Markdown, ofron modalitetin e dritës dhe të errët dhe mund të sinkronizojë bibliotekën tuaj të dokumenteve me të gjithë kompjuterët tuaj. Unë hezitoj të garantoj për të me shumë besim, sepse nuk e kam përdorur për një kohë të gjatë, por vlerësimet e përdoruesve në Trustpilot janë pozitive.

Përndryshe, provoni Scrivener . Ai është i disponueshëm për Windows dhe ai version duhet të arrijë barazinë e veçorive me aplikacionin Mac në të ardhmen e afërt. Është më funksional se Uliksi, dhe kjo sjell një kurbë më të pjerrët të të mësuarit. Por është popullor dhe i preferuar nga shumë autorë të mirënjohur.

Por, përpara se të hidheni në një nga këto dy programe, lexoni përshkrimet e alternativave. Shkarkoni versionin provë të disa programeve që ju interesojnë dhe vlerësoni ato vetë. Të shkruarit është një punë shumë individuale dhe ju jeni i vetmi që mund të zbuloni aplikacionin më të mirë për stilin tuaj të punës.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.