Si të ndani shtresat në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Nëse jeni përdorues i Photoshop-it, duhet ta dini tashmë se çdo objekt i ri që krijoni do të krijojë një shtresë të re. Nuk funksionon në të njëjtën mënyrë në Adobe Illustrator. Nëse dëshironi të mbani objekte në shtresa të ndryshme, duhet të krijoni shtresa të reja me dorë.

E di, ndonjëherë e harrojmë këtë. Më ka ndodhur aq herë sa kam harruar t'i organizoj objektet në shtresa. Nëse hasni në të njëjtën çështje, me fat, do të gjeni një zgjidhje sot.

Në këtë tutorial, do të mësoni se si t'i ndani objektet në shtresat e tyre në Adobe Illustrator. Ndiqni hapat e mëposhtëm dhe shikoni se si funksionon!

Shënim: pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Ndarja e objekteve në shtresat e tyre

Çfarë do të thotë të ndash objektet në shtresat e tyre? Le të shohim një shembull këtu.

Për shembull, ka katër versione të vektorit në katër tabela të ndryshme artistike, por ato janë të gjitha në të njëjtën shtresë.

Shiko, kjo është ajo që më ndodhte shpesh kur harrova të krijoja një shtresë të re për çdo version.

Kur klikoni në menunë e shtresave, do të shihni se katër objektet (në tabela të ndryshme artistike) shfaqen si katër grupe.

Nëse nuk e keni tashmë të hapur panelin e shtresave, mund ta hapni shpejt nga Dritarja > Layers .

Janë vërtet vetëm dyhapat për të ndarë shtresat në Adobe Illustrator.

Hapi 1: Zgjidhni shtresën (në këtë shembull, Shtresa 1), klikoni në menynë e shtresës dhe zgjidhni Lëshojeni në shtresa (Sekuenca) .

Siç mund ta shihni, grupet u bënë shtresa.

Hapi 2: Zgjidhni shtresat e ndara dhe tërhiqni ato mbi Shtresën 1, që do të thotë, jashtë nënmenusë së Shtresës 1.

Kjo është ajo. Ju duhet të shihni tani se ka të gjitha shtresat e veçanta dhe nuk i përkasin më Shtresës 1. Që do të thotë se shtresat janë të ndara.

Mund të zgjidhni Shtresën 1 dhe ta fshini shtresën sepse në thelb është një shtresë bosh tani.

Më shumë rreth shtresave

Pyetje të tjera se si të përdoren shtresat në Adobe Illustrator? Shihni nëse mund t'i gjeni përgjigjet më poshtë.

Si i çgruponi shtresat në Illustrator?

Mund t'i çgruponi shtresat duke i ndarë shtresat duke përdorur të njëjtën metodë në këtë tutorial. Nëse dëshironi të çgruponi objektet në një shtresë, thjesht zgjidhni objektin e grupuar, kliko me të djathtën dhe zgjidh Çgrupo .

Si të grupohen shtresat në Illustrator?

Nuk ka një opsion të shtresës së grupit në Adobe Illustrator, por ju mund të gruponi shtresat duke i bashkuar ato. Zgjidhni shtresat që dëshironi të gruponi/bashkoni, klikoni në menynë e palosur në panelin e shtresave dhe zgjidhni Shkrija e përzgjedhurve .

Si t'i eksportoj shtresat veçmas në Illustrator?

Nuk do të gjenit opsione të shtresës së eksportit nga Skedari > Eksport . Por mund të zgjidhni shtresën në tabelën artistike, kliko me të djathtën dhe zgjidhni Eksportoni përzgjedhjen .

Cili është përfitimi i të pasurit shtresa në Illustrator?

Puna në shtresa e mban punën tuaj të organizuar dhe ju pengon të redaktoni objektet e gabuara. Do të ishte gjithashtu i përshtatshëm sa herë që ju duhet të eksportoni elementë individualë të dizajnit tuaj.

Përfundim

Ndarja e shtresave në thelb nënkupton çgrupimin e shtresave në Adobe Illustrator. Gjithçka që duhet të bëni është t'i çgruponi (lëshoni), por çgrupimi nuk i ndan ende. Pra, mos harroni të tërhiqni shtresat e lëshuara jashtë grupit të shtresave.

Tani e dini se nëse harroni të krijoni shtresa, ka një zgjidhje 🙂

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.