Si të shtoni tekst në Final Cut Pro (Udhëzues i shpejtë)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Final Cut Pro e bën të lehtë shtimin e tekstit në filmin tuaj. Qoftë nëse bëhet fjalë për një sekuencë titulli hapës, kredit fundor, ose thjesht vendosja e disa fjalëve në ekran, Final Cut Pro ofron një sërë shabllonesh të bukur dhe e bën të lehtë modifikimin e tyre për të marrë pamjen që dëshironi.

Pas disa vitesh duke bërë video në shtëpi në iMovie, kalova në Final Cut Pro pikërisht sepse doja më shumë kontroll mbi tekstin. Tani, më shumë se një dekadë më vonë, kam bërë filma për kënaqësi, por ende preferoj të përdor Final Cut Pro kur jam duke punuar me tekst.

Më lejoni t'ju tregoj se sa e lehtë mund të jetë krijimi i një sekuence hapëse për filmin tuaj duke shtuar një titull të animuar së bashku me disa pjesë të tekstit shtesë.

Si të krijoni një sekuencë titujsh në Final Cut Pro

Final Cut Pro ofron disa shabllone titujsh, duke përfshirë një shumëllojshmëri të madhe titujsh të animuar. Mund t'i gjeni në zonën Titujt , e cila zbulohet (rrethohet në të gjelbër në foton më poshtë) duke shtypur ikonën T në këndin e sipërm majtas të ekranit të redaktimit Final Cut Pro. .

Lista që shfaqet (poshtë rrathëve të gjelbër) janë kategori të shablloneve të titujve, me shabllonet individuale brenda një kategorie të zgjedhur të treguar vetëm në të majtë.

Në shembullin e mësipërm , unë zgjedh kategorinë "3D Cinematic" të shablloneve të titullit dhe më pas theksoj (shaboni theksohet me një skicë të bardhë) shabllonin "Atmosphere".

Unë zgjodha këtë për këtë film që bëra për Parkun Kombëtar Yellowstone sepse, mirë, dukej si gur. (Po, kjo është një "shaka me babin" por unë jam baba...)

Të shtosh atë në film është po aq e thjeshtë sa të tërhiqësh shabllonin në afatin kohor të filmit dhe ta hedhësh mbi videoklipin ku dëshiron. për t'u parë. Vini re se Final Cut Pro i ngjyron të gjitha efektet e tekstit në ngjyrë vjollce për t'ju ndihmuar t'i dalloni ato nga klipet e filmave, të cilat janë blu.

Në shembullin tim, e hodha mbi klipin e parë të filmit, të shfaqur në kutinë kafe në pamjen e ekranit. Mund ta lëvizni gjithmonë titullin duke e zvarritur dhe hedhur atë, ose ta bëni atë më të gjatë ose më të shkurtër duke shkurtuar ose zgjatur klipin e titullit.

Si të modifikoni tekstin në Final Cut Pro

Ju mund të modifikoni çdo shabllon teksti brenda "inspektorit" të Final Cut Pro. Për ta hapur, shtypni butonin e ndërrimit të treguar në rrethin kafe në figurën më poshtë. Kur aktivizohet, kutia poshtë butonit hapet duke ju dhënë kontroll mbi fontin e tekstit, madhësinë, animacionin dhe shumë cilësime të tjera.

Në krye të kësaj kutie, aktualisht e theksuar me gri, është vendi ku ju shkruani tekstin që dëshironi në titull. Unë zgjedh "Yellowstone 2020 A.D." për titullin e filmit tim, por çdo gjë që shkruani do të ketë pamjen, madhësinë dhe animacionin e cilësimeve në inspektor.

Si të shtoni tekst "Plain" në Final Cut Pro

Ndonjëherë thjesht dëshironi të shtoni disa fjalë në ekran.Ndoshta është për të dhënë emrin e dikujt që flet në ekran, ose emrin e vendndodhjes që po tregoni, ose thjesht për të bërë një shaka në film – gjë që zgjodha të bëja në këtë film.

Kjo shaka mori dy shabllone teksti për t'u bërë. E para tregohet në foton më poshtë dhe vendosja e titullit tregohet brenda kutisë kafe, që vjen menjëherë pas tekstit të titullit të paraqitur në foton e mëparshme.

Ky tekst u zgjodh nga 3D Kategoria në këndin e sipërm majtas të ekranit dhe shablloni i zgjedhur ( Basic 3D ) ishte ai i theksuar me një kufi të bardhë. Inspektori në anën e djathtë të ekranit tregon tekstin (të theksuar me gri) që do të shfaqet në ekran dhe fontin, madhësinë dhe parametrat e tjerë poshtë tij.

Tani, për të përfunduar shakanë, fotografia më poshtë tregon shabllonin e tretë të tekstit të përdorur në këtë film. Ndërsa mund të jetë e vështirë të imagjinohet kjo sekuencë e klipeve të tekstit si një film, ideja ishte që të shfaqet titulli i filmit ("Yellowstone 2020 A.D."), pastaj blloku i parë i tekstit të thjeshtë dhe më në fund ai në foton më poshtë.

Përfundim

Ndërsa shpresoj se do të bëni shaka më të mira në filmat tuaj se unë, besoj se mund të shihni se sa e lehtë e bën Final Cut Pro hapjen e shablloneve të tekstit, zvarritni dhe hidhini ato në afatin tuaj kohor dhe më pas modifikojini ato në Inspektor.

Ka shumë më tepër që mund të bësh me efektet e tekstitFinal Cut Pro kështu që ju inkurajoj të luani, të vazhdoni të mësoni dhe të më njoftoni nëse ky artikull ka ndihmuar ose mund të jetë më i mirë.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.