Adobe Illustrator vs Adobe InDesign

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Shumë njerëz pyesin veten ose nuk mund të vendosin se cilin program të përdorni, Adobe Illustrator apo InDesign, cilin duhet të përdorni? Përgjigja më e mirë është – përdorni të dyja! Adobe Illustrator është më i mirë për krijimin e grafikëve dhe InDesign është më i mirë për krijimin e paraqitjeve.

Përshëndetje! Emri im është qershor. Si dizajner grafik, përdor Adobe Illustrator dhe InDesign për lloje të ndryshme projektesh. Më pëlqen të përdor Adobe Illustrator për të krijuar grafika dhe për t'i bashkuar ato me imazhe dhe tekst në InDesign.

Në këtë artikull, do të mësoni më shumë për secilin softuer, duke përfshirë atë që bëjnë dhe cilat janë më të mirat për të.

Kur duhet të përdorni Adobe Illustrator

Adobe Illustrator përdoret për krijimin e grafikave vektoriale, tipografisë, ilustrimeve, infografikeve, bërjen e posterave të printuara dhe materialeve të tjera marketingu. Në thelb, çdo gjë që dëshironi të krijoni nga e para.

Përveç se është softueri më i mirë i Adobe për krijimin e logove, Adobe Illustrator është gjithashtu zgjedhja kryesore e shumë ilustruesve për mjetet dhe veçoritë e tij të sofistikuara të vizatimit.

Me pak fjalë, Adobe Illustrator është më i miri për dizajn grafik profesional dhe punë ilustruese .

  • Kur doni të bëni logo, forma, modele, efekte 3D ose ndonjë grafikë vektoriale të modifikueshme në përgjithësi.
  • Kur vizatoni ose vektorizoni një imazh .
  • Kur duhet të ruani dhe të ndani skedarin tuaj në një format vektori. (InDesign mund të ruajë skedarë edhe si formate vektoriale,por Illustrator ka më shumë opsione të përputhshme)

Do të shpjegoj më shumë në seksionin e krahasimit të veçorive më vonë në këtë artikull.

Kur duhet të përdorni InDesign

Adobe InDesign është softueri kryesor në industrinë e dizajnit të paraqitjes dhe publikimit në desktop që përdoret për krijimin e dokumenteve me shumë faqe si libra, revista, broshura , etj.

Veçoritë kryesore të InDesign që e bëjnë atë të dallohet nga softuerët e tjerë janë mjetet e tij të sofistikuara të tekstit dhe ju lejon të vendosni shabllone të faqeve kryesore për një plan urbanistik të qetë në të gjithë faqet.

Me pak fjalë, InDesign është më i miri për krijimin e paraqitjeve dhe botime me shumë faqe .

  • Kur dizajnoni shabllone paraqitjeje.
  • Kur punoni me materiale me tekst të rëndë dhe keni nevojë të stiloni paragrafët.
  • Kur ju krijoni botime me shumë faqe si libra, revista, broshura, etj.

Do të shpjegoj më shumë në seksionin e krahasimit të veçorive më poshtë.

Adobe Illustrator vs InDesign ( Krahasimi i veçorive)

Një nga t Dallimet kryesore midis dy programeve janë se Adobe Illustrator përdor tabela arti, dhe InDesign përdor faqe, dhe kjo është arsyeja pse ato janë zhvilluar për qëllime të ndryshme.

Në këtë seksion, do të gjeni krahasime midis veçorive të Adobe Illustrator dhe InDesign për të parë se çfarë bëjnë më mirë.

Illustrator vs InDesign për të krijuar forma

Adobe Illustrator është softueri më i mirë i Adobepër të bërë forma! Siç mund ta shihni nga shiriti i veglave, shumë vegla janë mjete redaktuese vektoriale, të cilat ju lejojnë të konvertoni format bazë në diçka krejtësisht të ndryshme dhe të sofistikuar.

Një nga mjetet më të dobishme që dua të përdor kur krijoj logo ose ikona në Adobe Illustrator është Vegla Shape Builder. Për shembull, kjo re është e përbërë nga katër rrathë dhe m'u deshën vetëm 30 sekonda për ta bërë.

Një veçori tjetër që ka Adobe Illustrator janë veglat e tij 3D, veçanërisht pasi të jetë thjeshtuar në versionin aktual. E bën krijimin e efekteve 3D kaq të lehtë.

InDesign ka gjithashtu mjetet bazë të formës si Rectangle Tool, Ellipse Tool, Polygon Tool, Direct Selection tool, etj, por nuk është aq i dobishëm, sepse ka më shumë të orientuara drejt tekstit veglat në shiritin e veglave dhe disa nga veglat e formës në InDesign nuk shfaqen në shiritin e veglave, kështu që do t'ju duhet të hapni panelin për t'i përdorur ato.

Për shembull, nëse doni të kombinoni forma, duhet të hapni panelin Pathfinder, të cilin mund ta gjeni nga menyja e sipërme Dritarja > Objektet & Layout > Pathfinder .

Dhe këto janë pothuajse gjithçka që ju merrni për të krijuar forma përveç veglave të formës në shiritin e veglave.

Le të themi se është më e përshtatshme të bësh forma në Adobe Illustrator sesa në InDesign, dhe mund të bësh forma më komplekse ose objekte 3D në Adobe Illustrator.

Sinqerisht, përveç disaveikona bazë, mezi përdor InDesign për të krijuar grafikë.

Illustrator vs InDesign për vizatim

Teknikisht, ju mund të përdorni InDesign për të vizatuar gjithashtu sepse ai ka Pen Tool dhe Pencil, që do të thotë se mund të gjurmoni një imazh ose të krijoni një shteg të lirë. Sidoqoftë, nuk ka një mjet furçash në InDesign dhe furçat janë kaq të dobishme për vizatim.

Për shembull, mund të krijoni vizatime me bojëra uji në Adobe Illustrator me lehtësi me Paintbrush Tool.

Nëse po vizatoni një ilustrim dixhital me ngjyra, Adobe Illustrator's Live Paint Bucket është kaq i dobishëm, sa ju kursen shumë kohë, duke zgjedhur dhe plotësuar objektet një nga një.

Nuk po them që nuk mund të përdorni InDesign për të vizatuar, thjesht është më pak i përshtatshëm për të punuar me ngjyra dhe goditje.

Illustrator vs InDesign për infografikë & postera

Në varësi të llojit të infografikës ose posterave, Adobe Illustrator dhe InDesign janë të shkëlqyeshëm për të krijuar infografikë dhe postera.

Mirë, unë do të thosha se Adobe Illustrator është më i mirë për dizajnimin e grafikëve dhe ikonave, ndërsa InDesign është më i mirë për shtrimin e përmbajtjes së tekstit. Pra, nëse infografika ose posteri juaj është shumë i bazuar në tekst, mund të konsideroni përdorimin e InDesign.

Megjithatë, nëse doni të krijoni diçka më kreative, me grafikë dhe efekte unike, atëherë Adobe Illustrator është një zgjedhje më e mirë.

Illustrator vs InDesign për broshura & revista

InDesign ka më shumë opsione radhitjeje sesa Adobe Illustrator dhe Vegla e Kornizës Rectangle mund t'i mbajë gjërat të organizuara.

InDesign ka modalitetin e përhapjes që mund t'i bashkoni dy faqe përballë për të parë se si duket pasi ta printoni. Megjithatë, kur e dërgoni atë për t'u printuar, në varësi të metodës së kapjes, mund t'ju duhet të riorganizoni faqet ose ta ruani skedarin me faqe të vetme.

Më pëlqen gjithashtu se si tregon "zonën e sigurt" (kufirin e purpurt) në mënyrë që të siguroheni që konteksti i rëndësishëm bie brenda zonës së sigurt për të shmangur ndërprerjen e informacionit thelbësor kur printoni punën.

Pyetjet e shpeshta

Ende nuk mund të vendosni nëse duhet të zgjidhni InDesign apo Illustrator? Këtu janë më shumë përgjigje që mund t'ju ndihmojnë të zgjidhni.

Cila është më e lehtë, InDesign apo Adobe Illustrator?

InDesign është më e lehtë për të punuar me materiale të rënda të bazuara në tekst me imazhe. Nëse keni një model paraqitjeje, mund të shtoni shpejt imazhe në kutitë e kornizës dhe ato do të përshtaten automatikisht.

Adobe Illustrator e bën më të lehtë modifikimin dhe përzgjedhjen e objekteve, le të themi, krijimin e formave në përgjithësi, sepse ka më shumë mjete formash.

InDesign është vektor apo raster?

InDesign është një program dizajni i bazuar në vektor, që do të thotë se ju mund t'i modifikoni lehtësisht grafikët dhe tekstin. Plus, ju mund t'i shkallëzoni objektet pa humbur cilësinë e tyre. Skedari INDD është një formë e formatit të skedarit vektor simirë.

Cili është ndryshimi midis Photoshop, Illustrator dhe InDesign?

Dallimi më i madh është se Photoshop është i bazuar në raster, ndërsa Adobe Illustrator dhe InDesign janë të bazuara në vektor. Përveç kësaj, Photoshop, Illustrator dhe InDesign përdoren për qëllime të ndryshme.

Për shembull, Photoshop funksionon më së miri për manipulimin e imazhit, InDesign është mjeti më i përshtatshëm kur krijoni shumë faqe dhe Illustrator është më i miri për dizajnin e markës.

Cili është softueri më i mirë për dizajnimin e logos?

Nëse jeni duke zgjedhur midis softuerit Adobe, Adobe Illustrator është softueri më i mirë i dizajnit për dizajnin profesional të logos. Nëse jeni duke kërkuar për një opsion të softuerit vektorial falas, Inkscape gjithashtu funksionon shkëlqyeshëm.

Përfundim

Adobe Illustrator apo InDesign? Nuk mund të them se cili është më i mirë pa e ditur projektin për të cilin po punoni sepse çdo softuer ka më të mirën e tij. Sugjerimi im përfundimtar është, përdorni të dyja nëse mundeni. Ju gjithmonë mund të dizajnoni elementë në Illustrator dhe t'i bashkoni ato në InDesign.

Nëse duhet të zgjidhni një, atëherë duhet të vendosni bazuar në rrjedhën tuaj të punës. Nëse krijoni më shumë grafikë, do të thoja që Adobe Illustrator është më i mirë, por nëse krijoni botime me shumë faqe, InDesign është padyshim alternativa.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.