Si të çaktivizoni zgjedhjen në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Ju nuk dëshironi gjithmonë të bëni një formë me mjetin e stilolapsit, ndonjëherë thjesht dëshironi të çaktivizoni shtegun aktual dhe të krijoni një të re, apo jo? Plotësisht e kuptueshme. Edhe unë mundohesha pak kur isha fillestare duke përdorur mjetin e stilolapsit.

Ju vazhdoni të lidhni pikat e ankorimit edhe kur nuk dëshironi. Tingëllon e njohur?

Mos u shqetësoni, zgjidhjen do ta gjeni në këtë artikull.

Kur përdorni mjetin e stilolapsit ose veglat e formës për të krijuar një shteg ose një objekt, ai zgjidhet automatikisht. Siç tregohet më poshtë, ose shtegu i objektit theksohet me ngjyrën e shtresës ose do të shihni një kuti kufizuese.

Dy mjetet e përzgjedhjes më të përdorura në Adobe Illustrator janë Mjeti i përzgjedhjes ( V ) dhe Mjeti i përzgjedhjes së drejtpërdrejtë ( A ). Nga ana tjetër, këto dy mjete mund t'i përdorni edhe për të çzgjedhur objektet.

Mjeti standard i përzgjedhjes është i mirë për lëvizjen, shkallëzimin, rrotullimin ose modifikimin e të gjithë objektit(eve), ndërsa Vegla e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë ju lejon të redaktoni pjesë të objektit si pikat e ankorimit dhe shtigjet.

Në këtë artikull, unë do t'ju tregoj se si të çaktivizoni zgjedhjen në Adobe Illustrator duke përdorur tre shembuj praktikë.

Vazhdo të lexosh për të mësuar më shumë.

Si të çaktivizoni zgjedhjen në Adobe Illustrator (3 shembuj)

Pavarësisht nëse dëshironi të çzgjedhni objekte ose shtigje, mënyra më e thjeshtë për të çzgjedhur objektet, shtigjet ose tekstin në Illustrator është të zgjidhni objektin menjë nga mjetet e përzgjedhjes dhe klikoni në zonën e zbrazët të tabelës së artit. Fjalë për fjalë, dy hapa.

Shënim: pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2021. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe. Përdoruesit e dritares ndryshojnë tastin Command Control .

1. Zhzgjedhja me Veglat e Përzgjedhjes

Për shembull, unë dua të çaktivizoj rrethin që sapo krijova. Nëse Vegla Ellipse është ende e aktivizuar, kur klikoni në tabelën e artit, do t'ju kërkojë të bëni një elips tjetër dhe do të shihni këtë kuti dialogu.

Hapi 1: Zgjidhni Mjeti i përzgjedhjes ( V ) ose Mjeti i përzgjedhjes së drejtpërdrejtë ( A ) nga shiriti i veglave. Secili prej tyre funksionon.

Hapi 2: Klikoni në çdo hapësirë ​​boshe në tabelën artistike dhe rrethi duhet të hiqet dhe nuk do të shihni kutinë kufizuese.

Të njëjtat hapa funksionojnë për shtegun që krijoni me mjetin e stilolapsit. Para së gjithash, duhet të çaktivizoni mjetin e stilolapsit (duke zgjedhur mjetin e përzgjedhjes ose të përdorni shkurtoren V ) dhe më pas të klikoni në një hapësirë ​​boshe në tabelën artistike.

Por nëse doni të çzgjedhni një shteg dhe të filloni një shteg të ri gjatë përdorimit të mjetit të stilolapsit, ka një truk tjetër të shpejtë.

2. Zgjedhja gjatë përdorimit të Pen Tool

Mund të përdorni metodën e mësipërme për të çzgjedhur një shteg duke përdorur mjetin e përzgjedhjes dhe më pas zgjidhni përsëri mjetin e stilolapsit për të nisur një shteg të ri, por ka një më e lehtëmënyrë dhe ju mund të shmangni ndërrimin e mjeteve. Përdorni tastin Opsioni ose Kthehu ! Shihni këtë shembull të shpejtë më poshtë.

Për shembull, ju dëshironi të vizatoni disa shtigje me valë, padyshim, nuk dëshironi të mbyllni shtegun, por nëse klikoni diku në tabelën artistike, shtegu vazhdon.

Zgjidhja është, në pikën ku nuk dëshironi që rruga të vazhdojë më, shtypni tastin Kthehu në tastierë ose mbani shtypur Opsioni tasti dhe më pas klikoni në një hapësirë ​​boshe në tabelën artistike.

Tani mund të filloni të punoni në një shteg të ri duke klikuar në tabelën artistike ku dëshironi të jetë shtegu i ri dhe shtegu i vjetër do të hiqet automatikisht.

3. Zgjedhja e të gjitha

Ju ndoshta tashmë dini se si të zgjidhni të gjitha objektet në Illustrator, komandën e thjeshtë Command + A , ose klikoni dhe tërhiqni mbi objektet për të zgjedhur. Epo, është shumë e lehtë të anulosh të gjitha gjithashtu.

Mund të përdorni shkurtoren e tastierës Command + Shift + A për të çaktivizuar të gjitha përzgjedhjet. Por nëse dëshironi të çaktivizoni një pjesë të përzgjedhjes, mbani tastin Shift dhe klikoni mbi objektin që dëshironi të çaktivizoni.

Për shembull, mbajta tastin Shift dhe klikova në tekst për të hequr zgjedhjen e tekstit, kështu që tani janë zgjedhur vetëm dy shtigjet dhe rrethi.

Kjo është e gjitha

Në shumicën e rasteve, ju mund të çaktivizoni thjesht duke klikuar në zonën e zbrazët në tabelën artistike duke përdorur njërën nga përzgjedhjetmjetet. Nëse dëshironi të çaktivizoni një shteg dhe të filloni një të re ndërsa përdorni mjetin e stilolapsit, mund të përdorni tastin Kthim ose Opsion.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.