Çfarë është një Artboard në Adobe Illustrator

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Mund të shihni një tabelë artistike në Adobe Illustrator si një copë letre fizike ku mund të përdorni lapsa ose mjete të tjera për të krijuar vizatime dhe dizajne të mahnitshme. Është një hapësirë ​​boshe ku ju shprehni krijimtarinë tuaj në botën dixhitale.

Pllakat e artit janë thelbësore për krijimin e veprave artistike në Adobe Illustrator. Unë kam bërë dizajn grafik për nëntë vjet, duke punuar në softuer të ndryshëm të dizajnit si Photoshop dhe InDesign, do të thosha se manipulimi i rrjedhës së punës në Illustrator është më i lehtë dhe më fleksibël.

Pasi të lexoni këtë artikull, do të kuptoni më mirë se çfarë bën një tabelë artistike dhe pse përdorni tabelat e artit. Unë gjithashtu do të ndaj një udhëzues të shpejtë mbi Veglën Artboard dhe këshilla të tjera në lidhje me Artboards. Një mori gjërash të mira!

Gati për ta zbuluar?

Tabela e përmbajtjes

 • Pse duhet të përdorni Artboards në Adobe Illustrator
 • Artboard Tool (Udhëzues i shpejtë)
 • Ruajtja e tabelave artistike
 • Më shumë pyetje
  • Si mund ta ruaj një tabelë artistike të Illustrator si një PNG të veçantë?
  • Si mund të fshij gjithçka jashtë tabelës artistike në Illustrator?
  • Si mund të zgjedh një tabelë artistike në Illustrator?

Pse duhet të përdorni Artboards në Adobe Illustrator

Pra, çfarë është e mrekullueshme për Artboards? Siç e përmenda shkurtimisht më herët, është fleksibël dhe i lehtë për të manipuluar tabelat artistike në Illustrator, kështu që ju mund t'i rregulloni ato për t'iu përshtatur më së miri dizajnit tuaj. Tabelat artistike janë gjithashtu të rëndësishme për ruajtjen e dizajnit tuaj.

Nuk jamekzagjerim apo ndonjë gjë tjetër, por seriozisht, pa një tabela artistike, nuk mund ta ruash as punën tënde, e kam fjalën për eksport. Unë do të shpjegoj më shumë më vonë në këtë artikull.

Përveçse është shumë e rëndësishme, ndihmon edhe në organizimin e punës suaj. Mund të organizoni lirshëm porositë e tabelave artistike, të rregulloni madhësinë, t'i emërtoni ato, të kopjoni dhe ngjitni tabelat artistike për të bërë versione të ndryshme të dizajnit tuaj, etj.

Vegla e Artboard (Udhëzues i shpejtë)

Ndryshe nga disa të tjera softueri i projektimit që duhet të ndryshoni madhësinë e kanavacës nga cilësimet e dokumentit, në Adobe Illustrator, mund ta ndryshoni shpejt madhësinë dhe të lëvizni nëpër tabelën e artit.

Shënim: Pamjet e ekranit janë marrë nga Adobe Illustrator CC 2021 Versioni Mac. Windows dhe versionet e tjera mund të duken ndryshe.

Zgjidhni veglën Artboard nga shiriti i veglave. Do të shihni vija të ndërprera në kufirin e tabelës artistike, që do të thotë se mund ta modifikoni atë.

Nëse dëshironi ta zhvendosni, thjesht klikoni në tabelën artistike dhe zhvendoseni në vendin e dëshiruar. Nëse dëshironi të ndryshoni madhësinë që të përputhet me dizajnin tuaj, klikoni në një nga qoshet dhe tërhiqeni për të ndryshuar madhësinë.

Mund të shkruani gjithashtu manualisht madhësinë ose të ndryshoni cilësimet e tjera të tabelës artistike në panelin Properties .

Ruajtja e tabelave artistike

Mund të ruani tabela arti në shumë formate të ndryshme si SVG, pdf, jpeg, png, eps, etj. Ka opsione për të ruajtur vetëm një tabelë artistike specifike, tabela të shumta arti nga diapazoni ose të gjitha tabelat artistike.

Këtu është truku.Pasi të klikoni Ruaj si , kontrolloni Përdorni tabelat e artit dhe ndryshoni opsionin në fund nga Të gjitha Range , më pas mund të zgjidhni tabelat artistike që dëshironi të ruani dhe klikoni Ruaj .

Nëse po ruani një skedar .ai, opsioni Use Artboards do të zbehet, sepse opsioni juaj i vetëm është t'i ruani të gjitha.

Shënim: kur ruani (le të themi të eksportojmë) dizajnin tuaj si jpeg , png, etj, ju po eksportoni tabelat tuaja artistike. Pra, duhet të klikoni Eksport > Eksportoni si dhe zgjidhni formatin ju duhet.

Pyetje të tjera

Mund t'ju interesojnë përgjigjet e disa prej pyetjeve më poshtë që kanë bërë edhe dizajnerë të tjerë.

Si mund ta ruaj një tabelë artistike të Illustrator si një PNG të veçantë?

Do t'ju duhet ta eksportoni skedarin tuaj si png nga menyja kryesore Skedari > Eksporto > Eksporto si . Dhe në fund të dritares "Eksport", kontrolloni Përdorni tabelat e artit dhe ndryshoni Të gjitha Range , futni numrin e tabelës artistike që dëshironi të ruani si png dhe klikoni Eksport .

Si mund të fshij gjithçka jashtë tabelës artistike në Illustrator?

Në fakt, kur eksportoni skedarin tuaj, ju keni mundësinë të zgjidhni Përdor tabelat e artit siç e përmenda më lart, me këtë opsion, çdo gjë që është jashtë tabelës artistike nuk do të shfaqet kur të ruhet ( të eksportuara).

Një mënyrë tjetër ështëduke bërë një maskë prerëse në tabelën e artit. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të zgjidhni të gjitha objektet në tabelën tuaj artistike dhe t'i gruponi ato. Krijoni një drejtkëndësh me madhësinë e tabelës suaj të artit dhe bëni një maskë prerëse.

Si mund të zgjedh një tabelë artistike në Illustrator?

Në varësi të asaj që duhet të bëni me tabelën artistike, nëse dëshironi të zgjidhni tabelën artistike për ta lëvizur, opsioni më i mirë është përdorimi i veglës Artboard.

Në raste të tjera, thjesht klikoni në tabelën artistike në të cilën dëshironi të punoni ose klikoni në tabelën artistike në panelin e tabelës artistike të cilën mund ta hapni shpejt nga menyja e sipërme Dritarja > Artboard .

Përfundimi

Nëse vendosni të përdorni Adobe Illustrator për të krijuar një dizajn të mrekullueshëm, përdorimi i një tabele artistike është një domosdoshmëri. Më pëlqen ta përdor për të bërë versione të ndryshme të një projekti, sepse mund t'i kem versionet të gjitha në një vend në vend të skedarëve të ndryshëm. Dhe unë kam fleksibilitetin për të eksportuar zgjedhjet e mia vetëm kur është e nevojshme.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.