Si të krijoni efektin e shkëlqimit në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Përpjekja për të krijuar një dizajn tërheqës është qëllimi i çdo stilisti. Ndonjëherë thjesht zgjedhja e një ngjyre të kundërta nuk është zgjidhja më e mirë.

Ka shumë mënyra të ndryshme për ta bërë tekstin ose objektet të dallohen duke shtuar efekte në to dhe duke i bërë gjërat të shkëlqejnë mund të jetë një nga zgjidhjet më të lehta sepse ka efekte të gatshme për përdorim.

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj tre mënyra të thjeshta për të krijuar lloje të ndryshme të efekteve të shkëlqimit në Adobe Illustrator.

Tabela e përmbajtjes [shfaq]

  • 3 mënyra për të bërë diçka të shkëlqejë në Adobe Illustrator
    • Metoda 1: Shtoni një efekt shkëlqimi në tekst dhe objekt
    • Metoda 2: Krijoni një efekt shkëlqimi neoni duke përdorur Gaussian Blur
    • Metoda 3: Bëni një shkëlqim gradient
  • Mendimet përfundimtare

3 mënyra për të bërë diçka të shkëlqejë në Adobe Illustrator

Mund t'i shtoni lehtësisht shkëlqim objekteve duke zgjedhur një stil shkëlqimi nga menyja Efekti ose mund të krijoni një efekt gradient shkëlqimi në Adobe Illustrator. Unë do t'ju tregoj disa shembuj të shtimit të shkëlqimit në objekte dhe tekst në tre mënyra të thjeshta.

Shënim: Të gjitha pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Metoda 1: Shtoni një efekt shkëlqimi në tekst dhe objekt

Shtimi i një efekti shkëlqimi në tekst dhe objekte në thelb funksionon njësoj, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni tekstin/formën , dhe zgjidhni një efekt shkëlqimi ngamenuja Efekt.

Ndiq hapat e mëposhtëm për ta bërë tekstin ose objektet të shkëlqejnë në Adobe Illustrator.

Hapi 1: Krijo një formë ose përdor një formë ekzistuese. Nëse doni ta bëni tekstin të shkëlqejë, përdorni Mjetin e tipit (shkurtorja e tastierës T ) për të shtuar tekst në tabelën tuaj artistike. Për shembull, këtu kam edhe tekstin edhe formën.

Hapi 2: Zgjidhni objektin ose tekstin, shkoni te menyja e sipërme Efekti > Stilizimi dhe zgjidhni një nga opsionet e shkëlqimit: Shkëlqimi i brendshëm ose Shkëlqimi i jashtëm .

Shkëlqimi i brendshëm shton ndriçimin/shkëlqimin nga brenda dhe shkëlqimi i jashtëm u shton shkëlqim objekteve/formave nga skaji/skica e formës/objektit.

Hapi 3 : Rregulloni cilësimet e shkëlqimit. Mund të zgjidhni mënyrën e përzierjes, ngjyrën e shkëlqimit, sasinë e shkëlqimit, etj. Ja se si duken të dy efektet e shkëlqimit.

Shkëlqim i jashtëm

Shkëlqim i brendshëm

Kjo është ajo. Tani mund të shihni se shkëlqimi nuk përzihet domosdoshmërisht mirë me objektin. Nëse doni të bëni një efekt shkëlqimi neoni, kjo nuk është mënyra. Në vend të kësaj, do të përdorni efektin e turbullimit në vend të efektit të shkëlqimit.

Doni të dini se si? Shikoni metodën 2.

Metoda 2: Krijoni një efekt shkëlqimi neoni duke përdorur Gaussian Blur

Hapi 1: Zgjidhni objektin/tekstin dhe shkoni te menyja e sipërme Efekti > Efekti > Turgullimi Gaussian . Ky është një efekt Photoshop që është gjithashtu i disponueshëm në Adobe Illustrator.

Timund të vendosë Radius në 3 deri në 5 piksele, për të filluar.

Hapi 2: Kopjoni objektin/tekstin duke përdorur shkurtoren e tastierës Command + C dhe ngjisni atë duke përdorur tastierën shkurtore Komanda + F .

Hapi 3: Klikoni në opsionin Gaussian Blur në panelin Pamja për të modifikuar efektin.

Kësaj radhe, rrisni rrezen. Për shembull, ju mund të dyfishoni vlerën.

Përsëritni hapat 2 dhe 3 disa herë derisa të merrni një efekt të këndshëm ndriçimi me shkëlqim të butë.

Hapi 4: Kopjo dhe ngjit vendoseni sërish, por këtë herë MOS Ndryshoni Rrezen e Mjegullimit Gaussian. Në vend të kësaj, ndryshoni ngjyrën e objektit/tekstit në një ngjyrë më të çelur dhe do të shihni një efekt shkëlqimi neoni.

Efekti i shkëlqimit neoni funksionon më mirë me skicat, sesa me objektet e mbushura.

Mund të përdorni gjithashtu Gaussian Blur për të bërë një shkëlqim gradient ose efekt gradient blob në Adobe Illustrator.

Metoda 3: Bëni një shkëlqim gradient

Përgatitni panelin Gradient përpara se të hidheni në hapat.

Hapi 1: Krijoni një formë ose zgjidhni objektin që keni krijuar tashmë. Unë do të përdor një rreth të thjeshtë si shembull.

Hapi 2: Shkoni te paneli Gradient dhe zgjidhni ngjyrën për formën tuaj.

Hapi 3: Zgjidhni formën e mbushur me ngjyra gradient, shkoni te menyja e sipërme Efekti > Turbullim > GausianBlloko dhe zhvendos rrëshqitësin Radius djathtas për të rritur vlerën.

Për një efekt gradient blob, ndryshoni vlerën e Radius aq lart sa dëshironi.

Kjo është ajo!

Mendimet përfundimtare

Mund të përdorni efekte shkëlqimi ose turbullimi për të bërë objekte ose tekst të shkëlqejnë në Adobe Illustrator. Është më e lehtë të përdorësh efektin e Shkëlqimit të jashtëm ose të shkëlqimit të brendshëm, por unë preferoj të përdor turbullimin Gaussian sepse jep një pamje më të butë dhe një efekt neoni më realist.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.