Si të lakim një vijë në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Vizatimi i një linje të lakuar me mjetin e stilolapsit ose lapsit nuk është gjëja më e lehtë dhe është e vështirë të arrini kurbën e përsosur që dëshironi. Kjo është arsyeja pse Adobe Illustrator ka zhvilluar mjete që do të na ndihmonin të arrijmë kurbën ideale që duam.

Duke punuar me Adobe Illustrator çdo ditë për rreth nëntë vjet tani, kam gjetur mënyrën më të lehtë për të lakuar linjat duke përdorur mjete të ndryshme. Më besoni, njohja e këtyre mjeteve do t'ju kursejë shumë kohë duke krijuar linja lakore në Illustrator.

Për shembull, unë përdor mjetin Anchor Point për të modifikuar shtigjet e veglave të stilolapsit dhe veglën e lakimi për të krijuar linja dhe forma të shumëfishta kthese. Dhe për mua, mjeti më i mirë për të bërë një kënd të lakuar është Vegla e Përzgjedhjes së Drejtpërdrejtë.

Në këtë artikull, do të mësoni tre mënyra për të lakuar një vijë në Adobe Illustrator në vetëm dy hapa!

Le të zhytemi.

3 mënyra për të lakuar një vijë në Adobe Illustrator

Shënim: Pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Illustrator CC. Windows dhe versionet e tjera mund të duken pak më ndryshe.

Merrni si shembull këtë drejtkëndësh të thjeshtë. Ne mund ta kthejmë atë në një formë krejtësisht të ndryshme duke përdorur tre mjetet e ndryshme më poshtë për të shtuar disa kthesa.

1. Anchor Point Tool

Mjeti Anchor Point Tool funksionon mirë së bashku me Pen Tool. Mund t'i modifikoni me lehtësi pikat e ankorimit ose thjesht të tërhiqni shtegun drejt linjave të kurbës.

Hapi 1 : Zgjidhni Mjetin e pikës së ankorimit ( Shift + C ) të fshehura në të njëjtën skedë të veglave si Vegla Pen.

Hapi 2 : Klikoni në një shteg dhe tërhiqeni për të krijuar kurbën. Për shembull, klikoj dhe zvarrit majtas. Ju mund të lëvizni dorezat ose pikat e ankorimit për të rregulluar kurbën.

Këshilla: Nuk jeni të kënaqur me kurbën? Klikoni në spirancë, ajo do të kthehet në vijën e drejtë që të mund të klikoni dhe tërhiqni përsëri.

2. Mjeti i lakimit

Hapi 1 : Zgjidhni Mjetin e lakimit ( Shif t + ` ).

Hapi 2 : Klikoni kudo në shteg/vijë dhe tërhiqeni në drejtimin që dëshironi një kurbë. Ndërsa klikoni, shtoni pika ankorimi në vijë, kështu që mund të bëni kthesa të shumta.

Rrathët e kuq janë zonat që kam klikuar.

Ndryshe nga mjeti Anchor Point, vegla e lakim nuk ka doreza drejtimi. Por ju mund t'i modifikoni kthesat duke lëvizur rreth rrathëve të vegjël të pikës së ankorimit.

3. Vegla e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë

Ky mjet nuk funksionon në një vijë të drejtë me dy pika ankorimi. Mund të përdorni mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë për të lakuar një cep të mprehtë ose për të modifikuar kurbën e një vije të lakuar.

Hapi 1 : Me mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë të zgjedhur, klikoni në pikën e ankorimit në këndin drejtkëndësh dhe do të shihni rrathë të vegjël të modifikueshëm.

Hapi 2 : Klikoni mbi rrethin dhe tërhiqeni atë drejt drejtimit qendror.

Do të formohet një kurbë dhe ju mund të shihni dorezat e drejtimit. Lëviznidorezat e drejtimit për të rregulluar kurbën nëse është e nevojshme.

Pyetje të tjera?

Do të gjeni përgjigje të shpejta për pyetjet në lidhje me mënyrën e lakimit të linjave në Adobe Illustrator më poshtë.

Si të vizatoni një vijë të lakuar/të valëzuar në Adobe Illustrator?

Mund të vizatoni një vijë të lakuar duke përdorur Pen Tool ( P ) ose duke luajtur me Effect > Deformo & Transformo > Zig Zag.

Mund të vizatoni gjithashtu një vijë të drejtë duke përdorur mjetin e segmentit të linjës dhe të përdorni një nga metodat e mësipërme për të lakuar vijën e drejtë.

Si e lakoni një formë në Illustrator?

Mund të lakoni me lehtësi një formë duke përdorur një nga metodat e mësipërme, por ka më shumë gjëra që mund të bëni për të krijuar forma të ndryshme të lakuara.

Për shembull, mund të aplikoni efekte të ndryshme si Warp ose Distort & Transformoni për të krijuar forma dhe tekst të lakuar.

Si e ndryshoni trashësinë e një rreshti në Illustrator?

Mund të ndryshoni trashësinë e një linje duke rregulluar peshën e goditjes. Me vijën e zgjedhur, gjeni panelin Dukja te Vetitë dhe ndryshoni peshën e goditjes për ta bërë vijën tuaj më të hollë ose më të trashë.

Mendimet përfundimtare

Ka gjithmonë një mënyrë për t'i bërë gjërat të funksionojnë dhe këtu keni tre. Siç e përmenda më herët, mënyra më e shpejtë për të bërë një kënd të lakuar është përdorimi i mjetit të përzgjedhjes së drejtpërdrejtë. Por dy mjetet e tjera ju japin më shumë liri për të modifikuar kthesat.

Argëtohuduke eksploruar mënyra të ndryshme për të përkulur linjat dhe për të gjetur se cili opsion është më i përshtatshëm për ju.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.