Si të vektorizoni një imazh në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Dëshironi të redaktoni një imazh raster? Na vjen keq, nuk mund të bëni shumë në Adobe Illustrator nëse nuk e vektorizoni më parë. Çfarë do të thotë të vektorizosh? Një shpjegim i thjeshtë do të ishte: konvertimi i imazhit në vija dhe pika ankorimi.

Vektorizimi i formatit mund të jetë mjaft i lehtë, mund ta bëni nga paneli i Veprimeve të shpejta dhe nuk kërkon shumë përpjekje. Por nëse doni të ktheni një imazh raster në një grafikë vektoriale, kjo është një histori tjetër.

Në fakt, shumë vektorë dhe logo bëhen duke vektorizuar një imazh raster, sepse është shumë më e lehtë sesa të vizatoni nga e para. Unë kam dhjetë vjet që punoj si dizajner grafik. Zbulova se mënyra më e mirë për të praktikuar krijimin e grafikave vektoriale është gjurmimi i tyre duke përdorur mjetin e stilolapsit.

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj dy mënyra për të kthyer një imazh raster në një imazh vektori duke përdorur Pen Tool dhe Image Trace.

Le të fillojmë me opsionin më të lehtë, Image Trace.

Shënim: pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe. Kur përdorin shkurtoret e tastierës, përdoruesit e Windows ndryshojnë tastin Command Ctrl , Tasti Opsioni te Alt .

Metoda 1: Gjurmimi i imazhit

Kjo është mënyra më e lehtë për të vektorizuar një imazh raster kur imazhi nuk është shumë kompleks ose nuk keni nevojë që imazhi të jetësaktësisht e njëjta gjë. Ekzistojnë opsione të ndryshme gjurmimi që mund të krijojnë rezultate të ndryshme. Le të hedhim një vështrim në disa shembuj.

Hapi 1: Vendosni imazhin raster në Adobe Illustrator dhe futni imazhin. Unë do të përdor këtë imazh të shpendëve për të demonstruar.

Kur të zgjidhni imazhin, do të shihni opsionin Gjurmimi i imazhit nën panelin Veçoritë > Veprimet e shpejta . Por mos klikoni ende mbi të.

Hapi 2: Klikoni në opsionin Crop Image dhe prisni imazhin në madhësinë dhe zonën që dëshironi të vektorizoni. Klikoni Apliko .

Tani mund të gjurmoni imazhin.

Hapi 3: Klikoni Gjurmimi i imazhit dhe zgjidhni një opsion se si dëshironi të gjurmoni imazhin.

Pamja më e afërt me imazhin origjinal që do të merrni është një Foto me besnikëri të lartë . Fotografia me besnikëri të ulët do të japë një pamje më vizatimore.

Mos ngurroni të provoni edhe opsione të tjera nëse doni të krijoni rezultate të ndryshme. Ju gjithashtu mund të rregulloni disa cilësime detajesh nga paneli i gjurmimit të imazhit.

Klikoni në ikonën e panelit të vogël pranë rezultatit të gjurmimit. Nëse versioni juaj Ai nuk e shfaq këtë opsion, mund ta hapni panelin nga menyja e sipërme Dritarja > Gjurmimi i imazhit .

Ndjehuni të lirë të eksploroni opsione të tjera gjurmimi.

Hapi 4: Klikoni Zgjero dhe imazhi juaj është i vektorizuar!

Kur të zgjidhni imazhin, ai do të duketsi kjo.

Mund ta çgruponi imazhin për ta modifikuar. Për shembull, mund të fshini sfondin, duke lënë vetëm zogun. Përdorni Eraser Tool për të fshirë ose thjesht zgjidhni zonën e padëshiruar dhe shtypni tastin Fshi .

Kur sfondi është kompleks (si ky shembull), mund t'ju duhet pak kohë për ta hequr atë, por nëse ngjyra e sfondit ka vetëm disa ngjyra, mund të zgjidhni të gjitha ngjyrat e njëjta dhe fshijini ato.

Po sikur të dëshironi të krijoni një vektor nga një imazh raster?

Mund të provoni opsionin e logos Bardh e Zi nga Image Trace, por skicat mund të mos jenë shumë të sakta. Mjeti i përsosur për të vektorizuar në këtë rast do të ishte mjeti i stilolapsit.

Metoda 2: Mjeti i stilolapsit

Mund ta konvertoni një imazh raster në një skicë, siluetë të thjeshtë ose ta mbushni me ngjyrën tuaj të preferuar dhe ta bëni atë një grafik vektorial.

Le të vektorizojmë të njëjtin imazh nga Metoda 1 duke përdorur mjetin Pen.

Hapi 1: Zgjidhni imazhin dhe ulni opacitetin në rreth 70%.

Hapi 2: Mbyllni shtresën e imazhit në mënyrë që të mos e lëvizni rastësisht ndërsa punoni.

Hapi 3: Krijoni një shtresë të re dhe përdorni mjetin e stilolapsit për të vizatuar/gjurmuar pjesë të ndryshme të figurës. Zgjidhni mjetin Pen nga shiriti i veglave, zgjidhni një ngjyrë të goditjes dhe ndryshoni Plotësimin në Asnjë.

Këshilla të dobishme: Përdorni ngjyra të ndryshme të goditjes për zona të ndryshme ngjyrash dhe kyçni secilën shteg kur të përfundoni mbylljen errugë. Unë rekomandoj të zgjidhni një ngjyrë të ndezur në mënyrë që të shihni rrugën në të cilën po punoni.

Tani mund të zhbllokoni shtigjet dhe të ngjyrosni imazhin.

Hapi 4: Përdorni Eyedropper Tool (I) ​​për të mostruar ngjyrat nga imazhi origjinal dhe për t'i zbatuar ato në imazhin vektor.

Nëse disa zona nuk shfaqen, kliko me të djathtën dhe rregullo zonat e ngjyrave derisa të marrësh renditjen e duhur.

Mos ngurroni të shtoni më shumë detaje në vektor nëse ti pelqen.

Nuk dëshironi të përdorni të njëjtat ngjyra? Ju mund të bëheni krijues dhe të bëni diçka krejtësisht të ndryshme.

Nëse shtegu dhe zonat e ngjyrave nuk përputhen mirë, mund të përdorni veglën e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë ose mjetin e gomës për të pastruar dhe finalizuar imazhin vektor.

Përfundim

Mënyra më e shpejtë për të vektorizuar një imazh është përdorimi i veçorisë së gjurmimit të imazhit. Zgjidhni opsionin High Fidelity Photo do t'ju japë një imazh vektori më të ngjashëm me imazhin origjinal raster. Nëse dëshironi të bëni një grafikë vektoriale, mjeti i stilolapsit do të ishte një zgjedhje më e mirë sepse keni më shumë fleksibilitet për ta bërë atë stilin tuaj.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.