Cili është ndryshimi midis Dizajnuesit Grafik dhe Illustratorit

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Përshëndetje! Unë jam June, një dizajner grafik që i pëlqen ilustrimet! Mendoj se mund ta quaj veten edhe një ilustrues, sepse kam marrë një diplomë në ilustrim krijues dhe kam bërë disa projekte ilustrimi për klientët.

Pra, cili është ndryshimi midis një stilisti grafik dhe një ilustruesi? Një përgjigje e shpejtë do të ishte:

Një dizajner grafik punon me softuer dizajni dhe një ilustrues vizaton me duart e tij .

Kjo është kaq e përgjithshme dhe pjesa për ilustruesit nuk është 100% e vërtetë, sepse ka edhe ilustrime grafike. Pra, këtu është një mënyrë më e mirë për ta kuptuar atë:

Dallimi më i madh midis dizajnerëve grafik dhe ilustruesve është qëllimi i tyre i punës dhe mjetet që përdorin për punë.

Tani le të futemi më thellë në temën e ndryshimit midis një dizajner grafik dhe një ilustrues.

Çfarë është një dizajner grafik

Një dizajner grafik krijon koncepte vizuale (kryesisht dizajne komerciale) duke përdorur softuer dizajni. Shkathtësia e vizatimit nuk është një domosdoshmëri për një dizajner grafik, por është e dobishme të skiconi idetë përpara se të krijoni një dizajn në një kompjuter.

Një dizajner grafik mund të bëjë dizajnin e logos, markën, posterin, dizajnin e paketimit, reklamat, ueb-in banderolat, etj. Në thelb, bërja e veprave artistike dhe tekstit të duken të mira së bashku për të dhënë një mesazh ose për të shitur një produkt.

Në fakt, krijimi i ilustrimeve mund të jetë gjithashtu pjesë e punës së një dizajneri grafik. Është mjaft trend për ta pasurilustrime në dizajne komerciale sepse gjërat e vizatuara me dorë janë më unike dhe të personalizuara.

Megjithatë, jo çdo dizajner grafik mund të ilustrojë mirë, kjo është arsyeja pse shumë agjenci dizajni punësojnë ilustrues. Një ilustrues bën pjesën e vizatimit, më pas një dizajner grafik bashkon bukur vizatimin dhe tipografinë.

Çfarë është një Illustrator

Një ilustrues krijon dizajne origjinale (kryesisht vizatime) për reklama, botime ose modë duke përdorur mediume të shumta duke përfshirë mediat tradicionale si stilolaps, laps dhe furça.

Disa ilustrues krijojnë ilustrime grafike, kështu që përveç mjeteve të vizatimit me dorë, ata përdorin edhe programe dixhitale si Adobe Illustrator, Photoshop, Sketch, Inkscape etj.

Ka të ndryshme llojet e ilustruesve, duke përfshirë ilustruesit e modës, ilustruesit e librave për fëmijë, ilustruesit reklamues, ilustruesit mjekësorë dhe ilustruesit e tjerë botues.

Shumë ilustrues të pavarur punojnë edhe për restorante dhe bare. Jam i sigurt që i keni parë tashmë ato meny koktejsh ose mure me vizatime të lezetshme, po, kjo mund të jetë gjithashtu punë ilustruesi.

Pra, një ilustrator është në thelb dikush që vizaton? Hmm. Po dhe jo.

Po, një ilustrues vizaton shumë dhe disa njerëz mendojnë se të jesh ilustrues është pothuajse si puna e një artisti. Por jo, është ndryshe sepse një ilustrues punon për klientët sipas kërkesave ndërsa njëartisti zakonisht krijon bazuar në ndjenjën e tij/saj.

Dizajneri grafik vs Illustrator: Cili është ndryshimi

Siç e përmenda më herët, ndryshimi më i madh midis këtyre dy karrierave janë funksionet e punës dhe mjetet ata perdorin.

Shumica e dizajnerëve grafikë punojnë për biznese dhe krijojnë dizajne komerciale, të tilla si reklama, broshura shitjesh, etj. komunikoni me autorin/shkrimtarin dhe shndërroni përmbajtjen e tekstit në ilustrim. Qëllimi i tyre i punës është më pak komercial, por më shumë edukativ.

Për shembull, jo të gjithë ilustruesit janë të mirë në softuerët grafik, por dizajnerëve grafik u kërkohet të zotërojnë programet e dizajnit. Nga ana tjetër, dizajnerëve grafikë nuk u kërkohet të kenë aftësi të shkëlqyera vizatimi.

Sinqerisht, nëse ndonjëherë vendosni të bëheni ilustrues, ju rekomandoj të mësoni të paktën një program dizajni, sepse në shumicën e rasteve, do t'ju duhet të dixhitalizoni vizatimet tuaja dhe të punoni në kompjuter.

Pyetjet e shpeshta

Dijeni që i dini dallimet kryesore midis një dizajneri grafik dhe një ilustruesi, këtu janë disa pyetje të tjera në lidhje me këto dy karriera që mund t'ju duken interesante.

Është. një ilustrues një karrierë e mirë?

Po, mund të jetë një karrierë e mirë veçanërisht nëse je një dashnor arti që pëlqen lirinë për punë sepse shumicailustruesit punojnë si përkthyes të pavarur. Sipas Indeed, paga mesatare e një ilustruesi në SHBA është rreth 46 dollarë në orë .

Çfarë duhet të studioj për t'u bërë ilustrator?

Ju mund të merrni një diplomë bachelor katërvjeçare në artin e bukur, e cila do të mbulojë pothuajse gjithçka që ju duhet të dini rreth vizatimit dhe artit. Një tjetër mundësi është studimi i ilustrimit dhe vizatimit në programet afatshkurtra, që ofrojnë shumë shkolla arti.

Çfarë kualifikimesh ju nevojiten për dizajn grafik?

Përveç të mësuarit të mjeteve të dizajnit, kreativiteti është cilësia më e rëndësishme që duhet të keni si dizajner grafik. Kërkesa të tjera përfshijnë aftësi të mira komunikimi, trajtimin e stresit dhe menaxhimin e kohës janë të gjitha cilësi të rëndësishme që duhet të ketë një dizajner grafik. Mësoni më shumë nga kjo faqe e statistikave të dizajnit grafik.

Si ta filloj karrierën time të dizajnit grafik?

Nëse keni studiuar dizajn grafik dhe kërkoni një punë, gjëja e parë që duhet të bëni është të krijoni një portofol të mirë që përfshin 5 deri në 10 pjesë të projekteve tuaja më të mira (projektet e shkollës janë në rregull). Pastaj shkoni për intervista pune.

Nëse jeni i ri në dizajnin grafik dhe dëshironi të bëheni dizajner grafik, procesi është shumë më i gjatë. Do t'ju duhet të mësoni softuerin e dizajnit grafik, të ndërtoni një portofol dhe të shkoni për intervista pune.

A mund të jem dizajner grafik pa diplomë?

Po, ju mund të punoni si dizajner grafikpa një diplomë kolegji sepse zakonisht, portofoli juaj është më i rëndësishëm se një diplomë. Sidoqoftë, për pozicione më të larta si drejtor kreativ ose drejtor arti, duhet të keni një diplomë.

Përfundim

Dizajni grafik ka më shumë orientim komercial dhe ilustrimi është më i orientuar drejt artit. Pra, ndryshimi kryesor midis një stilisti grafik dhe një ilustruesi është funksionet e tyre të punës dhe mjetet që përdorin.

Shumë dizajnerë grafikë specializohen në ilustrim, megjithatë, nëse dini vetëm ilustrimin dhe nuk dini të përdorni softuerin grafik, nuk mund të punoni si dizajner grafik.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.