A mund të përdorni Procreate në Windows? (Dhe si ta bëni)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Përgjigja e thjeshtë është jo. Procreate ofrohet ekskluzivisht në Apple iPad dhe iPhone pasi është krijuar vetëm për iOS. Kjo do të thotë që ju nuk mund të blini dhe shkarkoni thjesht Procreate në një kompjuter Windows ose laptop.

Unë jam Carolyn dhe punoj në internet si artiste dixhitale për më shumë se tre vjet më ka shtyrë të eksploroj çdo opsion të mundshëm kur ai ka të bëjë me aksesin në Procreate në sisteme dhe pajisje të ndryshme. Kështu që unë jam këtu për të ndarë disa nga orët e mia të kërkimit të gjerë me ju mbi këtë temë.

Në këtë artikull, unë do të shpjegoj pse Procreate nuk është i disponueshëm në Windows dhe do të eksploroj disa opsione alternative në përpjekje për të kapërcyer kjo pengesë në përpjekjen tuaj për të përdorur këtë aplikacion të mahnitshëm.

A disponohet Procreate në Windows?

Jo. Procreate është krijuar për vetëm iOS . Dhe sipas kësaj përgjigjeje zyrtare të Procreate Twitter, ata nuk kanë plane për t'u zhvilluar për Windows. Ata thonë gjithashtu se aplikacioni thjesht funksionon më mirë në pajisjet Apple.

A ka ndonjë mënyrë për të ekzekutuar Procreate në Windows?

Shënim: Unë ju rekomandoj shumë të mos provoni metodat e paraqitura më poshtë pa një pajisje me ekran me prekje dhe vetëm një paralajmërim miqësor që aftësia juaj për të krijuar në aplikacion është shumë e kufizuar dhe mund të rrezikoni dëmtimin e sistemin tuaj të kompjuterit.

Ka disa thashetheme të rrënjosura në internet se disa emulatorë të sistemit mund të përdoren për të shkarkuar Procreate në një kompjuter Mac ose Windows. Tingëllon e dyshimtë apo jo? Ikështu mendova gjithashtu, kështu që u futa pak thellë në temë dhe kjo është ajo që gjeta.

Sipas një blogeri, përdoruesit mund të shkarkojnë emulatorë si NoxPlayer ose BlueStacks, por ky informacion duket të jetë i rremë.

Ja pse:

BlueStacks është një emulator android dhe platformë lojrash. Përdoret kryesisht nga lojtarët për të përmirësuar përvojën e lojës. Sipas një teme të fundit të Reddit, programi BlueStacks është një emulator vetëm për Android dhe nuk mund të përdoret për të shkarkuar Procreate në një pajisje Windows. Duket se NoxPlayer është në një pozicion të ngjashëm.

Blogeri sugjeron gjithashtu përdorimin e iPadian, i cili është një simulator dhe jo një emulator. Kjo do të thotë që përdoruesit kanë aftësinë të përjetojnë sistemin iOS në pajisjet e tyre Windows.

Megjithatë, ky është më shumë një opsion eksplorues pasi përdoruesit mund të dëshmojnë programin Procreate siç do të shfaqej në një pajisje Apple, por nuk do të kenë aftësi të plota për të përdorur realisht aplikacionin.

Pyetjet e shpeshta

Këtu janë disa pyetje të tjera që mund të keni në lidhje me përdorimin e Procreate për Windows. Do t'i përgjigjem shkurtimisht secilës prej tyre më poshtë.

Si mund të marr Procreate falas?

Nuk mundesh. Procreate ofron pa provë ose version falas . Ju duhet të blini dhe shkarkoni aplikacionin në dyqanin e aplikacioneve Apple për një tarifë një herë prej 9,99 $.

A mund të marr Procreate Pocket për Windows?

Jo. Procreate Pocket është një version i iPhone iKrijo aplikacionin. Kjo disponohet vetëm në pajisjet Apple iPhone dhe nuk është e përputhshme me Windows, Mac ose ndonjë pajisje Android.

A ka ndonjë aplikacion falas si Procreate për Windows?

Po, këtu janë dy që unë rekomandoj: GIMP ju lejon të krijoni vepra arti duke përdorur mjete grafike dhe një veçori vizatimi. Ky softuer është plotësisht falas dhe i pajtueshëm me Windows. Clip Studio Paint ofron një provë falas 30-ditore ose deri në 3 muaj falas pasi të keni kryer një plan mujor pasi të përfundojë periudha e provës.

Mendimet përfundimtare

Morali e historisë është: nëse doni të përdorni Procreate, ju duhet një iPad. Përndryshe, mund të rrezikoni që veprat e artit të ulëta ose viruset e rrjetit të hyjnë në softuerin e shkarkimit të skicuar.

Nëse kostoja ju pengon, është pothuajse gjithmonë një ide më e mirë të investoni në marrëveshjen reale sesa të përpiqeni të gjeni mënyra për ta zgjidhur atë. Kjo mund të çojë në kosto edhe më të larta nëse duhet të zëvendësoni PC-në ose laptopin tuaj Windows.

Mos harroni të bëni gjithmonë kujdesin tuaj të duhur dhe të hulumtoni tërësisht çdo faqe interneti ose softuer që ofron një shteg epike për problemin tuaj. Ekziston gjithmonë rrezik në internet dhe e vetmja mënyrë për ta kufizuar atë rrezik është të fitoni njohuri dhe të bëni kërkimin tuaj.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.