10 alternativat më të mira për Mozilla Thunderbird në 2022

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Frymëzuar nga përdorimi në rritje i internetit në vitet '90, Netscape Navigator—një shfletues ueb i kombinuar dhe klient email—u lëshua në vitin 1994. Ai u pasua nga Netscape Communicator i përmirësuar në 1997. Në 1998, kompania me burim të hapur projekti dhe krijoi një komunitet të ri, Projektin Mozilla.

Përfundimisht, paketa e aplikacioneve Mozilla u bë më e lehtë dhe më e përgjegjshme duke e ndarë atë në dy aplikacione të reja, shfletuesin Firefox dhe Thunderbird klienti i postës elektronike. Të dy u lançuan në vitin 2004. Pas gjithë këtyre viteve, Firefox është ende i fortë, por zhvillimi aktiv për Thunderbird pushoi në 2012.

Megjithatë, Thunderbird mbetet një nga klientët më të mirë falas të email-it në dispozicion. A ka ndonjë kuptim përdorimi i një programi kaq të vjetër duke ditur se nuk do të marrë ndonjë veçori të re? Si krahasohet me alternativat më moderne? Cili klient email është më i miri për ju? Lexoni më tej për të mësuar!

Alternativat kryesore të klientit të postës elektronike për Mozilla Thunderbird

1. Mailbird (Windows)

Mailbird është i përdorshëm , klient elegant me email për përdoruesit e Windows (kompania aktualisht është duke punuar në një version Mac). Ai fitoi përmbledhjen e klientit tonë më të mirë të emailit për Windows.

Mësoni më shumë rreth tij në rishikimin tonë të Mailbird dhe shikoni këtë artikull për një krahasim të hollësishëm të Mailbird kundër Thunderbird.

Mailbird është aktualisht i disponueshëm vetëm për Windows. Blini atë për 79 dollarë, ose blini një abonim vjetorrezulton në një dosje.

Siguria dhe privatësia

Thunderbird ishte një nga aplikacionet e para për të identifikuar emailet e padëshiruara duke përdorur inteligjencën artificiale. Posta e padëshiruar zbulohet automatikisht dhe zhvendoset nga rruga juaj në dosjen e vet. Mund ta njoftoni gjithashtu manualisht aplikacionin nëse një mesazh është apo jo i bezdisshëm dhe ai do të mësojë nga të dhënat tuaja.

Si parazgjedhje, të gjitha imazhet në distancë do të bllokohen. Këto imazhe ruhen në internet dhe mund të përdoren nga dërguesit e postës elektronike për të kontrolluar nëse keni parë apo jo një email. Nëse e bëni këtë, ata do ta dinë se adresa juaj e emailit është reale—dhe më pas do të dërgojnë më shumë postë të padëshiruar.

Disa klientë të email-it mund të kodojnë postën tuaj dalëse në mënyrë që të mund të lexohet vetëm nga marrësi i synuar. Thunderbird nuk mund ta bëjë këtë si parazgjedhje, por funksioni mund të shtohet me pak punë. Do t'ju duhet të instaloni GnuPG (GNU Privacy Guard), një aplikacion i veçantë që bën enkriptimin, si dhe shtesën Enigmail në mënyrë që të mund të përdorni enkriptimin në Thunderbird.

Integrimet

Thunderbird bën më shumë sesa thjesht email. Ai përfshin gjithashtu një kalendar, menaxher detyrash, aplikacionin e kontakteve dhe veçori të bisedës. Mund të shtoni kalendarë të jashtëm nëpërmjet standardeve iCalendar dhe CalDAV dhe të konvertoni shpejt çdo email në një detyrë ose ngjarje.

Integrimi me aplikacionet dhe shërbimet e palëve të treta arrihet duke instaluar shtesa. Për shembull, mund të shtoni integrimin Evernote në mënyrë që të hapni ndërfaqen e tijnë një skedë të veçantë ose dërgoni email tek shërbimi. Integrimi i Dropbox ju lejon të ruani bashkëngjitjet tuaja atje, duke ulur ndjeshëm madhësinë e email-eve që dërgoni.

Zgjerime të tjera shtojnë veçori të reja te Thunderbird. Nostalgjia dhe GmailUI shtojnë disa nga veçoritë e Gmail, duke përfshirë shkurtoret e tastierës. Shtesa "Dërgo më vonë" ju lejon të planifikoni dërgimin e një emaili në të ardhmen.

Kostoja

Çmimi është një nga avantazhet më të mëdha të Thunderbird ndaj klientëve të tjerë të postës elektronike. Është me burim të hapur dhe për këtë arsye plotësisht i lirë për t'u përdorur dhe ndarë.

Cilat janë dobësitë e Thunderbird?

Pamje dhe ndjesi e datës

Dobësia më e dukshme e Thunderbird, me siguri, është pamja dhe ndjesia e tij. Kur rrethohet nga aplikacione moderne, mund të duket pak e pavend, veçanërisht në Windows.

Ndërfaqja nuk ka ndryshuar shumë që kur fillova ta përdor në vitin 2004—dhe nuk ka ndryshuar fare që nga viti 2012 kur zhvillimi aktiv pushoi. Sidoqoftë, mund të personalizohet disi. Ekziston një modalitet i errët, siç është një koleksion i gjerë temash që mund t'i japin një shtresë të freskët bojë.

Pa aplikacion celular

Më në fund, Thunderbird nuk është në dispozicion në çdo pajisje celulare. Kjo do të thotë që do të duhet të gjesh një klient tjetër email për ta përdorur në telefonin dhe tabletin tënd. Spark, Airmail, Outlook dhe Canary Mail të gjitha ofrojnë aplikacione iOS; disa janë gjithashtu të disponueshme në Android.

Verdikti përfundimtar

Email-i u krijua ngaRay Tomlinson në vitin 1971 dhe vazhdon të jetë një formë e njohur e komunikimit elektronik sot, veçanërisht për bizneset. Dyzet vjet më vonë, rreth 269 miliardë email dërgohen çdo ditë. Shumica prej nesh kontrollojnë kutinë tonë hyrëse çdo ditë.

Mozilla Thunderbird është një nga klientët më të vjetër të postës elektronike ende të disponueshme dhe ende funksionon mirë. Ai ofron një grup të fuqishëm funksionesh dhe një ekosistem të pasur zgjerimesh. Megjithatë, ai ndihet mjaft i vjetëruar dhe nuk është më në zhvillim aktiv.

Jo të gjithë kanë nevojë për grupin shterues të veçorive të Thunderbird. Mailbird është një alternativë e lehtë për t'u përdorur për Windows, ndërsa Spark e plotëson atë rol në Mac. Janë aplikacione minimale dhe me stil që ju lejojnë të vazhdoni me punën e zbrazjes së kutisë tuaj hyrëse duke eliminuar shpërqendrimet. Një tjetër mënyrë që fokusohet te njerëzit dhe jo te mesazhet është Unibox i bazuar në Mac.

Nëse keni nevojë për më shumë, eM Client (Windows, Mac) dhe Airmail (Mac) arrijnë një ekuilibër të arsyeshëm midis fuqisë dhe përdorshmërisë. Ato ofrojnë një ndërfaqe më pak të rrëmujshme se Thunderbird duke ruajtur ende pjesën më të madhe të fuqisë së saj. Përdoruesit e Microsoft Office duhet të marrin në konsideratë gjithashtu Outlook, një klient email me një ndërfaqe të njohur të Microsoft dhe veçori të ngjashme me Thunderbird.

Pastaj ka nga ata që dëshirojnë energji dhe nuk shqetësohen për lehtësinë e përdorimit. Përdoruesit e fuqishëm mund të shijojnë veçoritë shtesë dhe opsionet e konfigurimit që PostBox (Windows, Mac), MailMate (Mac) dhendoshta edhe Bat! (Windows) ofertë.

A keni zbuluar një alternativë Thunderbird që ju përshtatet? Nëse keni, na tregoni në komentet më poshtë.

me përditësime për 39 dollarë.

Në vend që të përpiqet të hedhë lavamanin e kuzhinës, Mailbird merr një qasje më minimaliste. Ofrohen një sasi e vogël ikonash, kështu që nuk jeni të mbingarkuar nga ndërfaqja. Shumica e veçorive të tij - për shembull, shtyrja dhe dërgimi më vonë - janë krijuar për t'ju ndihmuar të punoni me shpejtësi përmes kutisë tuaj hyrëse.

Aplikacionit i mungojnë shumë nga veçoritë e menaxhimit të emailit të Thunderbird. Mund t'i zhvendosësh mesazhet në dosje dhe të kryesh kërkime të thjeshta, por rregullat e postës elektronike dhe pyetjet e avancuara mungojnë.

Megjithatë, Mailbird integrohet me një gamë të gjerë shërbimesh të palëve të treta—shumë prej tyre nuk ofrohen në Thunderbird. Nëse preferoni të bëni email me një Porsche dhe jo me një kamionçinë, ky mund të jetë aplikacioni për ju.

2. Spark (Mac, iOS, Android)

Spark , për përdoruesit e Mac, është shumë i ngjashëm me Mailbird. Falë fokusit të tij të ekzekutuar mirë te efikasiteti dhe lehtësia e përdorimit, është bërë i preferuari im. Në përmbledhjen tonë më të mirë të Klientit të Email-it për Mac, ne e pamë se është më e lehtë për të përdorur klientin e email-it.

Spark është falas për Mac (nga Mac App Store), iOS (App Store) dhe Android ( Dyqani i Google Play). Një version premium ofrohet për përdoruesit e biznesit.

Ndërfaqja e thjeshtuar e Spark është krijuar për t'ju ndihmuar të vini re atë që është e rëndësishme vetëm me një shikim. Inbox-i i tij inteligjent thekson mesazhet që nuk i keni lexuar ende dhe i zhvendos ato që keni në fund. Ai filtron gazetat nga thelbësoreemail, duke shfaqur dukshëm mesazhet e gozhduara (ose të shënuara me flamur).

Mund t'i përgjigjeni lehtësisht një mesazhi duke përdorur "Përgjigjja e shpejtë". Ju gjithashtu mund të shtyni dhe planifikoni emailet tuaja. Është e lehtë të veprosh shpejt me email-et duke përdorur veprime të konfigurueshme të rrëshqitjes - duke të mundësuar t'i raportosh, arkivosh dhe skedarësh ato.

Aplikacioni ofron dosje, etiketa dhe flamuj, por jo rregulla. Megjithatë, kriteret e avancuara të kërkimit janë të disponueshme, duke ju lejuar të ngushtoni me lehtësi rezultatet e kërkimit. Një filtër spam heq postën e padëshiruar nga pamja. Përdoruesit e Mac që preferojnë një klient email efikas dhe të përgjegjshëm mund ta gjejnë Spark të përsosur.

3. Klienti eM (Windows, Mac)

eM Client kërkon terren i mesëm: ofron shumicën e veçorive të Thunderbird me më pak rrëmujë dhe një ndërfaqe moderne. Mësoni më shumë nga rishikimi ynë i klientit eM dhe lexoni krahasimin tonë më të detajuar midis klientit eM dhe Thunderbird.

eM Client është i disponueshëm për Windows dhe Mac. Kushton 49,95 dollarë (ose 119,95 dollarë me përmirësime gjatë gjithë jetës).

eM Client ju lejon të organizoni mesazhet tuaja sipas dosjes, etiketës dhe flamurit. Ju gjithashtu mund të shtoni automatizim me rregulla, megjithëse ato janë më të kufizuara se ato të Thunderbird. Kërkimi i avancuar dhe dosjet e kërkimit janë në të njëjtin nivel me Thunderbird.

Aplikacioni do të bllokojë imazhet në distancë, do të filtrojë postën e padëshiruar dhe do të enkriptojë emailet. Përfshihen një kalendar i integruar, menaxher detyrash dhe aplikacioni i kontakteve. Sidoqoftë, nuk mund ta zgjeroni grupin e veçorive të aplikacionit meshtesat.

Përfshihen gjithashtu disa nga veçoritë që gjeni te Mailbird dhe Spark. Për shembull, mund të shpejtoni kutinë tuaj hyrëse, duke shtyrë emailet me të cilat dëshironi të trajtoni më vonë. Ju gjithashtu mund të planifikoni email-et dalëse për një kohë të ardhshme.

4. Posta ajrore (Mac, iOS)

Airmail është një alternativë e ngjashme për përdoruesit e Mac. Është i shpejtë, tërheqës dhe ofron një ekuilibër të madh midis fuqisë dhe lehtësisë së përdorimit. Mësoni më shumë në rishikimin tonë të plotë të Airmail.

Airmail ofrohet për Mac dhe iOS. Karakteristikat bazë janë falas, ndërsa Airmail Pro kushton 2,99 dollarë në muaj ose 9,99 dollarë në vit. Posta ajrore për biznes kushton 49,99 dollarë si blerje një herë.

Airmail Pro përpiqet të ofrojë më të mirën nga të dy botët. Do të gjeni shumë nga veçoritë e rrjedhës së punës të Spark si veprimet e rrëshqitjes me rrëshqitje, një kuti hyrëse inteligjente, shtyrja dhe dërgimi më vonë. Do të gjeni gjithashtu shumë nga veçoritë e avancuara të Thunderbird, duke përfshirë rregullat, filtrimin e postës elektronike dhe kriteret e gjera të kërkimit.

Organizimi i emailit shkon më tej se përdorimi i dosjeve, etiketave dhe flamujve. Mesazhet mund të shënohen si Për të bërë, Memo dhe U krye, duke ju lejuar të përdorni Airmail si një menaxher të thjeshtë detyrash.

Ofrohet një mbështetje e shkëlqyer për aplikacionet e palëve të treta. Është e lehtë t'i dërgosh një mesazh aplikacionit të preferuar të menaxherit të detyrave, kalendarit ose shënimeve.

5. Microsoft Outlook (Windows, Mac, iOS, Android)

Nëse përdorni Microsoft Office, Outlook është instaluar tashmë në kompjuterin tuaj dhe është forte integruar me aplikacionet e tjera të Microsoft. Kompleti i tij i veçorive është shumë i ngjashëm me atë të Thunderbird dhe është ende në zhvillim aktiv. Ndryshe nga Thunderbird, është gjithashtu i disponueshëm për pajisjet celulare.

Outlook është i disponueshëm për Windows, Mac, iOS dhe Android. Mund të blihet drejtpërdrejt nga Dyqani i Microsoft për 139,99 dollarë dhe përfshihet gjithashtu në një abonim prej 69 dollarësh/vit në Microsoft 365.

Ndërsa Thunderbird duket i vjetëruar, Outlook ofron pamjen dhe ndjesinë e aplikacioneve të njohura të Microsoft si Word dhe Excel. Shiriti i shiritit të tij ofron veçori të përdorura zakonisht me prekjen e një butoni.

Kërkimi i avancuar dhe rregullat e emailit funksionojnë si ato të Thunderbird-it. Ai gjithashtu ofron një ekosistem të pasur shtesash, në mënyrë që të mund të personalizoni atë që është në gjendje të bëjë aplikacioni.

Outlook do t'ju mbrojë duke filtruar postat e padëshiruara dhe duke bllokuar imazhet në distancë. Megjithatë, enkriptimi është i disponueshëm vetëm për abonentët e Microsoft 365 që përdorin klientin Windows.

6. PostBox (Windows, Mac)

Disa klientë të postës elektronike fokusohen në energjinë e papërpunuar në kurriz të lehtësinë e përdorimit. Një program i tillë është PostBox.

Postbox është i disponueshëm për Windows dhe Mac. Mund të abonoheni për 29 dollarë/vit ose ta blini plotësisht nga faqja zyrtare e internetit për 59 dollarë.

Aplikacioni ju lejon të shënoni dosje specifike si të preferuara për qasje të lehtë. Ju gjithashtu mund të hapni disa emaile menjëherë duke përdorur një ndërfaqe me skeda. Modelet thjeshtojnë krijimin e daljevemesazhet.

Kërkimi është i shpejtë dhe i fuqishëm dhe përfshin skedarë dhe imazhe. Kriptimi sigurohet përmes Enigmail, siç është me Thunderbird. Paraqitja dhe ndërfaqja mund të personalizohen, ndërsa Shiriti i Shpejtë ju mundëson të veproni në një email me një klik të vetëm. Mund të shtoni edhe veçori eksperimentale me Postbox Labs.

Aplikacioni është krijuar duke pasur parasysh përdoruesit e avancuar, kështu që procedura e konfigurimit kërkon më shumë hapa. Për shembull, aplikacioni nuk bllokon imazhet në distancë si parazgjedhje. Përdoruesit e Gmail-it do të duhet të aktivizojnë protokollin IMAP përpara se të mund të lidhin llogarinë e tyre të postës elektronike.

7. MailMate (Mac)

MailMate është një aplikacion edhe më geek për përdoruesit që duan vërtet futeni nën kapuç. Zgjedh funksionin mbi stilin, fuqinë mbi lehtësinë e përdorimit dhe është i optimizuar për përdorim me tastierë.

MailMate është i disponueshëm vetëm për Mac. Kushton 49,99 dollarë.

MailMate është në përputhje me standardet, kështu që dërgon email me tekst të thjeshtë. Kjo mund ta bëjë atë të papërshtatshëm për disa përdorues pasi shënjimi është mënyra e vetme për të shtuar formatimin. Rregullat dhe dosjet inteligjente të tij janë më të fuqishme se ato të Thunderbird.

Një shembull i mënyrës unike të punës së MailMate është se titujt e emailit janë të klikueshëm. Kur klikoni në një adresë emaili, shfaqen të gjitha emailet nga ai person. Duke klikuar në rreshtin e temës do të shfaqen të gjitha emailet me të njëjtin subjekt.

8. The Bat! (Windows)

Bat! shkon edhe më larg seKutia postare dhe MailMate. Është aplikacioni më pak miqësor për përdoruesit në listën tonë. Cili është avantazhi, atëherë? Ai fokusohet në privatësinë dhe sigurinë, veçanërisht kur bëhet fjalë për kriptim. Protokollet e enkriptimit PGP, GnuPG dhe S/MIME mbështeten të gjitha.

The Bat! është i disponueshëm vetëm për Windows. Lakuriqin e natës! Shtëpia aktualisht kushton 28.77 euro, ndërsa The Bat! Kostoja profesionale 35,97 euro.

Mësova për Lakuriqin e natës! dekada më parë në një grup Usenet që diskutoi aplikacionet e Windows për përdoruesit e fuqishëm. Ata vlerësuan dhe argumentuan për menaxherët më të fuqishëm të skedarëve, gjuhët e skriptimit, klientët e postës elektronike dhe më shumë - sa më të personalizueshëm, aq më mirë. Vërtet, ky është i vetmi lloj përdoruesi kompjuteri që The Bat! do të apelojë për të. Ndoshta je ti.

Një veçori unike është një MailTicker i konfigurueshëm që ju njofton për nëngrupin e email-eve hyrëse që keni përcaktuar dhe jeni të interesuar. Ai funksionon në desktopin tuaj dhe i ngjan një treguesi të bursës. Karakteristika të tjera përfshijnë shabllonet, një sistem filtrimi, abonime për furnizimin RSS dhe trajtim të sigurt të skedarëve të bashkangjitur.

9. Posta Canary (Mac, iOS)

Posta Canary nuk është aq i fuqishëm apo i çuditshëm sa The Bat!, por është një alternativë e mirë për përdoruesit e Mac që merren me sigurinë. Ne e gjetëm se ishte aplikacioni më i mirë i përqendruar te siguria për përdoruesit e Apple.

Canary Mail ofrohet për Mac dhe iOS. Është një shkarkim falas nga Mac dhe iOS App Stores. Proversioni është një blerje prej 19,99 dollarësh përmes aplikacionit.

Posta Canary është më e lehtë për t'u përdorur sesa Lakuriqin e natës! por ka një fokus po aq të fortë tek enkriptimi. Ai përfshin gjithashtu filtra inteligjentë, shtyrje, kërkim të gjuhës natyrore dhe shabllone.

10. Unibox (Mac)

Unibox është aplikacioni më unik në tonë listë. Qëllimi i tij është të bëjë që emaili të ndihet… aspak si emaili. Është fokusuar te njerëzit, jo te mesazhet, duke marrë shkas nga aplikacionet e bisedës për të sjellë një shije të mesazheve të çastit në email.

Unibox kushton 13,99 dollarë në Mac App Store dhe përfshihet me një abonim Setapp 9,99 dollarë në muaj .

Unibox nuk ju paraqet një listë të gjatë emailesh. Në vend të kësaj, ju shihni njerëzit që i dërguan. Duke klikuar në avatarin e dikujt shfaqet biseda juaj aktuale me të. E gjithë përvoja është formatuar si një aplikacion bisede dhe jo si mesazhe të veçanta. Duke klikuar në fund të ekranit do të shfaqen të gjitha emailet që keni marrë nga një person i caktuar.

Përmbledhje e Thunderbird

Ndoshta ju jeni një nga 25 milionë përdoruesit e Thunderbird dhe po pyesni veten nëse do të vazhdoni ta përdorni atë. Klientë të rinj joshëse me email po shfaqen vazhdimisht. Si krahasohet Thunderbird me ta? Le të fillojmë duke parë se në çfarë është i mirë dhe ku i mungon.

Cilat janë pikat e forta të Thunderbird?

Platformat e mbështetura të desktopit

Thunderbird është i disponueshëm për të gjitha sistemet kryesore operative të desktopit: Windows, Mac dhe Linux.Megjithatë, nuk është i disponueshëm për pajisjet celulare, diçka për të cilën do të kthehemi më vonë.

Lehtësia e konfigurimit

Me kalimin e viteve, është bërë shumë më e thjeshtë të lidhësh një adresën e emailit te një klient email. Tani është një gjë e rrallë që duhet të futni cilësime komplekse të serverit. Thunderbird nuk bën përjashtim. Do t'ju kërkohet të shkruani emrin, adresën e emailit dhe fjalëkalimin - dhe kaq. Çdo gjë tjetër do të zbulohet automatikisht për ju.

Organizata & Menaxhimi

Mbingarkesa me email na harxhon kohë dhe energji. Shumë prej nesh marrin dhjetëra apo qindra emaile të përditshme, me dhjetëra mijëra prej tyre të arkivuara. Në varësi të faktit nëse jeni gjuetar apo grumbullues, do t'ju duhen mjete për t'i gjetur ose organizuar ato—ose të dyja.

Thunderbird ju lejon të organizoni mesazhet tuaja duke përdorur një kombinim dosjesh, etiketash dhe flamujsh. Ju gjithashtu mund të krijoni rregulla që aplikacioni ta bëjë atë për ju. Ju identifikoni mesazhet mbi të cilat duhet të veproni duke përdorur kriteret e kërkimit, më pas përcaktoni se çfarë të bëni me to. Veprimet përfshijnë zhvendosjen ose kopjimin në një dosje, shtimin e një etikete, përcjelljen te dikush tjetër, raportimin, vendosjen e një përparësie dhe më shumë.

Kërkimi i mesazheve mund të jetë aq i thjeshtë ose kompleks sa të doni. Mund të kërkoni për një fjalë ose frazë, ose mund të krijoni kritere komplekse kërkimi duke përdorur veçorinë e mesazheve të kërkimit. Për kërkimet që kryeni rregullisht, mund të krijoni Dosjet e Kërkimit që i ekzekutojnë ato automatikisht dhe të shfaqin

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.