Si të bëni qoshe të rrumbullakosura në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Dizajnimi i një fonti tingëllon si një projekt i vështirë dhe i ndërlikuar, veçanërisht kur nuk keni ide se ku të filloni. Po e them këtë sepse isha plotësisht në vendin tuaj kur fillova për herë të parë dizajnin grafik dhjetë vjet më parë.

Pas vitesh eksperience, gjeta disa truke të thjeshta që ndihmojnë në krijimin e shpejtë të shkronjave dhe ikonave duke modifikuar burimet ekzistuese dhe krijimi i qosheve të rrumbullakosura është një nga truket më të dobishme për të krijuar vektorë.

Mund të modifikoni një formë të thjeshtë ose një font standard për ta bërë atë diçka të ndryshme dhe unike duke ndryshuar qoshet.

Si funksionon kjo?

Në këtë tutorial, do të gjeni dy mënyra super të thjeshta për të bërë qoshe të rrumbullakosura për forma dhe tekst në Adobe Illustrator.

Le të zhytemi!

2 mënyra të shpejta për të krijuar kënde të rrumbullakosura në Adobe Illustrator

Mund të përdorni metodën 1 për të krijuar një drejtkëndësh të rrumbullakosur ose ta modifikoni atë për të krijuar çdo formë të bazuar në drejtkëndësh. Vegla e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë nga metoda 2 është e mirë për redaktimin e çdo objekti me pika ankorimi.

Shënim: pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2021. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Metoda 1: Mjet i rrumbullakosur drejtkëndësh

Nëse dëshironi të bëni një drejtkëndësh të rrumbullakosur, ekziston një mjet për të. Nëse nuk e keni vënë re ende, është nën menynë e Veglës Rectangle së bashku me disa mjete të tjera të formës. Ndiqni hapat e mëposhtëm për të krijuar një drejtkëndësh me të rrumbullakosurqoshet.

Hapi 1: Zgjidhni Veglat e rrumbullakosura drejtkëndëshe nga shiriti i veglave.

Hapi 2: Klikoni dhe zvarriteni në Artboard për të krijuar një drejtkëndësh të rrumbullakosur.

Mund të ndryshoni rrezen e këndit duke zvarritur Widget-in e këndeve të drejtpërdrejta (rrathët që shihni pranë qosheve). Zvarriteni drejt qendrës për të bërë qoshe më të rrumbullakëta dhe zvarriteni drejt qosheve për të ulur rrezen. Nëse zvarriteni deri në fund, do të bëhet një drejtkëndësh i rregullt këndor.

Nëse keni një vlerë të caktuar të rrezes, mund ta futni gjithashtu në panelin Properties . Klikoni butonin Më shumë opsione te Vetitë > Drejtkëndësh nëse nuk i shihni opsionet e qosheve.

Kur tërhiqni miniaplikacionin, do të shihni se të katër qoshet po ndryshojnë së bashku. Nëse dëshironi të ndryshoni vetëm rrezen e një cepi, klikoni përsëri në atë cep, do të shihni këndin të theksuar dhe zvarriteni.

Nëse dëshironi të zgjidhni disa kënde, mbani tastin Shift për të zgjedhur.

Po forma të tjera? Po sikur të dëshironi të bëni qoshe të rrumbullakosura për një font?

Pyetje e mirë, kjo është pikërisht ajo që po kaloj në Metodën 2.

Metoda 2: Vegla e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë

Mund të përdorni mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë për të rregulluar këndin rrezja e çdo forme që krijoni në Illustrator me pika ankorimi, duke përfshirë tekstin. Unë do t'ju tregoj se si ta bëni atë me një shembull të krijimitqoshe të rrumbullakosura për një font.

Imagjinoni që përdor fontin standard, Arial Black , për shkronjën H por dua t'i rrumbullakos pak qoshet e drejta për të krijuar një pamje më të butë .

Ka një hap shumë thelbësor për të bërë përpara se të filloni me Veglën e Zgjedhjes Direkte.

Hapi 1: Krijo një skicë teksti/fonti. Do të vini re se kur rri pezull mbi tekst, nuk do të shihni asnjë miniaplikacion të këndeve të drejtpërdrejta edhe me mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë të zgjedhur, sepse nuk ka pika ankorimi në tekstin e drejtpërdrejtë. Kjo është arsyeja pse së pari do t'ju duhet të përshkruani tekstin.

Hapi 2: Zgjidhni Mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë . Tani do të shihni miniaplikacionin Live Corners në font.

Hapi 3: Njëlloj si në metodën 1, klikoni në çdo miniaplikacion për të bërë qoshe të rrumbullakosura. Nëse dëshironi të rrumbullakoni disa kënde, mbani tastin Shift për të zgjedhur qoshet që dëshironi të rrumbullakosni dhe tërhiqni.

Shiko, sapo ke bërë Arial Black standard në një font të ri. Shihni, bërja e një fonti të ri nuk është aq e vështirë.

Një tjetër truk magjik që nuk mund ta bëjë Mjeti i paravendosur Rounded Rectangle është që kur klikoni dy herë mbi miniaplikacionin duke përdorur Veglën e Zgjedhjes së drejtpërdrejtë, ai shfaq dritaren Corners.

Mund të zgjidhni llojin e këndeve që dëshironi të bëni dhe të ndryshoni rrezen. Për shembull, kështu duket këndi i rrumbullakët i përmbysur.

Mund ta përdorni këtë metodë për të ndryshuar rrumbullakiminstil këndi drejtkëndësh gjithashtu. Pas krijimit të drejtkëndëshit të rrumbullakosur, zgjidhni Mjetin e Zgjedhjes së Drejtpërdrejtë, klikoni dy herë në miniaplikacionin Live Corners dhe përmbysni këndin e rrumbullakët.

Këshillë: Nëse dëshironi të drejtoni qoshet, thjesht zgjidhni miniaplikacionin dhe tërhiqeni atë në drejtimin e këndit.

Përfundim

Mjeti i përzgjedhjes së drejtpërdrejtë është i mrekullueshëm për modifikimin e pikave të ankorimit për të krijuar forma të reja dhe krijimi i qosheve të rrumbullakosura është një nga modifikimet më të lehta që mund të bëni. Unë shpesh e përdor këtë mjet për të krijuar fonte të reja dhe ikona të dizajnit.

Nëse jeni duke kërkuar për një formë të thjeshtë drejtkëndëshi të rrumbullakosur, Mjeti Rounded Rectangle është pikërisht aty për ju, i shpejtë dhe i përshtatshëm.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.