Si të mbushni një objekt në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Çfarë të bëni me një formë pa mbushje? Nuk mund ta lini thjesht të ulet në mënyrë të sikletshme në dizajnin tuaj. Shtimi i ngjyrës do të ishte një ide e mirë, por nëse kjo nuk tingëllon shumë emocionuese për ju, mund të bëni disa maska ​​prerëse ose të shtoni modele në objekte.

Me siguri tashmë dini si të ngjyrosni një objekt, por përveçse të mbushni një objekt me ngjyrë, mund ta mbushni edhe me një model ose një imazh. Një gjë e rëndësishme për t'u mbajtur mend është se objekti që do të mbushni duhet të jetë një shteg i mbyllur.

Në këtë tutorial, do të mësoni tre mënyra për të mbushur një objekt në Adobe Illustrator duke përfshirë ngjyrën, modelin dhe mbushjen e imazhit.

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Metoda 1: Mbushni një objekt me ngjyrë

Ka shumë mënyra për të mbushur ngjyrën në Adobe Illustrator. Ju mund ta ndryshoni ngjyrën drejtpërdrejt nga shiriti i veglave nëse keni një kod hex ngjyrash ose panelin "Properties" që ju çon te paneli Swatches. Nëse keni mostra ngjyrash, mund të përdorni edhe mjetin e pikave të syve.

Për shembull, le të mbushim trekëndëshin duke përdorur Veglën Eyedropper për të marrë një mostër ngjyrë nga ky imazh në 2 hapa.

Hapi 1: Vendosni imazhin me ngjyrën e mostrës që ju pëlqen në Adobe Illustrator.

Hapi 2: Zgjidhni trekëndëshin dhe zgjidhni Eyedropper Tool (I) nga shiriti i veglave.

Klikoni në zonën e ngjyrave në imazhqë dëshironi të provoni dhe trekëndëshi do të ndryshojë në atë ngjyrë.

Këshillë: Mund ta kopjoni objektin dhe të provoni disa ngjyra të ndryshme për të parë se cila ju pëlqen më shumë.

Metoda 2: Plotësoni një objekt me model

Disa prej jush mund të pyesin se ku është paneli i modelit, mirë, nuk ka një të tillë, por ju mund të gjeni modelet që më parë ruajtur në panelin Swatches.

Hapi 1: Zgjidhni objektin që dëshironi të plotësoni. Për shembull, le ta mbushim këtë zemër me një model.

Kur zgjidhet një objekt, atributet e pamjes së tij do të shfaqen në panelin Vetitë > Pamja .

Hapi 2: Klikoni kutinë e ngjyrave pranë Mbush dhe do të hapet paneli Swatches.

Hapi 3: Zgjidhni modelin dhe forma do të mbushet me modelin.

Këshillë: nëse nuk keni një model, por dëshironi të krijoni një të ri, mund të jeni të interesuar në këtë tutorial të shpejtë për bërjen e një modeli në Adobe Illustrator.

Metoda 3: Mbushni një objekt me imazh

Nëse dëshironi të mbushni një objekt me një imazh, mënyra e vetme për ta bërë këtë është duke krijuar një maskë prerëse dhe objekti duhet të vendoset sipër imazhit.

Le të shohim një shembull të mbushjes së hënës me një imazh vezullues.

Hapi 1: Vendosni dhe futni imazhin në Adobe Illustrator.

Nëse keni krijuar më parë një formë ose objekt që dëshironi të plotësoniishte tashmë atje përpara se të shtoni imazhin në Illustrator, zgjidhni imazhin, kliko me të djathtën dhe zgjidhni Rregulloni > Dërgo prapa .

Hapi 2: Zhvendosni objektin në krye të zonës së imazhit që dëshironi të plotësoni.

Hapi 3: Zgjidhni imazhin dhe objektin. Klikoni me të djathtën dhe zgjidhni Make Clipping Mask .

Ja ku shko!

Objekti është i mbushur me zonën e imazhit poshtë objektit. Nëse nuk jeni të kënaqur me zonën e zgjedhur, mund të klikoni dy herë mbi objektin për të lëvizur imazhin më poshtë.

Përfundim

Mbushja e një objekti me ngjyrë është mjaft e thjeshtë dhe mund ta bëni në mënyra të ndryshme. Nëse dëshironi të përdorni një model, mbani mend se vendi i duhur për të gjetur modelet është paneli Swatches.

E vetmja metodë që mund të jetë pak e ndërlikuar është mbushja e një objekti me një imazh. Duhet të siguroheni që objekti juaj të jetë në krye të imazhit.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.