2 mënyra të shpejta për të emërtuar vepra arti në Procreate

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Hapni Galerinë tuaj, gjeni ikonën e veprës artistike që dëshironi të riemërtoni, trokitni lehtë mbi emrin e veprës artistike dhe shkruani titullin e ri të dëshiruar. Pasi ta keni përfunduar këtë, trokitni lehtë mbi U krye dhe do të ruajë automatikisht emrin e veprës së artit për ju.

Unë jam Carolyn dhe drejtoj biznesin tim të ilustrimeve dixhitale për më shumë se tre vjet. Unë përdor Procreate për të krijuar të gjithë punën time, kështu që është thelbësore që unë të jem në formë të mirë kur bëhet fjalë për etiketimin dhe organizimin e të gjitha projekteve të klientit tim.

Ky është një hap vërtet i thjeshtë dhe i shpejtë dhe është veçanërisht i dobishëm nëse jeni si unë dhe galeria juaj është plot me qindra projekte të ndryshme. Sot, do t'ju tregoj se sa e lehtë është të emërtoni secilën prej veprave tuaja artistike individuale në Procreate.

Shënim: Pamjet e ekranit janë marrë nga Procreate në iPadOS 15.5.

Çështjet kryesore

  • Ka dy mënyra për të emërtuar veprën tuaj artistike në Procreate
  • Kur eksportoni projektet tuaja, skedarët do të ruhen automatikisht me titujt e tyre të rinj
  • Emërtimi dhe etiketimi i projekteve tuaja mund të ndihmojë në organizimin e Galerisë suaj Procreate

2 mënyra për të emërtuar vepra arti në Procreate

Ka dy mënyra për të riemërtuar veprën tuaj artistike në Procreate dhe të dyja mënyrat janë tepër të thjeshta dhe i shpejtë. Unë kam krijuar udhëzuesin hap pas hapi më poshtë për t'ju përcjellë përmes tij:

Metoda 1: Nga Galeria juaj

Hapi 1: Hapni Galerinë tuaj Procreate.Zgjidhni veprën artistike që dëshironi të riemërtoni dhe trokitni lehtë mbi tekstin pikërisht poshtë figurës së miniaturës. Do të shfaqet një pamje e zmadhuar e miniaturës.

Hapi 2: Tani teksti është theksuar. Tani mund të shkruani emrin e ri të veprës suaj artistike. Kur të keni mbaruar, trokitni lehtë mbi U krye .

Hapi 3: Emri i ri tani do të jetë i dukshëm nën imazhin e vogël të veprës suaj artistike në Galerinë Procreate.

Metoda 2: Nga Canvas juaj

Hapi 1: Hapni projektin tuaj në Procreate. Trokit te mjeti Veprimet (ikona e çelësit). Pastaj zgjidhni opsionin Canvas . Në fund të menysë rënëse, trokitni lehtë mbi Informacionet e kanavacës .

Hapi 2: Do të hapet dritarja e informacionit të kanavacës. Prekni tekstin në krye të dritares që thotë Vepra artistike pa titull . Tani mund të shkruani emrin tuaj të dëshiruar për projektin tuaj. Kur të keni mbaruar, zgjidhni U krye .

Shënim: Procreate shkruan automatikisht shkronjën e parë të çdo fjale kur riemërtoni një vepër arti.

Përfitimet e emërtimit të skedarëve tuaj në Procreate

Ka dy arsye të shkëlqyera për të riemërtuar skedarët tuaj në Procreate:

Organizata

Riemërtimi i skedarëve tuaj është një mënyrë e shkëlqyer për të organizuar galeri në mënyrë që të jetë e lehtë navigimi . Etiketimi i çdo drafti të një projekti mund t'ju kursejë kohë kur duhet të ktheheni në disa versione për klientët tuaj.

Për këtë arsye, unë gjithmonë rekomandoj të shtoni edhe data me projektet tuaja të riemërtuara pasi nuk e dini kurrë se kur do t'ju duhet të filtroni disa qindra vepra arti për të gjetur versionin e katërmbëdhjetë që keni bërë me nuancën e duhur të blusë.

Eksportimi i veprave artistike

Një arsye tjetër kryesore për të riemërtuar veprën tuaj artistike është se kur e eksportoni atë në pajisjen tuaj, ajo ruajë automatikisht emrin e skedarit me etiketën që keni zgjedhur. Kjo do t'ju kursejë orë të tëra të kohës që të ktheheni nëpër skedarët dhe imazhet tuaja dhe t'i riemërtoni ato përpara se t'i dërgoni te klienti juaj.

Pyetjet e shpeshta

Më poshtë është një përzgjedhje e pyetjeve të bëra shpesh në lidhje me këtë temë. Unë u jam përgjigjur shkurt atyre:

Si t'i emërtoni raftet në Procreate?

Mund të ndiqni të njëjtët hapat si metoda e parë e mësipërme. Prekni tekstin poshtë ikonës së miniaturës së pirgut tuaj, shkruani emrin tuaj të ri dhe zgjidhni përfunduar. Kjo do të riemërtojë pirgun tuaj.

Si të riemërtoni skedarët në Procreate Pocket?

Mund të ndiqni të dyja metodat e mësipërme për të riemërtuar skedarët në Procreate Pocket. Procesi për emërtimin e veprave artistike dhe pirgjeve është i njëjtë si në Procreate ashtu edhe në Procreate Pocket.

Si të riemërtoni veprat artistike në Procreate?

Mund t'i emërtoni dhe riemërtoni veprat tuaja artistike sa herë të dëshironi duke përdorur të dyja metodat e paraqitura më sipër. Ekziston një kufi shumë i madh i karaktereve dhe nuk ka asnjë kufi për numrin e herëve që mund ta bëni këtë.

Përfundim

Emërtimi i çdo vepre artistike individuale nëProcreate mund të marrë shumë kohë, por ia vlen, ju premtoj. Është një zakon i shkëlqyeshëm për t'u adoptuar kur krijoni secilin nga projektet tuaja, në mënyrë që të mos keni nevojë të ktheheni mbrapa dhe t'i riemërtoni ato më poshtë.

Dhe përfitimi më i madh i të bërit këtë është ruajtja automatike e emrave të skedarëve kur ju eksportoni skedarët tuaj. Dhe të kesh një galeri të organizuar do t'ju kursejë absolutisht kohë në planin afatgjatë.

A keni ndonjë këshillë për të emërtuar veprën tuaj artistike? Ndani ato në komentet më poshtë.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.