Si të bëni tym në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

E di, Adobe Illustrator nuk është softueri më i mirë për redaktimin e imazheve, por shtimi i një efekti tymi është diçka krejtësisht e realizueshme.

Dikur dizajnoja për një kompani vape, ndaj më duhej të shtoja ose të krijoja efekte të ndryshme tymi për materialet e tyre promovuese. Kam kaluar midis Photoshop dhe Adobe Illustrator derisa gjeta mënyra për të bërë tym në Adobe Illustrator.

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj mënyra të ndryshme për të bërë tym në Adobe Illustrator, duke përfshirë krijimin e një furçe të tymosur, tymin vektorial dhe shtimin e tymit në një imazh.

Shënim: pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Si të krijoni një furçë tymi

Mjetet dhe veçoritë që do të përdorni janë mjeti i linjës, mjeti i stilolapsit, shtrembërimi i zarfit dhe paneli i transparencës. Nuk është e vështirë, por mund të jetë paksa e ndërlikuar, ndaj kushtojini vëmendje detajeve.

Përpara se të filloni, ndryshoni ngjyrën e sfondit të tabelës artistike në të zezë sepse do të përdorim të bardhën për të bërë tym.

Hapi 1: Përdorni mjetin Line për të vizatuar një vijë të drejtë. Ndrysho ngjyrën e goditjes në të bardhë dhe peshën e goditjes në 0,02 pt.

Shënim: sa më i hollë të jetë goditja, aq më i butë do të duket tymi.

Hapi 2: Klikoni dy herë në Veglën e Përzgjedhjes për të hapur cilësimet Lëvizi . Ndryshoni vlerat horizontale dhe të distancës në 0.02(njëlloj si pesha e goditjes) dhe vlera vertikale duhet të jetë 0 .

Klikoni Kopjo .

Hapi 3: Mbani të shtypur tastin Command (ose Ctrl për përdoruesit e Windows) + D për të dublikuar linja. Duhet t'i mbani çelësat për një kohë derisa të merrni diçka të tillë.

Hapi 4: Gruponi linjat dhe ulni opacitetin në rreth 20%.

Hapi 5: Përdorni mjetin Pen për të vizatuar një formë tymi me pika të shumta kryqëzuese dhe mbyllni shtegun. Hiqni ngjyrën e goditjes dhe ndryshoni ngjyrën e mbushjes në të bardhë.

Hapi 6: Zgjidhni të dyja linjat dhe formën, shkoni te menyja e sipërme dhe zgjidhni Objekti > Deformimi i zarfit > Bëni me objektin Top .

Tani keni krijuar një tymin vektor. Hapi tjetër është ta bëni atë një furçë.

Hapi 7: Hapni panelin Brushes dhe tërhiqeni këtë tym vektori në panelin Brushes. Zgjidhni Art Brush dhe ndryshoni metodën e ngjyrosjes në Tints and Shades .

Mund të emërtoni gjithashtu furçën tuaj të nxirë ose të ndryshoni drejtimin e furçës.

Kjo është ajo. Provojeni dhe shikoni se si duket.

Si të krijoni efektin e tymit

Mund të përdorni mjetin e shtrembërimit të zarfit dhe mjetin e përzierjes për të krijuar tym vektori, ose thjesht të përzieni në një imazh raster për të krijuar një efekt tymi. Shikoni hapat për të dy llojet e efekteve të tymit.

Vektori

Në fakt, furçën e tymit që ju tregovamë lart është tashmë një vektor, kështu që mund ta përdorni për të vizatuar dhe shtuar një efekt tymi. Dhe kjo është një nga mënyrat për të bërë tym vektoriale. Unë do t'ju tregoj një mënyrë tjetër për të krijuar tymin vektorial duke përdorur mjetin e përzierjes.

Hapi 1: Përdorni mjetin e stilolapsit për të krijuar dy vija të valëzuara që mbivendosen me njëra-tjetrën. Ndryshoni peshën e goditjes në 0.05 ose më të hollë. Duket më realiste kur linjat janë më të holla.

Hapi 2: Zgjidhni të dy rreshtat, shkoni te menyja e sipërme dhe zgjidhni Objekti > Përzier > Bëni .

Siç mund ta shihni, nuk duket shumë bindëse, distanca midis shtigjeve është shumë e madhe.

Hapi 3: Shkoni te Objekti > Blend > Blend Options , ndryshoni Hapësirën në Hapat e specifikuar dhe rrisni numrin e hapave.

Kontrollo kutinë Paraafishimi për të parë se si duket ndërsa përshtatesh.

Kjo është ajo! Nuk duket aq realist sa efekti i tymit i bërë me një furçë të tymosur, por ju mund të rregulloni modalitetin e tejdukshmërisë ose përzierjes për ta bërë atë të përshtatet në dizajnin tuaj.

Raster

Kjo duhet të bëhet në Photoshop, por duke pasur parasysh që jo të gjithë përdorin Photoshop, unë do të tregoj se si të krijojmë një efekt tymi në Adobe Illustrator.

Le t'i shtojmë më shumë tym këtij imazhi, për shembull.

Hapi 1: Gjeni një imazh me tym (ose madje edhe re) dhe futeni imazhin në Adobe Illustrator.

Do ta përdor këtë re për të shtuar më shumë tym porsë pari do ta konvertoj imazhin në shkallë gri.

Këshillë: Përpiquni të gjeni një imazh me një ngjyrë të ngjashme sfondi në mënyrë që të mund të përzihet më mirë. Përndryshe, mund t'ju duhet të bëni një maskë prerëse për të hequr sfondin.

Hapi 2: Lëvizni dhe shkallëzoni imazhin e tymit/resë në imazhin origjinal ku dëshironi të shfaqet tymi. Mund të ulni opacitetin për të parë pozicionin.

Po fillon të marrë efektin, apo jo? Hapi tjetër është ta bëni atë të duket më realist.

Hapi 3: Zgjidhni imazhin e tymit dhe ndryshoni modalitetin e përzierjes nga paneli Dukja . Klikoni Opacity dhe do të jeni në gjendje të zgjidhni modalitetin e përzierjes.

Mund të luani edhe me opacitetin për të marrë një rezultat ideal.

Pyetje të tjera

Këtu ka më shumë për të bërë tym në Adobe Illustrator.

Si të bëni letra tymuese?

Mund të përdorni një furçë tymi për të vizatuar shkronja tymi. Rregulloni madhësinë e furçës ndërsa vizatoni, unë do të përdorja goditje më të holla në mënyrë që shkronjat të jenë më të lexueshme.

Si e bëni kafenë në avull në Illustrator?

Mënyra më e lehtë për të shtuar pak avull në një filxhan kafeje është duke gjetur imazhin e përsosur të tymit dhe duke e përzier me të. Mund të përdorni të njëjtën metodë si të bëni një efekt tymi raster që prezantova më sipër.

Si të bëni tym filmi vizatimor në illustrator?

Mund të vektorizosh një imazh të reve raster/tymi për ta bërë atë të duketvizatimor. Një tjetër mundësi është të vizatoni tymin duke përdorur mjetin e stilolapsit ose mjetin e furçës.

Përfundim

Po! Është e mundur të krijoni efekte tymi në Adobe Illustrator, dhe avantazhi është se mund të modifikoni tymin vektorial. Metoda e mjetit të përzierjes është mënyra më e lehtë për ta bërë atë, por rezultati nuk është aq realist sa ai i krijuar nga Envelope Distort.

Në fund, varet nga projekti që po krijoni. Është mirë të keni lloje të ndryshme tymi për përdorime të ndryshme.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.