Si të ruani një skedar Adobe Illustrator si një PNG

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Tabela e përmbajtjes

Formati më i zakonshëm dhe më popullor i imazhit është ndoshta JPEG. Pra, pse PNG? Të gjithë e duam për të paktën një arsye: sfondin transparent! Sepse mund ta përdorni imazhin në dizajne të tjera.

Doni ta ruani imazhin tuaj me një sfond transparent? Ruaje atë si një PNG!

Një gjë e ndërlikuar është se nuk do ta gjeni formatin PNG kur zgjidhni Ruaj si ose Ruaj një kopje . Edhe pse ne themi se do ta ruajmë skedarin, në fakt ne duhet ta eksportojmë skedarin në vend që ta ruajmë atë.

Kur shtypni Command + S (ose Control + S për përdoruesit e Windows), formati i paracaktuar kur ruani një skedar në Adobe Illustrator është .ai, një dokument origjinal që mund ta modifikoni.

Pra, ku është formati PNG dhe si funksionon?

Ndiq hapat e thjeshtë më poshtë për të ruajtur skedarin tuaj .ai si PNG!

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Për shembull, le ta ruajmë këtë model si një png me një sfond transparent.

Hapi 1: Shkoni te menyja kryesore dhe zgjidhni Skedari > Eksporto > Eksporto si .

Hapi 2: Ka opsione që duhet t'u kushtoni vëmendje në këtë hap.

1. Emërtoni skedarin tuaj në opsionin Ruaj si . Shkruani emrin e skedarit përpara formatit .png.

2. Zgjidhni ku dëshironi të ruani skedarin. Për shembull, këtu unëzgjidhni ta ruani skedarin në Desktop për demonstrim. Normalisht, është një ide e mirë të krijoni një dosje për projekte të ndryshme për navigim të lehtë.

3. Zgjidhni formatin PNG (png) .

4. Kontrolloni opsionin Përdor tabelat e artit dhe zgjidhni tabelat artistike që dëshironi të ruani. Nëse dëshironi t'i ruani të gjitha, zgjidhni Të gjitha . Nëse dëshironi të ruani një tabelë artistike specifike, futni numrin e tabelës artistike në kutinë Range.

Mund të ruani gjithashtu disa tabela artistike nga një gamë. Për shembull, ju dëshironi të ruani tabelat e artit 2, 3, 4 si skedarë png, futni 2-4 në kutinë Range .

Shënim: Është e rëndësishme të kontrolloni opsionin Përdorni tabelat e artit, përndryshe, objektet jashtë tabelës artistike do të shfaqen gjithashtu kur eksportoni. Duke zgjedhur Përdorni tabelat e artit, imazhi i ruajtur do të tregojë vetëm atë që është krijuar brenda tabelës artistike.

Pas mbarimit të cilësimeve, kliko Eksporto .

Hapi 3: Zgjidhni rezolucionin dhe ngjyrën e sfondit. Mund të zgjidhni sfond transparent, të zi ose të bardhë.

Nuk jeni i sigurt për zgjidhjen? Këtu është një udhëzues i shpejtë për zgjedhjen e rezolucionit.

  • Nëse po përdorni imazhin për ekran ose ueb, 72 PPI duhet të jetë në rregull.
  • Për printim, ndoshta dëshironi një imazh me rezolucion të lartë (300 PPI).
  • Mund të zgjidhni gjithashtu 150 PPI kur imazhi juaj i printimit është i madh dhe i thjeshtë, por preferohet 300 PPI.

Klikoni OK dhe jeni gati. Tani mund të shtoniimazhin tuaj png në dizajne të ndryshme.

Përfundim

Tani e dini se ku e gjeni formatin PNG në Adobe Illustrator. Mbani mend, është Eksport si , jo Ruaj si. Një tjetër pikë kyçe për t'u mbajtur mend është se nëse nuk dëshironi të shfaqni objektet jashtë tabelës artistike në imazhin tuaj të ruajtur, duhet të kontrolloni opsionin Përdor tabelat e artit kur eksportoni.

Shpresojmë se ky artikull ka ndihmuar në zgjidhjen e problemit tuaj të ruajtjes së imazhit. Lini një koment më poshtë nëse keni ndonjë problem në proces, ose nëse gjeni një zgjidhje tjetër të shkëlqyer.

Sido që të jetë, do të doja të dëgjoja për ta.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.