Si të ndryshoni adresën tuaj të emailit iCloud (Udhëzues i shpejtë)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Për të ndryshuar adresën tuaj të emailit iCloud, regjistrohuni në appleid.apple.com dhe kliko "Apple ID". Fut adresën tënde të re të email-it dhe më pas fut kodin e verifikimit të dërguar në email.

Përshëndetje, unë jam Andrew, një ish-administrator Mac dhe ekspert i iOS. Në këtë artikull, unë do të zgjeroj opsionin e mësipërm dhe do t'ju jap disa opsione të tjera për të ndryshuar adresën tuaj të emailit iCloud. Gjithashtu, mos harroni të shikoni pyetjet e shpeshta në fund.

Le të fillojmë.

1. Ndryshoni adresën e emailit të Apple ID

Nëse dëshironi të ndryshoni adresën e emailit që përdorni për t'u identifikuar në iCloud, do t'ju duhet të ndryshoni ID-në tuaj të Apple.

0>Mund ta ndryshoni Apple ID-në tuaj duke vizituar appleid.apple.com në një shfletues ueb. Hyni në sajt dhe klikoni Apple ID .

Shkruani adresën tuaj të re të emailit dhe më pas klikoni Ndrysho Apple ID . Do t'ju duhet të verifikoni që keni akses në adresën e emailit të dhënë për të përfunduar procesin duke përdorur një kod të dërguar në kutinë hyrëse të dhënë.

2. Ndryshoni adresën tuaj të postës elektronike iCloud

Nëse ju nuk dëshironi ose nuk keni nevojë të ndryshoni ID-në tuaj të Apple, por dëshironi të ndryshoni adresën tuaj të emailit iCloud, më pas ndiqni këto hapa.

Së pari, duhet të dini se nuk mund ta modifikoni adresën tuaj kryesore të iCloud, edhe nëse e ndryshoni ID-në tuaj të Apple. Megjithatë, ju keni mundësi të tjera.

Me iCloud mail, Apple ju jep mundësinë për të krijuar deri në tre pseudonime emaili. Këto alternojnëadresat e emailit maskojnë adresën tuaj kryesore; ju ende merrni postë nga pseudonimet në të njëjtën kuti hyrëse dhe madje mund të dërgoni postë si adresë pseudonimi.

Në këtë mënyrë, pseudonimi funksionon njësoj si një adresë emaili.

Për të krijuar një Pseudonimi i emailit iCloud, vizitoni iCloud.com/mail dhe identifikohuni.

Klikoni në ikonën e ingranazhit dhe zgjidhni Preferencat .

Klikoni Llogaritë dhe më pas kliko Shto një pseudonim .

Shkruaje adresën e pseudonimit dhe kliko Shto .

Njoftimi juaj i emailit mundet vetëm përmbajnë shkronja (pa theks), numra, pika dhe nënvizime. Nëse adresa e emailit që zgjidhni është tashmë në përdorim, do të merrni një mesazh se Ky pseudonim nuk është i disponueshëm kur klikoni butonin Shto .

Nga një iPhone ose iPad, vizitoni icloud.com/mail në Safari. Preferencat e llogarisë do të shfaqen automatikisht dhe mund të prekni Shto një pseudonim si në udhëzimet e mësipërme.

Përveç adresave të emailit @icloud.com, mund të gjeneroni dhe përdorni emrin tuaj të personalizuar të domenit të emailit duke paguar për një llogari iCloud+. Apple do t'ju ofrojë një domen të personalizuar, si [email protected], me kusht që domeni të jetë i disponueshëm.

3. Krijo një llogari të re iCloud

Nëse asnjë nga këto opsione nuk ju përshtatet, ju mund të krijojë një llogari të re iCloud, por kjo ka disa pasoja. Me një llogari krejt të re, nuk do të keni akses në blerjet e mëparshme ose ndonjë foto osedokumentet e ruajtura në iCloud.

Mund të konfiguroni një plan familjar dhe të ndani blerjet me llogarinë tuaj të re, gjë që shton një shtresë shqetësimi. Prandaj, nuk do të rekomandoja të filloni nga e para me një Apple ID të re nëse nuk i kuptoni implikimet dhe nuk jeni të gatshëm të jetoni me to.

Krijimi i një llogarie të re iCloud është i thjeshtë. Shkoni te appleid.apple.com dhe klikoni Krijoni ID-në tuaj të Apple në këndin e sipërm djathtas.

Plotësoni formularin, duke përfshirë fushën e emailit.

Adresa e emailit që specifikoni këtu do të jetë ID-ja juaj e re e Apple.

Pasi të përfundoni krijimin e llogarisë, mund ta përdorni atë për t'u identifikuar në iCloud. Ju do të duhet të pranoni termat dhe kushtet e iCloud herën e parë që identifikoheni.

Pyetjet e shpeshta

Këtu janë disa pyetje të tjera që mund të keni në lidhje me ndryshimin e adresës tuaj të emailit iCloud.

Si mund ta ndryshoj adresën time kryesore të emailit për iCloud?

Për të cituar faqen e mbështetjes së iCloud të Apple, "Nuk mund të fshish ose çaktivizosh një adresë primare iCloud Mail". Megjithatë, mund të krijoni një email të pseudonimit dhe ta vendosni atë si adresën e paracaktuar në telefonin tuaj.

Për ta bërë këtë, hapni cilësimet e iCloud në iPhone dhe trokitni lehtë mbi iCloud Mail, më pas Cilësimet e postës së iCloud . Nën INFORMACIONI I LLOGARISË ICLOUD, trokitni lehtë mbi fushën Email për të ndryshuar dërgimin tuaj të paracaktuar si adresë emaili.

Nuk do të mund ta ndryshoni këtë opsion përveç nëse fillimisht keni vendosur një pseudonim nëiCloud.

Shënim: kjo vlen për adresën tuaj të emailit mail iCloud. Nëse thjesht dëshironi të ndryshoni adresën e emailit që përdorni për t'u identifikuar në iCloud, ndiqni hapat e mësipërm për të ndryshuar adresën tuaj të emailit të Apple ID.

A mund ta ndryshoj adresën time të emailit iCloud pa humbur gjithçka?

Po. Për sa kohë që nuk krijoni një Apple ID krejtësisht të re, të gjitha kontaktet, fotot dhe të dhënat e tjera do të mbeten aty ku ishin.

Si mund ta ndryshoj adresën time të emailit iCloud në iPhone tim pa fjalëkalimin?

Nëse duhet të dilni nga iCloud në iPhone tuaj, por nuk e dini fjalëkalimin, mund të përdorni në vend të kësaj kodkalimin e iPhone. Në ekranin e cilësimeve të Apple ID në aplikacionin "Cilësimet", rrëshqitni poshtë dhe trokitni lehtë mbi Dilni .

Kur ju kërkohet të vendosni fjalëkalimin, trokitni lehtë mbi Keni harruar fjalëkalimin? dhe telefoni juaj do t'ju kërkojë të vendosni kodin e kalimit që përdorni për të shkyçur pajisjen.

Përfundim

Njerëzit duhet të ndryshojnë adresat e tyre të emailit iCloud për një sërë arsyesh.

Nëse ju duhet të ndryshoni ID-në tuaj të Apple ose adresën tuaj të emailit iCloud, mund ta bëni këtë duke ndjekur udhëzimet në këtë artikull.

Llogaria juaj iCloud është qendra e ndërveprimit tuaj me ekosistemin Apple, kështu që çfarëdo që të bëni, sigurohuni që ta mbani llogarinë tuaj të sigurt.

A keni pasur sukses duke ndryshuar adresën tuaj të emailit iCloud? Na tregoni në komente.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.