Ku është Paneli i Paraqitjes në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Tabela e përmbajtjes

Në fakt, nuk keni pse të hapni panelin e Paraqitjes sepse është tashmë aty! Kur zgjidhni një objekt, paneli i Dukjes shfaqet automatikisht në panelin Veçoritë . Nuk do ta shihni kur nuk zgjidhet asnjë objekt.

Unë mezi e përdor panelin aktual të Paraqitjes, sepse është shumë i përshtatshëm për të modifikuar objektet nga paneli Veçoritë > Dukja . Është e drejtë, ka qenë gjithmonë aty mes paneleve në anën tuaj të djathtë.

Shënim: pamjet e ekranit nga ky artikull janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Nëse dëshironi të hapni panelin aktual të Paraqitjes, mundeni gjithashtu. Shihni menunë e fshehur (tre pika) në këndin e poshtëm djathtas? Nëse klikoni mbi të, paneli do të shfaqet.

Mund të hapni gjithashtu panelin "Dukja" nga menyja e sipërme Dritarja > Dukja .

Opsionet në panel ndryshojnë në varësi të faktit nëse keni zgjedhur tekst ose shteg.

Si funksionon?

Paneli i paraqitjes tregon atributet e objekteve të zgjedhura, duke përfshirë tekstin dhe shtegun.

Nëse jeni duke parë panelin "Dukja" nga "Properties", pavarësisht nëse zgjidhni tekst apo shteg, ai shfaq tre atribute kryesore: Stroke , Plotëso dhe Opaciteti . Ju gjithashtu mund të shihni një buton efekti (fx) ku mund të aplikoni efekte në objektin e zgjedhur.

Megjithatë, ju jeniduke punuar drejtpërdrejt në panelin e Paraqitjes. Atributet janë të ndryshme.

Le të hedhim një vështrim në disa shembuj se si duket paneli i Paraqitjes kur zgjedhim objekte të ndryshme.

Kur zgjidhni tekstin, kështu duket paneli.

Mund të klikoni dy herë Karakteret dhe do të shfaqen më shumë opsione.

Në fund të panelit, mund të shtoni një të re goditje, mbushje ose efekt në tekst. Ju gjithashtu mund të nënvizoni tekstin duke përdorur panelin "Dukja".

Kur keni zgjedhur më shumë se një tekst dhe ata nuk ndajnë të njëjtin stil Karakteri, mund të modifikoni vetëm Opacity ose të shtoni një efekt të ri.

Duke vazhduar në rrugën. Çdo formë vektoriale, goditje furçash, shtigje të veglave të stilolapsit i përkasin kategorisë Shtegu.

Për shembull, unë përdora mjetin e krijimit të formës për të krijuar një re dhe shtova mbushjen & ngjyra e goditjes. Siç mund ta shihni, ai tregon atributet e pamjes si ngjyra e mbushjes, ngjyra e goditjes dhe pesha e goditjes. Nëse dëshironi të ndryshoni ndonjë atribut, thjesht klikoni në opsionin për të redaktuar.

Unë nuk e ndryshova Opacity, kështu që nuk e shfaq vlerën. Nëse e ndryshoj opacitetin në një vlerë specifike, ajo do të shfaqet në panel.

Paneli i paraqitjes tregon atribute të ndryshme për shtigje të ndryshme. Le të shohim një shembull tjetër të rrugës. Kam përdorur një furçë me bojëra uji për të vizatuar këtë lule dhe kur të zgjedh ndonjë goditje, ajo do të tregojë atributet e saj në panel, duke përfshirë atëbrusha që vizatoja (akuarel 5.6).

Mund të shihni më shumë detaje rreth goditjes nëse klikoni në atë rresht dhe mund të modifikoni pamjen, të ndryshoni një furçë, peshë ose ngjyrë.

Këtu është një gjë e ndërlikuar. Vini re se peshat e goditjes nuk janë të gjitha të njëjta? Nëse zgjidhni të gjitha goditjet, do të shihni se nuk do të jeni në gjendje t'i modifikoni goditjet në panelin "Dukja" dhe ai tregon Shfaqje të përziera .

Por nëse shikoni Paraqitja në panelin e Veçorive, mund ta modifikoni.

Pra, nëse në çdo moment nuk mund të modifikoni në panelin aktual të Paraqitjes, mund të dëshironi të kontrolloni dy herë në panelin e Veçorive për të parë nëse funksionon atje.

Përfundim

Ju nuk keni nevojë të hapni domosdoshmërisht panelin "Aparenca", sepse ai tashmë është i hapur në panelin "Properties". E tëra çfarë ju duhet të bëni është të zgjidhni objektin që dëshironi të shihni atributet dhe paneli do të shfaqet si magjik.

Personalisht, nuk më pëlqen të mbaj shumë panele të hapura, sepse më pëlqen një ndërfaqe e pastër dhe paneli i "Properties" funksionon mjaft mirë. Plus, mund ta hapni shpejt panelin nga menyja e fshehur.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.