5 Alternativa Mac për PaintTool SAI (falas + mjete me pagesë)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

PaintTool SAI është një softuer i njohur vizatimi, por për fat të keq, ai nuk është i disponueshëm për përdoruesit e Mac. Nëse jeni një përdorues Mac që po kërkon një aplikacion vizatimi si PaintTool SAI, ka softuer të tjerë të artit dixhital si Photoshop, Medibang Paint, Krita, GIMP dhe Sketchbook Pro.

Emri im është Elianna. Unë kam një Bachelor në Artet e Bukura në Ilustrim dhe kam eksperimentuar me shumë softuer të ndryshëm vizatimi gjatë karrierës sime krijuese. I kam provuar të gjitha: webcomics. Ilustrim. Grafika vektoriale. Tabelat e tregimeve. Ju emërtoni. Unë jam këtu për t'ju drejtuar në drejtimin e duhur.

Në këtë postim, unë do të prezantoj pesë alternativat më të mira mac për PaintTool SAI, si dhe do të theksoj disa nga veçoritë e tyre kryesore dhe të jashtëzakonshme.

Le të hyjmë në të!

1. Photoshop

Përgjigja më e qartë për softuerin e pikturës dixhitale dhe redaktimit të fotografive për mac është Photoshop (rishikim). Aplikacioni kryesor i Adobe Creative Cloud, Photoshop është softueri standard i industrisë për ilustruesit, fotografët dhe krijuesit. Optimizuar për Mac, është një central elektrik për idetë krijuese.

Megjithatë, Photoshop nuk është i lirë. Abonimi mujor i Photoshop do t'ju kushtojë duke filluar nga 9,99 dollarë + në muaj (afërsisht 120 dollarë në vit) , krahasuar me çmimin e blerjes një herë të PaintTool SAI prej 52 dollarësh.

Nëse jeni student, mund të keni të drejtë për një zbritje përmes Adobe, kështu qësigurohuni që të hetoni përpara se të blini.

Siç duhet thënë, Photoshop është një softuer i fuqishëm dhe përfshin veçori të fuqishme që nuk përfshihen në PaintTool SAI, të tilla si bibliotekat me efekte të shumta për turbullira, tekstura dhe më shumë, si dhe veçoritë e animacionit dhe një komunitet artistësh me porosi përmbajtje të shkarkueshme.

2. MediBang Paint

Nëse nuk keni para për Photoshop, por dëshironi të shijoni një alternativë mac për PaintTool SAI, Medibang Paint mund të jetë programi për ju . Një softuer pikture dixhitale me burim të hapur, MediBang Paint (i njohur më parë si CloudAlpaca) është FALAS për t'u shkarkuar nga përdoruesit. Po, FALAS!

Medibang Paint është i pajtueshëm me Mac dhe është një alternativë e shkëlqyer softuerësh fillestarë ndaj PaintTool SAI. Ashtu si Photoshop, programi ka një komunitet aktiv artistësh që krijojnë dhe ngarkojnë asete të personalizuara për përdorim krijues.

Disa nga këto asete përfshijnë paketat e furçave, tonet e ekranit, shabllonet, efektet e animacionit dhe të tjera.

Ka gjithashtu mësime të dobishme vizatimi në faqen e internetit të MediBang Paint, me udhëzues për të optimizuar më tej softuerin për përdorim personal. Krahasuar me PaintTool SAI, ky është një burim i vlefshëm mësimor për fillestarët që të kenë një komunitet softuerësh të integruar.

3. Krita

Ngjashëm me Medibang Paint, Krita është gjithashtu një softuer pa pagesë, me burim të hapur për pikturë dhe redaktim fotografish dixhitale. Zhvilluar nga Fondacioni Krita në vitin 2005 ka njëhistori e gjatë e përditësimeve dhe integrimeve. Më e rëndësishmja, është në dispozicion për Mac.

Ashtu si PaintTool SAI, Krita është një softuer i zgjedhur si për ilustruesit ashtu edhe për artistët. Ai ka një sërë opsionesh ndërfaqesh për të personalizuar përvojën e përdoruesit, me funksione të dobishme për të krijuar formate të shumta arti si modele të përsëritura, animacion dhe më shumë.

Krahasuar me PaintTool SAI që nuk ofron asnjë nga këto, këto funksione janë perfekte për artistët me formate të ndryshme.

4. Sketchbook Pro

Lëshuar në 2009, Sketchbook (dikur Autodesk sketchbook) është një softuer vizatimi me grafik raster i pajtueshëm me Mac. Ka një shumëllojshmëri opsionesh të brushave për ilustrim dhe animacion. Ekziston një version falas i aplikacionit, si dhe një version Mac për desktop, Sketchbook Pro.

Për një blerje një herë prej 19,99 dollarësh, Sketchbook Pro është ekonomik në krahasim me 52 dollarët e PaintTool Sai. Megjithatë, ai është i kufizuar në funksion për vizatimin dhe paraqitjen e vektorit.

5. GIMP

Gjithashtu falas, GIMP është një softuer alternativ për redaktimin e fotografive dhe pikturimin dixhital mac me burim të hapur ndaj PaintTool SAI. Zhvilluar nga Ekipi i Zhvillimit GIMP në 1995, ai ka një histori të gjatë përdorimi me një komunitet të përkushtuar që e rrethon.

GIMP ka një ndërfaqe intuitive të lehtë për t'u përdorur, veçanërisht për përdoruesit që janë njohur më parë me Photoshop, por kurba e të mësuarit mund të jetë e pjerrët për përdoruesit e rinj. Edhe pse fokusi kryesor i softueritështë manipulim fotografish, ka nja dy ilustrues të shquar që e përdorin për punën e tyre, si p.sh. ctchrysler.

Gimp përfshin gjithashtu disa funksione të thjeshta animacioni për të krijuar GIF të animuar. Kjo është e përkryer për një ilustrues që kombinon fotografinë, ilustrimin dhe animacionin në punën e tyre.

Mendimet përfundimtare

Ka një sërë alternativash PaintTool SAI Mac si Photoshop, Medibang Paint, Krita, Sketchbook Pro dhe GIMP ndër të tjera. Me një sërë funksionesh dhe komunitetesh të ndryshme, zgjidhni se cila i përshtatet më mirë qëllimeve tuaja artistike.

Cili softuer ju pëlqeu më shumë? Cila është përvoja juaj me softuerin e vizatimit? Më tregoni në komentet më poshtë!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.