Како да ги откачите проектите во Procreate (чекор-по-чекор)

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Отворете го магацинот што сакате да го уредите, држете го прстот на уметничкото дело што сакате да го преместите, повлечете го уметничкото дело до горниот лев агол на екранот и лебдете го над левата стрелка икона. Кога ќе се отвори Галеријата, повлечете и пуштете ги вашите уметнички дела на саканата локација.

Јас сум Керолин и го користам Procreate за да го водам мојот бизнис со дигитални илустрации повеќе од три години. Ова значи дека имам стотици проекти во движење во апликацијата во кое било дадено време и се потпирам на алатката Unstacking/Sstacking за да ја одржувам мојата Галерија организирана и лесна за навигација.

Оваа алатка е од суштинско значење за секој кој влегува во Procreate и изненадувачки број луѓе не се ни свесни дека постои. Но, вие нема да бидете еден од тие луѓе затоа што денес, ќе ви покажам како да откачите поединечни проекти и повеќе проекти одеднаш во Procreate.

Како да се откачите во Procreate (чекор по чекор)

Можете да го користите прстот или пенкалото за да го завршите ова дејство. Понекогаш мојот Procreate има свој ум кога станува збор за преместување на Галеријата наоколу, па ако и вашата го прави тоа, не заборавајте да бидете трпеливи и да се движите полека.

Следете ги чекорите подолу за да откачите поединечни или повеќе проекти во Procreate.

Отстранување на поединечни проекти во Procreate

Чекор 1: Отворете го стекот што би сакате да ги преместите вашите уметнички дела од. Држете го платното што сакате да го преместите, оватреба да потрае околу две секунди и ќе знаете кога е избрано бидејќи ќе направи кратко движење за проширување.

Чекор 2: Повлечете го платното нагоре во левиот агол. Поставете ја над стрелката од левата страна додека не ве премести во приказот Галерија , ова може да потрае до пет секунди. Продолжете да го држите вашето платно.

Чекор 3: Поставете го платното над новата сакана локација и ослободете го. Ако го преместите на главната страница на Галеријата, можете веднаш да го ослободите. Ако го додавате во друг стек или создавате нов, поставете го преку оџакот или платното и ослободете го.

(Слики од екранот направени од Procreate на iPadOS 15.5)

Отстранување на повеќе проекти во Procreate

Кога го завршувате чекор 1 наведен погоре, откако ќе го изберете првото платно, поместете го малку од центарот и потоа допрете на другото платно што сакате да го прикачите. Ова ќе создаде мини стек што можете целосно да го преместите. Продолжете како нормално со чекорите 2 и 3 одозгора.

(Слика од екранот на Procreate на iPadOS 15.5)

Професионален совет: Можете исто така да ја користите алатката Select кога избирате кои проекти сакате да го откачите.

Зошто да ја користите алатката за редење во Procreate

Оваа алатка е клучна за создавање организирана и ефикасна работна средина во апликацијата. Тоа ви овозможува да групирате проекти заедно што ослободува визуелен простор во вашата галерија. Овазначи дека можете лесно да најдете проект без да мора да се движите надолу пет минути.

Тоа е исто така професионален начин за прикажување на вашата галерија. Ако се среќавате со клиент и сте возбудени да му ги покажете логоата што сте ги изработиле со часови, но ви требаат десет минути за да ги најдете, трошите не само вашето време туку и на клиентите.

Потоа конечно ги наоѓате и тие се расфрлани низ целиот екран додека се мачите да му го покажете на клиентот секој проект еден по еден. Не е одличен изглед. Ќе ви биде полесно и ќе изгледате подобро ако имате добро организирана и функционална галерија за да ги прикажете.

Последната причина поради која ја користам оваа алатка е некаква приватност. Ако седам со клиент и со него се движам низ мојата галерија, можеби има работа што е доверлива или сè уште не е објавена. На овој начин можете да управувате кој што гледа со преуредување на вашите купови.

ЧПП

Еве повеќе прашања поврзани со отсложувањето во Procreate.

Како да креирате папки во Procreate?

Купите се папки во Procreate . Ова е само специфичен речник на Procreate, но во суштина создавањето на купови е исто што и создавање папки.

Дали можете да ставате купишта во Прокреирање?

Да, можеш . Само изберете го стекот што сакате да го комбинирате и следете ги истите чекори наведени погоре.

Која е границата на оџакот во Procreate?

Нема ограничување. Сето тоазависи од достапното складирање на вашиот уред.

Можете ли да го откачите на Procreate Pocket?

Да , можете да го откачите на Procreate Pocket користејќи го истиот метод како што е наведен погоре.

Завршни мисли

Ако веќе не сте го направиле, Предлагам да поминете неколку минути во вашата галерија на апликации Procreate. Одвојте малку време за да ги организирате, групирате и преименувате сите ваши купови. Нема да зажалите.

Особено ако сте како мене, јас сум доволно расеан, не ми треба повеќе хаос во мојот живот. Така, отворањето на мирна и организирана галерија навистина ми помага да го задржам мојот фокус и тоа е навика што ми е драго што ја создадов.

Дали имате совети за расклопување? Ве молиме споделете ги во коментарите подолу за да можеме да учиме еден од друг.

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.