Si të zbutni lëkurën në Adobe Lightroom (5 hapa të shpejtë)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

A mund ta lëmoni lëkurën në Lightroom? Photoshop është mbreti i manipulimit të fotografive, por kur bëhet fjalë për redaktimin e shumë imazheve, Lightroom është më i shpejtë. Kaq shumë fotograf pyesin, a ka një mënyrë të thjeshtë për të lëmuar lëkurën në Lightroom?

Hej! Unë jam Cara dhe megjithëse i përdor të dy programet në punën time të fotografisë, padyshim që preferoj Lightroom për pjesën më të madhe të redaktimit tim.

Nëse do të doja të bëja disa punë serioze të lëkurës, Photoshop ofron më shumë mjete për ta përsosur atë vërtet. Por për një aplikim të shpejtë, të tillë si rregullimi i ngjyrës së pabarabartë të lëkurës, Lightroom ka gjithashtu një opsion të mrekullueshëm – Maskën me furçë!

Më lejoni t'ju tregoj se si funksionon!

5 hapa për të lëmuar lëkurën në Lightroom duke përdorur maskën me furçë

Lightroom ka disa veçori të fuqishme maskimi që e bëjnë zbutjen e lëkurës një detyrë të lehtë. Më pëlqen të përdor maskën e furçës për të prekur lëkurën time në Lightroom. Ja si e bëj.

Hapi 1: Hapni maskën e furçës dhe zgjidhni cilësimet

Për të aplikuar efektin, ne do të përdorim opsionin e maskës së furçës.

Hapni panelin e maskimit duke klikuar ikonën e rrethit në anën e djathtë të shiritit të veglave në të djathtë të hapësirës suaj të punës. Ose shtypni Shift + W në tastierë për ta hapur.

Zgjidhni opsionin Brush nga lista. Përndryshe, mund të hidheni drejtpërdrejt te furça duke shtypur shkurtoren e tastierës K .

Tani do të shfaqen Cilësimet e furçës . Për versionin e shpejtë dhe të ndotur të zbutjes së lëkurës, zgjidhni njëfurçë e madhe dhe zvogëloni puplat në 0. Vendosni Flow and Density në 100. Sigurohuni që kutia Auto Mask të jetë e shënuar.

Hapi 2: Zgjidhni paracaktimin "Soften Skin" në Lightroom

Cilësimet e brushës janë gati, tani na duhen cilësimet e duhura të rrëshqitësit për të zbutur lëkurën. Epo, Lightroom kujdeset për të gjitha me një paracaktim të dobishëm "Zbut lëkurën".

Vetëm nën cilësimet e furçës, do të shihni se ku thotë Efekti . Në të djathtë, do të thotë "Custom" ose çfarëdo qoftë emri i paracaktimit të fundit që keni përdorur. Klikoni mbi shigjetat e vogla lart e poshtë në të djathtë të asaj.

Kjo do të hapë një listë të paracaktimit të efektit të furçës. Ka disa paracaktime të paracaktuara që vijnë me Lightroom, plus që ju mund të krijoni dhe ruani tuajat.

Në këtë listë, do të gjeni Soften Skin dhe Soften Skin (Lite) . Le të zgjedhim tani për tani Soften Skin . Ky efekt është pothuajse gjithmonë shumë i fortë, por unë do t'ju tregoj se si ta ktheni atë në vetëm një moment.

Tani shohim se rrëshqitësi Clarity u hodh në zero dhe Sharpness u hodh në 25.

Hapi 3: Aplikoni maskën

Le ta zbatojmë këtë në një imazh për të parë se çfarë ndodh.

Për të shmangur telashet e lyerjes me kujdes të lëkurës, le ta zmadhojmë për ta bërë imazhin më të vogël.

Bëni diametrin e furçës aq të madh sa të mbulojë të gjithë lëkurën. Mund të përdorni rrëshqitësin Madhësia në të djathtë ose në kllapin e djathtëTasti ] për ta bërë atë më të madh. Vendosni pikën qendrore të furçës në një zonë të lëkurës dhe klikoni një herë.

Lightroom do të bëjë çmos për të zgjedhur të gjithë pikselët me ngjyra të ngjashme që bien brenda diametrit të furçës. Mbivendosja e kuqe na tregon se cilat pjesë të imazhit Lightroom përzgjidhen automatikisht. Bëri një punë mjaft të mirë!

Hapi 4: Zbrisni pjesët e padëshiruara të maskës

Ndonjëherë pjesë të tjera përveç lëkurës do të kapen në maskë. Kjo do të ndodhë nëse ka elementë të tjerë në imazh me ngjyra të ngjashme me lëkurën që keni zgjedhur.

Për të hequr ato zona nga maska, klikoni mbi maskën në panelin Maskat . Zgjidhni butonin Zbris dhe zgjidhni Furça .

Tani, lyejeni zonat që nuk dini se çfarë duhet të përfshihet në maskë.

Në rastin tim, maska ​​është në të vërtetë mjaft e mirë, kështu që unë do ta zhbëj këtë shembull. Mos harroni se mund ta ndryshoni mbivendosjen duke zgjedhur ose hequr kutinë Trego mbivendosjen në fund të panelit Masks.

Hapi 5: Rregulloni efektin (nëse është e nevojshme)

Kam çaktivizuar mbivendosjen që të mund të shohim se si duket kjo paracaktim i Soften Skin. Para është në të majtë, dhe pas është në të djathtë.

Mund të jetë e vështirë të dallohet në këto foto, por efekti nuk prek sytë, flokët apo sfondin e saj. Megjithatë, ajo e zbuti shumë lëkurën e saj.

Pak shumë, kështu që tani le të shohim se si ta bëjmëthirrni atë përsëri.

Mund të supozoni se për të lehtësuar efektin, ne thjesht lëvizim rrëshqitësit. Sidoqoftë, atëherë do të duhet të rregullojmë secilin rrëshqitës individualisht. Për të rregulluar të gjithë rrëshqitësit në mënyrë proporcionale, ka një mënyrë më të lehtë.

Vini re se ky rrëshqitës Shuma u shfaq kur krijuam maskën. Kjo është sasia e efektit. Zvarriteni këtë rrëshqitës lart ose poshtë për të rritur ose ulur të gjithë rrëshqitësit në proporcion me njëri-tjetrin. E mrekullueshme!

E zbrita rrëshqitësin e sasisë në rreth 50. Tani ajo ka një lëkurë bukuroshe të butë që nuk është aq e rëndë sa duket e rreme.

Më pëlqen se si Lightroom e bën kaq të lehtë që subjektet tuaja të duken të mahnitshme! Pyesni për veçori të tjera të Lightroom? Shikoni se si të turbulloni sfondin në Lightroom këtu!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.