2 mënyra të shpejta për të lakuar tekstin në Procreate (me hapa)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Unë kam përdorur mjetin e tekstit të kurbës në Procreate për më shumë se tre vjet për të krijuar postera, kopertina librash dhe markë në Instagram për bizneset e vogla. Kjo veçori unike e aplikacionit ofron një teknikë dizajni grafik që përdoruesit si unë e konsiderojnë tepër të dobishme dhe miqësore për përdoruesit.

Mjeti Procreate Transform mund ta përmirësojë me të vërtetë lojën tuaj në botën e dizajnit pasi nuk do t'ju duhet kurrë të transferoni jashtë vepra arti dixhitale kur bëhet fjalë për shtimin dhe manipulimin e mesazhit tuaj. Përndryshe, mund të përdorni gjithashtu mjetin Liquify për të lakuar tekstin në Procreate.

Sot, unë do t'ju tregoj se si të përdorni veglën Transform dhe mjetin Liquify për të lakuar tekstin në Procreate së bashku me disa këshilla të dobishme për redaktimin e tekstit.

Shënim: Pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga Procreate në iPadOS 15.5 tim.

Çështjet kryesore

  • Teksti i përkulur në Procreate mund të përdoret për postera, reklama, kopertina librash dhe çdo mesazh dizajni grafik që kërkon shkronja.
  • Procesi nuk është automatik dhe ju duhet të krijoni lakoren duke përdorur gishtat tuaj dhe/ose majë shkruese.
  • Ka dy mënyra të ndryshme për të lakuar tekstin tuaj në Procreate.

Metoda 1: Curve Text në Procreate duke përdorur mjetin e transformimit

Ky është një mjet shumë praktik që ju jep kontroll të plotë të kurbës dhe formës së tekstit tuaj. Ndryshe nga disa aplikacione të tjera të dizajnit, ju në fakt e krijoni vetë kurbën dhe ja si:

Hapi 1: Sigurohuni që shtresa juaj e tekstit të jetë zgjedhur. Më pas prekni mjetin Transformo (ikona e shigjetës) dhe një kuti e vogël do të shfaqet në fund të kanavacës tuaj.

Hapi 2: Zgjidhni Opsioni Warp . Ky është i fundit nga katër opsionet dhe duket si një drejtkëndësh i bardhë me një gjysmëhënë të vogël blu brenda tij.

Hapi 3: Për të lakuar tekstin tuaj, mund të tërhiqni dy këndet e poshtme poshtë dhe më pas shtyni mesin e kutisë së tekstit lart. Kjo mund të marrë pak kohë për t'u mësuar derisa të gjeni kurbën e përsosur.

Metoda 2: Teksti i kurbës në Procreate duke përdorur mjetin Liquify

Kjo metodë për lakimin e tekstit tuaj heq një pak nga kontrolli, por rregullimi i cilësimeve tuaja në shiritin e veglave Liquify mund t'ju ndihmojë të gjeni ekuilibrin që po kërkoni. Ja se si:

Hapi 1: Sigurohuni që shtresa juaj e tekstit të jetë zgjedhur. Më pas prekni mjetin Rregullimet (ikona e shkopit magjik) dhe një listë e gjatë do të shfaqet në të majtën tuaj, lëvizni poshtë dhe zgjidhni opsionin Liquify .

Hapi 2: Në pjesën e poshtme majtas të kutisë së veglave, mund të rregulloni modalitetin Liquify që dëshironi të përdorni. Zgjidhni opsionin Push . Këtu mund t'i rregulloni cilësimet për presionin, madhësinë, shtrembërimin dhe momentin.

Hapi 3: Për të lakuar tekstin, përdorni gishtin ose majë shkruese për të rrëshqitur butësisht lart ose poshtë, poshtë dhe mbi germat tuaja në pika të ndryshme. Ju po përdorni presionin e majë shkrueses tuaj për të kontrolluarintensiteti i kurbës.

Këshilla & Këshilla

Këtu janë disa këshilla të dobishme që mund t'ju ndihmojnë të punoni më mirë me tekstin në Procreate.

Këshillë #1: Përdorni gjithmonë një udhëzues

Për shkak se lakimi i tekstit në Procreate është një proces i tillë manual, është thelbësore të përdorni gjithmonë një udhëzues . Kjo do të sigurojë që teksti juaj të jetë i përafruar, simetrik dhe profesional. Syri i njeriut është i mahnitshëm, por nuk është gjithmonë i saktë .

Këtu janë hapat.

Hapi 1: Krijoni formën që dëshironi të lakoni tekstin tuaj duke përdorur veglën e formës, mund të krijoni një rreth, për shembull.

Hapi 2: Rreshtoni dhe kthejeni tekstin brenda ose përafroni me formën tuaj.

> Hapi 3: Pasi të jeni të kënaqur me shkronjat tuaja, mund të fshini shtresën e formës dhe voila, kurba e përsosur është krijuar.

Këshilla #2: Aktivizoni udhëzuesin e vizatimit

Duke aktivizuar çelësin Udhëzuesi i vizatimit nën seksionin Canvas të shiritit të veglave Veprimet , një rrjet do të shfaqet në kanavacën tuaj. Unë mbështetem shumë në këtë mjet për simetri të saktë dhe për të siguruar që dizajnet dhe shkronjat e mia të jenë të përqendruara saktë.

Mund të rregulloni gjithashtu manualisht madhësinë e rrjetit tuaj duke përdorur cilësimin Edit Drawing Guide nën çelësin tuaj blu.

Këshillë #3: Gjithmonë dublikojeni shtresën tuaj përpara se ta manipuloni atë

Ky është një zakon që e kam rrënjosur në mendjen time dhe të sugjeroj të bësh të njëjtën gjë.Kjo është një mënyrë e sigurt për të arkivuar shtresën tuaj të tekstit në rast se duhet të anuloni ndryshimet që keni bërë dhe të filloni përsëri nga e para. Ju garantoj se kjo do t'ju kursejë kohë të vlefshme në planin afatgjatë!

Pyetjet e shpeshta

Këtu janë disa pyetje të tjera që mund të keni në lidhje me lakimin e tekstit tuaj në Procreate.

Si të lakohet teksti në Procreate Pocket?

Ndiq të njëjtat hapa si të listuar më sipër. Veglat e kurbës Procreate përdorin të njëjtën metodë për aplikacionin e saj iPad si për aplikacionin e saj për iPhone.

Si të lakojmë një vizatim në Procreate?

Ju mund të përdorni të njëjtat dy metoda të përshkruara më sipër për të krijuar kthesa në çdo shtresë ose vepër arti. Kjo do të thotë që ju mund të përdorni si mjetin Transform ashtu edhe mjetin Liquify për të krijuar kthesa, shtrembërime dhe lëvizje brenda cilësdo prej shtresave tuaja.

Si të krijoni një shteg të lakuar në Procreate?

Nëse dëshironi të krijoni një shteg të lakuar për tekstin tuaj në Procreate pa e shtrembëruar formën e tekstit, mund ta bëni këtë manualisht edhe në aplikacion.

Ju filloni me krijimin e formës në të cilën dëshironi të ktheni tekstin duke përdorur veglën tuaj Shape, kjo do të veprojë si udhëzues. Më pas, duke përdorur mjetin tuaj të përzgjedhur, ju zgjidhni dhe rrotulloni individualisht shkronjat derisa ato të jenë në përputhje me udhëzuesin tuaj të formës.

Më duk shumë e dobishme kjo video në YouTube dhe mbulon shumë detaje më të vogla që mund t'ju duhet të dini për ta bërë këtësaktë:

Si të këndohet teksti në Procreate?

Një opsion tjetër për manipulimin e formës së tekstit tuaj është ta këndoni në vend që ta ktheni atë. Kjo mund të bëhet lehtësisht duke ndjekur të njëjtat hapa të mësipërm për Transformimin vegël përveç se në vend që të zgjidhni opsionin Warp , zgjidhni opsionin Distort dhe tërhiqni qoshet tuaja jashtë.

Mendimet e fundit

Më duhet të pranoj se për mua, kjo veçori ishte një nga më të vështirat për t'u zotëruar. Vitet e mia të shtimit të WordArt në Microsoft Paint nuk më përgatitën për këtë aftësi praktike për të krijuar kthesat dhe lëvizjet e mia në aplikacionin Procreate.

Por pasi ta keni zotëruar atë, ky mjet është një ndryshim absolut i lojës dhe hap një botë mundësish për përdoruesit e saj dhe industrinë e dizajnit grafik.

Pavarësisht nëse jeni një dizajner grafik profesionist ose një përdorues i ri që eksperimenton me Procreate, kjo veçori vërtet hap mundësi të pafundme pa pasur nevojë t'ia transferoni punën tuaj një specialisti të shkronjave.

A ka ndryshuar funksioni i tekstit të kurbës lojën për ju? Mos ngurroni të lini komentet tuaja më poshtë dhe të ndani çdo sugjerim ose këshillë tuajën që mund t'i keni në mëngë, në mënyrë që të mund të mësojmë të gjithë nga njëri-tjetri.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.