Si të shtrembëroni tekstin në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Në këtë tutorial, do të mësoni se si të shtrembëroni me lehtësi tekstin në Adobe Illustrator. Shumë prej nesh (po, duke përfshirë edhe veten time) mund të hutohen nga opsioni Text Wrap dhe ideja e tekstit deformues. Kjo është plotësisht e kuptueshme sepse thjesht duket si opsioni për të zgjedhur.

Do të shihni një opsion Wrap Text kur klikoni Object nga menyja e sipërme, por kjo nuk është vendi ku duhet të shkoni. Në vend të kësaj, do të shkoni te opsioni Deformimi i zarfit .

Nga Object > Envelope Distort , do të shihni këto tre opsione: Make with Warp, Make with Mesh dhe Make with Top Object.

Do t'ju tregoj se si ta shtrembëroni tekstin duke përdorur Make with Warp dhe Make with Top Object . Make with Warp ka disa stile të paracaktuara të shtrembërimit dhe Make with Top Object ju lejon të shtrembëroni tekstin në çdo formë.

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit nga ky udhëzues janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Metoda 1: Bëni me Warp

Doni të shtoni efekt teksti për ta bërë tekstin tuaj më argëtues? Kjo është mënyra më e shpejtë për ta bërë atë. Ka 15 stile të paracaktuara të shtrembërimit nga opsionet Make with Warp që mund t'i aplikoni drejtpërdrejt në tekstin tuaj.

Hapi 1: Shtoni tekst në dokumentin tuaj të Illustrator dhe dublikojeni tekstin disa herë në mënyrë që të mund të shihni versione të ndryshme të efektit të shtrembërimit. Është gjithashtu më e lehtë për ju të redaktoniteksti.

Hapi 2: Zgjidhni tekstin, shkoni te menyja e sipërme dhe zgjidhni Objekt > Envelop Distort > Bëni me Warp .

Stili i parazgjedhur është një hark horizontal me një kthesë 50%.

Mund të klikoni në menynë rënëse Stil për të parë më shumë opsione stilesh.

Kjo është çdo opsion stili që duket si parazgjedhje:

Mund të rregulloni kthesën ose të ndryshoni orientimin. Ju gjithashtu mund të shtrembëroni tekstin duke lëvizur rrëshqitjet Horizontale ose Vertikale nga seksioni Distortion.

Hapi 3: Sa herë që jeni të kënaqur me stilin e tekstit, klikoni OK dhe teksti juaj do të deformohet.

Këshillë shtesë: Nëse dëshironi të ndryshoni ngjyrën e tekstit, mund të klikoni dy herë mbi tekstin për ta modifikuar.

Metoda 2: Krijo me objektin kryesor

Nuk mund të gjesh një stil që të pëlqen nga opsionet e paracaktuara të shtrembërimit? Ju gjithashtu mund ta shtrembëroni tekstin në një formë të personalizuar.

Hapi 1: Shkruani tekstin që dëshironi të deformoni në një formë.

Hapi 2: Krijo një formë. Gjëja më e rëndësishme për t'u mbajtur mend është se forma që krijoni duhet të jetë një shteg i mbyllur. Nëse përdorni mjetin e stilolapsit për të krijuar një formë, sigurohuni që të lidhni pikat e ankorimit të parë dhe të fundit.

Hapi 3: Zgjidhni formën, kliko me të djathtën dhe zgjidhni Rregulloni > Sillni në Përpara . Nëse forma krijohet pas tekstit, ajo duhet të jetë automatikisht sipër.

Hapi 4: Zgjidh të dyjaformën dhe tekstin, shkoni te menyja e sipërme dhe zgjidhni Objekt > Envelop Distort > Bëni me objektin kryesor .

Forma nuk duhet të vendoset në krye të tekstit, kur zgjidhni të dyja dhe zgjidhni Bëj me objektin kryesor , ai do ta shtrembërojë tekstin automatikisht në objekti i zgjedhur.

Kjo është ajo

Mund të krijoni një efekt teksti të lezetshëm duke shtrembëruar tekstin, ose duke përdorur stilet e paracaktuar ose forma të personalizuara. Gjëja më e rëndësishme që duhet mbajtur mend kur përdorni Make with Top Object është të siguroheni që forma/objekti të jetë në krye të tekstit.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.