Si të ndryshoni madhësinë e tabelës së artit në Adobe Illustrator

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Adobe Illustrator ka të bëjë me tabelat e artit! Ju nuk mund të krijoni një dizajn pa një tabelë artistike dhe shpesh do t'ju duhet ta ndryshoni përmasat e tij për qëllime të ndryshme. Për shembull, një logo është krijuar për t'u përdorur në shumë prezantime të ndryshme, në një kartëvizitë, faqe interneti të kompanisë, bluza, suvenire, etj.

Ruajtja e logos si png ose pdf kur dëshironi ta printoni në diçka është e domosdoshme dhe sigurisht, ju nuk dëshironi një zonë të madhe të sfondit bosh. Zgjidhja është të ndryshoni madhësinë e zonës së tabelës së artit, ta bëni atë më të vogël.

Kur punoja për një organizator ekspozite, më duhej të ndryshoja përmasat e të njëjtit dizajn për materiale të ndryshme printimi si postera, broshura, banderola dhe bluza eventesh. Disa materiale janë horizontale dhe të tjera janë vertikale, disa janë më të mëdha, disa janë më të vogla.

Sinqerisht, ndryshimi i madhësisë është një rutinë e përditshme pune për çdo dizajner grafik. Do të dëgjoni shefin tuaj duke thënë: "Më duhet kjo madhësi për këtë, kjo madhësi për atë", normale. Më mirë ta mësoni më herët se më vonë. Por më lejoni t'ju tregoj ndryshimi i madhësisë së tabelës së artit nuk është aq i ndërlikuar dhe unë jam gjithmonë këtu për të ndihmuar 🙂

Gati për një ndryshim të mirë?

Tabela e përmbajtjes [shfaq]

 • Krijimi i një Artboard
 • 3 mënyra për të ndryshuar madhësinë e Artboard në Adobe Illustrator
  • 1. Opsionet Artboard
  • 2. Paneli Artboard
  • 3. Artboard Tool
 • Më shumë dyshime?
  • Si mund ta shoh madhësinë e tabelës sime të artit në Illustrator?
  • A mund të ndryshoj përmasat e shumë tabelave artistike?Ilustruesi?
  • Cila është madhësia maksimale e tabelës artistike në Illustrator?
 • Përfundimi

Krijimi i një tabele artistike

Unë supozoj se ju tashmë e di se çfarë është një tabelë artistike në Adobe Illustrator. Është si një shtresë në Photoshop, një faqe në Indesign dhe një letër kur krijoni me dorë. Një tabelë artistike është një hapësirë ​​boshe ku krijoni dhe shfaqni elementët tuaj të dizajnit.

Kur krijoni një dokument të ri në Illustrator, ju kërkohet të zgjidhni ose shkruani madhësinë e preferuar të dokumentit (artboard). Ekzistojnë tetë madhësi të paracaktuara që përdoren zakonisht që mund të zgjidhni.

Nëse keni në mendje një madhësi specifike të veprës së artit, mund të ndryshoni detajet e paracaktuara si madhësia, matja, modaliteti i ngjyrës, etj. në anën e djathtë të dritares dhe klikoni Krijo .

3 mënyra për të ndryshuar madhësinë e tabelës artistike në Adobe Illustrator

Nuk jeni të kënaqur me dizajnin tuaj? Shumë apo jo hapësirë ​​boshe e mjaftueshme? mos u shqetësoni. Gjithmonë ka një mënyrë për t'i bërë gjërat të funksionojnë. Ju mund të ndryshoni madhësinë e tabelës suaj të artit duke përdorur një nga metodat e mëposhtme.

Shënim: Pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Illustrator CC, versioni i Windows mund të duket paksa i ndryshëm.

1. Opsionet e Artboard

Kjo metodë ju lejon të ndryshoni cilësime të shumta të tabelës artistike.

Hapi 1 : Zgjidhni tabelën artistike që dëshironi të ndryshoni madhësinë në panelin Artboard.

Hapi 2 : Klikoni në ikonën e veglës së artboard. Ju do tëshikoni kutinë kufizuese blu.

Hapi 3 : Do të shfaqet një dritare, kjo është dritarja Opsionet e Artboard . Ndryshoni vlerat Width dhe Height në përputhje me rrethanat. Ju gjithashtu mund të ndryshoni orientimin e tabelës artistike nga portreti në peizazh.

Hapi 4 : Klikoni Ok .

2. Paneli Artboard

Kur klikoni në veglën Artboard , mund të ndryshoni madhësinë e tabelës artistike nga paneli Paneli artistik te Karakteristikat .

Hapi 1 : Klikoni në Vegla Artboard në shiritin e veglave.

Hapi 2 : Zgjidhni tabelën artistike që dëshironi të ndryshoni madhësinë. Do të shihni kutinë kufizuese blu.

Hapi 3 : Ndrysho madhësinë e tabelës artistike W (gjerësia) dhe H (lartësia) në panelin Artboard në të djathtë -ana e dorës së dokumentit të Illustrator.

U krye.

3. Artboard Tool

Ju gjithashtu mund të ndryshoni madhësinë manuale të tabelës artistike duke përdorur veglën Artboard ( Shift O ).

Hapi 1 : Klikoni në veglën Artboard në shiritin e veglave ose përdorni shkurtoren e tastierës Shift O .

Hapi 2 : Zgjidhni tabelën artistike që dëshironi të ndryshoni madhësinë. Do të shihni kutinë kufizuese blu.

Hapi 3 : Klikoni dhe tërhiqni kutinë kufizuese për të ndryshuar madhësinë lirisht të imazhit tuaj. Mbani tastin Shift kur tërhiqni nëse dëshironi të mbani të njëjtin proporcion të tabelës së artit.

Hapi 4 : Lëshojeni miun. U krye.

Më shumë dyshime?

Pyetje të tjera që ka projektuesi juajmiqtë kanë gjithashtu ndryshimin e madhësisë së tabelës së artit në Illustrator.

Si mund ta shoh madhësinë e tabelës sime në Illustrator?

Me veglën Artboard të zgjedhur, klikoni në tabelën artistike dhe do të vendosni vlerën e madhësisë në panelin Transformo në anën e djathtë ose në krye të dritares së dokumentit në varësi të cilësimeve tuaja .

A mund të ndryshoj përmasat e shumë tabelave artistike në Illustrator?

Po, mund të ndryshoni madhësinë e shumë tabelave artistike në të njëjtën kohë. Mbani tastin Shift dhe zgjidhni tabelat artistike që dëshironi të ndryshoni madhësinë dhe ndryshoni vlerën duke përdorur metodat që mësuat më lart.

Cila është madhësia maksimale e tabelës artistike në Illustrator?

Ka një madhësi maksimale të tabelës artistike në Adobe Illustrator. Mbështet madhësinë e tabelës artistike deri në 227 x 227 inç, por nëse dizajni juaj është më i madh. Ju gjithmonë mund ta ndryshoni përmasat proporcionale kur e dërgoni për ta printuar.

Përfundimi

Është normale të vendosni një qëllim dhe më pas të dëshironi ta ndryshoni pak për të arritur një qëllim edhe më të mirë. Kur krijoni një tabelë artistike ju vendosni një vlerë të caktuar që mendoni se do të funksiononte më mirë, por më vonë gjatë procesit ndoshta keni zgjidhje më të mira.

Pse të mos e ndryshoni pak dhe ta bëni më të mirë?

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.