19 aplikacionet më të mira të shkrimit për Mac në 2022 (Falas + Mjete me pagesë)

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Tabela e përmbajtjes

Gjatë historisë, shkrimtarët kanë gjetur shumë mënyra për t'i dhënë fjalët e tyre pasardhësve: makina shkrimi, stilolaps dhe letër dhe majë shkruese në pllaka balte. Kompjuterët tani na japin mundësinë për të redaktuar dhe riorganizuar me lehtësi përmbajtjen, duke hapur rrjedha krejtësisht të reja pune. Aplikacionet moderne të shkrimit profesional synojnë ta bëjnë përvojën e të shkruarit sa më pa fërkime dhe të ofrojnë mjete të dobishme kur të jetë e nevojshme.

Dy aplikacione të fuqishme dhe të njohura për shkrimtarët janë pa probleme moderne Ulysses , dhe i pasur me funksione Scrivener . Ata janë të favorizuar nga shkrimtarët në mbarë botën dhe lavdërimet e tyre këndohen në shumë përmbledhje të aplikacioneve të shkrimit. Unë i rekomandoj ato. Ato nuk janë të lira, por nëse i bëni paratë tuaja duke shkruar, ato janë një investim që është i lehtë për t'u gëlltitur.

Ato nuk janë opsionet e vetme dhe ne do të mbulojmë një sërë shkrimesh të tjera me funksione të plota aplikacionet. Por jo të gjithë kanë nevojë për shumë veçori. Ju mund të dëshironi të konsideroni një aplikacion shkrimi më minimalist që është krijuar për t'ju mbajtur në zonë sapo fjalët të fillojnë të rrjedhin. Shumë prej tyre u zhvilluan fillimisht për iPad dhe tani kanë gjetur rrugën e tyre drejt Mac.

Përndryshe, ju mund të bëni atë që shumë shkrimtarë kanë bërë për dekada. Kurseni paratë tuaja dhe thjesht përdorni përpunuesin e tekstit ose redaktuesin e tekstit që është instaluar tashmë në kompjuterin tuaj. Microsoft Word është përdorur për të shkruar shumë libra dhe një autor i njohur përdor Wordstar-in e lashtë të bazuar në DOS.

Nëse paratëScrivener

Scrivener u shkrua nga një shkrimtar që nuk mund të gjente aplikacionin e duhur. Ky është një program serioz dhe nëse nevojat dhe preferencat tuaja janë të ngjashme me ato të zhvilluesit, ky mund të jetë mjeti i përsosur i shkrimit për ju.

Aplikacioni është paksa kameleon dhe mund të përshtatet deri në një farë mase për të punuar ashtu siç punoni. Ju nuk keni nevojë të përdorni të gjitha veçoritë e tij, ose domosdoshmërisht të ndryshoni rrjedhën tuaj të punës për të përdorur aplikacionin. Por këto veçori janë aty kur ju nevojiten dhe janë veçanërisht të dobishme për shkrimin afatgjatë që përfshin shumë kërkime, planifikime dhe riorganizim.

Ky aplikacion do t'ju çojë në çdo hap të procesit të shkrimit, nga stuhia e ideve te botimi. Nëse jeni pas një aplikacioni me të gjitha këmbanat dhe bilbilat, kjo është ajo.

45,00 dollarë nga faqja e internetit e zhvilluesit. Ekziston një provë falas që zgjat për 30 ditë përdorim. Ofrohet gjithashtu për iOS dhe Windows.

Nëse Ulysses është një Porsche, Scrivener është një Volvo. Njëra është e hijshme dhe e përgjegjshme, tjetra është e ndërtuar si një tank, të dyja janë cilësore. Ose do të ishte një zgjedhje e shkëlqyer për një shkrimtar serioz. Megjithëse nuk e kam përdorur kurrë Scrivener për shkrime serioze, ai ka vëmendjen time. Unë ndjek nga afër progresin e tij dhe më pëlqen të lexoj komente rreth tij. Deri vonë ndërfaqja e tij dukej pak e vjetëruar, por e gjithë kjo ndryshoi vitin e kaluar kur u publikua Scrivener 3.

Kështu duket kur e hapni për herë të parë. Të"lidhës" që përmban dokumentet tuaja në të majtë dhe një panel të madh shkrimi në të djathtë. Nëse preferoni paraqitjen me tre panele të Ulysses, Scrivener e mbështet atë. Ndryshe nga Ulysses, ju nuk mund ta shihni të gjithë bibliotekën tuaj të dokumenteve menjëherë—lidhësi përmban vetëm dokumente që lidhen me projektin e shkrimit që keni të hapur aktualisht.

Aplikacioni mund të duket si një aplikacion normal për përpunimin e tekstit, por ka qenë projektuar për shkrimtarët nga lart poshtë, dhe veçanërisht për shkrimtarët që nuk fillojnë vetëm nga fillimi dhe shkruajnë sistematikisht deri në fund. Ai ka më shumë veçori se Ulysses dhe është veçanërisht i përshtatshëm për shkrimin në formë të gjatë.

Aplikacioni bën çmos për t'i mbajtur ato veçori jashtë rrugës derisa t'ju duhen dhe përpiqet të mos imponojë një rrjedhë pune shkrimi në ju. Për ato raste kur duhet të përqendroheni vetëm te të shkruarit, do të gjeni një Modaliteti i kompozimit që fsheh gjithçka përveç fjalëve tuaja për t'ju ndihmuar të përqendroheni.

Nëse jeni shkrimtar të cilit i pëlqen të përshkruajë pjesën tuaj në hartë në vend që të fillojë në fillim, do ta gjeni Scrivener një ndeshje të mirë. Ai ofron dy veçori që ju japin një pasqyrë të dokumentit tuaj dhe ju lejojnë të riorganizoni seksionet sipas dëshirës tuaj.

E para prej tyre është Pllaka tape. Kjo ju tregon një grup indeksesh karta që përmbajnë titullin e seksionit së bashku me një përmbledhje të shkurtër. Mund t'i lëvizni me lehtësi kartat me tërheqje dhe lëshim dhe dokumenti juaj do të riorganizohetpërputhet me rendin e ri.

Karakteristika tjetër e pasqyrës është Outline . Kjo merr skicën e dokumentit që shihni në faqen e majtë dhe e riprodhon atë në panelin e redaktimit, por në më shumë detaje. Ju mund të shihni përmbledhjen e secilit seksion, si dhe etiketat, statusin dhe llojet e seksioneve. Klikimi i dyfishtë në ikonën e një dokumenti do ta hapë atë dokument për modifikim.

Zvarritja e artikujve skicë do të rirendisë gjithashtu dokumentin tuaj, pavarësisht nëse e bëni këtë nga lidhësi ose nga pamja e përvijimit.

Një veçori e Scrivener që tejkalon të gjithë konkurrentët e tij është Research. Çdo projekt shkrimi ka një zonë të dedikuar kërkimore që nuk është pjesë e projektit përfundimtar të shkrimit ku po punoni, por një vend ku mund të shkruani dhe bashkëngjitni materiale referimi.

Në këtë shembull nga tutoriali i Scrivener, ju do të shohë një fletë karakteresh dhe një fletë vendndodhjeje ku autori po mban gjurmët e mendimeve dhe ideve të tij, si dhe imazhin, skedarin PDF dhe audio.

Ashtu si Ulysses, Scrivener ju lejon të krijoni qëllime shkrimi për çdo projekt dhe dokument. Scrivener shkon pak më tej duke ju lejuar të specifikoni sa kohë ose shkurt mund të kapërceni qëllimin dhe të shfaqet një njoftim kur të arrini objektivin tuaj.

Kur të keni mbaruar së shkruari dhe është koha për krijoni dokumentin tuaj përfundimtar, Scrivener ka një veçori të fuqishme Compile që mund të printojë ose eksportojë të gjithë dokumentin tuaj në një gamë të gjerë formatesh me njëpërzgjedhja e paraqitjeve. Nuk është aq e lehtë sa veçoria e eksportit e Ulysses, por është shumë më e konfigurueshme.

Një ndryshim tjetër midis Scrivener dhe Ulysses është mënyra se si ata trajtojnë dokumentet. Në panelin e majtë, Ulysses ju tregon të gjithë bibliotekën tuaj të dokumenteve, ndërsa Scrivener tregon vetëm dokumente që lidhen me projektin aktual të shkrimit. Për të hapur një projekt tjetër, duhet të përdorni File/Open për të parë projektet tuaja të tjera ose të përdorni artikujt e menysë Projektet e fundit ose Projektet e preferuara.

Sinkronizimi midis kompjuterëve dhe pajisjeve nuk është aq i mirë sa Ulysses. Ndërsa dokumentet tuaja në përgjithësi do të sinkronizohen në rregull, nuk mund ta keni të njëjtin projekt të hapur në më shumë se një pajisje pa rrezikuar probleme. Këtu është një paralajmërim që mora kur përpiqesha të hapja projektin tutorial në iMac-un tim, kur e kisha të hapur tashmë në MacBook tim. Lexoni më shumë nga rishikimi im i detajuar i Scrivener këtu.

Merrni Scrivener

Aplikacione të tjera të shkëlqyera të shkrimit për Mac

Alternativat e Ulysses për Mac

Popullariteti i Ulysses ka frymëzuar aplikacione të tjera për ta imituar atë. LightPaper dhe Write janë shembujt më të mirë dhe ju japin mundësinë e shumë përfitimeve të Ulysses me një çmim më të lirë dhe pa abonim. Megjithatë, për të qenë i sinqertë, asnjëri nuk ofron një përvojë aq të qetë shkrimi sa Ulysses, kështu që kostoja do të ishte arsyeja e vetme për t'i konsideruar këto aplikacione.

LightPaper (14,99 dollarë) ka një ngjashmëri të jashtëzakonshme tek Uliksi kur tishikoni pamjet e ekranit, si ajo më poshtë nga faqja e internetit e zhvilluesit. Në veçanti, mënyra se si jep një pamje paraprake të sintaksës Markdown është pothuajse identike, megjithatë, mund të ketë pak vonesë përpara se teksti të jepet siç duhet, gjë që duket paksa e rëndë.

Mënyra se si funksionon paneli i majtë i bibliotekës është gjithashtu mjaft i ndryshëm. Nuk është aq miqësore, apo aq e lehtë. LightPaper bazohet në skedarë dhe dokumentet e reja nuk shfaqen automatikisht në bibliotekë dhe dosjet shtohen vetëm kur i tërhiqni dhe i lëshoni manualisht nga hard disku juaj.

Aplikacioni ka disa interesante tipare që i mungojnë Uliksit. E para është një dritare Markdown parapamje që tregon se si do të duket dokumenti juaj pa shfaqur karakteret Markdown. Personalisht, nuk e gjej këtë të vlefshme dhe jam mirënjohës që paraafishimi mund të fshihet. Një veçori e dytë më duket shumë më e dobishme: Multi-skedat , ku mund të keni disa dokumente në të njëjtën kohë në një ndërfaqe me skeda, të ngjashme me një shfletues uebi me skeda.

Shadow dhe funksioni Scratch Notes është më interesant. Këto janë shënime të shpejta që futni nga një ikonë e shiritit të menysë dhe shtohen automatikisht në shiritin tuaj anësor. Shënimet Scratch janë vetëm shënime të shpejta për çdo gjë që dëshironi të shënoni. Shënimet Shadow janë më interesante—ato lidhen me një aplikacion, skedar ose dosje ose faqe interneti dhe shfaqen automatikisht kur hapni atë artikull.

LightPaper.është 14,99 dollarë nga faqja e internetit e zhvilluesit. Ekziston një provë falas 14-ditore.

Write for Mac (9,99$) i ngjan edhe më shumë Ulysses. Aplikacioni nuk ofron një version provë, kështu që pamja e ekranit më poshtë është nga faqja e internetit e zhvilluesit. Por megjithëse nuk e kam përdorur versionin Mac, jam njohur me versionin iPad, pasi e kam përdorur atë për një kohë kur u lëshua për herë të parë. Ashtu si LightPaper, ai nuk jep përvojën e plotë të Ulysses, por është shumë më pak i kushtueshëm.

Ashtu si Ulysses, Write përdor një plan urbanistik me tre kolona dhe ju përdorni Markdown për të shtuar formatimin në dokumentet tuaja. Ky aplikacion fokusohet në të qenit elegant dhe pa shpërqendrime dhe ka sukses. Biblioteka e dokumenteve funksionon dhe sinkronizohet mirë dhe dokumentet mund të etiketohen. (Etiketat tuaja u shtohen gjithashtu skedarëve në Finder.) Ashtu si LightPaper, Write ofron një bllok gërvishtjeje në shiritin e menusë Mac.

Write kushton 9,99 dollarë nga Mac App Store. Nuk disponohet asnjë version provë. Ofrohet gjithashtu një version iOS.

Alternativat e Scrivener për Mac

Scrivener nuk është i vetmi aplikacion Mac i përshtatshëm për shkrime të gjata. Vlen gjithashtu të merren parasysh dy alternativa: Storyist dhe Mellel. Sidoqoftë, meqenëse të dyja kushtojnë 59 dollarë (14 dollarë më shumë se Scrivener) dhe unë e shoh Scrivener një përvojë më të mirë me një çmim më të lirë, nuk mund t'ua rekomandoj atyre shumicës së shkrimtarëve. Skenaristët dhe akademikët mund të dëshirojnë t'i marrin në konsideratë ato.

Storyist (59 dollarë) e konsideron veten si "njëmjedis i fuqishëm shkrimi për romancierët dhe skenaristët.” Projektuar për profesionistët, qëllimi i tij përfundimtar është t'ju mundësojë të prodhoni dorëshkrime dhe skenarë të gatshëm për dorëzim.

Ashtu si Scrivener, Storyist është i bazuar në projekt dhe përfshin një pamje të përvijimit dhe të kartës së indeksit për t'ju dhënë një pamje zogu . Dokumentet tuaja ruhen në renë kompjuterike në mënyrë që ato të jenë të aksesueshme kudo.

Storyist kushton 59 dollarë nga faqja e internetit e zhvilluesit. Një provë falas është në dispozicion. Ofrohet gjithashtu për iOS.

Ndërsa Storyist është pothuajse në të njëjtën moshë me Scrivener, Mellel (59 dollarë) është rreth pesë vjet më i vjetër dhe duket. Por megjithëse ndërfaqja është mjaft e vjetëruar, aplikacioni është i qëndrueshëm dhe mjaft i fuqishëm.

Shumë nga veçoritë e Mellel do t'u pëlqejnë akademikëve dhe aplikacioni integrohet mirë me menaxherin e referencës së Bookends të zhvilluesit, duke e bërë atë të përshtatshëm për teza dhe punime. Ekuacionet matematikore dhe mbështetja e gjerë për gjuhët e tjera do të tërheqin gjithashtu akademikët.

Mellel kushton 59 dollarë nga faqja e internetit e zhvilluesit. Ekziston një provë 30-ditore. Ofrohet gjithashtu për iOS.

Aplikacionet minimaliste për shkrimtarët

Një sërë aplikacionesh të tjera shkrimi fokusohen në të qenit pa fërkime dhe jo me funksione të plota. Këto përdorin sintaksën Markdown për formatimin e tekstit dhe ofrojnë një modalitet të errët dhe ndërfaqe pa shpërqendrim. Mungesa e veçorive të tyre është në të vërtetë një veçori, që çon në më pak rrëmujë dhe më shumë shkrim. Atafokusohu në marrjen dhe mbajtjen e shkrimit, në vend që të gjithë procesin nga fillimi në fund.

Bear Writer (falas, 1,49 $/muaj) është i preferuari im nga këto dhe unë e përdor atë në në baza ditore. Unë e përdor atë si platformën time të marrjes së shënimeve dhe jo për të shkruar, por definitivisht mund të përballojë të dyja punët.

Bear i mban të gjitha dokumentet e tij në një bazë të dhënash që mund të organizohet sipas etiketave. Si parazgjedhje, ai përdor një version të modifikuar të Markdown, por disponohet një modalitet përputhshmërie. Aplikacioni është tërheqës dhe përfaqëson Markdown me formatimin e duhur në shënim.

Bear është falas nga Mac App Store dhe një abonim 1,49 $/muaj zhbllokon veçori shtesë, duke përfshirë sinkronizimin dhe temat. Ofrohet gjithashtu për iOS.

iA Writer fokusohet në pjesën e shkrimit të rrjedhës suaj të punës dhe synon t'ju mbajë të shkruani duke hequr shpërqendrimet dhe duke ofruar një mjedis të këndshëm. Madje heq tundimin për t'u kapur me aplikacionin duke hequr preferencat—nuk mund të zgjidhni as fontin, por ai që përdorin është i bukur.

Përdorimi i Markdown, një temë e errët dhe "modaliteti i fokusit ” ju ndihmon të qëndroni të zhytur në përvojën e të shkruarit dhe theksimi i sintaksës mund t'ju ndihmojë të përmirësoni shkrimin tuaj duke vënë në dukje shkrimin e dobët dhe përsëritjen e pakuptimtë. Një bibliotekë dokumentesh sinkronizon punën tuaj midis kompjuterëve dhe pajisjeve tuaja.

iA Writer kushton 29,99 dollarë nga Mac App Store. Nuk disponohet asnjë version provë.Ofrohet gjithashtu për iOS, Android dhe Windows.

Byword është i ngjashëm, duke ju ndihmuar të qëndroni të fokusuar në shkrimin tuaj duke ofruar një mjedis të këndshëm dhe pa shpërqendrime. Aplikacioni ofron preferenca shtesë dhe gjithashtu shton mundësinë për të publikuar drejtpërdrejt në një numër platformash blogjesh.

Byword është 10,99 dollarë nga Mac App Store. Nuk disponohet asnjë version provë. Ofrohet gjithashtu për iOS.

Disa aplikacione falas Mac për shkrimtarët

Nuk jeni ende të sigurt nëse keni nevojë të shpenzoni para për një aplikacion shkrimi profesional? Ju nuk keni për të. Këtu janë disa mënyra falas për të shkruar postimin, romanin ose dokumentin tuaj në blog.

Përdorni përpunuesin e fjalëve që keni

Në vend që të mësoni një aplikacion të ri, mund të kurseni kohë dhe para duke përdorur përpunuesin e tekstit që tashmë e zotëroni dhe jeni njohur tashmë me të. Mund të përdorni një aplikacion si Apple Pages, Microsoft Word dhe LibreOffice Writer, ose një aplikacion ueb si Google Docs ose Dropbox Paper.

Ndonëse nuk janë krijuar posaçërisht për shkrimtarët, përpunuesit e tekstit përfshijnë një sërë veçorish që do të gjeni të dobishme:

 • përvijimin e veçorive që ju lejojnë të planifikoni dokumentin tuaj, të merrni një pasqyrë të shpejtë dhe të riorganizoni lehtësisht seksionet.
 • aftësia për të përcaktuar titujt dhe për të shtuar formatimin.
 • kontrolli drejtshkrimor dhe gramatikor.
 • numërimi i fjalëve dhe statistika të tjera.
 • aftësia për të sinkronizuar dokumentet tuaja midis kompjuterëve me Dropbox ose iCloud Drive.
 • rishikim.gjurmimi mund të ndihmojë kur dikush tjetër të provojë ose modifikojë punën tuaj.
 • eksporto në një sërë formatesh.

Nëse nuk mendon se ke nevojë për të gjitha veçoritë e një përpunuesi teksti , aplikacionet për mbajtjen e shënimeve si Evernote, Simplenote dhe Apple Notes mund të përdoren gjithashtu për të shkruar.

Përdorni redaktuesin e tekstit që keni

Ngjashëm, nëse tashmë jeni të kënaqur me një tekst redaktor për kodimin tuaj, ju mund ta përdorni atë edhe për shkrimin tuaj. Personalisht, e bëra këtë për disa vite përpara se të zbuloja Uliksin dhe e pashë përvojën mjaft të mirë. Redaktorët e njohur të tekstit në Mac përfshijnë BBEdit, Sublime Text, Atom, Emacs dhe Vim.

Këto aplikacione priren të kenë më pak shpërqendrime sesa një përpunues teksti dhe përmbajnë të gjitha veçoritë e redaktimit që ju nevojiten. Në përgjithësi mund të zgjeroni funksionalitetin e tyre me shtojca, për të shtuar saktësisht veçoritë e shkrimit që ju nevojiten, për shembull:

 • formatim i përmirësuar Markdown me theksimin e sintaksës, tastet e shkurtoreve dhe një panel paraprak.
 • eksportoni, konvertoni dhe publikoni veçori që transformojnë skedarin tuaj të tekstit në HTML, PDF, DOCX ose formate të tjera.
 • Modaliteti pa shpërqendrim me modifikim në ekran të plotë dhe një modalitet të errët.
 • word. numërimi, rezultatet e lexueshmërisë dhe statistika të tjera.
 • një bibliotekë dokumentesh për të organizuar përmbajtjen tuaj dhe për të sinkronizuar punën tuaj ndërmjet kompjuterëve.
 • formatim i avancuar, për shembull, tabela dhe shprehje matematikore.
 • Falasështë një problem, ne do t'ju njoftojmë gjithashtu për një numër aplikacionesh dhe shërbimesh uebi pa shkrim për Mac që janë të disponueshme.

  Pse më besoni mua për këtë udhëzues

  Emri im është Adrian dhe Unë jam mjaft i vjetër për të filluar të shkruaj duke përdorur stilolaps dhe letër përpara se të kaloj në një makinë shkrimi dhe më në fund kompjutera në fund të viteve '80. Unë i kam paguar faturat duke shkruar që nga viti 2009 dhe kam testuar dhe përdorur një numër të madh aplikacionesh gjatë rrugës.

  Kam përdorur përpunues teksti si Lotus Ami Pro dhe OpenOffice Writer dhe mbajtjen e shënimeve aplikacione si Evernote dhe Zim Desktop. Për një kohë përdora redaktues teksti, duke përdorur një numër makrosh të dobishëm që më mundësonin të shkruaja dhe të modifikoja për ueb direkt në HTML.

  Më pas zbulova Uliksin. E bleva ditën që u publikua dhe u bë me shpejtësi mjeti im i zgjedhur për 320,000 fjalët e mia të fundit. Kur aplikacioni u zhvendos në një model abonimi vitin e kaluar, shfrytëzova mundësinë për të kontrolluar sërish alternativat. Ende, nuk kam gjetur asgjë që më përshtatet më mirë.

  Megjithatë, nuk është i vetmi aplikacion që më bën përshtypje dhe mund të mos jetë as ai që ju përshtatet më shumë. Pra, në këtë udhëzues, ne do të mbulojmë ndryshimet midis opsioneve kryesore në mënyrë që të mund të bëni një zgjedhje të informuar në lidhje me mjetin që do të përdorni për shkrimin tuaj.

  Çfarë duhet të dini rreth aplikacioneve të shkrimit

  Para se të arrini në pikën e përpjekjes për të zgjedhur një nga këto aplikacione, këtu janë disa gjëra që juSoftuer për shkrimtarët

  Një numër aplikacionesh falas për Mac të krijuar për shkrimtarë ia vlen të merren parasysh.

  Dorëshkrimet janë një mjet serioz shkrimi që ju lejon të planifikoni, modifikoni dhe ndani punën tuaj. Ai përfshin shabllone, një skicë, qëllimet e shkrimit dhe veçoritë e botimit. Ka veçori veçanërisht të përshtatshme për të shkruar punime akademike.

  Typora është një aplikacion shkrimi minimalist i bazuar në Markdown. Pavarësisht se është në beta, është mjaft i qëndrueshëm dhe me funksione të plota. Ai mbështet tema, një panel skicë, diagrame dhe formula dhe tabela matematikore.

  Manuskript është një mjet shkrimi falas dhe me burim të hapur për shkrimtarët me veçori të ngjashme me Scrivener. Është ende në zhvillim të rëndë, prandaj kini kujdes kur e përdorni për punë serioze. Është një nga ato që duhet t'i mbani sytë në të ardhmen.

  Aplikacione falas në ueb për shkrimtarët

  Ka gjithashtu një numër aplikacionesh uebi falas të dizajnuara për shkrimtarët.

  Amazon Storywriter është një mjet falas për shkrimin e skenarit në internet. Ai ju lejon të ndani draftet me lexuesit e besuar, të formatoni automatikisht skenarin tuaj ndërsa shkruani dhe mund të përdoret jashtë linje.

  ApolloPad është një mjedis shkrimi në internet me funksione të plota që është i lirë për t'u përdorur gjatë kohës në beta. Ashtu si Scrivener, ai është projektuar për shkrime të gjata dhe përfshin një tabelë me tape, shënime në linjë (përfshirë detyrat), afatet kohore të projektit dhe skicat.

  Shërbime falas për shkrimtarët

  Ka gjithashtu një numër shërbimesh falas në internet përshkrimtarët.

  Typely është një mjet korrektimi falas në internet që funksionon mirë. Është plotësisht falas—nuk ka një version pro për të cilin duhet të paguani.

  Hemmingway është një redaktues në internet që thekson se ku mund të përmirësohet shkrimi juaj. Theksimet e verdha janë shumë të gjata, ato të kuqe janë shumë të ndërlikuara. Fjalët e purpurta mund të zëvendësohen me një më të shkurtër dhe frazat e dobëta theksohen blu. Më në fund, frazat në zërin pasiv të frikshëm theksohen jeshile. Një udhëzues lexueshmërie shfaqet në kolonën e majtë.

  Gingko është një lloj i ri mjeti shkrimi që ju lejon të formoni idetë tuaja me lista, skica dhe karta. Është falas për sa kohë që krijoni jo më shumë se 100 karta çdo muaj. Nëse dëshironi të mbështesni zhvilluesin, mund të paguani çfarë të doni.

  Storyline Creator është një mjet shkrimi për autorët e tregimeve të shkurtra dhe romaneve. Kjo ju ndihmon të mbani gjurmët e komplotit dhe personazheve tuaja. Versioni bazë është falas dhe ka shumë veçori, por ka edhe dy plane me pagesë nëse dëshironi më shumë.

  Grammarly është një kontrollues gramatikor i saktë dhe popullor dhe ne e përdorim atë këtu në SoftwareHow. Versioni bazë është falas dhe ju mund të merrni një abonim premium për 29,95 dollarë/muaj.

  Si i testuam dhe zgjodhëm këto aplikacione të shkrimit në Mac

  Aplikacionet e shkrimit janë mjaft të ndryshme, secila me të vetat pikat e forta dhe audiencat e synuara. Aplikacioni i duhur për mua mund të mos jetë aplikacioni i duhur për ju.

  Kështu që ne e krahasojmë atëkonkurrentët, ne nuk po përpiqemi aq shumë t'u japim atyre një renditje absolute, por t'ju ndihmojmë të merrni vendimin më të mirë se cili do t'ju përshtatet. Ja çfarë shikuam kur vlerësuam:

  A ofron aplikacioni një mjedis shkrimi pa fërkime?

  Shkrimtarëve nuk u pëlqen të shkruajnë, u pëlqen të shkruajnë. Procesi i shkrimit mund të ndihet si torturë, duke çuar në zvarritje dhe frikë nga faqja e zbrazët. Por jo çdo ditë. Ditët e tjera fjalët rrjedhin lirshëm, dhe sapo të ndodhë kjo, ju nuk dëshironi asgjë që ta ndalojë atë. Kështu që ju dëshironi që procesi i shkrimit të jetë sa më i rrjedhshëm. Aplikacioni juaj i shkrimit duhet të jetë i këndshëm për t'u përdorur, duke shtuar sa më pak fërkime dhe sa më pak shpërqendrime që të jetë e mundur.

  Çfarë mjetesh shkrimi janë të përfshira?

  Përveçse inkurajon shkrimtarin të mbajë shkrimi, disa mjete shtesë janë të dobishme, por ato duhet të qëndrojnë larg rrugës sa më shumë që të jetë e mundur derisa të nevojiten. Gjëja e fundit që i duhet një shkrimtari është rrëmuja. Ato mjete të nevojshme varen nga shkrimtari dhe detyra e shkrimit.

  Ka nevojë për formatim bazë, të tilla si shkronja të zeza dhe të nënvizuara, pikat, titujt dhe më shumë, dhe disa shkrimtarë kanë nevojë për opsione shtesë, duke përfshirë tabelat, formulat matematikore dhe kimike dhe mbështetje për gjuhë të huaja. Kontrolli drejtshkrimor dhe numërimi i fjalëve janë të dobishme dhe statistika të tjera (siç janë rezultatet e lexueshmërisë) mund të vlerësohen.

  A ju ndihmon aplikacioni të menaxhoni referencën tuajMateriali?

  A keni nevojë të menaxhoni informacion të ndryshëm nga teksti aktual i dokumentit tuaj? Përpara se të fillojnë të shkruajnë, shumë shkrimtarë duan të lënë kohë për të lënë idetë të fillojnë të marinohen. Mund të duhet të bëhen stuhi mendimesh dhe kërkime. Planifikimi i strukturës së dokumentit mund të jetë i rëndësishëm. Ardhja me një përmbledhje të pikave kryesore është shpesh e dobishme. Për fiksionin, mbajtja e karaktereve tuaja është thelbësore. Aplikacione të ndryshme shkrimi mund të ofrojnë veçori për të ndihmuar me disa ose të gjitha këto detyra.

  A ju lejon aplikacioni të organizoni dhe rregulloni përmbajtjen?

  Veçanërisht për dokumente më të gjata , mund të jetë shumë e dobishme për të parë një pasqyrë të strukturës. Skicat dhe kartat e indeksit janë dy mënyra për ta arritur këtë. Ato gjithashtu e bëjnë të lehtë riorganizimin e strukturës së dokumentit tuaj duke zvarritur seksione nga një vend në tjetrin.

  A përfshin aplikacioni opsionet e eksportit dhe publikimit?

  Çfarë ndodh kur mbaron së shkruari? Mund t'ju duhet të krijoni një postim në blog, një libër elektronik ose dokument të printuar, ose së pari mund t'ju duhet t'ia kaloni dokumentin një redaktori. Eksportimi në formatin Microsoft Word mund të jetë i dobishëm—shumë redaktorë do të përdorin mjetet e tij të rishikimit për ta çuar dokumentin përpara drejt botimit. Eksportimi në HTML ose Markdown është i dobishëm nëse jeni duke shkruar për një blog. Disa aplikacione mund të publikohen drejtpërdrejt në një numër platformash blogjesh. Ose mund të dëshironi të ndani ose shisni dokumentin tuaj në internetnjë format i zakonshëm ebook ose si një PDF.

  A përfshin aplikacioni një bibliotekë dokumentesh që sinkronizohet midis pajisjeve?

  Ne jetojmë në një shumë-platformë, me shumë pajisje botë. Mund të filloni të shkruani në iMac tuaj, të shtoni disa materiale në MacBook Pro dhe të ndryshoni disa fjali në iPhone tuaj. Mund të bëni edhe disa shkrime në një kompjuter Windows. Sa platforma mbështet aplikacioni? A ka një bibliotekë dokumentesh që sinkronizohet midis kompjuterëve dhe pajisjeve? A monitoron rishikimet e mëparshme të dokumentit tuaj në rast se ju duhet të ktheheni?

  Sa kushton?

  Shumë aplikacione shkrimi janë falas ose shumë të arsyeshme me çmim. Nuk ka nevojë të shpenzoni shumë para këtu. Megjithatë, aplikacionet më të lëmuara dhe më të fuqishme janë edhe më të shtrenjtat. Varet nga ju që të vendosni nëse ai çmim është i justifikuar.

  Këtu janë kostot e secilit aplikacion që përmendim në këtë përmbledhje, të renditura nga më e lira në më e shtrenjta:

  • Typora (falas ndërsa në beta)
  • Write for Mac $9,99
  • Byword $10,99
  • Bear $14,99/vit
  • LightPaper $14,99
  • iA Writer $29,99
  • Ulysses 39,99 $/vit (ose 9,99 $/muaj abonim në Setapp)
  • Scrivener $45
  • Storyist $59
  • Mellel $59

  Kjo përfundon këtë udhëzues për aplikacionet më të mira të shkrimit për Mac. Ndonjë aplikacion tjetër i mirë shkrimi funksionoi mirë për ju? Lini një koment dhe na njoftoni.

  duhet të dijë së pari.

  1. Të shkruarit përbëhet nga pesë detyra të ndryshme

  Detyrat e të shkruarit mund të jenë krejt të ndryshme: trillim ose jofiction, prozë ose poezi, formë e gjatë ose e shkurtër , duke shkruar për print ose në internet, duke shkruar profesionalisht, për kënaqësi ose për studimet tuaja. Së bashku me faktorë të tjerë, lloji i shkrimit që bëni do të ndikojë në zgjedhjen tuaj të aplikacionit.

  Por pavarësisht këtyre dallimeve, shumica e shkrimeve do të përfshijnë pesë hapa. Disa aplikacione shkrimi do t'ju mbështesin në të pesë, ndërsa të tjerët do të fokusohen vetëm në një ose dy. Ju mund të dëshironi të përdorni aplikacione të ndryshme për hapa të ndryshëm, ose të kërkoni që një aplikacion t'ju çojë nga fillimi në fund. Këtu ato janë:

  • Parashkrimi , i cili përfshin zgjedhjen e një teme, stuhi mendimesh dhe kërkime, dhe planifikimin e asaj që të shkruani. Ky hap ka të bëjë me mbledhjen, ruajtjen dhe rregullimin e mendimeve tuaja.
  • Shkrimi i draftit tuaj të parë , i cili nuk duhet të jetë i përsosur dhe mund të jetë krejtësisht i ndryshëm nga versioni përfundimtar. Shqetësimi juaj kryesor këtu është të vazhdoni të shkruani pa u shpërqendruar ose pa e hamendësuar veten.
  • Rishikimi e zhvendos draftin tuaj të parë drejt versionit përfundimtar duke shtuar ose hequr përmbajtjen dhe duke riorganizuar strukturën. Përmirësoni formulimin, sqaroni çdo gjë që është e paqartë dhe hiqni çdo gjë që është e panevojshme.
  • Redaktimi është rregullimi i mirë i shkrimit tuaj. Kontrolloni për gramatikën e saktë, drejtshkrimin dhe pikësimin, si dheqartësi dhe përsëritje. Nëse përdorni një redaktues profesionist, ata mund të dëshirojnë të përdorin një aplikacion të veçantë që mund të gjurmojë ndryshimet që bëjnë ose sugjerojnë.
  • Publikimi në letër ose në ueb. Disa aplikacione shkrimi mund të publikohen në një numër platformash ueb dhe të krijojnë libra elektronikë dhe PDF të formatuar plotësisht.

  2. Përpunuesit e tekstit dhe redaktuesit e tekstit nuk janë aplikacione pro shkrimit

  Është e mundur që shkrimtarët të përdorin një përpunues teksti ose një redaktues teksti për të kryer punën e tyre. Mijëra e kanë bërë atë! Ata thjesht nuk janë mjetet më të mira për këtë punë.

  Një përpunues teksti është krijuar për t'i bërë fjalët tuaja të duken bukur dhe për të kontrolluar se si do të duket dokumenti përfundimtar në një faqe të printuar. Një redaktues teksti është krijuar për të ndihmuar zhvilluesit të shkruajnë dhe testojnë kodin. Zhvilluesit nuk kishin në mendje shkrimtarët.

  Në këtë artikull ne do të përqendrohemi në aplikacionet që janë krijuar për shkrimtarët dhe do t'i ndihmojmë ata në pesë hapat e shkrimit.

  3. Shkrimtarët A duhet të ndahet stili nga përmbajtja

  Problemi me përdorimin e një përpunuesi teksti është se shumë nga veçoritë janë një shpërqendrim. Ju nuk mund të përqendroheni në krijimin e fjalëve nëse jeni të fiksuar se si do të duken ato në dokumentin përfundimtar. Ky është parimi i ndarjes së formës dhe përmbajtjes.

  Detyra e një shkrimtari është të shkruajë - çdo gjë tjetër është një shpërqendrim. Është e vështirë, kështu që ne mirëpresim shumë lehtësisht devijime si përleshja me fontet si një mënyrë për të zvarritur. Të gjitha këto karakteristika interesantemund të pengojë shkrimin tonë.

  Aplikacionet e shkrimit pro janë të ndryshme. Fokusi i tyre kryesor është të ndihmojnë shkrimtarin të shkruajë, dhe sapo kjo të fillojë të ndodhë, të mos e pengojë. Ato nuk duhet të shpërqendrojnë ose të shtojnë fërkime të panevojshme në procesin e të shkruarit. Çdo veçori shtesë që ata kanë duhet të jetë e dobishme për shkrimtarët dhe të qëndrojë jashtë rrugës derisa të nevojiten.

  Kush duhet ta marrë këtë

  Pra, ju keni diçka për të shkruar. Nëse sapo po filloni, një aplikacion shkrimi profesional është ndoshta i panevojshëm. Përdorimi i një aplikacioni me të cilin tashmë jeni të kënaqur do t'ju lejojë të përqendroheni në shkrimin tuaj më shumë sesa të mësoni një aplikacion të ri. Ky mund të jetë një përpunues teksti si Microsoft Word, Apple Pages ose Google Docs. Ose mund të përdorni një aplikacion për marrjen e shënimeve, të themi Evernote ose Apple Notes, ose redaktuesin tuaj të preferuar të tekstit.

  Por nëse jeni serioz për të shkruar, konsideroni fuqimisht të shpenzoni kohën dhe paratë tuaja në një aplikacion të krijuar për t'ju ndihmuar bëj vetëm atë. Ndoshta paguheni për të shkruar fjalë, ose jeni duke punuar në një projekt ose detyrë të rëndësishme që kërkon punën tuaj më të mirë. Pavarësisht nëse jeni duke hartuar postimin tuaj të parë në blog, në gjysmën e romanit tuaj të parë ose në librin tuaj të shtatë, aplikacionet e shkrimit janë krijuar për t'ju ndihmuar të përqendroheni në punën në fjalë dhe të ofrojnë mjete shtesë kur ju nevojiten, pa hyrë në mënyrë.

  Nëse është kështu, shih blerjen e një aplikacioni shkrimi si një investim në një punë të kryer mirë. Pavarësisht nëse jeni njëautor ose studiues, gazetar ose bloger, skenarist ose dramaturg, një nga aplikacionet që mbulojmë në këtë artikull ka të ngjarë t'i përshtatet rrjedhës suaj të punës, t'ju ndihmojë të vazhdoni të nxirrni fjalët derisa të mbaroni dhe të vendosni dokumentin tuaj në formatin e duhur për të ndajeni me redaktorin ose audiencën tuaj.

  Aplikacionet më të mira të shkrimit për Mac: Zgjedhjet tona kryesore

  Zgjedhja më e mirë për shumicën e shkrimtarëve: Ulysses

  Ulysses është një aplikacion i thjeshtë i shkrimit për Mac dhe iOS që ju mban të fokusuar duke ofruar një ndërfaqe përdoruesi të qetë dhe minimale dhe duke përdorur Markdown. Biblioteka e tij e dokumenteve do ta mbajë të gjithë portofolin tuaj të sinkronizuar në kompjuterët dhe pajisjet tuaja, në mënyrë që të mund të punoni kudo, në çdo kohë.

  Pasi të përfundoni së shkruari, Ulysses e bën të lehtë dërgimin e tekstit tuaj në fazën tjetër. Mund të publikohet në një sërë formatesh blogimi ose të eksportojë në HTML. Mund të eksportoni në formatin Microsoft Word, PDF ose një numër formatesh të tjera të njohura. Ose mund të krijoni një libër elektronik të formatuar dhe të stiluar siç duhet direkt nga brenda aplikacionit.

  Pagesa për aplikacionin bëhet nëpërmjet një abonimi. Ndërsa disa preferojnë të paguajnë drejtpërdrejt për aplikacionet, kostoja është mjaft e arsyeshme dhe i mban faturat e zhvilluesve të paguara ndërmjet versioneve.

  Shkarko nga Mac App Store. Përfshin një provë falas 14-ditore, më pas përdorimi i vazhdueshëm kërkon një abonim 4,99 $/muaj. Ofrohet gjithashtu me aplikacione të tjera në Setapp nga 9,99 dollarë në muaj.

  Ulysses është shkrimi im i preferuaraplikacioni. Për mua, të shkruaj më mirë se aplikacionet e tjera dhe më bën të shkruaj më gjatë. Një pjesë e madhe e apelit për mua është sa moderne dhe e efektshme ndihet.

  Aplikacioni hapet në një plan urbanistik me tre kolona, ​​ku kolona e parë tregon strukturën tuaj organizative, kolona e dytë tregon "fletët" tuaj ( Koncepti më fleksibël i dokumenteve i Ulysses), dhe i treti që tregon zonën e shkrimit për fletën ku po punoni aktualisht.

  Ulysses përdor tekst të thjeshtë dhe formatimi shtohet duke përdorur Markdown. Nëse nuk jeni njohur me Markdown, është një mënyrë portative për të shtuar formatimin në një dokument teksti që nuk mbështetet në standardet e pronarit ose formatet e skedarëve. Formatimi shtohet duke përdorur karaktere pikësimi (si yjet dhe simbolet hash), siç shihet në pamjen e mësipërme.

  Aplikacioni nuk përfshin vetëm një numër fjalësh, por edhe shkrimin e qëllimeve. Për shembull, mund të vendosni një numër minimal fjalësh për secilën fletë dhe një rreth jeshil do të shfaqet pranë titullit të dokumentit sapo ta takoni atë. Unë e përdor këtë gjatë gjithë kohës dhe më duket shumë i dobishëm. Dhe është fleksibël. Nëse kam shkruar shumë fjalë, mund ta ndryshoj qëllimin në "më së shumti XX" dhe drita do të ndizet jeshile kur të kem arritur qëllimin tim.

  Nëse mbledh materiale referuese kur hulumton, Ulysses mund të ndihmojë, megjithëse tiparet e referencës së Scrivener janë shumë më gjithëpërfshirëse. Personalisht, kam gjetur shumë tipare të Uliksite dobishme për të mbajtur gjurmët e mendimeve dhe kërkimeve të mia.

  Për shembull, veçoria e bashkëngjitjeve të Uliksit është shumë e dobishme për kërkime. Mund të shkruaj shënime dhe të bashkëngjit imazhe dhe skedarë PDF. Kur dua të marr informacion nga një faqe interneti, ose do të krijoj një PDF dhe do ta bashkëngjit atë, ose do të shtoj një lidhje në faqen në një shënim.

  Përndryshe, mund të marr qasjen e Scrivener dhe të krijoj një grup të veçantë në pema për kërkimin tim, duke shkruar dokumente të tëra për të mbajtur gjurmët e mendimeve të mia që mbahen të ndara nga pjesa që po shkruaj. Herë të tjera nuk i mbaj fare të ndara. Unë shpesh do të bëj stuhi mendimesh dhe do të përvijoj ide pikërisht aty në dokument. Mund të shtoj komente private në dokument për t'i kujtuar vetes se çfarë synoj dhe ato komente nuk do të printohen, eksportohen apo publikohen.

  Për artikuj të gjatë (si ky), më pëlqen të keni një fletë të veçantë për çdo seksion të një artikulli. Mund të riorganizoj rendin e atyre seksioneve me një zvarritje dhe lëshim të thjeshtë dhe çdo fletë mund të ketë gjithashtu qëllimet e veta të shkrimit. Unë zakonisht preferoj modalitetin e errët kur shkruaj.

  Pasi të keni mbaruar artikullin tuaj, Ulysses ofron një sërë opsionesh fleksibël për ndarjen, eksportimin ose publikimin e dokumentit tuaj. Për një postim në blog, mund të ruani një version HTML të dokumentit, të kopjoni një version Markdown në kujtesën e fragmenteve ose të publikoni direkt në WordPress ose Medium. Nëse redaktori juaj dëshiron të gjurmojë ndryshimet nëMicrosoft Word, ju mund të eksportoni në atë format, ose në një shumëllojshmëri të tjerash.

  Përndryshe, mund të krijoni një ebook të formatuar siç duhet në formatin PDF ose ePub direkt nga aplikacioni. Ju mund të zgjidhni nga një numër i gjerë stilesh dhe një bibliotekë stilesh është e disponueshme në internet nëse keni nevojë për më shumë larmi.

  Nuk kam pasur kurrë problem të sinkronizoj bibliotekën time të dokumenteve midis pajisjeve të mia Mac dhe iOS. Çdo dokument është gjithmonë i përditësuar, gati që unë të bëj hapin tjetër kudo që të jem. Etiketat dhe dosjet inteligjente fleksibël (“filtrat”) mund të krijohen për të mbajtur automatikisht punën tuaj të organizuar. Emrat e skedarëve shmangen për t'i mbajtur gjërat të thjeshta.

  Ulysses nuk ka qenë kurrë i lirë dhe qartësisht u drejtohet profesionistëve që fitojnë jetesën duke shkruar fjalë. Vitin e kaluar zhvilluesit kaluan në një model abonimi, i cili doli të ishte një vendim i diskutueshëm për shumë përdorues, veçanërisht ata që e përdornin aplikacionin më rastësisht. Unë besoj se për shumicën e njerëzve që kanë nevojë për një aplikacion shkrimi profesional, kjo është zgjedhja e tyre më e mirë dhe çmimi i abonimit ia vlen përfitimin që merrni nga aplikacioni. Shumë nga miqtë e mi shkrimtarë janë dakord. Mësoni më shumë nga rishikimi i aplikacionit tim Ulysses.

  Merrni Ulysses (provë 7-ditore falas)

  Megjithatë, nëse preferoni të mos përdorni softuer të bazuar në abonim ose preferoni të mos përdorni përdorni Markdown, ose shkruani përmbajtje me formë të gjatë, pastaj hidhini një sy fituesit tjetër, Scrivener.

  Zgjedhja më e mirë për shkrimin në formë të gjatë:

  Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.