Si të shtoni dhe përdorni LUT në Final Cut Pro (9 hapa)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Tabelat e kërkimit ( LUTs ) ngjajnë shumë me filtrat që mund të keni aplikuar në një foto në telefonin tuaj, LUT-të mund të ndryshojnë disponimin e një klipi video , ose një film të tërë, thjesht duke anuar ngjyrën, kontrastin ose shkëlqimin e pamjes suaj përfundimtare.

Nuk është për t'u habitur, "korrigjimi" i ngjyrave dhe "gradimi" i ngjyrave është profesioni me kohë të plotë i një rritjeje. numri i redaktorëve të specializuar të filmit. Dhe ndërkohë që një LUT nuk do të zëvendësojë kurrë ekspertizën e këtyre njerëzve, ato janë një mënyrë tepër e shpejtë për të kthyer pamjen e një skene dhe shpesh mund të jenë – pa asnjë ndryshim – pikërisht ajo që keni shpresuar.

Përgjatë dekada që kam bërë filma, kam filluar të mbështetem në LUT për të ndihmuar (shpejt) të krijoj një kohezion vizual në atë që gjithmonë duket të jetë një grumbull shkrepjesh të realizuara me kamera të ndryshme, filtra të ndryshëm ose pak në ditë të ndryshme (kur drita do të jetë paksa e ndryshme).

Por në fund të fundit, një LUT mund të ndryshojë pamjen e përgjithshme të filmit tuaj aq shumë sa ia vlen të kushtoni disa minuta për t'u qetësuar duke i provuar ato.

Kyç Takeaways

  • Mund të shtoni një LUT duke aplikuar LUT të personalizuar Efekti në një klip.
  • Më pas, në Inspector , zgjidhni cilin LUT dëshironi të aplikoni.
  • Mund të rregulloni Përzierjen midis klipit origjinal dhe LUT në Inspector.

Si të instaloni (dhe përdorni) një LUT në Final Cut Pro

Së pari, me supozimin që ju – i dashur lexues – nuk keni ve ndonjëLUT të instaluara në kompjuterin tuaj, do t'ju duhet të shkarkoni disa. Ka qindra LUT të disponueshme në internet, disa falas dhe shumë mjaft të shtrenjta.

Nëse doni disa falas vetëm për të filluar, provoni këtu, ku do të gjeni LUT-të që kam përdorur në shembujt e mëposhtëm.

Por, kur shkarkoni skedarët, mbani mend se ku i keni vendosur! Do të na duhet t'i qasemi në hapat e fundit të instalimit.

Pas kësaj, hapat për të instaluar LUT-et tuaja të reja janë mjaft të thjeshta:

Hapi 1: Zgjidhni klipin ose klipet në Timeline tuaj që ju dëshironi që LUT të ndikojë.

Hapi 2: Reveal Final Cut Pro's Effects Browser , duke klikuar ikonën në pjesën e sipërme djathtas të Timeline tuaj (treguar me të kuqe shigjeta në pamjen e ekranit më poshtë).

Hapi 3: Zgjidhni Ngjyra në kategorinë Efektet (në rrethin e kuq në pamje nga ekrani më sipër)

Hapi 4: Klikoni në Efektin “Custom LUT” (shigjeta blu në pamjen e mësipërme) dhe tërhiqeni atë në klipin ku dëshironi të aplikohet LUT.

Hapat e mëparshëm e bëjnë të ditur Final Cut Pro se dëshironi të aplikoni një LUT në klipet e zgjedhura. Tani, ne do të zgjedhim cilin LUT dhe, së fundi, do të bëjmë ndonjë ndryshim se si duket LUT.

Hapi 5: Sigurohuni që klipi(et) ku dëshironi të aplikoni LUT-në është ende i përzgjedhur në afatin tuaj kohor dhe kthejeni vëmendjen tuaj tek Inspektori . (Nëse ështënuk është i hapur, shtypni butonin e ndërrimit Inspector i treguar nga shigjeta e kuqe në pamjen e mëposhtme)

Hapi 6: Ju duhet të shihni "LUT të personalizuar ” Efekti keni zgjedhur më herët (treguar nga shigjeta e verdhë në pamjen e mësipërme). Rreshti tjetër ju lejon të zgjidhni LUT-në tuaj duke klikuar në menunë rënëse (treguar nga shigjeta blu në pamjen e mësipërme).

Hapi 7: Lista juaj e L UT-ve të disponueshme nuk do të duket si pamja e ekranit më poshtë sepse do të kemi të instaluar LUT të ndryshëm, por në shembullin tim, unë kam zgjedhur një dosje LUT-sh të quajtur "35 LUT Falas" (e cila u shkarkua nga lidhja në fillim të këtij seksioni).

Megjithatë, ju duhet të keni mundësinë të zgjidhni një LUT të përdorur së fundi ose të importoni një (treguar nga shigjeta jeshile në pamjen e ekranit).

Hapi 8: Klikoni "Zgjidhni LUT të personalizuar" (pranë shigjetës së gjelbër në pamjen e mësipërme). Do të hapet një dritare Finder , e cila ju lejon të hapni skedarin LUT kudo që e keni ruajtur.

Hapi 9: Klikoni mbi skedarin(et) që dëshironi të importoni dhe klikoni "hap".

Vini re se mund të importoni skedarë LUT që kanë një shtesë .cube ose .mga dhe mund të zgjidhni skedarë të shumtë. Dhe, thjesht mund të zgjidhni një dosje me skedarë LUT dhe Final Cut Pro do t'i importojë të gjitha si një dosje, ashtu si shembulli im "35 LUT Falas" më lart.

Dhe .. e bëtë!

Nëse keni zgjedhur vetëm një LUT, ai do të zbatohet nëklip automatikisht. Nëse keni zgjedhur skedarë të shumtë ose një dosje me LUT, do t'ju duhet të zgjidhni cilin LUT dëshironi të aplikoni duke klikuar përsëri në menunë rënëse LUT ( Hapi 6 ).

Por LUT-të që keni shtuar përmes hapave të mësipërm janë instaluar tani. Ju mund t'i aplikoni ato në çdo klip ose projekt të ardhshëm vetëm duke ndjekur hapat 1-7 më sipër dhe në vend që të klikoni në "Zgjidhni LUT të personalizuar" ( Hapi 8 ), thjesht mund të klikoni në LUT, ose dosjen e LUT-ve që dëshironi.

Diçka e fundit: Ekziston vetëm një cilësim për LUT, dhe ai është Përzierja e tyre. Cilësimi mund të gjendet në Inspektori .

Kur klikoni në një klip që ka një LUT, hapja e përmbajtjes së Inspektorit duhet të duket e ngjashme me pamjen e mëposhtme të ekranit (natyrisht, LUT i zgjedhur do të jetë i ndryshëm nga i imi)

Dy opsionet nën "Konverto" - cilësimet Hyrje dhe Dalja - janë më mirë të lihen të pandryshuara. Ndërsa ndryshimi i tyre do të ndryshojë pamjen e imazhit tuaj, do të duket pak e rastësishme dhe ndoshta nuk do të jetë shumë e dobishme. Ata kanë një qëllim (shumë teknik), por për shumicën e LUT-ve që do të shkarkoni dhe importoni, këto cilësime do të jenë të parëndësishme.

Megjithatë, cilësimi Përzierje (i treguar nga shigjeta e kuqe në pamjen e mësipërme) mund të jetë shumë i dobishëm. Është një cilësim i thjeshtë rrëshqitës që do të aplikojë LUT-në tuaj në një shkallë nga 0 në 1. Pra, nëse ju pëlqen pamja e LUT, por dëshironi të ishtevetëm pak më pak intensive, rrëshqiteni atë Përziejeni pak poshtë.

Shënim: Disa LUT të palëve të treta mund të ofrojnë cilësime shtesë që mund të modifikohen në Inspector . Ata ndoshta do ta bëjnë të qartë këtë dhe do t'ju tregojnë se çfarë bëjnë cilësimet.

Një vështrim përfundimtar

LUT, si filtrat e iPhone, mund të hapin botë krejtësisht të reja për stilizimin e filmit tuaj.

Tani që dini si t'i importoni ato, shkenca e përdorimit të tyre përfundon. Nga këtu, ju takon juve të luani me LUT të ndryshme, të gjeni atë që ju pëlqen dhe të shihni se çfarë ju emocionon.

Ndërkohë, ju lutemi na tregoni nëse ju duk i dobishëm ky artikull ose mendoni se mund të ishte më me stil … Dhe nëse keni ndonjë të preferuar falas LUTs , ju lutemi shpërndajeni lidhjen! Faleminderit.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.