3 mënyra të shpejta për të zhbërë dhe ribërë në Procreate

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Për të zhbërë në Procreate, trokitni mbi kanavacën tuaj me dy gishta. Për të ribërë në Procreate, prekni kanavacën tuaj me tre gishta. Për të zhbërë ose ribërë disa veprime shpejt, në vend që të prekni me dy ose tre gishta, mbajini të shtypur për t'i përfunduar këto veprime me shpejtësi.

Unë jam Carolyn dhe kam përdorur Procreate për të drejtuar biznesin tim të ilustrimeve dixhitale për më shumë se tre vjet. Kjo do të thotë se unë shpenzoj orë pas ore çdo ditë duke krijuar vepra arti me dorë, kështu që jam shumë i njohur me mjetin zhbëj/ribërje.

Ka disa variacione të ndryshme që mund të përdorni kur përdorni këto mjete që mund të strehojnë çfarëdo nevoje ju mund të keni kur shkoni përpara dhe me radhë brenda aplikacionit Procreate. Sot do t'ju tregoj opsionet tuaja dhe si t'i përdorni ato.

Çështjet kryesore

  • Ka tre mënyra për të zhbërë dhe ribërë.
  • Kjo është mënyra më e shpejtë për të fshirë veprimet tuaja më të fundit.
  • Mund të zhbëni ose ribëni vetëm veprimet që janë përfunduar në kanavacën e drejtpërdrejtë.

3 Mënyra për të zhbërë dhe ribërë në Procreate

Ka tre variacione që mund t'i përdorni në aplikacionin Procreate kur bëhet fjalë për zhbërjen dhe ribërjen e goditjeve dhe veprimeve të ndryshme brenda një kanavacë. Kjo së shpejti do të bëhet pjesë e procesit tuaj dhe nuk do ta vëreni as veten duke e bërë atë pasi do të bëhet një refleks!

Metoda 1: Prekni

Metoda e parë është shumë më e Metoda e përdorur zakonisht dhe për mendimin tim, opsioni më i mirë. Kjo jepju keni kontroll të plotë dhe mund ta shihni çdo hap ashtu siç ndodh. Këtu është një hap pas hapi se si ta përdorni:

Zhbëj – Duke përdorur dy gishta, prekni ekranin tuaj të kanavacës. Kjo do të zhbëjë veprimin tuaj të fundit. Mund të vazhdoni të prekni sa herë të keni nevojë për të fshirë veprimet tuaja të mëparshme. Vazhdoni të trokitni me dy gishta derisa të ktheheni aq sa duhet.

Ribërë – Duke përdorur tre gishta, prekni ekranin tuaj të kanavacës. Kjo do të ribëjë veprimin e fundit që keni zhbërë. Mund të vazhdoni të prekni sa herë të keni nevojë për të ribërë veprimet e mëparshme që dëshironi të rivendosni.

Pamjet e ekranit janë marrë nga Procreate në iPadOS 15.5

Metoda 2: Prekni & Hold

Kjo metodë ju lejon të zhbëni dhe ribërni vazhdimisht. Kjo konsiderohet metoda e shpejtë pasi funksionon kaq shpejt. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të zhbërë shumë veprime me një ritëm shumë të shpejtë. Megjithatë, për mua, ky opsion është shumë i shpejtë pasi humbas kontrollin dhe kthehem shumë larg.

Zhbëj – Duke përdorur dy gishta, prek dhe mbaj shtypur në ekranin tuaj të kanavacës. Kjo do të vazhdojë të zhbëjë veprimet derisa të lironi mbajtjen tuaj.

Ribërë – Duke përdorur tre gishta, prekni dhe mbani shtypur në ekranin tuaj të kanavacës. Kjo do të vazhdojë të ribëjë veprimet e mëparshme derisa të lironi mbajtjen tuaj.

Pamjet e ekranit janë marrë nga Procreate në iPadOS 15.5

Metoda 3: Ikona e shigjetës

Duke përdorurIkona e shigjetës është mënyra më manuale për të zhbërë ose ribërë një veprim. Kjo mund të funksionojë më mirë për ju nëse keni vështirësi me një ekran me prekje ose thjesht preferoni të keni një buton vizual ku të mbështeteni.

Zhbëje – Trokit te shigjeta që tregon majtas në fund të shiritit anësor . Kjo do të zhbëjë veprimin tuaj të fundit dhe mund të përsëritet sa herë të jetë e nevojshme.

Ribërë – Prekni shigjetën që tregon djathtas në fund të shiritit anësor. Kjo do të ribëjë veprimin tuaj të fundit dhe mund të përsëritet aq herë sa të jetë e nevojshme.

Pamjet e ekranit janë marrë nga Procreate në iPadOS 15.5

Nëse preferoni videot më tepër fjalën e shkruar, ju mund të shikoni një tutorial Procreate për një hap pas hapi mbi këtë proces.

Këshilla Pro : Pasi të mbyllni kanavacën tuaj, ju nuk do jo mund të zhbëni ose ribëni çdo veprim në kanavacën tuaj.

Duke mbyllur kanavacën tuaj kur ktheheni në galerinë tuaj të Procreate, projekti juaj aktual ruhet dhe e gjithë aftësia për të shkuar prapa humbet. Kështu që gjithmonë sigurohuni që përparimi juaj të jetë pikërisht aty ku dëshironi të jetë përpara se të largoheni nga një projekt.

Pyetjet e shpeshta

Këtu janë disa nga pyetjet e bëra shpesh në lidhje me zhbërjen dhe ribërjen në Procreate.

Si të ribëni në Procreate Pocket?

Për të zhbërë ose ribërë në Procreate Pocket, mund të përdorni Metodat 1 dhe 2 më sipër pasi funksioni i prekjes është i disponueshëm në aplikacionin iPhone. Megjithatë, tëshiriti anësor në Procreate Pocket nuk përmban një ikonë të zhbërjes ose ribërjes së shigjetës, kështu që nuk mund të përdorni metodën 3.

Pse nuk funksionon Redo Procreate?

Arsyeja e vetme që funksioni i zhbërjes ose ribërjes nuk do të funksionojë në Procreate është se e keni mbyllur kanavacën tuaj. Pasi të mbyllni kanavacën tuaj, të gjitha veprimet ngurtësohen, përparimi juaj ruhet dhe mund të shkoni më prapa.

Si të zhbëni në Procreate with Apple Pencil?

Kur përdorni Apple Pencil, mund të përdorni metodën 3 siç tregohet më sipër. Ju mund të përdorni Apple Pencil për të trokitur në ikonën e zhbërjes ose ribërjes së shigjetës në fund të shiritit tuaj anësor në Procreate.

Si të zhbëni një zhbërje në Procreate?

Thjesht, ribëje! Nëse i ktheni aksidentalisht veprimet tuaja dhe ktheheni shumë larg, thjesht ribëni veprimin duke përdorur një trokitje me tre gishta ose duke zgjedhur ikonën e shigjetës së ribërjes në fund të shiritit anësor në Procreate.

A ka një buton zhbëje në Procreate ?

Po! Përdorni ikonën e shigjetës me drejtim majtas që është në fund të shiritit tuaj anësor në Procreate. Kjo do të ndryshojë veprimin tuaj.

Përfundim

Ky mjet është një pjesë thelbësore e njohurive tuaja të Procreate dhe sapo të gjeni metodën që funksionon më mirë për ju, ju garantoj se do ta përdorni këtë gjatë gjithë kohës . Është një funksion thelbësor i aplikacionit Procreate dhe unë do të humbisja pa të.

Megjithatë, ka kufizime për këtë mjet, kështu që është e rëndësishme të njiheni me tëgjithashtu. Unë rekomandoj të kaloni pak kohë duke eksperimentuar në një kanavac mostër me këtë funksion derisa të jeni të kënaqur me të.

Cila metodë funksionon më mirë për ju? Lini një koment më poshtë me përgjigjen tuaj pasi do të doja të dëgjoja nga ju.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.