Si të hiqni një hije në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Tabela e përmbajtjes

Shtimi i një hije në një objekt mund ta bëjë atë të dallohet ose të ndihmojë për ta bërë tekstin më të lexueshëm në sfonde komplekse. Por, çka nëse ndryshoni mendje dhe nuk dëshironi më hijen? Klikoni me të djathtën dhe zhbëni? Jo, kjo nuk është mënyra për të shkuar.

Kam kërkuar plotësisht përgjigjet për këtë pyetje vite më parë kur kuptova se dizajni mund të dukej më mirë pa një hije.

Në këtë artikull, unë do të ndaj me ju zgjidhjet më të lehta për të hequr një hije në Adobe Illustrator.

Mënyra më e lehtë për të hequr një hije rënëse është ta zhbëni atë, por kjo funksionon vetëm nëse dëshironi ta hiqni menjëherë pasi të shtohet efekti.

Për shembull, nëse thjesht shtoni një hije në këtë rreth dhe dëshironi ta hiqni atë, thjesht shtypni Command + Z ( Ctrl + Z për përdoruesit e Windows) për të zhbërë efektin.

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows dhe versionet e tjera mund të duken ndryshe.

Por nuk është gjithmonë kështu. Po sikur papritmas të kuptoni se imazhi do të duket më i mirë pa hijen, por nuk mund ta bëni më komandën e zhbërjes?

Për fat, zgjidhja alternative është gjithashtu shumë e lehtë, thjesht duhet të dini se ku mund të gjeni atë.

Nëse jeni duke përdorur versionin 2022 të Adobe Illustrator CC, mund të hiqni efektin e hijes nga paneli i "Properties".

Hapi 1: Zgjidhniobjektin ose tekstin me një hije. Heqja e një hije nga një imazh ose tekst funksionon saktësisht njësoj. Për shembull, këtu kam zgjedhur tekstin.

Hapi 2: Shkoni te paneli Properties , paneli Pamja do të shfaqet automatikisht dhe do të shihni Efekti Drop Shadow (fx).

Klikoni butonin Fshi Efekti dhe efekti do të zhduket.

Nëse nuk e shihni panelin "Dukja" në panelin "Karakteristikat" kur zgjidhni objektin (ose tekstin), mund të hapni panelin "Dukja" nga menyja e sipërme Dritarja > ; Pamja . Do të vini re se paneli duket pak më ndryshe, me më shumë opsione.

Zgjidhni efektin Drop Shadow dhe klikoni butonin Fshi artikullin e zgjedhur .

Kjo është ajo!

Përfundim

Komanda më e lehtë e zhbërjes funksionon vetëm nëse shtimi i një efekti të hijes është veprimi juaj i fundit. Në raste të tjera, do t'ju duhet të fshini efektin në panelin e Paraqitjes. Ju mund ta përdorni këtë metodë për të hequr çdo efekt tjetër gjithashtu.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.