Si të mbështillni tekstin në Adobe InDesign (hap pas hapi)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Imazhet janë në zemër të shumë paraqitjeve të mira të InDesign, por nuk duhet të ngeceni me drejtkëndësha të vjetër të mërzitshëm. Adobe InDesign ka një grup të madh mjetesh për krijimin e mbështjelljeve komplekse të tekstit që ndihmojnë në integrimin e elementeve tuaja vizuale dhe tipografike në një plan urbanistik më dinamik.

Këto mjete janë të lehta për t'u mësuar, por kërkojnë pak kohë dhe praktikë për t'u zotëruar, kështu që le të hedhim një vështrim të shpejtë se si funksionojnë.

Si të mbështillni tekstin rreth një imazhi në InDesign

Mbulimi i tekstit tuaj rreth formave dhe imazheve është jashtëzakonisht i lehtë në InDesign, veçanërisht nëse jeni duke punuar me një formë të thjeshtë si një foto drejtkëndore ose grafike.

Për qëllimet e këtij udhëzuesi, unë do të supozoj se ju e keni futur tashmë objektin që dëshironi të mbështillni tekstin, por nëse nuk jeni i sigurt se si ta bëni, mund të shikoni tutorialin tim rreth mënyrës së futjes së imazheve në InDesign.

Hapi 1: Zgjidhni objektin që dëshironi të mbështillni dhe sigurohuni që të mbivendoset një kornizë teksti (kjo në fakt nuk është e nevojshme, por mund të ju ndihmon të vlerësoni rezultatet e cilësimeve të mbështjelljes së tekstit).

Hapi 2: Në panelin Control që kalon në krye të dritares kryesore të dokumentit, gjeni seksionin e mbështjelljes së tekstit, siç theksohet më poshtë.

Këta katër butona kontrollojnë opsionet bazë të mbështjelljes së tekstit në InDesign. Në drejtim të akrepave të orës nga lart majtas, ato janë: Pa mbështjellje teksti, Mbështilleni rreth kutisë kufizuese, Mbështilleni rreth formës së objektit dhe KërceObjekt.

Hapi 3: Me objektin tuaj të mbështjelljes të zgjedhur, klikoni butonin e duhur të mbështjelljes së tekstit për të krijuar një mbështjellje teksti bazë.

Mund të rregulloni gjithashtu më shumë opsione duke përdorur panelin Text Wrap. Hapni menunë Window dhe klikoni Text Wrap , ose mund të përdorni shkurtoren e tastierës Command + Opsion + W (përdor Ctrl + Alt + W nëse jeni duke përdorur InDesign në një kompjuter).

Paneli Text Wrap ju lejon të rregulloni të njëjtat katër opsione të mbështjelljes, por gjithashtu ju jep disa opsione personalizimi rreth asaj se sa afër do të përshtatet teksti juaj rreth objektit të mbështjellë.

Mund të kufizoni gjithashtu mbështjelljen në zona të caktuara dhe të personalizoni konturet e mbështjelljes me një sërë opsionesh të ndryshme.

Së fundi, por jo më pak e rëndësishmja, ju gjithashtu mund ta përmbysni të gjithë mbështjelljen në mënyrë që teksti juaj të jetë i dukshëm vetëm mbi imazhin tuaj.

Mbështjellja e tekstit me njohuri për përmbajtjen në InDesign

One nga veçoritë e reja më tërheqëse të veglave të mbështjelljes së tekstit të InDesign është aftësia për të përdorur algoritmin Zgjidhni temën të Photoshop-it direkt brenda InDesign për të krijuar një shteg jashtëzakonisht të saktë të personalizuar për skajin tuaj të mbështjelljes së tekstit.

Nëse nuk jeni të njohur me këtë mjet nga Photoshop, është një truk për mësimin e makinës që bën pikërisht atë që sugjeron emri: analizon imazhin tuaj dhe krijon një përzgjedhje rreth asaj që konsideron se është lëndë kryesore.

Për të krijuar një mbështjellje të personalizuar rreth subjektitnë një imazh, do t'ju duhet të punoni me një imazh që ka një dallim mjaft të qartë midis sfondit dhe subjektit kryesor. Algoritmi Select Subject është mjaft i mirë, por ndonjëherë humbet në imazhe më komplekse.

Me objektin tuaj të zgjedhur, aktivizoni opsionin Wrap rreth formës së objektit në panelin Text Wrap . Në seksionin Opsionet e konturit , zgjidhni Zgjidhni temën nga menyja rënëse.

InDesign do të mendojë për një sekondë ose dhjetë, në varësi të kompleksitetit të imazhit dhe CPU-së tuaj, dhe më pas do të shihni një shteg të ri të shfaqet në blu të çelët rreth subjektit të imazhit tuaj.

Unë mendoj se zbatimi i këtij procesi është ende pak i përafërt nga perspektiva e përvojës së përdoruesit, por rezultatet janë të mira, siç mund ta shihni në shembullin e mësipërm.

Tekst i avancuar Wraps

Nëse ju pëlqen tingulli i mbështjelljeve të personalizuara të tekstit, por dëshironi edhe më shumë fleksibilitet, InDesign mund të lexojë gjithashtu maska ​​të prera dhe kanale alfa nga çdo format skedari që i mbështet ato dhe më pas përdorni ato si udhëzues për mbështjelljen e tekstit.

Vendosni imazhin tuaj dhe aktivizoni opsionin Wrap rreth formës së objektit në panelin Text Wrap . Në seksionin Opsionet e konturit , zgjidhni opsionin e duhur për imazhin tuaj. Nëse InDesign nuk e ka zbuluar shtegun tuaj të prerjes, shtegun e Photoshop-it ose kanalin alfa, atëherë opsioni përkatës nuk do të jetë i disponueshëm.

Një shënim rrethInDesign Clipping Paths

InDesign mund të bëjë gjithashtu maskat e veta të prerjes duke përdorur një proces pak më kompleks se opsioni më i ri Zgjidh Subject. Është më pak i aftë dhe ju detyron të hiqni sfondin e imazhit tuaj, por mund të jetë ende i dobishëm nëse versioni i mrekullueshëm modern nuk funksionon për ju.

Zgjidhni objektin tuaj të imazhit dhe shtypni shkurtoren e tastierës Komanda + Opsioni + Shift + K (përdor Ctrl + Alt + Shift + K në një kompjuter) për të hapur dialogun Clipping Path .

Ndrysho llojin në Zbulo skajet dhe do të mund të rregullosh opsionet e mëposhtme. Në varësi të përmbajtjes së imazhit tuaj, mund t'ju duhet të eksperimentoni pak me cilësimet Pragu dhe Toleranca , kështu që kontrolloni kutinë Parashikimi për të parë rezultatet përpara se të klikoni OK.

Rruga e prerjes e krijuar me këtë metodë mund të përdoret më pas në seksionin Opsionet e konturit të menysë Text Wrap . Megjithëse nuk është aq i thjeshtë sa "Zgjidh subjektin", ai mund të ofrojë një mbështjellje më të mirë në imazhe të caktuara dhe ju lejon të izoloni një subjekt nga sfondi i tij pa pasur nevojë të mbështeteni në një redaktues të jashtëm imazhi.

Pyetjet e shpeshta

Projektet InDesign kanë mundësi pothuajse të pakufizuara të paraqitjes, kështu që pashmangshmërisht ka disa pyetje shtesë që nuk u trajtuan në seksionet e mësipërme. Nëse keni një pyetje në lidhje me mbështjelljen e tekstit në InDesignqë më ka munguar, më njoftoni në komentet më poshtë!

Si të mbështillni tekstin rreth një tavoline në InDesign?

InDesign ju lejon të mbështillni tekstin rreth një tavoline shumë lehtë, thjesht Paneli i kontrollit nuk përditësohet për të shfaqur automatikisht opsionet e mbështjelljes së tekstit kur keni zgjedhur një tabelë. Në vend të kësaj, do t'ju duhet të punoni drejtpërdrejt me panelin Text Wrap.

Shfaq panelin Text Wrap duke hapur menynë Window dhe duke zgjedhur Text Wrap . Ju gjithashtu mund të përdorni shkurtoren e tastierës Command + Opsionet + W (përdorni Ctrl + Alt + W në një kompjuter). Zgjidhni objektin tuaj të tabelës dhe klikoni butonin për stilin e dëshiruar të mbështjelljes së tekstit në panelin Text Wrap.

Si të hiqni mbështjelljen e tekstit në InDesign?

Ka disa arsye të ndryshme për të ndaluar mbështjelljen e tekstit në InDesign, dhe kështu ka disa metoda të ndryshme për t'u aplikuar.

Nëse thjesht dëshironi të çaktivizoni komplet mbështjelljen e tekstit për objektin e zgjedhur, klikoni në opsionin Pa mbështjellje teksti në panelin Control në krye të dritares kryesore të dokumentit.

Mund të vendosni gjithashtu një tekst specifik kornizë për të injoruar cilësimet e mbështjelljes së tekstit. Zgjidhni kornizën tuaj të tekstit dhe shtypni Command + B (përdorni Ctrl + B nëse jeni duke përdorur InDesign në një PC) për të hapni dialogun e opsioneve të kornizës së tekstit. Kontrolloni kutinë në fund të etiketuar Injoroni mbështjelljen e tekstit .

Një fjalë e fundit

Që mbulontë gjitha bazat se si të mbështillni tekstin në InDesign, por do t'ju duhet të praktikoni aftësitë tuaja për të qenë të qetë duke punuar me opsionet më të avancuara të mbështjelljes së tekstit. Prerja e shtigjeve dhe maskave ju japin shkallën përfundimtare të kontrollit mbi mbështjelljet tuaja, por opsioni Zgjidh subjektin është një shkurtore e shkëlqyer në disa situata.

Gëzuar mbështjelljen e tekstit!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.