Si të përshkruani tekstin në Adobe InDesign (Udhëzues i detajuar)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Shtimi i një vije me ngjyrë rreth skicës së tekstit tuaj është mjaft e thjeshtë, por kur njerëzit flasin për skicimin e tekstit në InDesign, ata zakonisht i referohen një procesi të veçantë që konverton karakteret e tekstit në forma vektoriale.

Ky proces ka disa avantazhe dhe disa anë negative, kështu që le të hedhim një vështrim më të afërt se si mund ta përvijoni tekstin në InDesign.

Çështjet kryesore

  • Teksti mund të jetë konvertohet në skica të shtigjeve vektoriale në InDesign duke përdorur komandën Krijo skica .
  • Teksti i përvijuar nuk mund të modifikohet duke përdorur veglën Type, por duhet të redaktohet duke përdorur mjetet e shtigjeve vektoriale.
  • Përvijuar teksti mund të përdoret si një maskë prerëse për imazhet.
  • Disa nga cilësia vizuale e tekstit humbet gjatë konvertimit të skicës, veçanërisht në madhësi të vogla të shkronjave.

Përvijimi i tekstit tuaj në InDesign

Procesi aktual i përvijimit të tekstit në InDesign është jashtëzakonisht i thjeshtë. Duhen vetëm dy hapa për të krijuar tekst skicë në InDesign.

Hapi 1: Krijo një kornizë të re teksti duke përdorur mjetin Type dhe fut pak tekst . Sigurohuni që korniza e tekstit të jetë ende e zgjedhur.

Hapi 2: Hapni menynë Type dhe klikoni Krijo skica . Ju gjithashtu mund të përdorni shkurtoren e tastierës Command + Shift + O (përdorni Ctrl + Shift + O nëse jeni duke përdorur InDesign në një PC).

Siç mund ta shihni në shembullin e mësipërm, teksti tani përvijohet nga afër nga një shteg vektorime pika ankorimi dhe kthesa që përputhen me formën origjinale të shkronjave.

Si të redaktoni tekstin e përvijuar në InDesign

Pasi të keni përvijuar tekstin tuaj, nuk mund të redaktoni më përmbajtjen e tekstit duke përdorur mjetin Type dhe duke shtypur shkronja të reja me tastierën tuaj. Në vend të kësaj, ju duhet të përdorni mjetet e manipulimit të vektorit të InDesign si mjeti Zgjedhja e drejtpërdrejtë dhe grupi i mjeteve Pen .

Mund të përdorni Zgjedhjen e drejtpërdrejtë për të rregulluar pikat e ankorimit dhe kthesat ekzistuese në tekstin tuaj të sapopërvijuar . Kalo te mjeti Zgjedhja e drejtpërdrejtë duke përdorur panelin Mjetet ose duke përdorur shkurtoren e tastierës A .

Kliko dhe tërhiq një spirancë drejtojeni për ta lëvizur, ose mund të klikoni një pikë ankorimi për ta zgjedhur dhe më pas përdorni dorezat për të rregulluar kthesat në të dyja anët e pikës, njësoj si çdo formë tjetër vektori në një program Adobe (shih më poshtë).

Nëse dëshironi të shtoni ose hiqni pikat e ankorimit, do t'ju duhet të përdorni mjetin Pen . Kalo te mjeti Pen duke përdorur panelin Vegla ose shkurtoren e tastierës P .

Shikoni nga afër dhe do të shihni se ikona e kursorit Pen ndryshon kur qëndron pezull mbi një pikë ankorimi ose shteg ekzistues.

Nëse është mbi një pikë ekzistuese, kursori do të kalojë te mjeti Fshi pikën e ankorimit , i cili tregohet me shenjën e vogël minus pranë ikonës së kursorit Pen .

Nëse qëndroni pezull mbi njëseksioni i një shtegu pa pikë, do të kaloni te mjeti Shto pikë ankorimi , i treguar nga shenja e vogël plus pranë kursorit.

Mbajtja e shtypur e tastit Opsioni (përdor tastin Alt në një kompjuter) ndryshon mjetin Pen Mjeti Convert Direction Point , i cili përdoret për të kaluar një pikë ankorimi ekzistuese midis modaliteteve të qosheve dhe kurbës.

Një pikë e ankorimit në modalitetin e kurbës ka dy doreza që përcaktojnë se si shtegu bashkohet me pikën e ankorimit, ndërsa një pikë ankorimi në modalitetin e këndit nuk ka doreza dhe tërheq një vijë të drejtë në pikën tjetër të ankorimit.

2> Përdorimi i skicave të tekstit si korniza imazhi

Tani që e keni konvertuar tekstin tuaj në skicë, mund t'i përdorni ato skica si një maskë prerëse për një imazh.

Maskat e prera kontrollojnë se cilat pjesë të një imazhi janë të dukshme, kështu që përdorimi i skicave të tekstit si maskë do të krijojë efektin e mbushjes së shkronjave me imazhin tuaj të zgjedhur në vend të një ngjyre të fortë.

Për të përdorur skicat e tekstit tuaj si një maskë prerëse, sigurohuni që korniza e tekstit të jetë zgjedhur, më pas hapni menynë Skedari dhe kliko Vendos . Ju gjithashtu mund të përdorni shkurtoren e tastierës Command + D (përdorni Ctrl + D nëse jeni duke përdorur InDesign në një kompjuter).

Në dialogun Vendi , shfletoni për të zgjedhur skedarin tuaj të imazhit dhe sigurohuni që opsioni Zëvendëso artikullin e zgjedhur është i aktivizuar. Klikoni butonin Hap dhe imazhi juaj do të bëhetplotësoni automatikisht skicat e tekstit.

Në varësi të madhësisë dhe rezolucionit të imazhit tuaj, mund të dëshironi të përdorni një komandë të përshtatshme për të shkallëzuar shpejt imazhin tuaj për t'iu përshtatur skicave tuaja të tekstit. Me kornizën e imazhit/tekstit të zgjedhur, hapni menynë Objekt , zgjidhni nënmenynë Përshtatja dhe zgjidhni opsionin e duhur të përshtatjes.

Një shënim në lidhje me skicimin e tekstit për eksport

Shumë dizajnerë (dhe disa dyqane printimi) kanë ende përshtypjen se është një ide e mirë që të konvertohet i gjithë teksti në një dokument në skicë përpara se ta eksportoni si PDF. Arsyetimi pas kësaj ideje është se skicat do të garantojnë që fontet tuaja do të shfaqen siç duhet, edhe nëse ka ndonjë problem me skedarët tuaj të shkronjave.

Kjo këshillë tani është mjaft e vjetëruar dhe teksti përshkruan për qëllimet e printimit ose ndarjes NUK rekomandohen. Ka shumë më pak gjasa që të hasni në një situatë ku kërkohet sot në krahasim me një dekadë më parë, por gjithmonë mund t'ia citoni Adobe drejtpërdrejt çdo dyshimi.

Dov Isaacs, i cili mbajti postin e shkencëtarit kryesor të Adobe nga prilli 1990 deri në maj 2021, tha këtë për këtë temë në një nga komentet e tij të shumta të dobishme në postimet e forumit të Adobe:

“Ne jemi të vetëdijshëm të "ofruesve të shërbimeve të printimit" të ndryshëm, të cilët kanë përshtypjen e qartë të gabuar se konvertimi i tekstit në skicë është disi më i besueshëm sesa lënia e tekstit si tekst i realizuar nga fontet.

Përveç disa RIP-ve të çuditshme, parahistorike të bazuara në teknologjinë jo-Adobe që datojnë mbi pesëmbëdhjetë vjet ose më shumë, ne nuk jemi në dijeni të ndonjë problemi gjatë procesit RIP për shkak të shkronjave.

Nëse fonti është i ngulitur në PDF dhe shihet si duhet në Adobe Acrobat, ai duhet të RIP! Nëse keni një "font të keq", nuk do të jeni në gjendje të shikoni skedarin PDF në Acrobat dhe as nuk do të mund ta konvertoni tekstin në skicë.

Ka gjithashtu shumë anë negative në këtë praktikë Luddite. Ju humbni aludimin e fontit dhe shpesh përfundoni me printime tepër të theksuara, veçanërisht me shkronja të hollësishme serif në madhësi teksti. Skedarët PDF bëhen shumë të fryrë. RIP dhe madje edhe performanca e ekranit vuajnë tmerrësisht.

Adobe në mënyrë specifike këshillon përdoruesit fundorë që të shmangin ofruesit e shërbimeve të printimit që kërkojnë/kërkojnë skedarë PDF me të ashtuquajturin "tekst të përvijuar!"

Komenti është shkruar me stili i rastësishëm që përdoret zakonisht në forume, dhe tema e postimit kishte të bënte veçanërisht me krijimin e skicave në Adobe Acrobat. Megjithatë, mesazhi është mjaft i qartë: mos e përshkruani tekstin tuaj vetëm për qëllime printimi!

Një fjalë e fundit

Kjo është pothuajse gjithçka që duhet të dini se si për të përshkruar tekstin në InDesign! Përvijimi i tekstit është një mjet i shkëlqyeshëm për krijimin e paraqitjeve dinamike me tipografi të personalizuar dhe maska ​​për prerjen e imazhit, dhe është një mjet i rëndësishëm në paketën e veglave të çdo projektuesi.

Vetëm ki parasysh se teksti përvijues nuk duhet të jetëkërkohet automatikisht për printim dhe ndarje në botën moderne të InDesign – pavarësisht nga çfarë mund të thotë printeri juaj. Është i dobishëm në disa situata teknike, por ato janë mjaft të rralla.

Gëzuar përshkrimin!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.