Si të krijoni skedarë SVG për Cricut në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Si një dizajner grafik që punon me markën që nga viti 2013, unë kam krijuar kaq shumë produkte të markës për projekte shkollore, klientë dhe madje edhe për veten time. Pas eksperimentimit me formate të ndryshme të Adobe Illustrator, kuptova se ruajtja e skedarit në formatin e duhur është thelbësore për punë cilësore të printimit.

Unë u përpoqa të printoja me JPEG, PDF, PNG, etj. Epo, më duhet të them që PDF nuk është i keq, por kur bëhet fjalë për produktet, SVG është zgjedhja ime kryesore.

Në këtë tutorial, do të mësoni se si të krijoni një skedar SVG në Adobe Illustrator për të përgatitur dizajnin tuaj për Cricut.

Nëse nuk jeni të njohur me skedarët SVG, ja një shpjegim i shpejtë.

Tabela e përmbajtjes [shfaq]

  • Çfarë janë skedarët SVG
  • Si të krijoni/krijoni skedarë SVG për Cricut në Adobe Illustrator
    • Krijoni një skedar i ri SVG në Adobe Illustrator
    • Konvertimi i një imazhi në SVG në Adobe Illustrator
  • Përfundim

Çfarë janë skedarët SVG

SVG do të thotë Grafika vektoriale e shkallëzuar dhe skedarët SVG janë grafika me rezolucion të lartë të bazuara në vektor që mund t'i modifikoni dhe shkallëzoni pa humbur cilësinë e tyre të imazhit. Përdoret kryesisht për logot, ikona, infografikë dhe ilustrime.

SVG është një format skedari popullor sepse është i pajtueshëm me softuer të ndryshëm dhe përdoret zakonisht për Cricut, i cili është një makinë inteligjente që ju lejon të krijoni dizajne të personalizuara në produkte.

Tani le të hedhim një vështrim se si të krijojmë njëdizajn të personalizuar dhe ruaje si SVG për Cricut në Adobe Illustrator.

Shënim: Pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Si të krijoni/krijoni skedarë SVG për Cricut në Adobe Illustrator

Nëse tashmë keni një imazh që dëshironi të përdorni për Cricut, mund të konvertoni një skedar JPEG në një SVG . Përndryshe, mund të krijoni një dizajn të ri nga e para në Adobe Illustrator dhe ta ruani atë si një SVG për Cricut.

Krijimi i një skedari të ri SVG në Adobe Illustrator

Sinqerisht, çdo gjë që krijoni në Adobe Illustrator mund të ruhet si SVG sepse vetë Adobe Illustrator është një program i bazuar në vektor. Pra, vazhdoni dhe krijoni forma ose tekst që dëshironi të printoni në produktin tuaj.

Për shembull, le të themi se duam të bëjmë një logo në Adobe Illustrator dhe të përdorim Cricut për të bërë produkte të markës.

Hapi 1: Krijoni një formë, vizatoni, bëni një model ose thjesht shtoni tekst në varësi të asaj që dëshironi të printoni. Për shembull, përdora shpejt tabletin tim Wacom për të vizatuar/shkruar këto shkronja.

Ata tashmë janë vektorë, veçanërisht shtigje, kështu që hapi tjetër është shndërrimi i tyre në forma. Nëse keni përdorur tekst, duhet të krijoni një skicë teksti duke përdorur shkurtoren e tastierës Shift + Command + O . (Përdoruesit e Windows ndryshojnë tastin Command Ctrl .)

Hapi 2: Zgjidhni shtegun,shkoni te menyja e sipërme dhe zgjidhni Objekti > Shtegu > Outline Stroke .

Dhe do të shihni se shtegu u bë skicë, por ka forma të mbivendosura midis goditjeve.

Hapi 3: Zgjidhni skicat dhe përdorni Shape Builder Tool (shkurtorja e tastierës Shift + M ) për të kombinuar forma.

Thjesht vizatoni format e theksuara derisa të zhduken të gjitha zonat e mbivendosura.

Në fund, teksti duhet të duket kështu, pa skica të mbivendosura.

Hapi 4: Ndryshoni madhësinë dhe finalizoni veprën e artit.

Hapi 5: Shkoni te menyja kryesore Skedari > Ruaj si ose Eksporto > Eksporto si dhe zgjidh SVG (svg) si Format. Kontrolloni opsionin Përdor tabelat e artit .

Kur klikoni Ruaj, do t'ju kërkohet të zgjidhni opsionet SVG. Ju mund t'i lini profilet SVG si të paracaktuara SVG 1.1 dhe të zgjidhni të ndryshoni llojin e shkronjave në Konverto në skicë .

Klikoni OK , dhe mund të hapni skedarin tuaj SVG në Cricut.

Konvertimi i një imazhi në SVG në Adobe Illustrator

Për shembull, keni gjetur një imazh të bukur në internet dhe dëshironi ta printoni në produkt. Në këtë rast, ju mund ta konvertoni imazhin raster në një skedar vektori duke përdorur Adobe Illustrator dhe mund të përdorni veçorinë e gjurmimit të imazhit për të vektorizuar lehtësisht një imazh.

Megjithatë, funksionon vetëm kur imazhi nuk është shumë kompleks,përndryshe, rezultati i gjurmuar mund të mos jetë ideal.

Ja një shembull i konvertimit të një imazhi në SVG:

Hapi 1: Vendoseni dhe futni imazhin në Adobe Illustrator. Për shembull, e krijova shpejt këtë imazh në Canva dhe e ruajta si PNG.

Hapi 2: Zgjidhni imazhin dhe klikoni Gjurmimi i imazhit nën Veprimet e shpejta në panelin Properties . Ju mund të zgjidhni një rezultat gjurmimi. Meqenëse imazhi im ka vetëm dy ngjyra, unë do të zgjedh opsionin 3 ngjyra .

Imazhi juaj tashmë është vektorizuar, por ka disa hapa të tjerë shtesë për ta finalizuar për eksport.

Hapi 3: Klikoni në ikonën pranë Preset për të hapur panelin e gjurmimit të imazhit.

Zgjero opsionin E avancuar dhe kliko Injoro të bardhën . Kjo do të heqë qafe sfondin e bardhë të imazhit.

Hapi 4: Klikoni Zgjero nën Veprimet e shpejta në panelin Vetitë .

Dhe nëse doni të redaktoni vektorin, mund ta anuloni atë. Për shembull, ju mund të ndryshoni ngjyrën e saj.

Hapi 5: Shkoni te menyja kryesore Skedari > Ruaj si ose Skedari > Eksporto > Eksporto si dhe zgjidh (SVG) svg si formatin e skedarit.

Kjo është ajo! Tani mund të hapni skedarin SVG në Cricut për të bërë dizajne të personalizuara!

Përfundim

Pavarësisht nëse jeni duke konvertuar një imazh në një vektor ose duke krijuar diçka nga e para për Cricut, ështëe rëndësishme për të ruajtur skedarin si SVG. Sigurohuni që të përshkruani tekstin dhe të vektorizoni imazhin nëse skedari origjinal është një raster.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.