Si të ndryshoni DPI në Microsoft Paint (3 hapa të shpejtë)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Po kërkojmë të ndryshojmë DPI në një imazh në Microsoft Paint. Kam një lajm të keq për ju, programi nuk ju ofron një mënyrë për ta bërë atë. Por unë kam gjetur një zgjidhje se si ta bëj atë.

Hej! Unë jam Cara, dhe si fotograf profesionist, përdor softuerin e redaktimit mjaft shpesh. Microsoft Paint, megjithëse një program i thjeshtë, është i lehtë për t'u përdorur dhe është i dobishëm për njerëzit që kërkojnë të bëjnë modifikime të shpejta në foto.

DPI është një temë disi komplekse, kështu që le t'i përmbahemi bazave sa më shumë që të jetë e mundur.

Pse të ndryshoni DPI

DPI ka rëndësi vetëm kur planifikoni të printoni një imazh. Një imazh me DPI shumë të ulët (ose shumë të lartë) nuk do të printohet aq qartë. Me një DPI vërtet të ulët, imazhi juaj do të duket i pikseluar si një video lojë e vjetër.

Kjo është e shkëlqyeshme nëse kjo është pamja që po kërkoni. Nëse jo, do t'ju duhet të ndryshoni DPI-në e imazhit.

Megjithatë, për të qenë një program i thjeshtë, Microsoft Paint ka shumë kufizime dhe ky është një prej tyre. Në Paint, mund të kontrolloni vetëm DPI, nuk mund ta ndryshoni atë. Por nëse tregoheni të shkathët, mund ta mashtroni programin për ta ndryshuar atë.

Pra, le të shohim se si ta bëjmë këtë.

Hapi 1: Hapni imazhin në Paint

Së pari, hapni imazhin që dëshironi të kontrolloni. Hapni Paint dhe shkoni te Skedari në shiritin e menysë. Zgjidhni Hap dhe lundroni te imazhi që dëshironi të përdorni. Shtypni përsëri Hap .

Hapi 2: Kontrolloni DPI

Me tuajinimazhi hapet, kthehu te Skedari në shiritin e menysë dhe shko deri në Karakteristikat e imazhit. Mund të shtypni gjithashtu Ctrl + E në tastierë për të kërcyer drejt e tek ajo.

Do të merrni këtë kuti që ju jep disa informacione rreth imazhit. Vini re se afër krye, ai rendit rezolucionin si 96 DPI.

Nuk ka rëndësi se çfarë bëni për sa i përket ndryshimit të madhësisë së imazhit ose kryerjes së ndryshimeve të tjera. DPI do të qëndrojë në 96.

Pra, këtu është hakimi im.

Hapi 3: Hapni një imazh tjetër

Hapni një shembull tjetër të Paint. Pastaj, hapni çdo imazh tjetër që ka rezolucionin që dëshironi. Mund të kontrolloni DPI-në pasi ta hapni në Paint për t'u siguruar që ka atë që ju nevojitet.

Tani kthehuni te imazhi që dëshironi të ndryshoni. Shtypni Ctrl + A për të zgjedhur të gjithë imazhin. Më pas kliko me të djathtën në imazh dhe zgjidh Kopjo ose shtyp Ctrl + C në tastierë.

Kthehuni te imazhi i dytë. Klikoni me të djathtën dhe zgjidhni Ngjit ose shtypni Ctrl + V në tastierë.

Nëse imazhi juaj i ngjitur është më i vogël se imazhi i dytë, do t'ju duhet ta prisni atë.

Zvogëlojeni me shiritin rrëshqitës në këndin e poshtëm djathtas të Paint derisa të mund të shihni të gjithë imazhin.

Klikoni dhe zvarritni në cep të figurës derisa të mund të shihni vetëm imazhin e ngjitur në krye.

Tani, le të kontrollojmë DPI-në tonë për të parë se si po funksionon. Shkoni te Skedari dhe zgjidhni Veçoritë e imazhit ose shtypni Ctrl + E në tastierë.

Bum! Tani ai tregon imazhin me 300 DPI, i cili është i përsosur për printim!

Jeni kurioz se çfarë tjetër mund të bëni me Microsoft Paint? Shikoni këtë tutorial se si të punoni në shtresa në MS Paint këtu.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.