Si të futni imazhe në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Nëse planifikoni të dërgoni skedarin tuaj të AI për të printuar ose ndoshta ta ndani me shokun tuaj të skuadrës për të punuar së bashku, është gjithmonë një ide e mirë të futni imazhet tuaja. Shmangni situatat e sikletshme si “omg, ku janë imazhet e mia? Betohem se i kisha gati”.

Po e them këtë sepse më ka ndodhur tashmë disa herë në kolegj kur më duhej të prezantoja punën time në klasë dhe imazhet në skedarin tim të AI nuk u shfaqën. Epo, ne mësojmë më së miri nga përvoja jonë, apo jo?

Oh, mos supozoni se kur vendosni një imazh në Illustrator ai është tashmë i ngulitur. Jo jo jo! Imazhi është i lidhur, po, por për ta futur atë, ka disa hapa shtesë. Dua të them, hapa shtesë shumë të thjeshtë për të kursyer probleme.

Shikoni ato!

Çfarë është një imazh i integruar

Kur futni një imazh në Adobe Illustrator, kjo do të thotë që imazhi ruhet në skedarin e dokumentit të AI.

Ju jeni të lirë të transferoni skedarin Illustrator në pajisje të tjera pa u shqetësuar për imazhet që mungojnë. Edhe nëse e fshini imazhin në hard diskun tuaj, do të mund ta shihni përsëri në Illustrator.

Kur vendosni një imazh në Illustrator, ai shfaqet si një lidhje dhe do të ketë dy vija tërthore në imazh. Por sapo ta futni, vijat kryq do të zhduken dhe do të shihni vetëm një kuti kufizuese. Shihni një shembull të një imazhi të ngulitur.

Kur e shihni këtë mesazh, uh oh! Fat i keq! Imazhet tuaja të lidhura nuk janë të ngulitura. Ju duhet osezëvendësoni ato ose shkarkoni përsëri imazhet origjinale.

Pse duhet të futni imazhe

Kur imazhet tuaja janë të ngulitura në Adobe Illustrator, mund të hapni skedarin e AI në pajisje të ndryshme dhe gjithsesi të jeni në gjendje t'i shikoni imazhet.

Është një ide e mirë që të futni imazhet në skedarin tuaj të AI kur punoni në projekt së bashku me shumë njerëz. Imazhet që mungojnë nuk janë argëtuese dhe do të shpenzoni kohë shtesë të panevojshme për t'i shkarkuar ose zëvendësuar ato.

Pra, po, futni imazhet tuaja!

2 mënyra për të futur imazhe në Adobe Illustrator

Shënim: Pamjet e ekranit merren në versionin Mac Illustrator CC. Versioni i Windows mund të duket pak më ndryshe.

Përpara se të futni imazhe, duhet t'i vendosni imazhet në skedarin tuaj Illustrator. Mund t'i vendosni imazhet thjesht duke i tërhequr zvarrë në dokumentin Illustrator ose mund të shkoni te menyja e sipërme File > Vendi (shkurtoret Shift+Command+P ).

Më pas ju keni dy opsione për të futur imazhet tuaja: nga paneli Properties ose mund ta bëni atë nga paneli i Lidhjeve.

Veprimet e shpejta

Illustrator i ka bërë gjërat kaq të lehta për ne sot, ju mund ta ngulitni imazhin tuaj shpejt nga Veprimet e shpejta nën panelin e Veçorive.

Hapi 1 : Vendosni imazhin tuaj në Illustrator.

Hapi 2 : Zgjidhni imazhin që dëshironi të futni në tabelën artistike

Hapi 3 : Klikoni Embed në veglën e Veprimeve të Shpejtaseksioni.

Paneli i lidhjeve

Më lejoni t'ju bëj një prezantim të shkurtër rreth lidhjeve në Illustrator. Një imazh i lidhur i referohet vendit ku ndodhet imazhi në kompjuterin tuaj.

Pra, sa herë që ndryshoni vendndodhjen e imazhit në hard diskun tuaj, duhet të përditësoni lidhjet në Illustrator për t'u siguruar që imazhi juaj nuk mungon. Dhe nëse e fshini imazhin në kompjuterin tuaj, ai do të fshihet edhe në Al.

Hapi 1 : Vendosni imazhet në Illustrator (shkurtoret Shift+Command+P )

Hapi 2 : Hapni Paneli i lidhjeve: Dritarja > Lidhjet .

Hapi 3 : Zgjidhni imazhet që dëshironi të futni. Do të shihni dy vija tërthore në imazh.

Hapi 4 : Klikoni në menunë e fshehur në këndin majtas-djathtas.

Hapi 5 : Zgjidh Ngulit imazh(at)

Po! Ju keni futur me sukses imazhet tuaja.

Pyetje të tjera?

Kam renditur disa pyetje të zakonshme që kanë bërë dizajnerë të tjerë. Shihni nëse tashmë e dini përgjigjen.

Cili është ndryshimi midis lidhjes dhe futjes?

Imazhet mund t'i shihni si lidhje në Adobe Illustrator. Imazhet tuaja janë të lidhura me një vendndodhje specifike në kompjuterin tuaj. Kur ndryshoni vendin ku e vendosni skedarin në kompjuterin tuaj, duhet të përditësoni lidhjen edhe në AI, nëse jo, lidhjet tuaja (imazhet) do të mungojnë në dokumentin e AI.

Imazhet e ngulitura nuk do të shfaqen që mungojnë sepse ata janëtashmë pjesë e dokumentit Illustrator. Edhe nëse fshini imazhet (lidhjet) origjinale në kompjuterin tuaj, imazhet tuaja të ngulitura do të qëndrojnë në skedarin tuaj të AI.

A mund të modifikoj një imazh të integruar në Illustrator?

Mund t'i ndryshoni imazhet e lidhura nga paneli i Lidhjeve. Klikoni në opsionin Relidh nëse dëshironi të ndryshoni imazhin.

Mund ta modifikoni vetëm imazhin origjinal përpara se t'i futni ato. Përpara se të futni imazhin, klikoni Ndrysho origjinalin në panelin e lidhjeve për të modifikuar imazhin tuaj.

Si mund ta di nëse një imazh është i ngulitur në Illustrator?

Ka dy mënyra për të parë nëse imazhi juaj është i ngulitur në Illustrator. Kur nuk i shihni vijat kryq në imazh, kjo do të thotë se imazhi është i ngulitur. Një mënyrë tjetër është ta shihni atë nga paneli i lidhjes. Do të shihni një ikonë të vogël të ngulitjes pranë emrit të imazhit.

Mendimet përfundimtare

Përfshirja e imazheve është një domosdoshmëri kur transferoni skedarët e Illustrator që përmbajnë imazhe në pajisje të tjera. Mbani në mend se kur një imazh është i lidhur nuk do të thotë se është i integruar. Pra, bëni gjithmonë hapat shtesë për të lidhur imazhet tuaja.

Nuk ka lidhje të prishura! Paç fat!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.