Si të bëni një vijë me pika në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

A po shkarkoni ende vija me pika? Ju nuk keni për të. Ndoshta është më e shpejtë të bësh një vijë me pika vetë sesa të kërkosh një linjë falas.

Isha atje, e bëra atë. E dija se bërja e një vije të ndërprerë ishte e lehtë, por u përpoqa të zbuloja se ku ishte opsioni i vijës me pika.

Kapak & Këndi dhe vlera e vizës janë dy cilësimet e çelësave që do t'ju duhet të punoni. Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të bëni një vijë me pika duke krijuar një furçë të re.

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj se si të bëni një vijë me pika duke përdorur dy metoda të thjeshta së bashku me disa këshilla shtesë.

Le të zhytemi!

2 mënyra për të krijuar një vijë me pika në Adobe Illustrator

Mund të bëni një vijë me pika duke krijuar një furçë të re ose të ndryshoni cilësimet e goditjes dhe modifikoni vijën e ndërprerë.

Shënim: pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2021. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Metoda 1: Krijoni një vijë me pika

Hapi 1: Zgjidhni mjetin Ellipse dhe krijoni një rreth të vogël.

Hapi 2: Tërhiqni rrethin te paneli Brushes. Nëse nuk është hapur tashmë, mund të hapni panelin e brushave nga menyja e sipërme Dritarja > Brushat .

Kur tërhiqni rrethin në panelin Brushes, kjo dritare dialogu New Brush do të shfaqet dhe do të shihni se opsioni i parazgjedhur i furçës është Furça e shpërndarjes . Klikoni OK .

Pasi të klikoni OK , mund të ndryshoni opsionet e furçës së shpërndarjes. Mund të ndryshoni emrin e furçës dhe të lini pjesën tjetër të cilësimeve për momentin.

Hapi 3: Zgjidhni Mjetin e segmentit të linjës për të vizatuar një vijë.

Hapi 4: Kthehuni te paneli Brushes dhe zgjidhni furçën e vijës me pika që sapo krijuat. Ju do të shihni diçka të tillë.

Siç mund ta shihni që nuk ka hapësirë ​​midis pikave dhe ato janë shumë të mëdha.

Hapi 5: Klikoni dy herë mbi furçën në panelin Brushes për të hapur sërish dritaren e opsioneve të furçës së shpërndarë. Kontrolloni kutinë Paraafishimi dhe rregulloni Madhësia dhe Hapësira për të marrë një rezultat që funksionon më mirë për ju.

Metoda 2: Ndryshoni stilin e goditjes

Hapi 1: Përdorni Mjetin e segmentit të linjës për të vizatuar një vijë.

Hapi 2: Shkoni te paneli Dukja dhe klikoni në Stroke .

Hapi 3: Rregulloni cilësimet. Tani do të keni disa opsione për të rregulluar linjën. Ndrysho kapakun në Kapak i rrumbullakët dhe këndin në Bashkim i rrumbullakët (opsioni i mesëm për të dyja).

Kontrollo kutinë Vija e vijëzuar dhe ndrysho të gjitha vlerat e vizës në 0 pt. Vlera e hendekut përcakton distancën midis pikave, sa më e lartë të jetë vlera, aq më e gjatë është distanca. Për shembull, kam vënë 12 pt dhe duket kështu.

Nëse doni t'i bëni pikat më të mëdha, thjesht zgjidhni vijën dhe rrisni peshën e goditjes.

Këshilla shtesë

Nëse doni të krijoni forma me pika ose me pika. Mund të zgjidhni cilindo nga mjetet e formës dhe më pas të ndryshoni stilin e goditjes.

Për shembull, nëse doni të krijoni një drejtkëndësh me pika. Zgjidhni mjetin Rectangle për të vizatuar një drejtkëndësh dhe më pas ndryshoni goditjen duke përdorur njërën nga metodat e mësipërme. Ju gjithashtu mund të ndryshoni ngjyrën e vijës me pika duke ndryshuar ngjyrën e goditjes.

Doni t'i bëni linjat më argëtuese? Ju mund të ndryshoni profilin. Si thoni per kete?

Përfundimi

Të dyja metodat ju japin fleksibilitetin për të modifikuar madhësinë dhe hapësirën, por nëse doni të ndryshoni ngjyrën e vijës me pika, do t'ju duhet të ndryshoni ngjyrën e goditjes .

Teknikisht mund të krijoni një furçë ngjyrash, por sa herë do të përdorni të njëjtën ngjyrë? Kjo është arsyeja pse ndryshimi i ngjyrës së goditjes është më efektiv.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.