Illustrator vs Artist: Cili është ndryshimi

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Një ilustrues konsiderohet artist, por ka ende disa dallime midis të dyve. Për shembull, nëse jeni një ilustrues, zakonisht jeni duke bërë ilustrime për reklama. Por nëse je artist, jo domosdoshmërisht.

Tani më merr mua si shembull. Unë jam një dizajner grafik dhe një ilustrator sot, por kur isha më i ri, vizatoja për më shumë se 12 vjet. Pra, mendoj se edhe unë jam një artist?

Të dy janë vërtet të ngjashëm, por nëse më duhet të identifikohem, do ta konsideroja veten një ilustrues dhe jo një artist, sepse unë bëj shumicën e punës për qëllime reklamimi dhe botimi . Dhe kryesisht punoj në artet dixhitale.

Po ju? Cila është historia juaj? Apo nuk jeni ende i sigurt? është në rregull. Në këtë artikull, do të mësoni ndryshimet kryesore midis një ilustruesi dhe një artisti.

Vazhdo të lexosh për të mësuar më shumë.

Çfarë është një Artist?

Një artist është dikush që koncepton dhe krijon art të tillë si piktura, vizatime, skulptura, muzikë dhe shkrim. Epo, ky është një përkufizim i përgjithshëm i një artisti. Më shumë si, një aftësi?

Por me të vërtetë, çdokush është artist. Jam i sigurt se edhe ju jeni artist. Duhet të jeni kreativ në disa gjëra. Ndoshta ju mendoni se nuk mund të vizatoni, por në fakt, mundeni. Të gjithë mund të vizatojnë. Arti është të shprehësh veten në veprën tënde, qoftë në vizatim apo pikturë, muzikë apo forma të tjera.

Ok, mendoj se po mendonartistët si profesion. Pastaj, kjo është një histori tjetër.

Llojet e artistëve

Siç e dini ka SHUMË lloje të ndryshme artistësh. Por sipas Byrosë Amerikane të Statistikave të Punës, të gjithë artistët vizualë klasifikohen si artistë të bukur ose artistë artizanal .

1. Artistët e bukur

Artistët e bukur zakonisht krijojnë pikturë, vizatim, printim, art dixhital, etj, duke përdorur mediume të ndryshme si penela, stilolapsa, lapsa, bojëra uji, tableta vizatimi dixhital, etj.

Shumë artistë të mirë janë të vetëpunësuar. Kjo do të thotë që ju ndoshta do t'ua shesni punën tuaj krijuese tregtarëve, në studion, galerinë ose galerinë tuaj në internet.

Në fakt, nëse e doni mësimdhënien dhe përhapni pasionin tuaj për artet, mund të bëheni edhe profesor i arteve të bukura!

2. Artistët e artizanatit

Artistët e artizanatit, fjalë për fjalë, krijojnë objekte të punuar me dorë, si dekoret e shtëpisë duke përdorur materiale dhe mjete të ndryshme. Ju mund të përdorni qelq, fibër, qeramikë, çdo gjë për të krijuar diçka të bukur për shitje.

Me shumë mundësi do të shfaqni artin tuaj artizanal në një galeri, muze, treg arti, koleksion bashkëpunëtor ose ua shisni tregtarëve ose në një ankand.

Është e rëndësishme që artistët artizanal të mbajnë një reputacion të mirë.

Çfarë është një Illustrator?

Ilustruesi është një artist që krijon dizajne origjinale për reklama duke përdorur mediume të shumta duke përfshirë tradicionalemedia të tilla si stilolaps, laps, furça dhe programe dixhitale.

Duke qenë një ilustrues, ju do të prodhoni pamje origjinale krijuese për botime si gazeta, libra për fëmijë dhe sigurisht, për reklama. Ju gjithashtu mund të jeni një stilist/ilustrator nëse jeni të mirë në skicimin e veshjeve dhe aksesorëve.

Pra, çfarë lloj ilustruesi dëshironi të jeni?

Llojet e ilustruesve

Ju mund të punoni në disa industri të ndryshme si ilustrues si reklamat, dizajni grafik, modës, botimeve, apo shkencës dhe fushës mjekësore.

1. Ilustruesit e reklamave

Ju do të punoni në ilustrim të produktit, paketim, animacion, histori ose ilustrime të tjera krijuese për qëllime reklamimi. Me shumë mundësi do të punoni shumë me programet dixhitale në këtë fushë.

2. Publishing Illustrators

Duke punuar si ilustrues botues, do të krijoni art për libra, karikatura editoriale për gazeta dhe lajme, revista dhe botime të tjera në internet.

3. Ilustruesit e modës

Ilustruesit e modës janë si dizajnerët grafikë në industrinë e modës. Si një ilustrues i modës, ju do të tregoni idetë tuaja krijuese të rrobave, bizhuterive dhe aksesorëve përmes skicave tuaja. Ju do të punoni ngushtë me stilistë për të prodhuar produkte të modës.

4. Ilustruesit Mjekësor

Kjofusha kërkon njohuri të biologjisë dhe do t'ju duhet të përfundoni disa programe trajnimi që kombinojnë studimet mjekësore dhe trajnimin e artit. Pas kësaj, ju jeni të lirë të shkoni. Punë si krijimi i ilustrimeve për revista dhe libra mjekësorë dhe na ndihmojnë të përmirësojmë shëndetin tonë.

Dallimet midis Illustratorit dhe Artistit

Dallimi më i madh midis ilustruesit dhe artistit është qëllimi i veprës. Ilustruesit krijojnë imazhe për të ndihmuar në promovimin e një funksioni ose një produkti. Artistët krijojnë art për të shprehur emocionet.

Me fjalë të tjera, një ilustrim është një shpjegim vizual i tekstit, pothuajse gjithmonë vjen me kontekst. Është për të ndihmuar në shitjen e diçkaje, qoftë një koncept, një produkt apo për të edukuar. Por një vepër arti po shet vetveten, qoftë vetë arti i bukur apo ideja e artit është provokuese.

Shumë arte të bukura dhe artizanale nuk janë komerciale, përkundrazi, ato janë krijuar për të provokuar ndjenjat dhe mendimet e njerëzve. Ose thjesht për t'u dukur mirë. Njerëzit mund të blejnë një vepër arti për estetikën e saj dhe jo për funksionin e saj.

Pyetjet e shpeshta

Çfarë lloj arti është ilustrimi?

Një ilustrim është një formë arti që krijon imazhe dydimensionale për të treguar një histori ose për qëllime marketingu. Ju mund të shihni ilustrime në libra, revista, meny restorantesh dhe forma të ndryshme dixhitale.

A është ilustrimi dhe vizatimi e njëjta gjë?

Nuk është e njëjta gjë, megjithatë, ato janë të lidhura.Vizatimi zakonisht është pjesë e një ilustrimi. Ju vizatoni diçka për të ngjallur një ndjenjë dhe shpesh përdorni ilustrime për të empatizuar një tekst të caktuar.

Çfarë është ilustrimi modern?

Dy llojet e ilustrimeve moderne janë ilustrimi dixhital me dorë të lirë dhe ilustrimi grafik vektorial. Shumë dizajnerë grafikë bëjnë ilustrime moderne duke përdorur media dixhitale.

A mund të bëhem ilustrator pa diplomë?

Përgjigja është PO! Kreativiteti dhe aftësitë tuaja janë shumë më të rëndësishme se një diplomë në këtë fushë. Me shumë mundësi, klientët tuaj nuk do të kujdesen shumë për diplomën tuaj, sepse portofoli juaj është çelësi, prandaj sigurohuni që të bëni vërtet një përshtypje të mirë me portofolin tuaj.

Përfundim

Artistët dhe ilustrimet janë vërtet si vëllezër me personalitete të ndryshme. Artisti krijon një imazh për estetikën e tij, dhe ndonjëherë për të shprehur ndjenjat. Illustrator krijon art për të theksuar kontekstin dhe idetë, zakonisht për qëllime komerciale.

Ilustrimi është një formë arti.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.