Çfarë është mënyra e izolimit në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Në këtë artikull, do të mësoni se çfarë mund të bëni me mënyrën e izolimit dhe si ta përdorni atë.

Modaliteti i izolimit të Adobe Illustrator përdoret zakonisht për të modifikuar objekte individuale brenda grupeve ose nënshtresave. Kur jeni në modalitetin e izolimit, gjithçka që nuk është zgjedhur do të zbehet në mënyrë që ju Jeni vërtet duke u fokusuar në atë që po punoni.

Po, mund t'i anuloni objektet për t'i modifikuar dhe më pas t'i gruponi përsëri, por përdorimi i modalitetit të izolimit është thjesht më i lehtë dhe më efikas, veçanërisht kur keni shumë nënshtresa ose grupe. Zhgrupimi i grupeve të shumta mund t'i ngatërrojë nëngrupet, por mënyra e izolimit jo.

Shënim: pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Si të hapni modalitetin e izolimit (4 mënyra)

Ka katër mënyra të thjeshta për të përdorur modalitetin e izolimit në Adobe Illustrator. Mund të hyni në modalitetin e izolimit nga paneli i shtresave, Paneli i kontrollit, kliko me të djathtën ose klikoni dy herë mbi objektin që dëshironi të modifikoni.

Metoda 1: Paneli i kontrollit

Nuk jeni i sigurt se ku mund ta gjeni panelin e kontrollit në Illustrator? Paneli i kontrollit është në krye të skedës së dokumentit. Ajo shfaqet vetëm kur keni një objekt të zgjedhur.

Nëse nuk e keni të shfaqur, mund ta hapni nga Dritarja > Control .

Pasi të gjeni se ku është, thjesht zgjidhni grupin, shtegun ose objektin, klikoni IzoloniPërzgjidhni objektin dhe do të hyni në modalitetin e izolimit.

Nëse keni zgjedhur një grup, kur hyni në modalitetin e izolimit, mund të zgjidhni një objekt specifik për ta modifikuar.

Kur jeni duke përdorur modalitetin e izolimit, duhet të shihni diçka të tillë nën skedën e dokumentit. Ai tregon shtresën në të cilën po punoni dhe objektin.

Për shembull, zgjodha rrethin më të vogël dhe ndryshova ngjyrën e tij.

Metoda 2: Paneli i shtresave

Nëse nuk ju pëlqen ta mbani panelin e kontrollit të hapur, mund të hyni gjithashtu në modalitetin e izolimit nga paneli i shtresave.

Gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni Shtresën, klikoni në menynë e opsioneve në këndin e sipërm djathtas dhe zgjidhni Hyni në modalitetin e izolimit .

Metoda 3: Klikoni dy herë

Kjo është metoda ime më e shpejtë dhe e preferuar. Nuk ka një shkurtore të tastierës për modalitetin e izolimit, por kjo metodë funksionon po aq shpejt.

Mund të përdorni mjetin e përzgjedhjes për të klikuar dy herë në një grup objektesh dhe do të hyni në modalitetin e izolimit.

Metoda 4: Klikoni me të djathtën

Një metodë tjetër e shpejtë. Mund të përdorni mjetin e përzgjedhjes për të zgjedhur objektin dhe kliko me të djathtën për të hyrë në modalitetin e izolimit.

Nëse po izoloni një shteg, kur klikoni me të djathtën, do të shihni Izoloni shtegun e zgjedhur .

Nëse po izoloni një grup, do të shihni Izoloni grupin e zgjedhur .

Pyetjet e shpeshta

Keni më shumë pyetje rreth modalitetit të izolimit në Adobe Illustrator? Shihni nësemund të gjeni disa përgjigje më poshtë.

Si të çaktivizoni modalitetin e izolimit?

Mënyra më e shpejtë për të dalë nga modaliteti i izolimit është përdorimi i shkurtores së tastierës ESC . Mund ta bëni gjithashtu nga paneli i kontrollit, menyja e shtresave ose duke klikuar dy herë në tabelën e artit.

Nëse zgjidhni ta bëni atë nga paneli i kontrollit, klikoni në të njëjtën ikonë ( Izoloni objektin e zgjedhur ) dhe do të çaktivizojë "Modalitetin e izolimit". Nga menyja e shtresave, ekziston një opsion: Dil nga modaliteti i izolimit .

Modaliteti i izolimit nuk funksionon?

Nëse po përpiqeni të përdorni modalitetin e izolimit në tekst të drejtpërdrejtë, nuk do të funksiononte. Ju mund të përshkruani tekstin për ta bërë atë të funksionojë.

Një skenar tjetër mund të jetë që të ngeceni në modalitetin e izolimit. Kjo mund të ndodhë kur jeni brenda disa nënshtresave. Thjesht klikoni dy herë disa herë të tjera në tabelën artistike derisa të dilni plotësisht nga modaliteti i izolimit.

A mund të modifikoj objektet brenda nëngrupeve?

Po, mund të modifikoni objekte individuale brenda grupeve. Thjesht klikoni dy herë derisa të jeni në gjendje të zgjidhni objektin që dëshironi të modifikoni. Ju mund t'i shihni nëngrupet nën skedën e dokumentit.

Mendimet përfundimtare

Modaliteti i izolimit ju mundëson të redaktoni një pjesë të një objekti të grupuar dhe ka disa mënyra për ta bërë këtë. Nuk ka një mënyrë më të mirë për ta përdorur atë, por mënyra më e shpejtë është Metoda 3 , klikoni dy herë dhe mënyra më e shpejtë për të dalë nga modaliteti i izolimit është përdorimi i tastit ESC .

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.