Si të kontrolloni drejtshkrimin në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Ne të gjithë bëjmë gabime drejtshkrimore, por është e rëndësishme t'i korrigjoni ato dhe të mos i lejoni ato të ndikojnë në dizajnin tuaj. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të kontrolloni drejtshkrimin.

A nuk do të ishte e vështirë të shihje fjalë të shkruara gabim në një dizajn të mrekullueshëm? Më ndodhi një herë kur projektova një mur sfondi për një stend ekspozite. E shkrova gabim fjalën "E jashtëzakonshme" dhe për ironi, askush nuk e kuptoi derisa u shtyp.

Mësimi i nxjerrë. Që atëherë, unë do të bëja një kontroll të shpejtë drejtshkrimor çdo herë përpara se të dorëzoja veprën time të artit. Shumë prej jush mund të mos jenë të vetëdijshëm se ky mjet ekziston në Adobe Illustrator sepse zakonisht nuk shihni një vijë të kuqe nën tekst që ju tregon se drejtshkrimi është i gabuar.

Në këtë tutorial, do të mësoni dy mënyra për të kontrolluar drejtshkrimin në Adobe Illustrator dhe unë kam përfshirë gjithashtu një këshillë bonus se si të kontrolloni drejtshkrimin në një gjuhë tjetër.

Le të fillojmë.

Shënim: Pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Metoda 1: Kontrolli automatik i drejtshkrimit

Kur jeni duke u fokusuar në krijimin e një dizajni, drejtshkrimi i një fjale është ndoshta gjëja më e vogël për të cilën do të dëshironit të shqetësoheni, dhe patjetër që nuk e bëni nuk dua të shkruaj gabim ndonjë gjë. Aktivizimi i Kontrollit automatik të drejtshkrimit mund t'ju kursejë shumë telashe dhe është shumë e lehtë për ta bërë.

Mund ta aktivizoni shpejt këtë mjet nga menyja kryesore Redakto > Drejtshkrim > Kontrolli automatik i drejtshkrimit .

Po, kjo është ajo. Tani sa herë që shkruani diçka gabim, Illustrator do t'ju tregojë.

Ju mund ta korrigjoni fjalën vetë ose mund të shihni se çfarë ju sugjeron Kontrolloni drejtshkrimin nga Metoda 2.

Metoda 2: Kontrolloni drejtshkrimin

Duke vazhduar me shembullin nga Metoda 1. Pra, me sa duket e kam shkruar gabim "gabim drejtshkrimi" dhe le të supozojmë se nuk jemi 100% të sigurt se si shkruhet saktë.

Hapi 1: Nëse zgjidhni tekstin dhe klikoni me të djathtën mbi të, mund të zgjidhni Drejtshkrimi > Kontrollo drejtshkrimin . Ose mund të përdorni shkurtoren e tastierës Command + I ( Ctrl + I për përdoruesit e Windows).

Hapi 2: Klikoni Start dhe do të fillojë të kërkojë fjalë që janë shkruar gabimisht.

Hapi 3: Zgjidhni drejtshkrimin e saktë nga opsionet e sugjerimeve, kliko Ndrysho dhe kliko U krye .

Ja ku ja!

Këtu ka vetëm një fjalë, kështu që tregon vetëm një. Nëse keni më shumë se një fjalë, do t'i kalojë ato një nga një.

Ka shumë fjalë të sajuara sot për markën, reklamat, etj. Nëse nuk dëshironi ta korrigjoni fjalën, mund të klikoni Injoro , ose nëse është një fjalë që ju do të përdorni mjaft shpesh, ju mund të klikoni Shto në mënyrë që të mos shfaqet si një gabim herën tjetër.

Për shembull, TGIF (faleminderit zotit që është e premte) është një fjalë super popullore, megjithatë, nuk është një fjalë aktualefjalë. Pra, nëse e shkruani atë në Illustrator, do të shfaqet si një gabim.

Megjithatë, mund ta shtoni atë në fjalor në Illustrator duke klikuar Shto në vend të Ndrysho.

Kliko U krye dhe nuk do të shfaqet më si fjalë e shkruar gabim.

Një shembull tjetër i mirë do të ishte dizajni i menysë, kur emrat e disa pjatave janë në një gjuhë tjetër dhe ju dëshironi ta mbani atë në atë mënyrë, mund të injoroni kontrollin drejtshkrimor, por më pas mund të dëshironi të kontrolloni nëse është shkruar saktë në gjuhën e tij.

Si të kontrolloni drejtshkrimin e një gjuhe të ndryshme

Kontrolli i drejtshkrimit funksionon vetëm sipas gjuhës së paracaktuar të Illustratorit tuaj, kështu që kur shkruani në një gjuhë tjetër, edhe kur ato janë të shkruara saktë në atë gjuhë, do të shfaqej si një gabim në Illustrator.

Për shembull, kam shkruar "Oi, Tudo Bem?" në portugalisht dhe ju mund të shihni që Illustratori im po më thotë se nuk janë shkruar saktë.

Ndonjëherë mund të dëshironi të përfshini fjalë që nuk janë në gjuhën e paracaktuar në Illustrator tuaj dhe mund të dëshironi të kontrolloni nëse ato janë shkruar saktë në gjuhën e tyre të origjinës.

Ja se si mund ta bëni këtë.

Hapi 1: Shko te menyja kryesore Illustrator > Preferencat > Hyphenation . Nëse jeni duke përdorur versionin e Illustrator Windows, shkoni te Modifiko > Preferencat > Hyphenation .

Hapi2: Ndryshoni Gjuhën e paracaktuar në gjuhën që dëshironi të kontrolloni drejtshkrimin dhe klikoni OK .

Nëse shkruani përsëri, Illustrator do të zbulojë drejtshkrimin e gjuhës së re që keni zgjedhur.

Sa herë që dëshironi ta ndryshoni atë në gjuhën origjinale, thjesht kthehuni në të njëjtën dritare Hyphenation për të ndryshuar gjuhën e paracaktuar.

Mendimet përfundimtare

Unë personalisht preferoj mjetin Auto Spell Check sepse është thjesht më i përshtatshëm dhe nuk duhet të kaloni për të zgjedhur fjalën një nga një. Sidoqoftë, mjeti Kontrolloni drejtshkrimin ju lejon të shtoni fjalë të reja në "fjalorin" tuaj në mënyrë që të mos ju kujtojë ta ndryshoni atë sa herë që e përdorni.

Unë do të rekomandoja aktivizimin e Kontrollit Automatik të Drejtshkrimit nëse trajtoni shumë përmbajtje teksti në rrjedhën tuaj të punës dhe kur bëhet fjalë për fjalë të reja, mund të përdorni Kontrollin e drejtshkrimit për ta shtuar atë si një fjalë normale.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.