Како да додадете Google Drive во File Explorer (чекор-по-чекор)

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Google ви го олеснува ова и обезбедува алатка за интегрирање на Google Drive со Windows File Explorer. Гугл не е единствен во тоа: Microsoft OneDrive, Dropbox и Box се неколку други примери за складирање во облак што се интегрира со Windows File Explorer преку апликација за преземање. Има добра причина зошто: го прави пристапот до вашите датотеки брз, лесен и беспрекорен.

Здраво, јас сум Арон. Јас сум во корпоративната технологија и безбедноста на информациите повеќе од една деценија. Сакам да чепкам и да ги споделувам моите впечатоци од технологијата.

Дојдете истражете ја десктоп апликацијата на Google Drive со мене; како го преземате и пристапувате до него од Windows Explorer.

Клучни средства за преземање

  • Откако ќе ја преземете апликацијата за работна површина на Google Drive, лесно е да го додадете Google Drive во File Explorer.
  • Можете да ги додадете сите ваши и ваши ако сакате, Google Drive на семејствата до File Explorer.
  • Процесот е ист доколку користите модерен оперативен систем.

Како да инсталирам работна површина на Google Drive?

Ќе ве водам низ процесот на инсталација од почеток до крај. Вашето искуство за инсталација треба да го отслика ова. Ако не, размислете за поставките што сте ги промениле или чекорите што сте ги направиле надвор од овој водич. Сè што правам вклучува стандардни поставки за мојот оперативен систем и прелистувач.

Чекор 1: одете до страницата за преземање за GoogleДиск работна површина . Откако таму, кликнете на Преземи Диск за работна површина .

Чекор 2: Кликнете на иконата File Explorer на лентата со алатки на дното на екранот.

Чекор 3: Кликнете Преземања во менито со датотеки лево во прозорецот што се отвора.

Чекор 4: Кликнете двапати на извршната датотека за поставување на Google Drive.

Чекор 5: Кликнете Инсталирај .

Чекор 6: Кликнете Најави се со прелистувач .

Чекор 7: Изберете ја сметката што сакате да ја користите. Ги избришав имињата, но ја заокружив сметката што сакав да ја прикачам.

Чекор 8: Најавете се.

Чекор 9: Затворете го прелистувачот прозорец.

Чекор 10: Google Drive ќе се појави во лентата со задачи доле десно. Ако не го гледате, кликнете на стрелката. Кликнете со десното копче на иконата на Google Drive.

Чекор 11: лево клик на графичката контрола или иконата за менувачот.

Чекор 12: лев клик Преференци .

Чекор 13: Кликнете на Google Drive.

Чекор 14: Кликнете Отвори во Explorer. Можете да пресликувате датотеки. Ако ги сакате вашите датотеки локално и мислите дека нема да имате сигурна интернет конекција, тоа е добра идеја. Ако имате сигурна интернет конекција, тогаш можеби ќе сакате да го користите облакот како облак. Чувајте ги работите оддалечени и пристапете до тоа.

Чекор 15: Ќе се појави нов прозорец. Она што ќе го видите е Google Drive поставен како хард диск во прелистувачот на датотеки лево. На десната страна, ќе видите MyDrive.

Чекор 16: Двоен клик на My Drive ќе ви овозможи пристап до вашиот Google Drive. Ако го затворите и повторно го отворите Windows Explorer, сè уште ќе го гледате вашиот Google Drive таму.

Додавање други сметки

Како јас, можеби имате други сметки. Тие може да бидат ваши или сметки на вашите сожители. Еве како ги додавате.

Чекор 1: Кликнете на иконата за сметка .

Чекор 2: Кликнете Додај друга сметка .

Чекор 3: Изберете ја вашата сметка по избор во прозорецот на прелистувачот што се отвора.

Чекор 4: Кликнете Најави се.

Чекор 5: Откако ќе го направите тоа, вашиот новиот диск ќе се вчита во Windows Explorer.

ЧПП

Ајде да разговараме за некои прашања за додавање на Google Drive во Windows Explorer.

Како да додадам Google Drive во датотеката Explorer во Windows 10 или 11?

Го додадов Google Drive на File Explorer во Windows 11. Процесот, изгледот и чувството за додавање на Google Drive во File Explorer е ист помеѓу двата оперативни системи. Додека Windows 11 се подобри на Windows 10 на некој начин, тој значајно не го промени начинот на кој пристапувате до вашите датотеки. Тоа искуство е во голема мера исто и можете да ги следите овие упатства за двата оперативни системи.

Google Drive не се прикажува во File Explorer?

Следете ги инструкциите овде до писмо. Тоа ми се случи затоа што не кликнав со десното копче на Google Drive во мојата лента со задачи за да поминам низчекори за отворање на Google Drive во Explorer. Google Drive не се монтира како диск на вашиот компјутер додека не го направите тоа.

Заклучок

Потребни се неколку чекори за да се стави Google Drive на Windows File Explorer. Најдоброто нешто за тоа: брз и лесен е пристапот до вашите датотеки во Google Drive. Потребни се некаде помеѓу 10-20 минути во зависност од вашата интернет конекција и дали ги следите овие упатства или не! Можете исто така да го проширите тоа на сите ваши сметки на Google брзо и лесно.

Дали имате одлични хакери на Google Drive или складирање облак? Кажете ми во коментари!

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.