Како да преземате слики од Google Drive (Упатства)

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Преземањето слики од Google Drive и Google Photos е брзо и лесно. Знаејќи како да го направите тоа, може да се користи и за преземање други содржини од Google Drive и Google Photos!

Ќе ви покажам и како да ги преземете тие фотографии на вашиот компјутер, iPhone или iPad и паметен телефон или таблет со Android. На крајот на оваа статија, ќе бидете мајстор за преземање фотографии.

Се викам Арон. Јас сум технолошки професионалец, мајстор и хобист. Сакам да ја користам технологијата и да ја споделувам таа љубов со другите, како тебе!

Ајде да се нурнеме во многу начини за преземање содржина и потоа да покриеме некои често поставувани прашања.

Преземање слики на вашиот компјутер

Од Google Drive

Одете до папката што ја содржи сликата што сакате да ја преземете.

Десен клик на сликата и изберете преземи.

Одете во вашата папка Преземања и таму ќе ја видите вашата слика.

Од „Фотографии на Google“

Отворете „Фотографии на Google“ и пронајдете ја сликата што сакате да ја преземете.

Лев клик на штиклирајте во горниот лев агол.

Лев клик на трите точки во горниот десен агол на екранот.

Кликнете Преземи .

Алтернативно, по лево кликнување на ознаката за проверка во горниот лев агол на сликата, држете едно од копчињата Shift на вашата тастатура и притиснете D .

Одете во вашата папка Преземања и таму ќе ја видите вашата слика.

Преземање слики на вашиот уред со Android

од Google Drive

Отворете ја апликацијата Google Drive .

Одете до фотографијата што сакате да ја преземете. Притиснете ги трите точки до името на сликата.

Притиснете Преземи .

Од Google Photos

Отворете ја апликацијата Google Photos и допрете ја сликата што сакате да ја преземете.

Допрете ги трите точки во горниот десен агол на екранот.

Допрете Преземи .

Преземање слики на вашиот iPad или iPhone

Од Google Drive

Одете до фотографијата што сакате да ја преземете. Притиснете ги трите точки до името на сликата.

Притиснете Отвори во .

Притиснете Зачувај во Датотеки .

Изберете iCloud или iPad .

Од Google Photos

Отвори апликацијата Google Photos и допрете ја сликата што сакате да ја преземете.

Допрете на трите точки горе десно.

Допрете Преземи .

Како да ги преземам сите мои фотографии?

Во горенаведените упатства, кога ќе кликнете на штиклирање или ќе допрете фотографија, кликнете на ознаките за сите слики или допрете и задржете на сликите за да изберете повеќе. Потоа следете ги упатствата за преземање.

Заклучок

Преземањето фотографии од Google Drive и Google Photos е брзо и лесно без разлика на кој уредти користиш. Сега одете и уживајте во новооткриените способности за преземање. Преземете фотографии колку што сакате!

Што користите за складирање фотографии во облакот? Кажете ми во коментарите!

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.