Si të krijoni një font në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Tipografia është një nga elementët më të rëndësishëm të dizajnit grafik. Adobe Illustrator tashmë ka një koleksion të shkronjave të paracaktuara, por ato duket se janë "shumë standarde" dhe ndonjëherë nuk bien mjaftueshëm në sy.

Mos më keqkuptoni. Unë përdor fontet e paracaktuara në 90% të punës sime, veçanërisht për përmbajtjen informative si teksti i trupit. Megjithatë, unë gjithmonë kërkoj një font më unik për titujt ose titujt e mëdhenj për të tërhequr vëmendjen.

Sigurisht, zgjedhja ime e parë do të ishte shkarkimi i shkronjave, por ndonjëherë thjesht nuk mund të gjej saktësisht atë që dua. Sa herë që nuk mund të gjej fontin që më pëlqen për një projekt, do të personalizoja fontin origjinal ose do të krijoja fontin tim.

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj dy mënyra për të krijuar një font të personalizuar në Adobe Illustrator.

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Metoda 1: Ndryshoni një font ekzistues

Kjo metodë është mënyra më e lehtë për të krijuar një font të ri, por ju duhet të kontrolloni të drejtat e autorit të fontit origjinal që po modifikoni. Nëse po përdorni Adobe Fonts, ato janë në thelb të gjitha falas për përdorim personal dhe komercial me abonimin tuaj në Creative Cloud.

Kur krijoni një font duke modifikuar një font ekzistues, së pari duhet të përshkruani tekstin. Një tjetër gjë e rëndësishme për t'u mbajtur në mend është se zgjedhja e një fonti që është i ngjashëm me atë që dëshironi të krijonido t'ju kursejë kohë dhe do t'ju sjellë një rezultat më të mirë.

Për shembull, nëse doni të krijoni një font më të trashë, zgjidhni një font më të trashë për ta modifikuar dhe nëse doni të krijoni një font serif, zgjidhni një font serif.

Do të zgjedh një font të trashë san serif për t'ju treguar një shembull me hapa.

Hapi 1: Shtoni tekst në Adobe Illustrator, duke përfshirë shkronjat A në Z (si të mëdha ashtu edhe të vogla), numrat, shenjat e pikësimit dhe simbolet.

Shënim: Kjo është vetëm për t'ju treguar një shembull, kështu që nuk po rendis të gjitha shkronjat, numrat ose shenjat e pikësimit. Nëse dëshironi ta bëni atë një font të përdorshëm për të ardhmen, duhet t'i përfshini të gjitha.

Nëse ju duhet vetëm të keni një font të personalizuar për një projekt logo, atëherë mund të shkruani vetëm shkronjat e logos.

Hapi 2: Zgjidhni të gjithë tekstin dhe zgjidhni një font që është afër asaj që dëshironi të krijoni nga paneli Karakteri .

Hapi 3: Zgjidhni të gjithë tekstin dhe përdorni shkurtoren e tastierës Command + O (ose Ctrl + O për përdoruesit e Windows) për të krijuar një skicë teksti.

Pasi të përvijohet teksti, anuloni atë në mënyrë që të mund t'i modifikoni shkronjat individualisht.

Hapi 4: Përdorni Mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë (shkurtorja e tastierës A ) për të modifikuar shkronjën. Për shembull, ju mund të rrumbullakosni qoshet.

Ose prerë pjesë të caktuara duke përdorur Eraser Tool ose Veglën e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë. Shumë mundësi këtu. Thirrja jote.

Përsëriteni të njëjtin proces për të gjitha shkronjat, numrat dhe shenjat e pikësimit. Mundohuni ta mbani formatin konsistent. Unë rekomandoj shumë përdorimin e udhëzuesve kur formatoni fontet.

Hapi 5: Zgjidhni krijuesin tuaj të preferuar të fontit dhe bëni shkronjat vektoriale në formate të shkronjave si TTF ose OTF.

Nëse keni nevojë për një rekomandim për një krijues fonti, mendoj se Fontself është një zgjedhje e mirë pasi është shumë e lehtë për t'u përdorur dhe është një shtesë e Adobe Illustrator. Pra, pasi të instaloni Fontself, mund ta hapni atë në menynë Window > Extension të Adobe Illustrator.

Do të hapë panelin e zgjerimit Fontself. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të tërhiqni fontin që keni krijuar në panel dhe ta kategorizoni sipas shkronjave të mëdha, të vogla, etj.

Për shembull, unë do të zvarrit një shkronjë të madhe, një shkronjë të vogël, një numër dhe një simbol.

Font-i normalisht do të identifikonte kategorinë dhe mund të zgjidhni gjithashtu të rregulloni automatikisht gërmimin dhe ndarjen.

Pasi të keni mbaruar, klikoni Ruaj . Sa e thjeshtë.

Metoda 2: Krijo një font nga e para

Kjo është metoda që përdor për të krijuar fontet e shkrimit të dorës/skriptit. Mendoj se është mënyra më e mirë për të krijuar shkronja origjinale me prekjen tuaj personale. Megjithatë, procesi mund të marrë pak kohë sepse ju duhet të skiconi, vektorizoni dhe rafinoni shkronjat. Këtu janë hapat.

Hapi 1: Vizatoni idetë tuaja në letërose përdorni një tabletë grafik për të skicuar në Adobe Illustrator. Opsioni i fundit do t'ju kursejë kohë nga vektorizimi (Hapi 2), por unë rekomandoj skicimin në letër, veçanërisht nëse krijoni një font të stilit të shkrimit të dorës.

Kjo është vetëm një skicë e rastësishme për t'ju treguar shembullin.

Hapi 2: Vektorizoni skicën tuaj duke përdorur imazhin Trace ose Pen Tool. Nëse keni kohë të mjaftueshme, përdorni mjetin e stilolapsit sepse mund të merrni linja dhe skaje më të sakta të fontit.

Merrni shkronjën "S" si shembull. Këtu janë rezultatet e vektorizuara të mjetit të stilolapsit dhe gjurmës së imazhit.

Zgjidh njërën nga metodat për të vektorizuar të gjitha shkronjat, numrat dhe simbolet. Mund t'ju duhet të përdorni mjete të tjera për të përmirësuar shtegun.

Hapi 3: Përdorni udhëzues për të organizuar fontin. Ky hap është për të mbajtur shkronjat të organizuara. Për shembull, pjesa e sipërme e shkronjës nuk duhet të kalojë udhëzuesin e sipërm dhe pjesa e poshtme nuk duhet të kalojë udhëzuesin e poshtëm.

Pra, kur përdorni fontin, nuk do të kishte situata si kjo:

Hapi 4: Pasi të keni organizuar fontin , përdorni një krijues fonti për të kthyer fontet vektoriale në formatin e fontit. Ndiqni Hapin 5 nga Metoda 1 më sipër.

Hapi 4 është opsional nëse dëshironi të përdorni fontin vetëm për një projekt një herë.

Pyetjet e shpeshta

Këtu janë më shumë pyetje në lidhje me krijimin e një fonti në Adobe Illustrator.

Si të krijoni një font nëilustrator falas?

Ka disa krijues falas të shkronjave që mund t'i përdorni për të kthyer dizajnin tuaj në shkronja të shkarkueshme, si p.sh. Font Forge, por nuk është aq i përshtatshëm sa disa shtojca të Illustrator.

Si të manipuloni fontin në Adobe Illustrator?

Ka shumë gjëra që mund të bësh me fontin/tekstin në Illustrator. Për shembull, mund të ndryshoni ngjyrën, të përdorni mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë për të modifikuar formën, për të ndryshuar stilin e karakterit ose madje për të mbushur tekstin me një sfond imazhi.

Si të krijoni një font shkrimi dore në Illustrator?

Mënyra më e mirë për të krijuar një font të dorëshkrimit është padyshim duke e shkruar me dorë fontin me dorën tuaj në vend që të modifikoni fontin e dikujt tjetër. Mund të ndiqni Metodën 2 më sipër për të krijuar fontin tuaj të shkrimit të dorës.

Si mund ta ruaj një font si PNG?

Mund ta ruash një font si PNG në dy hapa. Zgjidhni fontin, shkoni te Skedari > Eksportoni si dhe zgjidhni PNG si format. Nëse dëshironi të keni një sfond transparent, ndryshoni ngjyrën e sfondit në Transparent .

Përfundim

Adobe Illustrator është zgjidhja perfekte për krijimin e shkronjave vektoriale sepse ka kaq shumë mjete të redaktimit të vektorit në dispozicion për manipulimin e stilit të shkronjave. Nëse dëshironi të krijoni një font për përdorim në të ardhmen, ose për shkarkim, do t'ju duhet të përdorni një krijues të fontit për të formatuar fontin.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.