Si të konvertoni RGB në CMYK në Adobe Illustrator

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Nëse jeni duke punuar në vepra arti për printim, kushtojini vëmendje! Shpesh duhet të kaloni midis dy mënyrave të ngjyrave: RGB dhe CMYK. Thjesht mund të shkoni te Skedarët > Modaliteti i ngjyrës së dokumentit ose ta konfiguroni tashmë kur krijoni një dokument të ri.

Kini kujdes, ndonjëherë mund të harroni ta vendosni kur krijoni dokumentin, më pas kur ta ndryshoni gjatë punës, ngjyrat do të shfaqen ndryshe. Historia e jetes sime. Po e them këtë sepse e kam pasur këtë problem SHUMË herë.

Cilësimi im i parazgjedhur i modalitetit të ngjyrave të Illustrator është RGB, por ndonjëherë më duhet të printoj disa punë. Kjo do të thotë që unë duhet ta ndryshoj atë në modalitetin CMYK. Më pas, ngjyrat ndryshojnë ndjeshëm. Kështu që më duhet t'i rregulloj ato me dorë për të sjellë në jetë dizajnin.

Në këtë artikull, do të mësoni se si të konvertoni RGB në CMYK së bashku me disa këshilla të dobishme se si t'i bëni ngjyrat e shurdhër CMYK më të gjalla. Sepse jeta është plot ngjyra, apo jo?

Le t'i japim ngjyrat në jetë!

Tabela e përmbajtjes

 • Çfarë është RGB?
 • Çfarë është CMYK?
 • Pse ju duhet të konvertoni RGB në CMYK?
 • Si të konvertohet RGB në CMYK?
 • Pyetje të tjera që mund të keni
  • A është më mirë të përdorni RGB ose CMYK?
  • Si mund ta bëj CMYK tim më të ndritshëm?
  • Si mund ta di nëse një imazh është RGB ose CMYK?
  • Çfarë ndodh nëse printoj RGB?
 • Kjo është pak a shumë!

Çfarë është RGB?

RGB do të thotë R ed, G reen dhe B lue.Të tre ngjyrat mund të përzihen së bashku dhe të krijojnë imazhe me ngjyra që po i shohim çdo ditë në ekranet dixhitale si televizorët, telefonat inteligjentë dhe kompjuterët.

Modeli i ngjyrave RGB është krijuar duke përdorur dritën dhe është menduar për përdorim të ekranit dixhital. Ofron një gamë më të gjerë ngjyrash sesa modaliteti i ngjyrave CMYK.

Çfarë është CMYK?

Çfarë përfaqëson CMYK? Mund ta merrni me mend? Është një modalitet ngjyrash i krijuar nga boja nga katër ngjyrat: C yan, M agenta, Y ellow dhe K ey (e zezë ). Ky model ngjyrash është ideal për printimin e materialeve. Mësoni më shumë nga ky kalkulator.

Kur printoni, ka shumë të ngjarë që ta ruani si skedar PDF. Dhe duhet të dini se PDF është ideal për printimin e skedarëve. Kjo i bën CMYK dhe PDF miqtë më të mirë.

Pse duhet të konvertoni RGB në CMYK?

Sa herë që duhet të printoni vepra arti, shumica e dyqaneve të printimit do t'ju kërkojnë të ruani skedarin tuaj si PDF me cilësimin e ngjyrave CMYK. Pse? Printerët përdorin bojë.

Siç e shpjegova shkurtimisht më lart se CMYK gjenerohet nga boja dhe nuk gjeneron aq shumë ngjyra sa drita. Pra, disa ngjyra RGB janë jashtë rrezes dhe nuk mund të njihen nga printerët e zakonshëm.

Për t'u siguruar për cilësinë e printimit, duhet të zgjidhni gjithmonë CMYK për printim. Shumica prej jush me siguri e kanë cilësimin e paracaktuar të dokumentit në RGB, atëherë kur duhet të printoni, merrni disa minuta për ta kthyer atë në CMYK dhe për ta bërë të duket bukur.

Si të konvertohet RGB në CMYK?

Pamjet e ekranit janë marrë në Mac, versioni i Windows mund të duket pak më ndryshe.

Konvertimi i modalitetit të ngjyrave është i shpejtë dhe i lehtë, ajo që do t'ju marrë kohën është ta rregulloni ngjyrat më afër pritjeve tuaja. Para së gjithash, le ta konvertojmë atë.

Për të konvertuar, thjesht shkoni te Skedarët > Modaliteti i ngjyrës së dokumentit > Ngjyra CMYK

Wow ! Ngjyrat ndryshuan totalisht, apo jo? Tani vjen pjesa le të themi e vështirë, përmbushja e pritshmërive. Dua të them që ngjyrat të jenë sa më afër origjinalit.

Pra, si t'i rregulloni ngjyrat?

Ju mund t'i rregulloni ngjyrat nga paneli i ngjyrave. Mos harroni të ndryshoni modalitetin e ngjyrave në modalitetin CMYK gjithashtu këtu.

Hapi 1 : Klikoni në skedën e fshehur.

Hapi 2 : Klikoni CMYK .

Hapi 3 : Klikoni dy herë në ngjyrën Plotëso kuti për të rregulluar ngjyrën. Ose mund të rregulloni ngjyrën në rrëshqitjet e ngjyrave.

Hapi 4 : Zgjidhni ngjyrën në të cilën dëshironi të ndryshoni dhe shtypni OK .

Ndonjëherë mund të shihni një shenjë të vogël paralajmëruese si kjo, që ju sugjeron ngjyrën më të afërt brenda gamës CMYK. Thjesht klikoni mbi të dhe më pas klikoni OK.

Tani, shikoni se çfarë kam bërë me ngjyrat e mia. Sigurisht, ato nuk duken tamam njësoj si RGB, por të paktën tani duken më të gjalla.

Pyetje të tjera që mund të keni

Shpresoj se udhëzuesi dhe këshillat e mia janë e dobishmepër ju dhe vazhdoni të lexoni për të parë disa pyetje të tjera të zakonshme që njerëzit duan të dinë rreth konvertimit të ngjyrave në Illustrator.

A është më mirë të përdorni RGB apo CMYK?

Përdorini ato në mënyra të ndryshme. Mos harroni se 99,9% të rasteve përdorni RGB për ekranet dixhitale dhe përdorni CMYK për printim. Nuk mund të gabojë me këtë.

Si mund ta bëj CMYK tim më të ndritshëm?

Është e vështirë të kesh të njëjtën ngjyrë të ndritshme CMYK si ngjyra RBG. Por ju mund të përpiqeni më të mirën duke e rregulluar atë. Mundohuni të ndryshoni vlerën C në panelin e ngjyrave në 100% dhe rregulloni pjesën tjetër në përputhje me rrethanat, kjo do të ndriçojë ngjyrën.

Si mund ta di nëse një imazh është RGB ose CMYK?

Mund ta shihni nga pllaka e dokumentit Illustrator.

Çfarë ndodh nëse printoj RGB?

Teknikisht mund të printoni edhe RGB, thjesht ngjyrat do të duken ndryshe dhe ka shumë mundësi që disa ngjyra të mos njihen nga printerët.

Kjo është pak a shumë!

Konvertimi i modalitetit të ngjyrave nuk është aspak i vështirë, e patë. Janë vetëm disa klikime. Unë do t'ju rekomandoja të konfiguroni modalitetin tuaj të ngjyrave kur krijoni dokumentin, sepse atëherë nuk duhet të shqetësoheni për rregullimin e ngjyrave pasi t'i konvertoni ato.

E keni parë që modalitetet me dy ngjyra mund të duken VËRTETË të ndryshme, apo jo? Ju mund t'i rregulloni ato me dorë, por thjesht do të marrë kohë. Por mendoj se kjo është pjesë e punës, një vepër arti mund të përdoretforma të ndryshme.

Argëtohuni me ngjyrat!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.