5 librat më të mirë të Adobe Illustrator për t'u lexuar në 2022

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

E di që ka shumë video mësimore për Adobe Illustrator, por mësimi i Adobe Illustrator nga një libër në fakt nuk është një ide e keqe.

Shumë prej jush mund të mendojnë nëse ka kaq shumë burime në internet në dispozicion, pse ju duhet një libër?

Libri ju mëson disa koncepte të rëndësishme rreth dizajnit grafik dhe ilustrimit që shumica e videove mësimore nuk i bëjnë. Video mësimet janë të mira për zgjidhjen e problemeve specifike që kërkoni, ndërsa librat ju mësojnë për Adobe Illustrator në përgjithësi.

Në fakt, librat vijnë gjithashtu me praktikë dhe udhëzues hap pas hapi, i cili është i mirë për të mësuar mjetin më thellë në vend që të mësoni vetëm se si të zgjidhni një problem specifik. Mendoj se është një ide e mirë që fillestarët të fillojnë me një libër për një mënyrë më sistematike të të mësuarit.

Në këtë artikull, do të gjeni pesë libra të mrekullueshëm për të mësuar Adobe Illustrator. Të gjithë librat në listë janë miqësorë për fillestarët, por disa janë më themelorë ndërsa të tjerët janë më të thelluar.

1. Adobe Illustrator CC For Dummies

Ky libër ka si versionet Kindle ashtu edhe versionet me kapak, kështu që ju mund të zgjidhni se si preferoni të lexoni. Ka 20 kapituj që shpjegojnë mjetet bazë së bashku me disa këshilla për produktivitetin dhe burimet mësimore në dy kapitujt e fundit.

Ky është një opsion i mirë për përdoruesit e Adobe Illustrator CC që janë fillestarë. Libri shpjegon konceptin bazë të Adobe Illustrator dhe ju tregon se si ta përdornidisa mjete bazë për të krijuar forma dhe ilustrime në një mënyrë të thjeshtë, në mënyrë që fillestarët t'i marrin me lehtësi idetë.

2. Klasa e Adobe Illustrator në një libër

Ky libër ka disa shembuj të shkëlqyer grafikë që mund t'u referoheni kur hasni probleme. Do të mësoni se si të krijoni projekte të ndryshme duke ndjekur shembujt ashtu siç do të bënit në një klasë.

Ka versione të ndryshme, duke përfshirë versionin e fundit 2022, por versionet 2021 dhe 2020 duket se janë më të njohura. A nuk është gjithmonë kështu, sa më i ri aq më mirë?

Ndryshe nga disa produkte teknologjike, viti i librave në fakt nuk vjetërohet, veçanërisht kur bëhet fjalë për mjetet. Për shembull, mësova se si të përdor Adobe Illustrator në 2012, megjithëse Illustrator ka zhvilluar mjete dhe veçori të reja, mjetet bazë funksionojnë në të njëjtën mënyrë.

Pavarësisht se cilin version do të zgjidhni, ju merrni disa shtesa në internet. Libri vjen me skedarë dhe video të shkarkueshme që mund t'i ndiqni dhe praktikoni disa nga mjetet që mësoni nga libri.

Shënim: Softueri nuk vjen me librin, kështu që do t'ju duhet ta merrni veçmas.

3. Adobe Illustrator për fillestarët

Do të mësoni bazat e Adobe Illustrator nga ky libër, autori ju udhëzon përmes softuerit dhe ju mëson se si të përdorni disa nga mjetet bazë, duke përfshirë mënyrën e përdorimit të mjeteve të ndryshme për të punuar me forma, tekst, imazhgjurmë, etj.

Është një zgjedhje e mirë për fillestarët plotësisht, sepse është shumë e lehtë të ndiqni imazhet dhe hapat, dhe përfshin disa këshilla për fillestarët. Megjithatë, nuk ka shumë ushtrime për të bërë, të cilat mendoj se është e rëndësishme që fillestarët t'i praktikojnë si mësim.

Libri mbulon bazat që mund t'ju ndihmojnë të filloni si dizajner grafik, por ai nuk shkon shumë thellë, pothuajse shumë i lehtë. Nëse tashmë keni përvojë me Adobe Illustrator, ky nuk është alternativa më e mirë për ju.

4. Adobe Illustrator: Një kurs i plotë dhe një përmbledhje e veçorive

Siç thotë emri i librit, një kurs i plotë dhe një përmbledhje karakteristikash, po! Do të mësoni shumë nga ky libër nga krijimi i vektorëve dhe vizatimi deri tek krijimi i shkronjave tuaja.

Autori Jason Hoppe ka më shumë se 20 vjet përvojë në mësimdhënien e dizajnit grafik, kështu që libri është përshtatur për të mësuar Adobe Illustrator në mënyrë efektive dhe profesionale. Në fund të "kursit" (dua të them pasi të keni lexuar këtë libër), duhet të jeni në gjendje të krijoni logo, ikona, ilustrime, të luani me ngjyrat dhe tekstin lirshëm.

Përveç udhëzuesve hap pas hapi dhe shpjegimit të tij të thellë të softuerit, ai përfshiu disa praktika që mund t'i shkarkoni gjithashtu. Nëse dëshironi të jeni një profesionist i Adobe Illustrator, praktikimi është mënyra më e mirë për t'ju arritur atje.

Kështu që ju rekomandoj të përdorni plotësisht burimet që ofron librisepse një ditë mund të përdorni disa nga praktikat në projektin tuaj.

5. Mësoni Adobe Illustrator CC për dizajn grafik dhe ilustrim

Ndërsa disa nga librat e tjerë fokusohen më shumë në softuer mjetet dhe teknikat, ky libër ju çon përmes përdorimit praktik të Adobe Illustrator në dizajnin grafik. Ai ju mëson se si të përdorni mjetet e Adobe Illustrator për të krijuar lloje të ndryshme të dizajnit grafik si postera, infografikë, markë për biznesin, etj.

Mësimet nga ky libër janë kryesisht të bazuara në projekte, të cilat mësojnë disa nga bota reale aftësi që do t'ju ndihmojnë të përgatiteni për karrierën tuaj të ardhshme. Do të gjeni gjithashtu rreth tetë orë video praktike dhe disa kuize interaktive për të përmirësuar aftësitë tuaja profesionale.

Mendimet përfundimtare

Shumica e librave të Adobe Illustrator që sugjerova në listë janë opsione të mira për fillestarët. Sigurisht, ka edhe nivele të ndryshme fillestarësh. Unë do të thoja nëse nuk keni fare përvojë, Adobe Illustrator për Fillestarë (Nr.3) dhe Adobe Illustrator CC për Dummies (Nr.1) janë opsionet tuaja më të mira.

Nëse keni ndonjë përvojë, për shembull, keni shkarkuar Adobe Illustrator dhe keni filluar të eksploroni vetë programin, njihni disa mjete, atëherë mund të provoni opsione të tjera (Nr.2, Nr.4 & Nr.5 ).

Argëtohu duke mësuar!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.