Si të përdorni Seagate Backup Plus në Mac? (2 Zgjidhje)

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

A e doni Macin tuaj po aq sa unë? Mac-i im është vendi im i punës. Ai përmban çdo artikull që kam shkruar ndonjëherë. Ai përmban çdo foto që kam bërë ndonjëherë, detajet e kontaktit për njerëzit që kanë rëndësi për mua dhe regjistrimet e këngëve që kam shkruar. Nëse diçka shkon keq, gjithçka mund të zhduket përgjithmonë!

Kjo është arsyeja pse unë mbaj kopje rezervë të kujdesshme të gjithçkaje që ka rëndësi për mua, dhe po ashtu edhe ju. Një mënyrë e thjeshtë për ta bërë këtë është ta kopjoni atë në një hard disk të jashtëm. Aplikacioni i duhur Mac do të sigurohet që kjo të ndodhë automatikisht dhe hard disku i duhur i jashtëm e bën të lehtë.

Seagate bën hard disk të shkëlqyer për qëllime rezervë. Në përmbledhjen tonë Best Backup Drive për Mac, ne zbuluam se disqet e tyre ishin më të mirat në dy kategori kryesore:

 • Seagate Backup Plus Hub është hard disku i jashtëm më i mirë për t'u mbajtur në tryezën tuaj. Kërkon një burim energjie, ofron dy porte USB për pajisjet tuaja periferike, ka një shpejtësi maksimale të transferimit të të dhënave prej 160 MB/s dhe vjen me 4, 6, 8 ose 10 TB hapësirë ​​ruajtëse.
 • Rezervimi i Seagate Plus Portable është hard disku i jashtëm më i mirë për të mbajtur me vete. Mundësohet nga kompjuteri juaj, vjen në një kuti metalike të fortë, transferon të dhëna me 120 MB/s dhe vjen me 2 ose 4 TB hapësirë ​​ruajtëse.

Ato janë të pajtueshme me Mac dhe ofrojnë vlerë të shkëlqyer. Unë i përdor ato vetë.

Blerja e një të tillë është hapi i parë për t'i mbajtur të dhënat tuaja të sigurta. Hapi i dytë është të konfiguroni kompjuterin tuaj në mënyrë të besueshmedhe ruani automatikisht një kopje të përditësuar të skedarëve tuaj. Për fat të keq, softueri Mac i Seagate nuk është në nivelin e duhur - është i tmerrshëm. Si mund t'i bëjnë përdoruesit e Mac kopje rezervë të besueshme të kompjuterëve të tyre?

Problemi: Softueri Mac i Seagate nuk është në detyrë

Një kompani që i quan hard disqet e tyre "Backup Plus" është padyshim serioze për të ndihmuar ju bëni kopje rezervë të kompjuterit tuaj. Fatkeqësisht, ndërsa programi i tyre Windows do të kryejë kopje rezervë të planifikuar të plotë, aplikacioni i tyre Mac pasqyron vetëm skedarë të caktuar.

Ja se si përshkruhet në Manualin e Përdoruesit të Seagate Toolkit:

Aktiviteti Mirror lejon ju krijoni një dosje Mirror në PC ose Mac tuaj që sinkronizohet me pajisjen tuaj të ruajtjes. Sa herë që shtoni, modifikoni ose fshini skedarë në një dosje, Toolkit përditëson automatikisht dosjen tjetër me ndryshimet tuaja.

Cili është problemi? Ndërsa aplikacioni Windows ruan automatikisht një kopje të dytë të të gjithë skedarëve tuaj - ata janë të gjithë të mbrojtur - aplikacioni Mac nuk e bën këtë. Do të kopjojë vetëm atë që është në dosjen tuaj Mirror; çdo gjë jashtë asaj dosjeje nuk do të rezervohet.

Kjo do të thotë gjithashtu se nëse një përdorues Mac fshin aksidentalisht një skedar, ai do të fshihet nga pasqyra. Kështu nuk duhet të funksionojë një kopje rezervë e vërtetë. Ndërsa përdoruesit e Windows do të jenë në gjendje ta rikuperojnë skedarin nëse ai fshihet gabimisht, përdoruesit e Mac nuk do ta bëjnë.

Asnjë nga këto nuk është ideale. As fakti që softueri funksionon vetëm me disqe të caktuara Seagate, dhe jofare me produkte nga prodhues të tjerë. Si rezultat, unë rekomandoj që të mos e përdorni këtë softuer për kopjet rezervë. Ne do të shqyrtojmë disa alternativa më poshtë.

Në rast se dëshironi të provoni së pari Toolkit, le të shohim shkurtimisht se si ta instaloni dhe përdorni atë.

Rezervimi i Mac me Seagate Toolkit

Sigurohuni që hard disku juaj të jetë në prizë dhe më pas instaloni softuerin. Do të gjeni Seagate Toolkit për macOS në faqen e internetit të Seagate Support.

Pas instalimit, aplikacioni do të ekzekutohet në shiritin tuaj të menysë, duke pritur që ju ta konfiguroni atë. Pasqyra Tani e vendos dosjen e pasqyrës në vendndodhjen e paracaktuar (dosja juaj e shtëpisë). Custom ju lejon të zgjidhni se ku të vendosni dosjen e pasqyrës.

Në testet e mia të Toolkit, këtu fillova të kem probleme. Ja çfarë bëra: së pari, zgjodha diskun Seagate që doja të përdorja për të bërë kopje rezervë të skedarëve.

Por për shkak se tashmë është konfiguruar si një disk rezervë duke përdorur softuer të ndryshëm, Toolkit refuzon ta përdorë atë, e cila është e kuptueshme. Fatkeqësisht, asnjë nga disqet e mia rezervë nuk u krijua nga Seagate, kështu që softueri refuzoi t'i pranonte ato dhe unë nuk munda ta provoja më tej.

Nëse jeni kurioz, mund të gjeni informacione të mëtejshme në manualin e përdoruesit në internet dhe bazën e njohurive.

Zgjidhja 1: Rezervoni Mac-in tuaj me Time Machine të Apple

Pra, softueri i Seagate nuk i lejon përdoruesit e Mac të krijojnë kopje rezervë të plotë dhe të planifikuar. Si mund të përdornihard disku juaj Backup Plus? Mënyra më e lehtë është me softuerin e vetë Apple.

Time Machine vjen i parainstaluar në çdo Mac. Ne e gjetëm atë zgjedhjen më të mirë për kopjet rezervë të skedarëve në rritje. Unë përdor softuerin në kompjuterin tim për të bërë kopje rezervë në një hard disk të jashtëm Seagate Backup Plus.

Një kopje rezervë në rritje qëndron e përditësuar vetëm duke kopjuar skedarë që janë të rinj ose janë modifikuar që nga koha juaj rezervimi i fundit. Time Machine do ta bëjë këtë dhe shumë më tepër:

 • Do të krijojë fotografi lokale sipas lejes së hapësirës
 • Do të mbajë kopje rezervë të shumta ditore për 24 orët e fundit
 • Do të mbajë kopje rezervë të shumëfishtë ditore për muajin e fundit
 • Do të mbajë kopje rezervë të shumta javore për të gjithë muajt e mëparshëm

Kjo do të thotë se çdo skedar rezervohet disa herë, duke e bërë të lehtë merrni përsëri versionin e saktë të dokumenteve dhe skedarëve tuaj nëse diçka shkon keq.

Konfigurimi i Time Machine është i lehtë. Kur lidhni për herë të parë një disk bosh, macOS do t'ju pyesë nëse dëshironi ta përdorni për të krijuar kopje rezervë me Time Machine.

Kliko Përdor si disk rezervë . Cilësimet e Time Machine do të shfaqen. Gjithçka është konfiguruar tashmë me cilësimet e paracaktuara dhe rezervimi i parë është planifikuar. Në testet e mia, të cilat i bëra duke përdorur një MacBook Air më të vjetër, rezervimi filloi 117 sekonda më vonë.

Kjo më dha kohë të mjaftueshme për të ndryshuar parazgjedhjet nëse doja. Opsionet përfshijnë:

 • Mund të kursej kohë dhe hapësirë ​​duke vendosurpër të mos rezervuar skedarë dhe dosje të caktuara
 • Mund ta lejoj sistemin të kopjojë kur është në bateri. Kjo është një ide e keqe sepse gjëra të këqija mund të ndodhin nëse bateria mbaron në gjysmë të rrugës gjatë një kopje rezervë
 • Mund të vendos vetëm të bëj kopje rezervë të skedarëve të mi, duke përjashtuar skedarët e sistemit dhe aplikacionet

Vendosa të qëndroj me cilësimin e paracaktuar dhe lejoj që kopjimi të fillojë automatikisht. Time Machine filloi duke përgatitur rezervimin fillestar, i cili zgjati rreth dy minuta në kompjuterin tim.

Më pas filloi kopjimi i duhur: skedarët u kopjuan në hard diskun e jashtëm (në rastin tim, një Western më i vjetër Diskun dixhital që kisha në një sirtar). Fillimisht, 63,52 GB duhej të rezervoheshin në total. Pas disa minutash, u shfaq një vlerësim i kohës. Rezervimi im u përfundua edhe më shpejt nga sa pritej, në rreth 50 minuta.

Zgjidhja 2: Rezervoni Mac-in tuaj me softuer rezervë të palëve të treta

Time Machine është një zgjedhje e mirë për Mac kopje rezervë: është i integruar lehtësisht në sistemin operativ, funksionon mirë dhe është falas. Por kjo nuk është alternativa juaj e vetme. Ka mijëra alternativa. Ata kanë pika të ndryshme të forta dhe mund të krijojnë lloje të ndryshme të kopjeve rezervë. Një nga këto mund t'i plotësojë më mirë nevojat tuaja.

Carbon Copy Cloner

Carbon Copy Cloner është një opsion solid për klonimin ose imazhin e diskut të ngurtë. Kjo është një strategji e ndryshme rezervë sesa Time Machine: në vend që të kopjoni skedarë individualë,ai bën një kopje të saktë të të gjithë diskut.

Pasi të bëhet kopjimi fillestar, Carbon Copy Cloner mund ta mbajë imazhin të përditësuar duke bërë kopje rezervë vetëm të skedarëve që janë modifikuar ose krijuar rishtazi. Disku i klonit do të jetë i bootable. Nëse diçka shkon keq me diskun e brendshëm të kompjuterit tuaj, mund të nisni nga rezervimi dhe të vazhdoni të punoni. Kjo është e përshtatshme!

Karakteristika të tjera përfshijnë:

 • Një "trajner klonimi" që paralajmëron shqetësimet e konfigurimit
 • Konfigurimi dhe rivendosja e udhëzuar
 • Planifikimi i konfigurueshëm : për orë, ditore, javore, mujore dhe më shumë

Ky aplikacion është më i vështirë për t'u përdorur se Time Machine, por gjithashtu bën më shumë. Për fat të mirë, ai ka një "Modalitet të thjeshtë" që ju lejon të krijoni një kopje rezervë me tre klikime të miut. Një licencë personale kushton 39,99 dollarë dhe mund të blihet nga faqja e internetit e zhvilluesit.

SuperDuper!

Shirt Pocket's SuperDuper! v3 është një aplikacion më i thjeshtë dhe më i përballueshëm për klonimin e diskut. Shumë nga veçoritë e tij janë falas; aplikacioni i plotë kushton 27,95 dollarë dhe përfshin planifikimin, përditësimin inteligjent, sandboxet dhe skriptimin. Ashtu si Carbon Copy, disku i klonit që krijon është i bootable.

ChronoSync

Econ Technologies ChronoSync është një aplikacion më i gjithanshëm. Mund të kryejë pothuajse çdo lloj kopje rezervë që mund t'ju nevojitet:

 • Mund të sinkronizojë skedarët tuaj midis kompjuterëve
 • Mund të kopjojë skedarët dhe dosjet tuaja
 • Ai mund të krijojë njëImazhi i diskut të bootable të diskut

Megjithatë, ai nuk ofron kopje rezervë në renë kompjuterike siç ofron Acronis True Image (më poshtë).

Rezervimet e planifikuara mbështeten. Mund të konfiguroni kopjet rezervë që të kryhen automatikisht sa herë që bashkëngjitni një disk të jashtëm specifik. Mbështeten kopjimet shtesë dhe skedarët e shumtë kopjohen njëkohësisht për të kursyer kohë.

Softueri kushton pak më shumë—49,99 dollarë nga dyqani i uebit i zhvilluesit. Një version më i përballueshëm mund të blihet nga Mac App Store për 24,99 dollarë. Quhet ChronoSync Express. Është i kufizuar me veçori dhe nuk mund të krijojë kopje rezervë të bootable.

Acronis True Image

Acronis True Image for Mac është aplikacioni më i shtrenjtë në përmbledhjen tonë, duke filluar me një abonim prej 49,99 $/vit . Ai gjithashtu ofron më shumë veçori se aplikacionet e tjera në listën tonë.

Plani bazë ofron klonim aktiv të diskut dhe plani i avancuar (i cili kushton 69,99 dollarë/vit) shton gjysmë terabajti rezervë në renë kompjuterike. Mund ta shkarkoni softuerin dhe të blini një abonim nga faqja e internetit e zhvilluesit.

Mac Backup Guru

MacDaddy's Mac Backup Guru është një aplikacion i përballueshëm që krijon një klon bootable të hard drive-it tuaj. Ai ofron tre lloje rezervash gjithsej:

 • Klonim i drejtpërdrejtë
 • Sinkronizim
 • Pamjet e çastit në rritje

Çdo ndryshim që bëni në dokumentet sinkronizohen automatikisht. Mund të zgjidhni të mos mbishkruani kopjet rezervë të vjetrakështu që ju mund të ktheheni në një version të mëparshëm të një dokumenti.

Get Backup Pro

Më në fund, Get Backup Pro i Belight Software është programi më i përballueshëm për rezervimin e palëve të treta në listën tonë . Mund ta blini për vetëm 19,99 dollarë nga faqja e internetit e zhvilluesit.

Ashtu si ChronoSync, ofrohen disa lloje:

 • kopje rezervë skedarësh në rritje dhe të ngjeshur
 • kopje rezervë të klonuara të nisshme
 • sinkronizimi i dosjeve

Mund të bëni kopje rezervë në një disk të jashtëm, një disk rrjeti, DVD ose CD. Rezervimet mund të planifikohen dhe të kodohen.

Pra, çfarë duhet të bëni?

Ke vendosur të mbrosh të dhënat e tua duke bërë kopje rezervë të Mac-it dhe si hap i parë, ke një hard disk të jashtëm Seagate Backup Plus. Nëse jeni përdorues Mac, bëjini vetes një nder dhe injoroni softuerin që erdhi me diskun. Nuk ofron veçoritë që ju nevojiten.

Në vend të kësaj, përdorni një alternativë. Ju tashmë keni të instaluar Time Machine të Apple në Mac tuaj. Është i besueshëm, i lehtë për t'u përdorur dhe do të mbajë kopje të shumta të çdo skedari në mënyrë që të zgjidhni versionin që dëshironi të riktheni. Funksionon mirë dhe e përdor vetë!

Ose mund të zgjidhni një aplikacion të palës së tretë. Këto ofrojnë veçori shtesë dhe lloje rezervë. Për shembull, Carbon Copy Cloner dhe të tjerët do të krijojnë një kopje rezervë të bootable të hard drive tuaj. Kjo do të thotë se nëse disku juaj kryesor vdes, rindezja nga rezervimi do t'ju bëjë të punoni sërish brenda pak minutash.

Cilido qoftë softueri që juzgjidhni, filloni sot. Të gjithë kanë nevojë për një kopje rezervë të besueshme të skedarëve të tyre të rëndësishëm!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.