12 Routerët më të mirë të kontrollit prindëror në 2022 (Udhëzuesi i blerësit)

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Ne jetojmë në një botë ku shumë prej nesh kanë akses në internet 24/7. Kjo është e mrekullueshme, por nëse keni fëmijë, kjo mund të jetë një shqetësim serioz. Ka përmbajtje në internet që nuk dëshironi që ata të shohin kurrë, grabitqarë që mund t'i synojnë ata përmes kanaleve sociale dhe potencialin që ata mund të kalojnë orët e zgjuara në internet.

Kontrollet prindërore fuqizojnë prindërit të mbrojnë fëmijët e tyre. Në mënyrë ideale, ato ju lejojnë të zgjidhni llojet e përmbajtjes që fëmijët tuaj shohin, të kufizojnë orët që mund të shkojnë në internet dhe t'ju ofrojnë raporte të detajuara të sajteve që kanë vizituar fëmijët tuaj dhe sa kohë kanë kaluar atje.

Ndërsa shumë ruterë pretendojnë se ofrojnë ato veçori, ka një divergjencë të madhe në llojin dhe lehtësinë e përdorimit të këtyre mjeteve. Cili ruter është i duhuri për familjen tuaj? Këtu janë zgjedhjet tona të përgjithshme:

Netgear ( Orbi RBK23 dhe Nighthawk R7000 ) ofron zgjidhjen më të plotë duke marrë një sistem shumë të mirënjohur të kontrollit prindëror të palëve të treta dhe duke e ndërtuar atë direkt në ruterat e tyre. I zhvilluar fillimisht nga Disney, Circle Smart Parental Controls ofron veçori të lehta për t'u përdorur, të krijuara për t'i mbajtur fëmijët tuaj të sigurt. Ka mjaft mjete filtrimi falas atje, por për përvojën më të mirë, do të dëshironi të abonoheni në planin 4,99 $/muaj.

Nëse preferoni të mos shpenzoni para për një plan abonimi, TP-Link HomeCare ofron shumë nga ato veçori falas. Softueri mbështetet ngaNetgear Orbi, sipër. Ky model është më pak i kushtueshëm, por edhe pak më i ngadalshëm (disponohen konfigurime më të shpejta), ndërsa mbulimi është i ngjashëm. Deco mbështet 100 pajisje, duke mposhtur të gjithë konkurrencën, përveç Nest Wifi të Google.

Google Nest Wifi

Google Nest është një përmirësim i produktit më të vjetër Google Wifi i mbuluar në përmbledhja e ruterit tonë Wi-Fi në shtëpi. Ekziston një altoparlant inteligjent Google Home i integruar në çdo njësi, si dhe kontrolle prindërore pa pagesë të nivelit të lartë.

Kontrollet prindërore me një shikim:

 • Profilet e përdoruesve: Po, Grupet mund të të jetë për një person ose një numër njerëzish
 • Filtrimi i përmbajtjes: Po, bllokoni sajtet seksualisht eksplicite për të rritur duke përdorur SafeSearch të Google
 • Orari kohor: Po, pushimet e internetit mund të planifikohen, shtyhen dhe anashkalohen
 • Pauza e internetit: Po
 • Kuota kohore: Jo
 • Raportimi: Jo
 • Abonimi: Jo

Wi-Fi familjar është zgjidhja e kontrollit prindëror e Google. Mund të aksesohet nga aplikacionet Google Home (iOS, Android) dhe Google Wifi (iOS, Android). Ju gjithashtu mund të përdorni veçoritë e tij vetëm duke folur me pajisjen. Kuotat kohore dhe raportimi nuk janë të disponueshme. Mund të krijosh grupe pajisjesh ose për secilin fëmijë ose për grupe anëtarësh të familjes dhe të vendosësh në pauzë internetin për çdo grup në çdo kohë.

Filtrimi i përmbajtjes është i kufizuar në bllokimin e sajteve të internetit për të rritur duke përdorur SafeSearch të Google. Llojet e tjera të filtrimit nuk janë të disponueshme. Koha e internetit -daljet janë fleksibël dhe të konfigurueshme. Ato mund të planifikohen paraprakisht, të shtyhen dhe të anashkalohen.

Specifikimet e ruterit:

 • Standardi me valë: 802.11ac (Wi-Fi 5)
 • Diapazoni me valë: 6600 këmbë katrore (610 metra katror)
 • Numri i pajisjeve të mbështetura: 200
 • MU-MIMO: Po
 • Gjerësia maksimale teorike e brezit: 2.2 Gbps (AC2200)

Pajisja është shumë interesante: është edhe një rrjet rrjetë dhe një seri prej tre pajisjesh Google Home me altoparlantë të integruar. Numri i pajisjeve të mbështetura dhe diapazoni me valë është më i miri deri tani në përmbledhjen tonë; gjerësia e brezit është gjithashtu e shkëlqyeshme.

eero Pro

Eero Pro është sistemi Wi-Fi me rrjetë shumë i vlerësuar i Amazon. Është më i shtrenjtë se sistemet e tjera të rrjetit ekuivalent; kontrollet e tij prindërore kërkojnë një abonim të lirë. Pavarësisht kësaj, komentet për njësinë janë shumë pozitive.

Kontrollet prindërore me një shikim:

 • Profilet e përdoruesve: Po
 • Filtrimi i përmbajtjes: Po, me një eero Abonim i sigurt
 • Orari kohor: Po
 • Pauza e internetit: Po
 • Kuota kohore: Jo
 • Raportimi: Po, me një abonim të sigurt eero
 • Abonimi: eero Secure kushton 2,99 dollarë/muaj ose 29,99 dollarë/vit

Jo të gjitha kontrollet e prindërimit të eero kërkojnë një abonim. Në fakt, e vetmja gjë për të cilën duhet të paguani është filtrimi dhe raportimi i përmbajtjes. Profilet e familjes ju lejojnë të krijoni një profil përdoruesi për çdo anëtar të familjes dhe të caktoni pajisjeatyre. Nga atje, mund ta ndaloni manualisht internetin dhe të krijoni orare kur interneti nuk është i disponueshëm për anëtarët e familjes. Ashtu si Google Nest, planifikimi është mjaft fleksibël.

Eero Secure kushton 2,99 dollarë/muaj ose 29,99 dollarë/vit dhe ofron përfitime shtesë:

 • Siguria e përparuar (mbron pajisjet nga kërcënimet)
 • Filtri i sigurt (bllokon përmbajtjen e papërshtatshme)
 • Bllokimi i reklamave (përshpejton uebfaqen duke bllokuar reklamat)
 • Qendra e aktivitetit (shikon se si pajisjet e përdorin rrjetin tuaj)
 • Vështrime javore

Një shërbim tjetër eero Secure+ kushton 9,99 dollarë/muaj ose 99 dollarë/vit dhe shton menaxhimin e fjalëkalimit 1Password, shërbimin VPN encrypt.me dhe antivirusin Malwarebytes.

Specifikimet e ruterit:

 • Standardi me valë: 802.11ac (Wi-Fi 5)
 • Diapazoni me valë: 5,500 këmbë katrore (510 metra katror)
 • Numri i pajisjeve të mbështetura: Nuk deklarohet , një përdorues ka 45 pajisje
 • MU-MIMO: Po
 • Gjerësia e brezit maksimal teorik: Nuk është deklaruar, "më e mira për shpejtësinë e internetit deri në 350 Mbps."

Një rrjet eero është i lehtë për t'u ngritur dhe përdorur, ka një grup funksionesh të fuqishme, punon me Alexa dhe do të plotësojë nevojat e shumicës së familjeve. Ne jemi lidhur me konfigurimin me një ruter eero Pro dhe dy beacons.

Linksys WHW0303 Velop Mesh Router

Ruter rrjetë Linksys Velop ofron shpejtësi dhe mbulim të jashtëzakonshëm për shtëpinë tuaj. Një kontroll prindëror i bazuar në abonim me çmime të arsyeshmesistemi është i disponueshëm vetëm për ruterat Velop.

Kontrollet prindërore me një shikim:

 • Profilet e përdoruesve: Jo dhe një kufi prej 14 pajisjesh
 • Filtrimi i përmbajtjes: Po , me një abonim në Linksys Shield
 • Orari kohor: Po
 • Pauza e internetit: Po
 • Kuota kohore: Jo
 • Raportimi: Nuk deklarohet
 • <10 10>Abonimi: Linksys Shield kushton 4,99 dollarë/muaj ose 49,99 dollarë/vit

Kontrollet bazë prindërore janë të disponueshme në të gjithë ruterat e Linksys falas, duke përfshirë Velop. Aplikacionet celulare janë të disponueshme për iOS dhe Android. Ju nuk mund të krijoni profile të përdoruesve; maksimumi 14 pajisje mbështeten. Pra, nëse doni të bllokoni internetin e fëmijës tuaj, duhet t'i bllokoni pajisjet e tij individualisht.

Kontrollet falas ju lejojnë të:

 • Bllokoni sajte specifike të internetit në pajisje specifike
 • Kufizoni aksesin në internet në pajisje specifike
 • Kufizoni aksesin në internet në pajisje specifike në kohë specifike

Për filtrimin e përmbajtjes, do t'ju duhet të abonoheni në Linksys Shield, i cili kushton 4,99 dollarë/ muaj ose 49,99 $/vit dhe mbështetet vetëm nga pajisjet Velop. Ky shërbim lejon:

 • Filtrimin e përmbajtjes sipas moshës: fëmijë (0-8 vjeç), para adoleshencë (9-12 vjeç), adoleshentë (13-17 vjeç), të rritur (18+)
 • Bllokimi i faqeve të internetit sipas kategorive: të rritur, reklama, shkarkime, politikë, sociale, blerje, lajme, kohë të lirë, kulturë dhe më shumë

Linksys Shield mbështet komandat zanore që u jepen asistentëve virtualë, Por ështëturp që nuk mbështetet nga më shumë pajisje, si EA7300 më poshtë.

Specifikimet e ruterit:

 • Standardi me valë: 802.11ac (Wi-Fi 5)
 • Gama me valë: 6000 këmbë katrore (560 metra katrorë)
 • Numri i pajisjeve të mbështetura: 45+
 • MU-MIMO: Po
 • Gjerësia maksimale teorike e brezit: 2,2 Gbps (AC2200)

Ruteri rrjetë WHW0303 Velop është mjaft i shpejtë, ofron mbulim të shkëlqyer dhe mbështet një numër të pranueshëm pajisjesh për shumicën e shtëpive.

Meshforce M3 Whole Home

Meshforce M3 është një rrjet rrjetë me vlerësim të lartë që ofron vlerë të mirë për paratë tuaja. Fatkeqësisht, kontrollet e tij prindërore mungojnë.

Kontrollet prindërore me një shikim:

 • Profilet e përdoruesve: Po
 • Filtrimi i përmbajtjes: Jo
 • Koha orari: Po
 • Pauza e internetit: Jo
 • Kuota kohore: Jo
 • Raportimi: Jo
 • Abonimi: Jo, aplikacionet janë falas
 • <10 12>

  Mund të kuptoni se kontrollet prindërore nuk janë prioritet për Meshforce vetëm duke parë faqen Si të konfiguroni kontrollin prindëror—është mjaft e paqartë. Për fat të mirë, aplikacioni falas My Mesh (iOS dhe Android) është i lehtë për t'u përdorur.

  Profilet e përdoruesve mund të krijohen për të menaxhuar aksesin e fëmijëve tuaj në internet sipas pajisjes dhe periudhës kohore. Filtrimi dhe raportimi i përmbajtjes nuk ofrohen fare.

  Specifikimet e ruterit:

  • Standardi me valë: 802.11ac (Wi-Fi 5)
  • Diapazoni me valë: 4000 katror këmbë (370 metra katrorë)
  • Numri ipajisjet e mbështetura: 60
  • MU-MIMO: Jo
  • Gjerësia maksimale teorike: 1.2 Gbps (AC1200)

  Vetë ruteri është mjaft i mirë, veçanërisht duke marrë parasysh çmimin . Ai mbështet një numër të madh pajisjesh dhe ka një gamë të arsyeshme wireless. Shpejtësia e tij është e ngadaltë por e pranueshme. Nëse kontrollet prindërore janë të rëndësishme për ju, ka opsione shumë më të mira.

  Rrugëtues tradicionalë alternativë

  Synology RT2600ac

  Synology bën shkëlqyeshëm (megjithëse të shtrenjtë) ingranazhet, dhe ruteri pa tel RT2600ac nuk bën përjashtim. Kontrollet e tij prindërore janë të shkëlqyera dhe të disponueshme pa një abonim.

  • Kontrollet prindërore me një shikim:
  • Profilet e përdoruesve: Po
  • Filtrimi i përmbajtjes: Po, i rritur, i dhunshëm , lojërat, rrjetet sociale dhe filtra të ndryshëm mund të aplikohen në periudha të ndryshme të ditës
  • Orari kohor: Po
  • Pauza e internetit: Jo
  • Kuota kohore: Po
  • Raportimi: Po
  • Abonimi: Jo

  Synology ofron kontrolle prindërore që mund të aksesohen përmes aplikacionit të saj falas për smartphone (iOS, Android). Funksionet e mëposhtme janë të disponueshme:

  • Profilet e përdoruesve
  • Menaxhimi i kohës (oraret) dhe kuotat kohore për çdo ditë
  • Filtrimi i uebit i përmbajtjes për të rritur dhe i dhunshëm, lojërat, dhe rrjetet sociale, të cilat mund të konfigurohen ndryshe gjatë gjithë ditës
  • Monitorimi dhe raportimi në baza ditore, javore dhe mujore; duke ju bërë të ditur se sakoha u shpenzua në internet sot; çdo përpjekje për të vizituar sajte të papërshtatshme

  Këto janë shumë veçori pa pasur nevojë të paguani një abonim, megjithëse ruteri është dukshëm më i shtrenjtë se Archer A7 i TP-Link, zgjedhja jonë buxhetore. Krahasuar me Netgear Circle, Synology i mungon vetëm veçoria e pauzës së internetit.

  Specifikimet e ruterit:

  • Standardi me valë: 802.11ac (Wi-Fi 5)
  • Gama me valë: 3000 këmbë katrorë (280 metra katrorë)
  • Numri i pajisjeve të mbështetura: Nuk deklarohet
  • MU-MIMO: Po
  • Gjerësia maksimale teorike e brezit: 2,6 Gbps (AC2600)

  Ky ruter është më i shpejti në përmbledhjen tonë dhe ka mbulim më të madh se cilido nga ruterët e tjerë tradicionalë të listuar në këtë artikull. Nëse jeni duke kërkuar për një ruter të pavarur cilësor me kontrolle shembullore prindërore, Synology RT2600ac meriton vëmendjen tuaj.

  ASUS RT-AC68U AC1900

  RT-AC68U i ASUS është një modem bazë me kontrolle prindërore.

  Kontrollet prindërore me një shikim:

  • Profilet e përdoruesve: Jo
  • Filtrimi i përmbajtjes: Po sajte për të rritur (seks, dhunë, ilegale ), mesazhet dhe komunikimet e menjëhershme, transferimi P2P dhe skedari, transmetimi, argëtimi
  • Orari kohor: Po
  • Pauza e internetit: Jo
  • Kuota kohore: Jo
  • Raportimi: Jo
  • Abonimi: Jo

  Kontrollet prindërore ofrohen nga AiProtection, si dhe aplikacionet celulare falas për iOS dhe Android. Përdoruesiprofilet nuk disponohen, por mund të caktoni planifikimin dhe filtrat për pajisje individuale:

  • Filtat e uebit dhe të aplikacioneve mund të bllokojnë individualisht sajtet për të rritur (seks, dhunë, të paligjshme), mesazhet dhe komunikimet e çastit, P2P dhe skedarët transferimi, transmetimi dhe argëtimi.
  • Planifikimi i kohës përdor një tërheqje dhe lëshim në një rrjet kohor për të përcaktuar se kur fëmija juaj mund të hyjë në internet.

  Softueri mund të përcaktojë gjithashtu nëse ndonjë kompjuter ose pajisje e lidhur është infektuar nga programe keqdashëse dhe i bllokoni ato.

  Specifikimet e ruterit:

  • Standardi me valë: 802.11ac (Wi-Fi 5)
  • Pa tel diapazoni: Nuk deklarohet
  • Numri i pajisjeve të mbështetura: nuk deklarohet
  • MU-MIMO: Jo
  • Gjerësia maksimale teorike: 1.9 Gbps (AC1900)

  Nuk është aspak një ruter bazë i keq. Megjithatë, fituesi ynë i buxhetit, TP-Link Archer A7, ofron kontrolle prindërore dukshëm më të mira.

  Linksys EA7300

  Ruteri Linksys EA7300 është një vlerë e madhe, por i mungon filtrimi i përmbajtjes ofrohet në ruterin e tyre Velop mesh më sipër.

  Kontrollet prindërore me një shikim:

  • Profilet e përdoruesve: Jo
  • Filtrimi i përmbajtjes: Jo (por kjo është e disponueshme në Linksys Velop më lart)
  • Orari kohor: Po
  • Pauza e internetit: Jo
  • Kuota kohore: Jo
  • Raportimi: Jo
  • Abonimi: Jo

  Linksys Shield nuk disponohet për këtë ruter. Ju jeni në gjendje të menaxhoni kohën kur fëmijët tuaj mund t'i qaseninterneti, por jo llojet e përmbajtjes ndaj të cilave mund të ekspozohen.

  Specifikimet e ruterit:

  • Standardi me valë: 802.11ac (Wi-Fi 5)
  • Pa tel diapazoni: 1500 këmbë katrore (140 metra katror)
  • Numri i pajisjeve të mbështetura: 10+
  • MU-MIMO: Po
  • Gjerësia maksimale teorike e brezit: 1,75 Gbps

  Mburoja është një ruter bazë me një çmim të arsyeshëm. Sidoqoftë, TP-Link Archer A7 më lart ka të njëjtën shpejtësi, mbulim dhe mbështetje më të mirë të pajisjes dhe kontrolle të jashtëzakonshme prindërore. Është gjithashtu më i lirë.

  D-Link DIR-867 AC1750

  D-Link DIR-867 është një ruter bazë me një vlerësim mbresëlënës të konsumatorëve. Megjithatë, kur bëhet fjalë për kontrollet prindërore, ka opsione shumë më të mira.

  Kontrollet prindërore me një shikim:

  • Profilet e përdoruesve: Jo
  • Filtrimi i përmbajtjes: Po , bllokoni ose lejoni uebsajte specifike
  • Orari kohor: Po, bllokoni aksesin në internet për një periudhë në një ose më shumë ditë
  • Pauza e internetit: Jo
  • Kuota kohore: Jo
  • Raportimi: Jo
  • Abonimi: Jo

  Udhëzimet e D-Link për kontrollin prindëror (PDF) janë shumë teknike. Për fat të mirë, aplikacionet celulare falas mydlink (iOS dhe Android) janë shumë më të lehta për t'u përdorur. Google Assistant, Amazon Echo dhe IFTTT mbështeten. Ju nuk jeni në gjendje të krijoni profile përdoruesish dhe veçoritë e disponueshme janë mjaft themelore:

  • Bllokimi i faqeve specifike të internetit
  • Bllokimi i aksesit në internet në një pajisje specifike për njëperiudha në një ose më shumë ditë

  Shumica e prindërve do të prisnin shumë më tepër nga ruteri i tyre.

  Specifikimet e ruterit:

  • Standardi me valë: 802.11ac (Wi -Fi 5)
  • Diapazoni me valë: Nuk deklarohet
  • Numri i pajisjeve të mbështetura: Nuk deklarohet
  • MU-MIMO: Po
  • Gjerësia maksimale teorike e brezit: 1,75 Gbps

  Përsëri, nëse jeni pas një ruteri bazë, ne rekomandojmë TP-Link Archer A7 më lart.

  Alternativat ndaj ruterit të kontrollit prindëror

  Nëse ju Nuk jeni gati për të blerë një ruter të ri, këtu janë disa mënyra alternative se si mund t'i mbani fëmijët tuaj të sigurt në internet.

  Zgjidhjet Softuerike

  Lexoni rishikimin tonë të thelluar të softueri më i mirë i kontrollit prindëror për më shumë detaje.

  Zgjidhjet e harduerit

  • Rrethi mund të shtohet në çdo rrjet nëpërmjet blerjes së një pajisjeje prej 99 dollarësh. Një abonim një ose dy-vjeçar përfshihet me blerjen.
  • Ryfi është një pajisje tjetër prej 99 dollarësh me planifikim dhe filtrim të përmbajtjes.

  Zgjidhjet e konfigurimit të internetit

  Mund të shtoni filtrimin e përmbajtjes në rrjetin tuaj duke treguar cilësimet e serverit DNS te një prej këtyre ofruesve:

  • OpenDNS ofron filtrim falas të përmbajtjes për familjet.
  • SafeDNS ofron një shërbim të ngjashëm për 19,95 dollarë/vit.

  Ndryshoni firmuerin e ruterit tuaj

  Më në fund, mund të ndryshoni firmuerin në disa rutera për të përfshirë kontrollet prindërore. Procesi mund të jetë pak teknik. Dy opsione të mirarouter i lirë dhe buxhetor — TP-Link AC1750 Archer A7 .

  Sigurisht, ka shumë opsione të tjera. Ne do t'i mbulojmë më të mirat prej tyre në detaje dhe do t'ju tregojmë se cilat janë më efektive për t'i mbajtur fëmijët tuaj të sigurt kur janë në linjë.

  Pse më besoni mua për këtë udhëzues blerjeje

  Emri im është Adrian Provoni, dhe unë kam punuar në fushën e teknologjisë për dekada. Kam krijuar rrjete kompjuterike për biznese dhe organizata, internet kafe dhe shtëpi private. Më i rëndësishmi prej tyre është rrjeti im i shtëpisë.

  Kam gjashtë fëmijë që i duan kompjuterët, pajisjet celulare, lojërat dhe internetin në përgjithësi. Me kalimin e viteve, kam përdorur shumë strategji për t'i mbajtur ato të sigurta, duke përfshirë OpenDNS, i cili bllokon përmbajtjen për të rritur falas duke ndryshuar cilësimet e rrjetit dhe firmware Tomato, i cili më lejon të planifikoj kur fëmijët e mi të kenë akses në internet.

  Këto zgjidhje funksionuan mjaft mirë për mua gjatë viteve. Sot, megjithatë, shumica e ruterave përfshijnë kontrolle prindërore. Lexoni më tej për të mësuar më shumë rreth cilësimeve të ruterit dhe cilat do t'i mbrojnë më mirë fëmijët tuaj.

  Si mund të ndihmojnë kontrollet prindërore

  Gjëja e parë që dëshironi të kërkoni në një ruter të kontrollit prindëror janë profilet e personalizueshme të përdoruesve . Kur i thua Johnny-t se nuk mund të përdorë internetin derisa të mbarojë detyrat e shtëpisë, është shumë më e lehtë të çaktivizosh qasjen në internet të Johnny-t sesa të duhet të çaktivizosh individualisht aksesin në kompjuterin e tij, iPhone, iPad, Xbox dhejanë:

  • DD-WRT
  • Domate

  Si zgjodhëm rrugëzuesit më të mirë të kontrollit prindëror

  Përshtypjet pozitive të konsumatorëve

  Disa rutera duken mirë në letër, por si i qëndrojnë ato përdorimit afatgjatë? Shqyrtimet e konsumatorëve ju lejojnë të shihni komente të hollësishme rreth pajisjeve që njerëzit realë blenë me paratë e tyre.

  Në këtë përmbledhje, ne kemi zgjedhur ruterat me një vlerësim me katër yje ose më të lartë. Në shumicën e rasteve, ato u rishikuan nga mijëra përdorues.

  Veçoritë e kontrollit prindëror

  Një ruter mund të ketë të shtypura "Kontrollet prindërore" në kuti, por çfarë do të thotë kjo domethënie? Ndërsa disa ruterë ofrojnë kontrolle gjithëpërfshirëse dhe të lehta për t'u përdorur, të tjerë ofrojnë vetëm veçori bazë.

  Të vetmit ruterë që mbulojnë çdo veçori që përmendëm më lart vijnë nga Netgear. Ata morën një zgjidhje kryesore të palëve të treta, Circle, dhe e ndërtuan atë në ruterat e tyre. Rrethi ofron disa veçori falas: profilet e përdoruesve, filtrat e përmbajtjes, pauzën e internetit, orarin e gjumit dhe raportet e përdorimit. Abonimi në planin Premium zhbllokon veçori shtesë, duke përfshirë oraret dhe kuotat.

  Softueri HomeCare i TP-Link përfshin pothuajse gjithçka që ju nevojitet falas: profile, filtrim, pauzë në internet, planifikim kohor për orarin e gjumit, një kufi kohor, dhe regjistrat dhe raportet e përdorimit. Është një nga opsionet më të mira falas dhe është i disponueshëm në ruterë të përballueshëm, siç është zgjedhja jonë e buxhetit, TP-Link Archer A7. Karakteristikat falas të Synology janëpo aq gjithëpërfshirëse, por ato nuk shesin ruterë buxhetorë.

  Kontrollet prindërore nga eero dhe Google vijnë më pas. Ata nuk ofrojnë kuota apo raportime. Eero tarifon një abonim të vogël për kontrollin prindëror. Pastaj është Linksys Shield, një shërbim abonimi i disponueshëm vetëm për sistemin e tyre rrjetë me tre breza Velop. Ai ofron veçori të ngjashme, por pa profile përdoruesi, kështu që ju duhet të punoni me pajisje individuale dhe jo me fëmijë.

  Më në fund, ASUS, D-Link dhe Meshforce ofrojnë funksionalitetin më të vogël. D-Link dhe ASUS ofrojnë planifikim dhe filtrim të përmbajtjes për pajisje individuale — profilet e përdoruesve nuk mbështeten. Meshforce përfshin një veçori të orarit për çdo përdorues, por jo filtrimin e përmbajtjes.

  Këtu janë veçoritë e kontrollit prindëror të disponueshme në secilin ruter:

  Veçoritë e ruterit

  Ju nuk dëshironi vetëm një ruter me kontrolle prindërore; ju dëshironi një me shpejtësi dhe mbulim të mjaftueshëm për të ofruar internet të besueshëm në të gjithë shtëpinë tuaj. Ne e mbulojmë këtë në detaje në rishikimin tonë, Ruteri më i mirë me valë për shtëpinë.

  Së pari, merrni një ruter që mbështet standardet më të fundit me valë. Të gjithë ruterat në këtë përmbledhje mbështesin 802.11ac (Wi-Fi 5). Aktualisht, shumë pak ruterë mbështesin standardin e ri 802.11ax (wifi 6).

  Më pas, ju duhet një ruter mjaft i shpejtë për të ofruar një përvojë të shpejtë në linjë. Ruterët më të ngadaltë në këtë përmbledhje funksionojnë me 1.2 Gbps. Për një përvojë të mirë afatgjatë, neju rekomandojmë të zgjidhni një ruter më të shpejtë nëse mund ta përballoni atë. MU-MIMO (me shumë përdorues, me shumë hyrje, me shumë dalje) përmirëson shpejtësinë duke lejuar një ruter të komunikojë me shumë pajisje në të njëjtën kohë.

  Këtu janë shpejtësitë e shkarkimit të ruterëve që kemi zgjedhur, nga më i shpejti tek më i ngadalti :

  • Synology RT2600ac: 2,6 Gbps
  • Netgear Orbi RBK23: 2,2 Gbps
  • Google Nest Wifi: 2,2 Gbps
  • Linksys WHW0302 Velop: 2. Gbps
  • Netgear Nighthawk R7000: 1,9 Gbps
  • Asus RT-AC68U: 1,9 Gbps
  • TP-Link AC1750: 1,75 Gbps
  • Linksys Gbps 1770.
  • D-Link DIR-867: 1,75 Gbps
  • TP-Link Deco M5: 1,3 Mbps
  • Meshforce M3: 1,2 Gbps

  eero Pro nuk rendit shpejtësinë e tij maksimale teorike; ai thjesht reklamon: "më e mira për shpejtësinë e internetit deri në 350 Mbps."

  Një konsideratë tjetër është nëse sinjali me valë ka diapazon të mjaftueshëm për të transmetuar internetin në çdo dhomë të shtëpisë tuaj. Këtu, nevojat e të gjithëve do të jenë të ndryshme dhe shumica e kompanive ofrojnë një shumëllojshmëri konfigurimesh.

  Këtu është gama e ruterëve që mbulojmë, nga më e mira te më e keqja:

  • Google Nest Wifi : 6,600 këmbë katrore (610 metra katrorë)
  • Netgear Orbi RBK23: 6,000 këmbë katrore (550 metra katrorë)
  • Linksys WHW0303 Velop: 6,000 këmbë katrore (560 metra katrorë)
  • TP-Link Deco M5: 5,500 këmbë katrore (510 metra katror)
  • Eero Pro: 5,500 këmbë katrore (510 metra katrorëmetra)
  • Meshforce M3: 4,000 këmbë katrore (370 metra katrorë)
  • Synology RT2600ac: 3,000 këmbë katrore (280 metra katror)
  • TP-Link AC1750: 2,500 këmbë katrore (230 metra katror)
  • Netgear Nighthawk R7000: 1,800 këmbë katrore (170 metra katrorë)
  • Linksys EA7300: 1,500 këmbë katrore (140 metra katrorë)

  The Ruterët D-Link DIR-867 dhe Asus RT-AC68U nuk e tregojnë gamën që mbulojnë.

  Më në fund, ju nevojitet një ruter që mund të përballojë numrin e pajisjeve në shtëpinë tuaj. Mos harroni të merrni parasysh të gjithë telefonat inteligjentë, tabletët, kompjuterët, printerët, konsolat e lojërave, televizorët inteligjentë dhe pajisjet e tjera inteligjente të familjes suaj. Numri mund të jetë më i madh nga sa e imagjinonit!

  Këtu është numri i pajisjeve të mbështetura, nga shumica tek më të paktat:

  • Google Nest Wifi: 200
  • TP- Link Deco M5: 100
  • Meshforce M3: 60
  • TP-Link AC1750: 50+
  • Linksys WHW0303 Velop: 45+
  • Netgear Nighthawk R7000: 30
  • Netgear Orbi RBK23: 20+
  • Linksys EA7300: 10+

  Shumë rutera nuk e përfshijnë këtë shifër në specifikimet e tyre, duke përfshirë eero Pro, Synology RT2600ac, D-Link DIR-867 dhe Asus RT-AC68U.

  Mesh Router ose Regular Router

  Rrjetet Mesh kushtojnë më parë (zakonisht disa qindra dollarë), por janë mënyra më e lehtë për të zgjeruar gamën e rrjetit tuaj në mënyrë që të mbulojë çdo dhomë brenda shtëpisë tuaj. Kjo zgjatjearrihet përmes njësive satelitore që punojnë pa probleme së bashku. Në këtë përmbledhje, ne rekomandojmë gjashtë zgjidhje mesh dhe gjashtë rutera tradicionalë.

  Këtu janë sistemet Mesh që rekomandojmë:

  • Netgear Orbi RBK23
  • TP-Link Deco M5
  • Google Nest Wifi
  • Eero Pro
  • Linksys WHW0303 Velop
  • Meshforce M3

  Dhe këtu janë ruterat tradicionalë :

  • Netgear Nighthawk R7000
  • TP-Link AC1750 Archer A7
  • Synology RT2600ac
  • Linksys EA7300
  • D-Link DIR-867
  • Asus RT-AC68U

  Kosto

  Kostoja e ruterave ndryshon shumë, nga më pak se njëqind dollarë në më shumë 500 dollarë. Gama juaj e çmimeve varet nga shpejtësia, mbulimi dhe veçoritë e tjera që ju nevojiten. Pas asaj blerjeje fillestare, disa ruterë ofrojnë kontrolle prindërore premium për një tarifë mujore, ndërsa të tjerët ofrojnë ato më themelore falas. Disa nga opsionet falas janë mjaft të mira, por mund t'i gjeni veçoritë e ofruara në një abonim që vlejnë çmimin.

  Këto opsione janë falas me ruterin:

  • Synology's Access Control<>

   Nga këto, Synology dhe TP-Link ofrojnë më shumë veçori.

   Dhe këto kërkojnë një abonim:

   • Kontrollet e zgjuar prindërore të rrethit të Netgear: 4,99 $/muaj, 49,99 $/ viti
   • Eero Secure: 2,99 $/muaj,29,99 $/vit
   • Linksys Shield: 4,99 $/muaj, 49,99 $/vit

   Abonimet janë opsionale dhe ruterët ofrojnë disa kontrolle prindërore falas. Netgear Circle është opsioni më i mirë dhe më i lehtë për t'u përdorur deri tani. Linksys Shield funksionon vetëm me Linksys Velop Tri-Band Mesh Routers, si ai që rendisim më poshtë. Nuk funksionon me ruterat e tjerë të Linksys, duke përfshirë Linksys EA7300, i cili ka vetëm kontrollet bazë prindërore.

   TV inteligjent.

   Më pas, ju duhet filtrimi i përmbajtjes që të mund të mbani gjërat e këqija. Disa sisteme kanë thjesht një çelës ndezës/fikje që bllokon përmbajtjen për të rritur, ndërsa të tjerët kanë kontrolle të bazuara në moshën (fëmijë, para adoleshencë, adoleshencë, të rritur). Disa ju lejojnë të bllokoni disa lloje të përmbajtjes (për të rritur, dhunë, mesazhe, transmetim).

   Së treti, mund të dëshironi të vendosni kufizime se kur fëmijët tuaj mund të kenë akses në internet. Mund të krijoni një orar orar se kur interneti është i disponueshëm çdo ditë ose të kuotoni sa kohë mund të kalojë fëmija juaj në linjë çdo ditë.

   Një veçori tjetër e dobishme është pauza e internetit , ku mund të bllokoni manualisht internetin për një fëmijë jashtë një orari normal.

   Së fundi, ju dëshironi kontrolle prindërore që ofrojnë raporte të hollësishme të sajteve që vizitojnë fëmijët tuaj dhe sa kohë kalojnë ata në secilën prej tyre.

   Për lehtësinë e përdorimit, çdo ruter në përmbledhjen tonë ofron aplikacione celulare që japin akses te kontrollet prindërore. Disa ju lejojnë të përdorni një asistent inteligjent si Amazon Echo, Google Home ose Apple HomePod.

   Ruteri më i mirë i kontrollit prindëror: Zgjedhjet tona kryesore

   Ruteri më i mirë rrjetë: Netgear Orbi RBK23

   Sistemi i rrjetës me rrjetë i Netgear Orbi RBK23 ka kontrollet më të mira prindërore. Është një nga ruterat më të shpejtë që mbulojmë. Ai gjithashtu ka një gamë të jashtëzakonshme, duke mbuluar edhe shtëpi të mëdha. Me kontrollet e zgjuara prindërore të rrethit të bazuar në abonim, është një zgjedhje fantastike nëse nuk jeniurrejnë të shpenzojnë pak para.

   Kontrollo çmimin aktual

   Kontrollet prindërore me një shikim:

   • Profilet e përdoruesve: Po
   • Filtrimi i përmbajtjes: Po
   • Orari orar: Po, (Ora e gjumit dhe koha e pushimit janë veçori Premium)
   • Pauza e internetit: Po
   • Kuota kohore: Po, shumë e konfigurueshme (Premium)
   • Raportimi: Po (Historiku është falas, raportet e përdorimit janë premium)
   • Abonimi: Basic është falas, Premium kushton 4,99 dollarë/muaj ose 49,99 dollarë/vit

   Rrethoni kontrollet inteligjente prindërore mund të aksesohet duke përdorur një aplikacion celular të disponueshëm si në iOS ashtu edhe në Android. Shumë veçori janë në dispozicion pa pagesë. Për përvojën e plotë, ju paguani një abonim prej 4,99 dollarë në muaj ose 49,99 dollarë në vit. Rrethi është përfshirë me Netgear Orbi dhe shumicën e ruterave Nighthawk, si fituesi tjetër ynë më poshtë.

   Për të filluar, ju konfiguroni një profil për secilin nga fëmijët tuaj dhe lidhni pajisjet e secilit fëmijë me profilin e tij. Nga atje, me planin falas, mund të caktosh një filtër përmbajtjeje sipas moshës për çdo person që përputhet me moshën dhe interesat e tij.

   Kategoritë e moshave përfshijnë fëmijë, adoleshentë, të rritur dhe asnjë. Kategoritë e interesit përfshijnë:

   • App Store
   • Arte dhe argëtim
   • Biznes
   • Arsim
   • Email
   • Shtëpia dhe familja
   • Çështjet dhe mënyra e jetesës
   • Fëmijët
   • Muzika
   • Lojërat në internet
   • Foto
   • Shkenca dhe teknologji
   • Kërkim dhe referencë
   • Shumëmë shumë

   Mund të çaktivizoni gjithashtu uebsajte dhe aplikacione individuale si Snapchat ose Facebook. Disa kategori nuk ofrohen për grupmoshat më të reja.

   Nuk mund ta menaxhosh kohën në linjë të fëmijëve të tu në planin falas, por mund ta ndalosh manualisht internetin kur është e nevojshme, si për fëmijë individualë ashtu edhe për pajisje specifike. Plani Premium përfshin planifikimin kohor dhe limitet kohore (kuotat). Ju mund të vendosni një kufi kohor në internet për çdo fëmijë për ditën, si dhe kufij kohorë individualë për aktivitete dhe platforma të ndryshme. Kuota ditore mund të caktohet ndryshe për ditët e javës dhe fundjavat.

   Veçoria Premium Orari i gjumit shkëputet automatikisht në fund të ditës. Me Off Time, mund të planifikoni periudha specifike pa internet. Përdorimi është një veçori falas që tregon se ku kalojnë kohën fëmijët tuaj në internet. Një veçori e detajuar e historisë është e disponueshme për përdoruesit e Premium. Circle është platforma më gjithëpërfshirëse, e lehtë për t'u përdorur e kontrollit prindëror e përfshirë me çdo ruter. Udhëzues video të dobishëm dhe të detajuar mund të aksesohen në internet.

   Meqenëse Circle është një zgjidhje e palës së tretë, mund ta përdorni edhe me ruterë të tjerë. Për ta bërë këtë, do të duhet të blini një pajisje Circle Home Plus që funksionon së bashku me ruterin tuaj aktual. Për më shumë informacion, referojuni seksionit Alternativat më poshtë.

   Specifikimet e ruterit:

   • Standardi me valë: 802.11ac (Wi-Fi 5)
   • Diapazoni me valë: 6,000 këmbë katrore (550 katroremetra)
   • Numri i pajisjeve të mbështetura: 20+
   • MU-MIMO: Po
   • Gjerësia maksimale teorike: 2.2 Gbps (AC2200)

   Përtej kontrolleve prindërore, Netgear Orbi është një zgjedhje e shkëlqyer për rrjetin tuaj të shtëpisë, duke ofruar shpejtësi dhe mbulim të konsiderueshëm. Ndryshe nga rrjetet e tjera rrjetë, satelitët lidhen vetëm me ruterin kryesor dhe jo me njëri-tjetrin, kështu që është më mirë ta vendosni ruterin në një vend qendror.

   Ruteri më i mirë tradicional: Netgear Nighthawk R7000

   Nëse ju nuk keni nevojë për mbulimin e një rrjeti rrjetë, Netgear's Nighthawk R7000 është një ruter i jashtëzakonshëm tradicional. Ai ka të gjitha tiparet e kontrollit prindëror të Orbi më sipër, por vetëm 30% të mbulimit. Është i përshtatshëm për shtëpi më të vogla.

   Kontrollo çmimin aktual

   Kontrollet prindërore me një shikim:

   • Profilet e përdoruesve: Po
   • Filtrimi i përmbajtjes: Po
   • Orari kohor: Po, (Ora e gjumit dhe koha e pushimit janë veçori Premium)
   • Pauza e internetit: Po
   • Kuota kohore: Po, shumë e konfigurueshme (Premium)
   • 10>Raportimi: Po (Historia është falas, raportet e përdorimit janë Premium)
   • Abonimi: Basic është falas, Premium kushton 4,99 $/muaj ose 49,99 $/vit

   Si Netgear Orbi më lart , Nighthawk R7000 punon me Circle Smart Parental Controls. Kjo e bën atë po aq efektiv në mbrojtjen e fëmijëve tuaj—vetëm lloji i ruterit ka ndryshuar.

   Specifikimet e ruterit:

   • Standardi me valë: 802.11ac (Wi-Fi5)
   • Diapazoni me valë: 1800 këmbë katrore (170 metra katror)
   • Numri i pajisjeve të mbështetura: 30
   • MU-MIMO: Jo
   • Maximumi teorik gjerësia e brezit: 1.9 Gbps (AC1900)

   Ruterët Nighthawk janë njësi të pavarura, kështu që kushtojnë më pak, por mbulojnë një zonë më të vogël. Ka mënyra për të zgjeruar gamën e tyre me një shpenzim shtesë. Përndryshe, duke blerë një nga modelet më të shtrenjta (më poshtë), ju merrni një gamë më të madhe, si dhe shpejtësi më të shpejtë. Për shembull, modeli më i shtrenjtë mbulon 3500 metra katrorë (325 metra katrorë), duke rivalizuar disa rrjete rrjetë.

   Ka dy mënyra për të kursyer para kur zgjidhni një ruter të kontrollit prindëror. E para është duke blerë një ruter më të lirë, dhe e dyta është duke zgjedhur kontrollet prindërore që nuk kërkojnë një abonim të vazhdueshëm. Archer A7 i TP-Link ofron të dyja.

   Kontrollo çmimin aktual

   Kontrollet prindërore me një shikim:

   • Profilet e përdoruesve: Po
   • Filtrimi i përmbajtjes: Po, blloko përmbajtjen sipas përshtatshmërisë së moshës
   • Orari kohor: Po, lejimet e kohës në internet
   • Pauza e internetit: Jo
   • Kuota kohore: Po, kufizimet kohore të personalizuara
   • Raportimi: Po, cilat sajte vizitohen dhe sa kohë shpenzohet për secilin
   • Abonim: Jo

   Softueri falas i TP-Link HomeCare ofron të mira kontrollet prindërore që mund të aksesohen duke përdorur një aplikacion celular të disponueshëm për iOS dhe Android.Është gjithashtu në përputhje me Amazon Echo. Është padyshim alternativa më e mirë për prindërit që nuk duan të paguajnë për një abonim.

   HomeCare përdor kufijtë kohorë (kuotat) dhe jo oraret. Mund të vendosen kufij të ndryshëm për ditët e javës dhe fundjavat. Një veçori e kohës së gjumit siguron që të gjithë të mos jenë në internet kur është koha për të fjetur.

   Mund të krijosh profile përdoruesish dhe më pas të lidhësh pajisjet e secilit fëmijë me profilin e tij. Në këtë mënyrë, HomeCare mund të mbajë gjurmët e kohës në linjë të çdo fëmije në të gjitha pajisjet e tyre. Numri i pajisjeve të lidhura shfaqet pranë emrit të secilit person; Interneti mund të ndërpritet për çdo përdorues me prekjen e një butoni.

   Filtrimi i përmbajtjes mund të caktohet sipas nivelit të moshës, kategorisë dhe aplikacioneve/faqeve të internetit. Nivelet e moshës përfshijnë fëmijën, para-adoleshencën, adoleshentët dhe të rriturit; ka kategori për të rritur, lojëra të fatit, shkarkime, lojëra, media dhe më shumë. Kjo është një sasi mbresëlënëse kontrolli për një aplikacion falas pa abonim.

   Veçoria Insights ju tregon faqet që viziton çdo fëmijë dhe sa kohë harxhohet për to. Mund të përdorni gjithashtu një monitor përdorimi dhe të merrni një raport mujor.

   Specifikimet e ruterit:

   • Standardi me valë: 802.11ac (Wi-Fi 5)
   • Diapazoni me valë : 2500 këmbë katrore (230 metra katror)
   • Numri i pajisjeve të mbështetura: 50+
   • MU-MIMO: Jo
   • Gjerësia maksimale teorike e brezit: 1,75 Gbps (AC1750)

   Ndonëse ky është një ruter buxhetor, është i përshtatshëm për shumë njerëzfamiljet. Shpejtësia e saj është mjaft e shpejtë. Ka një gamë mbresëlënëse për çmimin e tij, duke mposhtur ruterin më të shtrenjtë Netgear Nighthawk. Mbështetja e tij për mbi 50 pajisje është gjithashtu mbresëlënëse.

   Rrugëtues të tjerë të mirë të kontrollit prindëror

   Routers alternative me rrjetë

   TP-Link Deco M5 Mesh Network

   Deco M5 është një rrjet rrjetë me vlerësim të lartë me të njëjtat kontrolle prindërore TP-Link HomeCare si Archer A7 më sipër. Nëse jeni duke kërkuar për një rrjet rrjetë që është i sigurt për fëmijët tuaj dhe nuk kërkon një abonim të vazhdueshëm, kjo është zgjedhja juaj më e mirë.

   Kontrollet prindërore me një shikim:

   • Profilet e përdoruesve: Po
   • Filtrimi i përmbajtjes: Po, bllokohet sipas përshtatshmërisë së moshës
   • Orari kohor: Jo
   • Pauza e internetit: Jo
   • Kuota kohore: Po
   • Raportimi: Faqet e vizituara, koha e shpenzuar për secilin
   • Abonim: Jo, aplikacionet dhe shërbimet janë falas

   Siç përshkruhet më sipër, sistemi HomeCare i TP-Link ofron kontrollet më të mira prindërore pa abonim të çdo ruteri. Për sa i përket veçorive, ai krahasohet mjaft mirë me Netgear's Circle, i mungon vetëm planifikimi jashtë linje.

   Specifikimet e ruterit:

   • Standardi me valë: 802.11ac (Wi-Fi 5)
   • Gama me valë: 5,500 këmbë katrore (510 metra katrorë)
   • Numri i pajisjeve të mbështetura: 100
   • MU-MIMO: Po
   • Gjerësia maksimale teorike e brezit: 1.3 Gbps ( AC1300)

   Pajisja është fenomenale dhe krahasohet mirë me fituesin tonë,

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.